margaritagr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Παντως αν κανει deadlifts χωρις κιλα η με τη μικρη μπαρα (την 8κιλη) προσεκτικα δε νομιζω να τραυματιστει. Deadlift χωρις κιλα, βγαινει το lift κ μενει το dead 2
bosei Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 ρε συ μπος κοπελίτσα ειναι, με (αρκετά φαντάζομαι) περιττα κιλακια που θελει να κανει καμια ασκησουλα να τα χάσει μπήκε εδω μεσα να παρει καμια συμβουλή και τις λετε μην κάνεις αερόβιο , μην ιδρώνεις , κάτσε και κανε άρσεις !! σουμο θα την κάνουμε την κοπέλα οκ έλεος Ρε συ maus δεν είδα το ποστ και λέω κάτσε εδώ είμαστε...θα την μυήσω στις άρσεις. Τις κάνει ήδη...επειδή τις αρέσουν υποθέτω. Γιατί λοιπόν αφου κάνει που κάνει κάτι να μην το κάνει σωστά ? Και μεσα απο το βιντεο εχετε την εντυπωση οτι θα την κανει σωστα? Σε ποσους εχετε δειξει μπροστα τους ασκηση και μετα την κανουν τελειως λαθος και λενε "ετσι δεν γινεται"? Την παραπανω κοπελα ποιος θα την βοηθησει να διορθωσει την τεχνικη οταν νομιζει οτι την κανει καλα? Να μιλήσουμε και λίγο ρεαλιστικά ? Όπως είπα πιό πάνω πόσες πιθανότητες έχεις να βρεις κάποιον να σου δείξει σωστά άσκηση και όχι μία εκδοχή δική του με τα ανάλογα παπατζιλίκια ? Δηλαδή τόσος κόσμος που έμαθε τεχνική από βίντεο/άρθρα (όπως εγώ) ήταν χαρισματικός ? Όχι. Η μόνη προσοχή που χρειάζεται είναι το εγώ μας και να κάνουμε συνεχώς reflection για διάφορα πράγματα που αφορούν το κάθε lift. In other news σήμερα 132,5 για 3 σετ των 4 + 1 σετ για 6 reps σε RPE 9 (δηλαδή μία rep left in the tank). Μετά έκανα sumo άρσεις με pause κάτω από τα γόνατα. Τόσο καιρό έκανα ~<1 sec παύση. Σήμερα αυστηρά 3 sec με 3 πλάκες...άλλη άσκηση. 1
Mikeasdf Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Deadlift χωρις κιλα, βγαινει το lift κ μενει το dead Καθολου.Ισα ισα, αν ειναι αγυμναστη ακομα και η κινηση του σωματος θα την πιασει Δοκιμασε να παρεις την αδεια μπαρα και να κανεις 20-30 επαναληψεις 1
alex_000 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Οποίος δεν θέλει να αγωνιστεί σε powerlifting ή να μετράει νούμερα, ας δοκιμάσει romanian deadlift 8+ reps. Ίδιο benefit με τις άρσεις, σχεδον καθολου risk. 3
dimitra_m3 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δήμητρα, το ποδήλατο είναι ΟΚ, αλλά, προσωπικά, θα πήγαινα σε διαφορετική υλοποίηση. Κάτι τέτοιο -> pic 1 pic 2 pic 3 pic 4. Η βασική διαφορά είναι στον τρόπο που κάθεσαι. Ακριβώς επειδή δεν είναι ο κλασσικός τρόπος που κάθεσαι σε κανονικό ποδήλατο, είναι λιγότερο επίπονος στη μέση και στην πλάτη (βασικά, δεν σκύβεις καθόλου). Εάν το budget σου φτάνει και τέτοιου είδους στατικά ποδήλατα, καλό θα ήταν να τα λάβεις υπόψη σου. δεν μπορώ τα καθιστά ποδήλατα, μου την δίνουν..κάνω στο γυμ με το ζόρι. Δυστυχώς δεν μπορώ να κινηθώ σε spin bike λόγω του χαμηλού budget. Αφού είναι οκ, τότε θα στραφώ σε αυτό.
