Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν βγαίνει ρε συ Λίβε Full body σε 45 λεπτά εκτός κι αν δεν κουράζεσαι ή κάνεις τόσο λίγο volume που δεν θα έχει αντίκτυπο ή αν είσαι αρχάριος. Εδώ εγώ σήμερα upper body 1 ώρα έκανα. 20 λεπτά 7 σετ πάγκο (4 σετ ο "competition" πάγκος και άλλα 3 κλειστή λαβή), 3 σετ μονόζυγο, 3 σετ στρατιωτικές, 3 σετ κωπηλατική, 3 σετ lateral raises και 3 σετ δικέφαλα. 

Σήμερα επίσης έκανα και 2 pr στις στρατιωτικές...ακόμη χαμηλά αλλά ντάξει. 55 κιλά για 5 και 47,5 κιλά για 8. Άλλα 2,5 κιλά για να βάλω τις μεγάλες πλάκες επιτέλους.

Α...τέλος, είναι πολύ awkward να σε κοιτάνε συνεχώς στο gym...φαντάζομαι πως νιώθουν οι γυναίκες με τους γυπαετούς. Ένα παλικάρι σήμερα άλλη δουλειά δεν είχε από το να με κοιτάει στα διαλειμματά του στις ασκήσεις μου. Κοιτάω που κοιτάω πάτωμα σήμερα μόνο που δεν το τρύπησα από το κοίταγμα.

Εννοείς τις πιέσεις ώμων(military press) ; Η πιο αγαπημένη μου άσκηση και μακράν η πιο δυσανάλογη σε σχέση με τα κιλά μου σε άλλες ασκήσεις(υπέρ της φυσικά) . Δεν ξέρω γιατί, απλώς μου φαίνεται πολύ φυσική κίνηση (προσωπικά, πολύ φυσικότερη από το να ξαπλώνω σε πάγκο και να πιέζω, δεν βολεύομαι και πολύ)

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Εννοείς τις πιέσεις ώμων(military press) ; Η πιο αγαπημένη μου άσκηση και μακράν η πιο δυσανάλογη σε σχέση με τα κιλά μου σε άλλες ασκήσεις(υπέρ της φυσικά) . Δεν ξέρω γιατί, απλώς μου φαίνεται πολύ φυσική κίνηση (προσωπικά, πολύ φυσικότερη από το να ξαπλώνω σε πάγκο και να πιέζω, δεν βολεύομαι και πολύ)

Ναι αυτή λέω. Εμένα αγαπημένη δεν είναι αλλά είμαι και το αντίθετο από σένα. Η ευλυγισία μου δεν μου επιτρέπει η μπάρα να κάνει rest στους ώμους όπως την έχουμε σε front squat περίπου και πάντα την κρατάω στον αέρα. Εννοείται κάνω full ROM αλλά θα εξυπηρετούσε να ήταν και πιό βολική η θέση. 

Δημοσ.

12196123_725850237549255_115777300002210

Κορυφη

Ε αν χρειάζεται να κάνει 1:30 ώρα ας κάνει. Εγώ δεν βλέπω κάτι κακό. Σίγουρα δεν είναι για όλους αλλά αφού θα τον βολέψει και στην καθημερινότητα why not.

Η full body προπονηση είναι 1:15 λεπτά και πανω. Τον 1 χρόνο που έκανα μια χαρά πήγε. Γιάννη αν μπορείς καντο μέρα παρά μέρα αντί για 3 ανά εβδομάδα, δηλαδή 7 προπό ανά 2 weeks.

Δεν χρειάζεται πάνω από 2 σετ ανά μυϊκή ομάδα, δεν θέλει υπερβολές.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@bosei: Δυστυχώς και εγώ δεν έχω ευλυγισία καλή σε αυτό το θέμα. Κάνω πάντα πλήρη κίνηση(η αρχή της κίνησης αρχίζει με την μπάρα να ακουμπάει στους ώμους/πάνω στήθος) και καταλήγει εκεί πάλι, αλλά το περισσότερο βάρος απλώς το στηρίζω εγώ (στην ουσία, οι τρικέφαλοι επιβαρύνονται αρκετά πριν την έναρξη της άσκησης, ανάλογα με το βάρος) .

Δεν συνήθισα ποτέ να κάνω μπροστινό κάθισμα σαν αρσιβαρίστας με λυγισμένους καρπούς, δυστυχώς, κάνω με τον κλασικό bb τρόπο, οπότε δεν μπορώ να στηρίξω απόλυτα την μπάρα εκεί. Συνήθως, οι περισσότεροι αθλούμενοι μπορει να μην πιέσουν ότι σηκώσουν από το έδαφος (ζετέ), εγώ το αντίθετο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το πιέσω αν το σηκώσω.

Θα ήθελα λίγο να μάθω/εξασκηθώ σε αυτή την άσκηση, αλλά τα ωράρια της δουλειάς μου είναι περίεργα και δεν ξέρω καμιά ομάδα να δέχεται απλούς αθλούμενους που δεν θέλουν πρωταθλητισμό(εκτός cross fit, που όμως, πάλι πρέπει να με βολεύει η ώρα και η ημέρα για να πάω, ΔΕΝ με ενδιαφέρουν τα circuit, είναι ακριβά και επίσης... πολύ ελιτίστικο για το γούστο μου[λες και πριν να το πουν CF, οι μποξέρ, παλαιστές, και λοιποί δεν είχαν ιδέα από...circuit, έλεος... μπορεί βέβαια αυτό το τελευταίο να ισχύει κυρίως στο εξωτερικό και στην Ελλάδα να είναι προσγειωμένοι όσοι το προωθούν] )

Επεξ/σία από kogba
  • Like 1
Δημοσ.

Σημερα φχαριστηθηκα προπονηση μετα απο καιρο. Φουλ μποντι μια ωρα , μηχανηματα λαστιχα και αλτηρες. Καλο ζεσταμα καλες διατασεις μετα και φοαμ. Ανεβασα ενταση σε σχεση με τις αλλες μερες που πηγαινα συντηρητικα

• Like 5
Δημοσ.

Σημερα φχαριστηθηκα προπονηση μετα απο καιρο. Φουλ μποντι μια ωρα , μηχανηματα λαστιχα και αλτηρες. Καλο ζεσταμα καλες διατασεις μετα και φοαμ. Ανεβασα ενταση σε σχεση με τις αλλες μερες που πηγαινα συντηρητικα

θα φτάσεις και στο σημείο που θα λες "πήγα, έκλαψα αλλά έκατσα" 

Μπράβο ρε, και εις άλλα ακόμα πιο ανώτερα !!! με υγεία βεβαίως, βεβαίως ! 

• Like 1
Δημοσ.

Προσοχη παιδες με τις πιεσεις ωμων ορθιοι με μπαρα..την θεωρω την πιο επικινδυνη ασκηση για μενα απο αποψη, αν σου φυγει η μπαρα ή δεν εχεις τα κιλα, δεν εχεις απο που να φυγεις, οπου κι να πεσει ζημια θα κανεις,σε σενα και στους γυρω σου.

Ειχα φτασει να κανω απ οσο θυμαμαι 5 επαναληψεις πενηντα κιλα, τρεις 52,5 μια 55.. τωρα μια μπορει να χω τα πενηντα

Δημοσ.

Προσοχη παιδες με τις πιεσεις ωμων ορθιοι με μπαρα..την θεωρω την πιο επικινδυνη ασκηση για μενα απο αποψη, αν σου φυγει η μπαρα ή δεν εχεις τα κιλα, δεν εχεις απο που να φυγεις, οπου κι να πεσει ζημια θα κανεις,σε σενα και στους γυρω σου.

Ειχα φτασει να κανω απ οσο θυμαμαι 5 επαναληψεις πενηντα κιλα, τρεις 52,5 μια 55.. τωρα μια μπορει να χω τα πενηντα

Με τα 2 ατομα που πηγαιναμε στο γυμναστηριο καναμε περυσι οι 2 τα 70 6αρες και ο αλλος τα 90 3αρες, όποτε καναμε military αδειαζε ο χωρος με τα ελευθερα χαχαχαχ

Δημοσ.

Ναι την ειχαμε λιωσει την ασκηση.Σε μερικες επαναληψεις διναμε και push με τα ποδια βεβαια μετα απο 1-2 σετ.Τωρα κανω 60χ6 με το ζορι

Δημοσ.

@Liverpool89:Τι να πω, σε εμένα προσωπικά ποτέ δεν μου έπεσε η μπάρα και κάνω στρατιωτικές πιέσεις χρόνια. Για να σου πέσει η μπάρα πρέπει να την αφήσεις, αλλιώς πώς θα πέσει; Απλά η μπάρα έρχεται εκεί που ξεκινάς ο ίδιος την κίνηση(μέρος του βάρους στηρίζεται στους ώμους/πάνω στήθος --- σε εκείνους που έχουν καλή τεχνική, μπορούν να στηρίξουν εκεί όλο τα βάρος, να "ξεκουράζονται" ας πούμε) .

Μην μπερδεύεσαι με τους αρσιβαρίστες που την πετάνε τη μπάρα επειδή είναι άκυρη η προσπάθεια, δεν έχουν λόγο να την κρατήσουν.

Εγώ κάνω στο σπίτι χρόνια έτσι, δεν μου έπεσε ποτέ, ούτε και πρόκειται, καθώς δεν έχω και 200 κιλά πάνω(αλλά φαντάζομαι ότι και εκείνοι που τα σηκώνουν, τα κουμαντάρουν αντίστοιχα, ελεγχόμενα δηλαδή) . Επίσης, η λαβή μου είναι και λίγο-πολύ δυνατή από φυσικού της, κάνω και πλήρες πρόγραμμα grip και στρατιωτικές με fat bar, οπότε..

Αν δοκιμάσεις και εσύ, θα καταλάβεις τι σου λέω.

Επίσης για το θέμα του βάρους, δεν ξέρω γιατί δυσκολεύεται ο κόσμος τόσο πολύ εκεί, μου κάνει εντύπωση ένας με 100 κιλά πάγκο να δυσκολεύεται να πιέσει 60 κιλά στις στρατιωτικές πιέσεις. Ίσως είναι θέμα κατασκευής του καθενός.

Σε εμένα από την άλλη, δυσκολεύομαι να καταλάβω πώς ο πάγκος μου σε σχέση με τους ώμους είναι τόσο κοντά, μόλις ένα 20%+ πάνω. Κάτι κάνω λάθος μάλλον, αλλά από την άλλη, δεν αισθάνομαι και ιδιαίτερα βολικά όταν κάνω την άσκηση, όπως είπα παραπάνω ενώ στους ώμους αισθάνομαι φυσικότατα.

Επεξεργασία

• Like 1
Δημοσ.

Μην κανετε οπισθολαίμιες πιέσεις ώμων ,  καντε εμπροσθολαίμιες!

το ιδιο ισχύει και για τις οπισθολαίμιες έλξεις τροχαλίας , καντε εμπροσθολαίμιες μόνο !

Οι εμπροσθολαίμιες ειναι το ιδιο αποτελεσματικές χωρίς κανέναν κίνδυνο,  τίποτα παραπάνω δεν κερδίζεται με τις οπισθολαίμιες οι οποίες  ειναι απο τις πιο επικίνδυνες για τραυματισμό , αυτες δε στην τροχαλία μπορούν να σου σακατέψουν τν αυχένα αν δεν τις κανεις εντελώς σωστα , αν κλέψεις η απλα αν κάνεις μια στραβή κίνηση  ..

• Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...