Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Μπος έχεις 7 τα 85, οπότε έχεις 3 φορές τα 95 και σίγουρα 1 τα 100!

δεν είναι καθόλου λίγα τα κιλά..

Τα έχω σίγουρα τα 100...τα έχω κάνει, τα έχω ποστάρει και σε βίντεο εδώ. Από τότε έχει βελτιωθεί και η τεχνική μου.

Πόσα δευτερόλεπτα κάνεις παύση, 1-2 δευτερόλεπτα ή απλά όσο χρειάζεται για να μην υπάρχει ανάκρουση;

Μέσα από τα βίντεο powerlifting που είδα κάποια χρόνια πριν, εκτίμησα την αξία της παύσης. Βέβαια, στην αρχή μου ήταν πολύ δύσκολο και αδιανόητο να υπάρχει μηδέν ανάκρουση από την μπάρα, αλλά με τον καιρό συνήθισα (δεν κάνω πάντα μεγάλη παύση, όσο χρειάζεται για να εξαφανίζεται η "βοήθεια") .

Κάποια στιγμή, καθώς έχω και power rack, δοκίμασα τεχνικές που είδα σε κάτι βίντεο με ξεκίνημα-ξεκόλλημα από πλήρη στάση (με την μπάρα στο επιθυμητό επίπεδο) .

Αρκετή διασκέδαση και μπορώ να πω με βοήθησε και αυτό με τη σειρά του(κάποιοι λένε ότι η πίεση από επίπεδο δεν προσομοιάζει καλά την κίνηση όπως το block[που επίσης δοκίμασα], αλλά εγώ δεν κατεβαίνω σε αγώνες και μου αρέσει πολύ η ποικιλία γιατί βαριέμαι και εύκολα τα ίδια και τα ίδια) .

Παύση κάνω περίπου 1 δευτερόλεπτο, μπορεί και 1-2 δέκατα πιό κάτω...δεν υπάρχει και η καλύτερη αντίλιψη εξάλλου κάτω από αυτές τις συνθήκες. Επίσης δεν είναι και ξεκάθαρο πόσο πρέπει. Στα περισσότερα powerlifting rulebooks λένε οι μπάρα να μείνει motionless μέχρι να δωθεί το press command...δεν μιλάνε για χρόνο. Επειδή δεν έχω κάνει και κάποιο meet ακόμα δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά η περισσότεροι powerlifters που βλέπω το πολύ 1 sec κάνουν για την competition εκτέλεση.

Καλά δεν το συζητώ, η παύση είναι τρομερή. Πλέον αν είμαι καλύτερος στο touch and go θα είμαι για πολύ λίγο και αυτό επειδή δεν είμαι αρκετό χρόνο με pause. 

Εγω που κανω τα 90 6αρι γιατι οταν μπαινω στα 100 ειναι σαν να εχει 300 κιλα η μπαρα και δε μπορω να τα σηκωσω? :mad:

Κωλοψυχολογια..

Θα σου πω 1 tip και κάτι που σίγουρα έχεις παρατηρήσει. Αυτό που θα έχεις δει σίγουρα είναι ότι δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες. Μία μέρα τα ίδια κιλά νιώθουν πούπουλο και την άλλη δεν σηκώνονται. Σε αυτήν την περίπτωση εγώ δεν έχω βρει κάτι που να το λύνει σίγουρα. Μπορεί λίγες φορές να βοηθήσουν τα παραπάνω σετ στο ζέσταμα.

Καταρχάς για να ισχύσει το tip μου αυτό πρέπει είτε να έχεις powerlifting set up ή τέλος πάντων κάποια από αυτό, τουλάχιστον το arch. Λοιπόν, το tip είναι να κάνεις unrack την μπάρα κυρίως με τα φτερά σου. Έτσι όπως έχεις κάνει δηλαδή το set up σου αντί να σπρώξεις με τα τρικέφαλα ψηλά την μπάρα και μετά να την φέρεις εκεί που θες, λέω να πατήσεις/συσπάσεις τα φτερά σου με πολύ λίγη βοήθεια από τα τρικέφαλα (ίσα ίσα για να μην  τριφτεί η μπάρα) και έτσι η πορεία της μπάρας να είναι σχεδόν οριζόντια αντί για κάθετη + οριζόντια. 

Υποθέτω βοηθάει αυτό που σου λέω επειδή δεν έχεις να κάνεις press την μπάρα και άρα να μπουν σε εκείνο το σημείο μόνο τα τρικέφαλα που δεν είναι τόσο δυνατά και άρα η αντίληψη του βάρους να αυξάνεται.

Αν δεν το κατάλαβες πες μου να ποστάρω το βίντεο με το pr στα 100 που είπα που νομίζω μπορεί να φανεί.