Mikeasdf Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Οποίος δεν θέλει να αγωνιστεί σε powerlifting ή να μετράει νούμερα, ας δοκιμάσει romanian deadlift 8+ reps. Ίδιο benefit με τις άρσεις, σχεδον καθολου risk. Και γω ρουμανικες εννοουσα αλλα δεν το ανεφερα γιατι νομιζα πως μιλουσαμε για το ιδιο
wizzy Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 δεν μπορώ τα καθιστά ποδήλατα, μου την δίνουν..κάνω στο γυμ με το ζόρι. Δυστυχώς δεν μπορώ να κινηθώ σε spin bike λόγω του χαμηλού budget. Αφού είναι οκ, τότε θα στραφώ σε αυτό. ΟK then, προχώρα! Pro tip: Μιας και τα πετάλια του έχουν λουριά (straps), όταν θα κάνεις ποδήλατο, προσπάθησε το ένα πόδι να τραβάει και το άλλο να σπρώχνει. Θα νιώσεις και θα δεις αισθητή διαφορά στα hamstrings. 1
bosei Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Οποίος δεν θέλει να αγωνιστεί σε powerlifting ή να μετράει νούμερα, ας δοκιμάσει romanian deadlift 8+ reps. Ίδιο benefit με τις άρσεις, σχεδον καθολου risk. Δεν συμφωνώ εκτός κι αν μιλάς για ρουμανικές με reset, να αρχίζεις δηλαδή με τα κιλά από το πάτωμα. Να μοιάζει δηλαδή σαν conventional αλλά το tarting position των ισχίων να είναι ψηλότερα και έχεις και το πλεονέκτημα να είσαι super tight σε όλες τις επαναλήψεις. Ο λόγος που διαφωνώ είναι ότι όταν φτάσει κάποιος σε κιλά/reps που πάει ειτε για failure είτε μένει με 1 rep in the tank, γενικά τέλος πάντων όταν αρχίζει και κουράζεται, με την κλασική εκτέλεση χωρίς reset είναι πιό επικίνδυνη η άσκηση μιάς και αλλάζει πορεία η μπάρα σε μη ιδανικό/ολοκληρωμένο σημείο του strength curve. Επίσης αυτό δεν ισχυει για περιπτώσεις ξέρω γω με αρνητική 3 δευτερόλεπτα που είναι πολύ ελεγχώμενη η κίνηση. 1
yannis27gr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Διαφορά front squat vs normal squat; Δεν συμφωνώ εκτός κι αν μιλάς για ρουμανικές με reset, να αρχίζεις δηλαδή με τα κιλά από το πάτωμα. Να μοιάζει δηλαδή σαν conventional αλλά το tarting position των ισχίων να είναι ψηλότερα και έχεις και το πλεονέκτημα να είσαι super tight σε όλες τις επαναλήψεις. Εννοείς starting; Στην αρχή διάβασα farting και κόντεψα να πέσω από την καρέκλα 2
alex_000 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 @boss Romanian με reset ? Πρέπει να είνα ή πιο επικίνδυνη άσκηση που έχω ακούσει ποτέ! Δεν ήξερα ότι υπήρχε καν.. Τα romanian πάντα γινονται με τελείως ελεγχόμενη κίνηση. Δεν είναι lift έκρηξης όπως οι αρσεις. Είναι isolation άσκηση. @john Το front squat είναι 3 φορές πιο δύσκολο τεχνικά και πιανει πιο πολύ τετρακεφαλους. Επίσης θέλει οπωσδήποτε elevated heel αντίθετα από backsquat που εξαρτάται από το άτομο..
bosei Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Εννοείς starting; Στην αρχή διάβασα farting και κόντεψα να πέσω από την καρέκλα Χαχα ναι...starting. @boss Romanian με reset ? Πρέπει να είνα ή πιο επικίνδυνη άσκηση που έχω ακούσει ποτέ! Δεν ήξερα ότι υπήρχε καν.. Τα romanian πάντα γινονται με τελείως ελεγχόμενη κίνηση. Δεν είναι lift έκρηξης όπως οι αρσεις. Είναι isolation άσκηση. @john Το front squat είναι 3 φορές πιο δύσκολο τεχνικά και πιανει πιο πολύ τετρακεφαλους. Επίσης θέλει οπωσδήποτε elevated heel αντίθετα από backsquat που εξαρτάται από το άτομο.. Γιατί Άλεξ ? Σκέψου ότι πας να κάνεις κανονικές άρσεις αλλά αντί να λυγίσεις γόνατα για να έρθουν κάτω τα ισχία εσύ ανεβάζεις τα ισχία και ουσιαστικά έχεις romanian deadlift. Έτσι μπορεί να δεις να κάνει άρσεις κάποιος πολύ ψηλός. EDIT: Άλεξ μαλακίες σου λέω. Ψάχνω βίντεο κι εγώ να σε δείξω, μόνο στις stiff legged γίνεται αυτό που σε δείχνω. Να αρχίζεις έτσι: 1
alex_000 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Romanian deadlift για όποιον ενδιαφέρεται. Εγώ την θεωρώ πολύ λιγότερο επικυνδυνη των αρσεων στα 8 συν ρεπς.
Mau-Maus Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Μπος μαζί σου για τις άρσεις, κ ο Μάνος μία χαρά τα λέει για τον μυικό ιστό και για τα βάρη που χρειάζονται,σωστά είναι όλα! Όμως Πρέπει να σκεφτόμαστε την κάθε περίπτωση διαφορετικά και ανάλογα να προτείνουμε! Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε και λέμε.. Έλα εδώ κοπελιά Α. Ξεκίνα περπάτα, κάνε οτιδήποτε αερόβιο σε κάνει να ιδρώνεις και σου ανεβάζει τους καρδιακούς παλμούς (ΣΙΓΑ~ΣΙΓΑ ΠΑΝΤΑ) για να δυναμώσει το καρδιαγγειακό σου σύστημα κάτι το οποίο θα σε βοηθήσει και θα σου δώσει αντοχή στις οποίες ασκήσεις ~και με βάρη εννοείται~ κάνεις! Β. Κόβεις λιπαρά, μειώνεις τους υδατάνθρακες, αυξάνεις κατα πολύ την πρωτεΐνη στα γεύματα! Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε χάνοντας κιλά να χάσουμε όσο το δυνατόν λιγότερους μύες! Γ. Τελευταίες και καταϊδρωμένες έρχονται ~σε αυτή την περίπτωση~ οι οποίες ασκήσεις με βάρη ακόμη και οι άρσεις ~χωρίς καθόλου ούτε κιλά ούτε μπάρα~ απλά και μόνο για να μάθει την κίνηση το σώμα της! Το ίδιο ισχύει για τα καθίσματα κτλ κτλ Θέλω να καταλήξω στο ότι δεν είναι όλα για όλους! Η κοπέλα που φοβάται μην πέσει και προσέχει πολύ απλά όπως περπατάει στις κατηφόρες δεν μπορούμε να την βάλουμε να κάνει άρσεις! Κοπελιά μην αποθαρινεσαι ξεκινά να ιδρώνεις σιγά σιγά, φτιάξε την διατροφή σου και θα χάσεις τα κιλάκια σου χωρίς να το καταλάβεις! Υπομονή θέλει και επιμονή στα δύσκολα.. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις