Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάθε μέρα

Και η κοιλιά όμως χρειάζεται ανάρρωση. Όταν πήγαινα γυμναστήριο την έκανα κι εγώ κάθε μέρα. Και τώρα που ξεκίνησα πάλι γυμναστική και μου έβαλα ένα πρόγραμμα, έμπαινα στον πειρασμό να το ξανακάνω έτσι, αλλά είπα να κρατηθώ και κάνω μία φορά την εβδομάδα (δε μιλάω για τις προπονήσεις σε αναρρίχηση). Πραγματικά είδα τεράστιες αλλαγές και πρόοδο στη δύναμη. Κατά την γνώμη μου θέλει ιδιαίτερη προσοχή η κοιλιά (και οι ραχιαίοι). Είναι γέφυρες αυτές οι μύες. Μας κρατάνε όρθιους.

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Μάικ κοιλιά και γάμπες, όχι δεν χρειάζονται, είναι οι μοναδικοί μύες στο ανθρώπινο σώμα που και κάθε μέρα αν θέλουμε μπορούμε να τους γυμνάσουμε δεν έχουν κανένα θέμα..

• Like 1
Δημοσ.

Φουλ μποντυ 4 φορες την εβδομαδα εννοεις;

Αυτο ειναι για τελιως αρχαριους μεχρι να μπουν στο "θεμα"...Διαφορετικα δεν προκειται να εχουν οι μυς του τοσο γρηγορη αναρρωση και σε φαρμακο να μπει...

Ανω κατω σωμα; Δεν καταλαβα

Άνω σώμα την Α μέρα, κάτω σώμα τη Β, ξεκούραση τη Γ.

Δημοσ.

Εγω απο τοτε που δεν δουλευω, αν πιω καφε κοιμαμαι 04:00+ και ξυπναω 12:00+, αν δεν πιω παλι δυσκολευομαι να κοιμηθω.

Ασχετο πηγα στο σπιτι που νοικιασα.

Λεω να το καθαρισουμε χλωρινες βιακαλ σφουγγαρισμα ολα, δευτερος οροφος, κατεβασα μια πολυθρόνα, ενα διαλυμένο κρεβατι ανεβα καυεβα καμια πεντε φορες, σκουπισμα ξεσκονισμα πανω απο τεσσερης ωρες, παιδες πηγα σπιτι με τετοια κουραση, τετοιο πιασιμο.

Λεω χιλια μπραβο στις γυναικες, το βραδυ απο τους πόνους δεν μπορουσα να κοιμηθω.

Φουλ μποντυ 4 φορες την εβδομαδα εννοεις;

Αυτο ειναι για τελιως αρχαριους μεχρι να μπουν στο "θεμα"...Διαφορετικα δεν προκειται να εχουν οι μυς του τοσο γρηγορη αναρρωση και σε φαρμακο να μπει...

Ανω κατω σωμα; Δεν καταλαβα

Φουλ μποντυ κανονικα το καλο ειναι τρεις μερες.

Νομιζω για αρχη αν ο γυμμναστης ειναι αλανι, μπορει να του βγαλει ενα πολυ καλο προγραμμα

• Like 1
Δημοσ.

@Mau-Maus

Με ένα γρήγορο ψάξιμο φαίνεται πως θέλουν και οι κοιλιακοί τον χρόνο τους, όπως και όλοι οι μύες. Απλά οι κοιλιακοί είναι αυτοί που προσαρμόζονται πολύ γρήγορα οπότε και όταν αρχίζουν και βγαίνουν εύκολα επαναλήψεις σε μία άσκηση πάμε κατευθείαν σε πιο δύσκολη.

Εσύ μπορεί να έχεις βρει τον τρόπο για να κάνεις κάθε μέρα, πχ ασκήσεις με λιγότερη ένταση, απ'ότι αν είχες μισή μέρα για αυτούς.

Δημοσ.
Μάικ κοιλιά και γάμπες, όχι δεν χρειάζονται, είναι οι μοναδικοί μύες στο ανθρώπινο σώμα που και κάθε μέρα αν θέλουμε μπορούμε να τους γυμνάσουμε δεν έχουν κανένα θέμα..

Οταν μιλαμε για μυικη αναπτυξη σε καμια περιπτωση δεν ισχυει κατι τετοιο και για κανεναν μυ.
Δημοσ.

Καλά αφού το λέει το γκουγκλ έτσι θα είναι..

Εσύ από πάνω μην βάλεις στοίχημα με κανέναν θα το χάσεις

Αυτοί που κατεβαίνουν σε αγώνες παίζουν γάμπες όχι κάθε μέρα μόνο αλλά δύο φορές την μέρα πρωί βράδυ

Βαριέμαι να λέω τα ίδια κάτσε διάβασε τα ή ρώτα κάποιον που να ξέρει

• Like 3
Δημοσ.
Καλά αφού το λέει το γκουγκλ έτσι θα είναι..

Εσύ από πάνω μην βάλεις στοίχημα με κανέναν θα το χάσεις

Δεν νομιζω.Τουλαχιστον σε αυτο το θεμα.
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι ότι το λέει το google. Απλά είναι ο πιο απλός τρόπος να το δείξω. Από εμπειρία το διαπίστωσα, αλλά δε μπορώ να πείσω γιατί δε με ξέρεις κι κρατάς επιφυλάξεις (γενικά μιλώντας). Εγώ αυτό παρατήρησα (είμαι αρκετά εγκρατής ώστε να μην τους γυμνάζω κάθε μέρα). Και αυτό διαβάζοντας πως πρέπει να αφήνουμε τους μύες να αναρρώνουν και δη τους κοιλιακούς (οι οποίοι μπορεί να θέλουν και 2 μέρες ανάρρωσης). 

Δημοσ.

Εχω γνωρισει ατομα με διακρισεις και αυτο το διαστημα συναναστρεφομαι με ενα συγκεκριμενο και αρκετα εμπειρο και ενεργο.Δεν το κανει ποτε αυτο που λες ουτε στις γαμπες αλλα ουτε πουθενα αλλου.Επισης οτι κανουν αυτοι που κατεβαινουν σε αγωνες δεν σημαινει οτι ειναι και σωστο.Και η κουτσι μαρια εχει κατεβει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πας και θα του πεις επί λέξη

'εγώ δεν θα κάνω αυτό που μου είπες, εγώ θα κάνω στήθος ώμους τραπέζια την πρώτη μέρα πλάτη χέρια την δεύτερη και πόδια ~ αερόβιο την Τρίτη! Την τέταρτη κυκλικά ότι την πρώτη και ούτω καθεξής.. Εσύ δεν θέλω να μου ξανά βγάλεις πρόγραμμα γιατί οι γνώσεις σου δεν φτάνουν ούτε για αρχάριους, αν είναι δυνατόν να με βάζεις να κάνω τις ίδιες ομάδες μέρα παρά μέρα , πότε θα έχουν οι μύες το 48ώρο της αποκατάστασης που χρειάζονται υποχρεωτικά? Που στα μάθανε αυτά? '

Αυτά πες του και φύγε..

Να σου πω την απάντηση του?

Για μια βδομάδα στο έδωσα αυτό μέχρι να μπεις, μετά θα στο άλλαζα..

To αστείο είναι οτι πάνω στο πρόγραμμα λέει οτι είναι για 2 μήνες και να πεις είμαι αρχάριος κάνω 10-11 μήνες τώρα, τεσπα ακολουθώ την συμβουλή σου γιατί άκρη με αυτούς δεν θα βγάλω.

Άρα κάνω το εξής πρόγραμμα:

1. Στήθος - Ώμους - Τραπεζοειδής ( + κοιλιακοί, ραχιαίοι)
  2. Δικέφαλοι - Τρικέφαλοι - Πλάτη ( + κοιλιακοί, ραχιαίοι)
  3. Πόδια - Αεροβική ( + κοιλιακοί, ραχιαίοι)
  4. Απο την αρχή ότι την πρώτη μέρα ...

Τώρα ερωτήσεις:

• Κάθε φορά κάνω 15'+15' προθέρμανση - αποθεραπεία ( γρήγορο βάδην) το συνεχίζω?
  • Όταν λές αεροβική την 3ή μέρα τη ακριβώς κάνω και σε τι ένταση (ειμαι οκ με τα κιλά μου 185 -79.5 κιλα)?
  • Έχουμε κανενα resource για τι ασκήσεις μπορώ να κάνω σε κάθε ομάδα μυών?
Επεξ/σία από manic
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι να σου πω εγώ πάντα στον ύπνο ήμουν εύκολος. 

Πιστεύω σαν φοιτητής κοιμάσαι διαφορετικές ώρες κάθε μέρα. Ο οργανισμός μπορεί να δουλεύει σαν ρολόι με ακρίβεια 10 λεπτου αν στρώσεις το πρόγραμμα σου.

Αν όμως κάθε μέρα κοιμάσαι 3-5 ξημερώματα και μια μέρα σου την βαρέσει να κοιμηθείς 10, φυσικά δεν θα σε πάρει ο ύπνος. 

Μπα κάθε μέρα σχεδόν την ίδια ώρα κοιμάμαι 2-3 και ξυπνάω 10:30 όταν έχω προπόνηση και 12 όταν δεν έχω. 

Καμία φορά η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε υπερένταση, μάλλον λόγω περίσσειας αδρεναλίνης.

Ξέρεις τι παίζει με μένα ? Έχω πολύ συχνά Link.png Site: luciddreams . Χτες πέφτω για ύπνο, "μπαίνω" μέσα σε όνειρο και όταν "βγήκα" δυστυχώς δεν κατάφερα να κοιμηθώ αμέσως και ήμουν μετά λες και είχα κλείσει 8ωρο. 

To αστείο είναι οτι πάνω στο πρόγραμμα λέει οτι είναι για 2 μήνες και να πεις είμαι αρχάριος κάνω 10-11 μήνες τώρα, τεσπα ακολουθώ την συμβουλή σου γιατί άκρη με αυτούς δεν θα βγάλω.

Άρα κάνω το εξής πρόγραμμα:

1. Στήθος - Ώμους - Τραπεζοειδής ( + κυλιακοι, ραχιαίοι)
  2. Δικέφαλοι - Τρικέφαλοι ( + κυλιακοι, ραχιαίοι)
  3. Πόδια - Αεροβική ( + κυλιακοι, ραχιαίοι)
  4. Απο την αρχή ότι την πρώτη μέρα ...

Τώρα ερωτήσεις:

• Κάθε φορά κάνω 15'+15' προθέρμανση - αποθεραπεία ( γρήγορο βάδην) το συνεχίζω?
  • Όταν λές αεροβική την 3ή μέρα τη ακριβώς κάνω και σε τι ένταση (ειμαι οκ με τα κιλά μου 185 -79.5 κιλα)?
  • Έχουμε κανενα resource για τι ασκήσεις μπορώ να κάνω σε κάθε ομάδα μυών?

Φίλε ακόμη αρχάριος είσαι. Αν το συνεχίσεις θα δεις ότι 10-11 μήνες δεν είναι τίποτα. 

Εγώ προσωπικά σε αρχάριο δεν θα πρότεινα 6 μέρες προπόνηση ! Με άνω/κάτω σώμα 2 φορές την εβδομάδα πιστεύω καλύτερα είναι. Μην σε μπερδεύω όμως αφού ακολουθείς πιόπάνω συμβουλές.

Δεν χρειάζεται καν πριν και μετά ο διάδρομος. Αν νιώθεις ότι το χρειάζεσαι με ένα 5 λεπτό είσαι οκ πριν. Μετά ας το...φύγε σπίτι.

http://www.exrx.net/Lists/Directory.html

Δημοσ.

.Επισης οτι κανουν αυτοι που κατεβαινουν σε αγωνες δεν σημαινει οτι ειναι και σωστο.Και η κουτσι μαρια εχει κατεβει

ε ναι σιγα μην ξερει η καθε κουτση μαρια που κατεβαίνει σε αγωνες περισσότερα απο εμάς :)

για να μην πολυλογούμε ειναι αλλο το τι προτείνει κανείς και αλλο αν υπάρχει θεμα αποκαταστάσεις !

κανέναν αλλον μυ δεν μπορεις να τον γυμνάσεις αν δεν περασει 48ωρο ειναι λάθος  !

γάμπες και κοιλια , αν θελεις μπορεις , δεν ειναι λαθος, ασχετα αν ειναι κάποιος υπέρ η κατα (κατα ειναι μονο οι ασχετοι)

γαμπες και κοιλιακούς κανε καθε μερα για ολοη σου την ζωη , αν τραυματιστεις ποτέ ελα να πληρωσω ..

20 χρονια τους κανω καθημερινά δοξα το θεο ειμαι μια χαρα , αν έκανα -οχι 20 χρονια αλλα 20 μερες συνεχόμενα- μια αλλη οποιαδήποτε μυική ομάδα θα την ειχα καψει !  αυτα , συνεχιστε ..

Δημοσ.
Ο χρήστης Expertr είπε:
.Επισης οτι κανουν αυτοι που κατεβαινουν σε αγωνες δεν σημαινει οτι ειναι και σωστο.Και η κουτσι μαρια εχει κατεβει
ε ναι σιγα μην ξερει η καθε κουτση μαρια που κατεβαίνει σε αγωνες περισσότερα απο εμάς 

για να μην πολυλογούμε ειναι αλλο το τι προτείνει κανείς και αλλο αν υπάρχει θεμα αποκαταστάσεις !
κανέναν αλλον μυ δεν μπορεις να τον γυμνάσεις αν δεν περασει 48ωρο ειναι λάθος  !
γάμπες και κοιλια , αν θελεις μπορεις , δεν ειναι λαθος, ασχετα αν ειναι κάποιος υπέρ η κατα (κατα ειναι μονο οι ασχετοι)
γαμπες και κοιλιακούς κανε καθε μερα για ολοη σου την ζωη , αν τραυματιστεις ποτέ ελα να πληρωσω ..
20 χρονια τους κανω καθημερινά δοξα το θεο ειμαι μια χαρα , αν έκανα -οχι 20 χρονια αλλα 20 μερες συνεχόμενα- μια αλλη οποιαδήποτε μυική ομάδα θα την ειχα καψει !  αυτα , συνεχιστε ..

Επειδη εχουμε εντελως διαφορετικη αποψη δεν γινεται απλα να σου πω τα αντιθετα.Οταν μου πεις τι διαφορα εχουν οι μυς των κοιλιακων και των γαμπων σπο τους υπολοιπους και συμβαινει αυτο που ισχυριζεσαι τοτε θα συμφωνησω σε ολα τα παραπανω...:)

• Like 1
Δημοσ.

@Mau-Maus

Έκανα γυμναστική από πολύ μικρός, μόνος μου. Δεν ήξερα. Έκανα πολλές βλακείες γενικά, αλλά έμαθα και ξέρω μόνος μου. Ήταν περίοδοι που έκαιγα όπως λες όλους τους μύες για μήνες. Καθημερινά έκανα βαριές και απαιτητικές ασκήσεις γυμνάζοντας ίδιες μυικές ομάδες. Δε θυμάμαι να τραυματίστηκα ποτέ. Την εξέλιξη που είχα πάντα στον πρώτο μήνα, δεν την είχα στους επόμενους. Ξεκίνησα λοιπόν με πρόγραμμα και αναρρώσεις και λοιπά σε γυμναστήριο, αλλά οι κοιλιακοί δούλευαν καθημερινά. Πρόοδος σε άλλα, αλλά οι κοιλιακοί όχι με τον ίδιο ρυθμό. Παράτησα γυμναστήριο (για 2η φορά) γιατί δεν είναι του στυλ μου. Θέλω άλλα πράγματα όταν γυμνάζομαι. Ξεκίνησα το καλοκαίρι μετά από ένα χρόνο κενού και είπα να κάνω κάτι σωστά. Βλέπω διαφορά, οπότε και λέω με σιγουριά πως είμαι εδώ. Τουλάχιστον είμαι χαρούμενος στην ασχετοσύνη μου γιατί κάτι έμαθα κι εγώ εμπειρικά. ;)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...