• Like 2
Δημοσ.

Prepare your inbox

Ποιό inbox ? Εδώ η μαιμού ξηγιέται από εδώ.

Αν και μπορεί να της έρθει κανένα "Stavi κάνε με αντ είμαι μπλοκ"  :-D

• Like 2
Δημοσ.

Today,

5miles running,

10miles bike,

και στα καπακια swedish massage και τελος 40min sauna.....

Αφου αντεχω και δεν εχω καταρρευσει ακομα, παλι καλα. :-)

• Like 2
Δημοσ.

Ποιό inbox ? Εδώ η μαιμού ξηγιέται από εδώ.

Αν και μπορεί να της έρθει κανένα "Stavi κάνε με αντ είμαι μπλοκ"  :-D

στα αρχίδια της (με το μπαρδόν) , το πολύ πολύ να τα τρολάρει λίγο 

• Like 2
Δημοσ.

Ρε φίλε μπομπερ με αυτά που τρως στο άλλο νήμα πάει τσάμπα η προσπάθεια εδώ, δεν την λυπάσαι??

~~~~~~~

Σταβι είσαι κορμάκι γι αυτό σε κλειδωνε μέσα ο άλλος ε?? Πάντως όταν πήγαινες γυμναστήριο και έκανες όποιο όργανο έβρισκες πάνω κάτω καμιά 10 φορές, μην φανταστείς ότι γυμνάζοσουν, την ώρα σου πέρναγες και νόμιζες ότι έκανες γυμναστική, και καθόλου να μην πήγαινες το ίδιο σώμα θα έχεις!

~~~~

Μπος δεν είπα ότι δεν τα έχεις τα 100, είπα ότι είναι μια χαρά κιλά δεν είναι καθόλου λίγα.

Δημοσ.

Μπος δεν είπα ότι δεν τα έχεις τα 100, είπα ότι είναι μια χαρά κιλά δεν είναι καθόλου λίγα.

Ναι ρε το κατάλαβα...σε επιβεβαίωσα απλά. Αλλά επιμένω, λίγα είναι (τουλάχιστον για αυτό που κάνω).

• Like 1
Δημοσ.

Αγαπαμε σταβι..

Εγω θα κοψω αεροβιο να γινω μπουλης.. το προσωπο το χουμε.. ολα τα αλλα σκατα...χαχα πλακα κανω.

Λεω την το upper lower να το κανω πιο hard core.

Monkey θες ρα ιδια σχολια να τα λενε για την κοπελα σου;

Μετα λεμε γιατι δεν ανεβαζουν φωτο, αφου ημαστε μαλακες

• Like 1
Δημοσ.

Λεω την το upper lower να το κανω πιο hard core.

Σε συχνότητα εννοείς ή να του φορτώσεις πράγμα ?

Δημοσ.

Αυριο ξεκιναει το γυμναστηριο σημερα κανονικα ειχα προπονηση, αλλα δεν ελεγε αυριο να παω να ξεκινησω lower .

Κανω upper lower

Upper 1

Πιεσεις στηθους σε παγκο τριαντα μοιρων 4*8 ντροπ σετ

Pullups 3*max

Στρατιωτικες 4*8

Dips 3*max

Reserve flyers 3*12

Καμψεις δικεφαλλων ντροπ σετ 3*12

Lower 1

Squat 4*8

Split squat 4*10

Leg curl 3*12 drop set

Γαμπες

Κοιλιακοι

Upper2

Κωπηλατικη με μπαρα/ ντροπ σετ με αναποδη λαβη 4*8

Πιεσεις στο επικλινη 4*8 μαζι καμψεις

Chin ups 3*max

εκτασεις ωμων 3*12

Χερια 3*12

Lower2

Front squat 4*8

Rdl μαζι με προβολες 3*12

Leg extension 3*15 drop set

Γαμπες

Κοιλιακοι

Αυτο κανω καλυτερα νομιζω να του φορτωσω, αλλα συν μια μερα δεν χαθηκε ο κοσμος.

Δημοσ.

Αυτο κανω καλυτερα νομιζω να του φορτωσω, αλλα συν μια μερα δεν χαθηκε ο κοσμος.

Ναι, γενικά έχεις περιθώριο να βάλεις χωρίς να είναι υπερβολικό και πάλι. Απλά είσαι σίγουρος ότι θέλεις να μπει από τώρα ? Εννοώ έχεις παρατηρήσει στασιμότητα ? Εγώ θα κρατούσα σαν όπλο το αυξημένο volume σε περίπτωση stalling.

Α...μιλάω για upper body εγώ. Για lower δεν θα είχε τόσο νόημα σε σένα μιάς και 3 βαριές βαριές προπονήσεις είναι overkill και ρίσκο 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...