aekoriginal21 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Γειά σε όλους. Έχω μια εβδομάδα που έπαθα κάτι που με προβλημάτισε. Κάνω σε μια φάση πιέσεις στήθους, όχι τίποτα τρελά κιλά (68, 10reps), παρ' όλα αυτά προς το τέλος είχα αρχίσει να πιέζομαι για τα καλά. Πάω να ολοκληρώσω την 10η, με πιάνει αρχικά για λίγα δευτερόλεπτα ένας πόνος στον αυχένα και ξεσπάει ένας πονοκέφαλος που παρόμοιός του δεν έχω ξανανιώσει. Μου πήρε κανα 5λεπτο να έρθω στα φυσιολογικά μου, κατέβασα τέρμα κάτω τα κιλά για τις υπόλοιπες ασκήσεις κι έφυγα απο το gym. Επίσης και τις υπόλοιπες μέρες που πήγα, σε άλλες μυικές ομάδες δεν είχα τόσο θέμα (πήγε να με πιάσει και κάνοντας πλάτη αλλά το πρόλαβα στο τσάκ). Πάω σήμερα στο σπίτι να κάνω 10 push ups, το ξαναέπαθα και συνειδητοποίησα πως δεν πρέπει να το πάρω έτσι χαλαρά. Απο εβδομάδα θα πάω σε γιατρό. Να τα συνοψίσω, συνήθως με πιάνει σε ασκήσεις στήθους, την πρώτη φορά που με έπιασε στον πάγκο η στάση του αυχένα μου δεν ήταν καλή, κι επίσης η ανάσα μου στα τελευταία reps όχι όπως θα έπρεπε. Επίσης τελευταία δεν πίνω πολύ νερό, κάτι που έκανα παλιότερα. Και τα 3 παραπάνω απο ένα research που έκανα στο net μπορούν να συμβάλουν σε κάτι σαν αυτό που με έπιασε. Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία;
SOCRATIS1000 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 αυχενικο,καπου το τραβηξες ,σε χτυπαει τοσο δυνατα που σου ποναει το πισω μερος του κεφαλιου εσωτερικα αλλα ειναι πισω στον αυχενα.Το εχω παθει,ειναι οταν δεν εχεις βαλει σωστα το σωμα σου στον παγκο ,και σε καθε φορα που πιεζεσαι σφιγγει πολυ ο αυχενας σου.Εκει λογικα την επαθες.Εγω δεν θα πηγαινα σε γιατρο,αμα κατσεις ,σε 3-4 μερες θα εισαι κομπλε,απλα δεν μπορεις να κανεις προπονα . Δουλεψε το σωμα σου στον παγκο,δες κανα βιντεακι ,πετα εξω το στηθος και το κεφαλι σωστα κατω ,γιατι θα την ξαναπαθεις.Εγω το ειχα παθει 2-3 φορες απο μαλακιες.Και ειναι μεγαλη μαλακια να το παθεις ,γιατι οποτε σφιγγεσαι λιγο ,μπαμ σε πιανει.
Mau-Maus Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Εγω παλι δεν θελω να σε τρομαξω , αλλα θα σου πω να πας την δεύτερα σφαίρα σε γιατρο ! δεν θέλω να γράψω κατι αλλο , ελπίζω κ εύχομαι να κανω λαθος ..
aekoriginal21 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Μακάρι να έχεις δίκιο. Ναί, σε ξένα forum διάβασα πως μόνο με ξεκούραση περνάει κάτι τέτοιο αν δεν είναι σοβαρό το πρόβλημα. Εννοείται πως απο εδώ και πέρα θα δώσω μεγαλύτερη έμφαση σε τεχνική κι αναπνοή. Ναι στο πίσω μέρος του κεφαλιού είναι ο πόνος. Αν το έπαθες όπως λές θα κατάλαβες γιατί γράφω πως με προβλημάτισε. Τέτοιο πόνο στο κεφάλι εύχομαι να μη νιώσει κανείς. Τουλάχιστον ξέρω πως δεν είμαι ο μόνος που έπαθα κάτι τέτοιο. Maus αυτό θα κάνω μάλλον. Για πές, τι σκέφτεσαι;
TEOKOS Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Kαι εγώ λέω να πας σε γιατρό αλλά μάλλον την άκουσαν οι μυς του αυχένα -δελτοειδή η έσπρωχνες κρατώντας την ανάσα σου Καταλάθος δηλαδή έκανες την τεχνική valsava maneuver στην οποία η πίεση του αίματος στο κεφάλι πάει στον Θεό Ελπίζω να είναι αυτά και να μην έχει πειραχτεί η σπονδυλική σου στήλη σε εκείνο το σημείο.
kogba Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 @Liverpool89: εντάξει, αφού τα έχεις σκεφθεί έτσι, εσένα ότι σε βολεύει. Απλά μια ιδέα πρότεινα. Εγώ έχω βολευτεί και τις σοβαρές/βαριές προπονήσεις τις κάνω όπως ακριβώς θέλω εγώ. Όσο για το σπίτι, νοικιάζω τώρα, δεν είμαι στο πατρικό μου. Δεν ρίχνω φυσικά ποτέ την μπάρα κάτω, έχω ξύλινο πάτωμα, αλλά και πλακάκι να ήταν, έχω λάβει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας/ηχομόνωσης (horse stall mat 2cm) , δεν υπάρχει πρόβλημα ακόμη και με αρκετά βαριές άρσεις. 1
aekoriginal21 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Kαι εγώ λέω να πας σε γιατρό αλλά μάλλον την άκουσαν οι μυς του αυχένα -δελτοειδή η έσπρωχνες κρατώντας την ανάσα σου Καταλάθος δηλαδή έκανες την τεχνική valsava maneuver στην οποία η πίεση του αίματος στο κεφάλι πάει στον Θεό Ελπίζω να είναι αυτά και να μην έχει πειραχτεί η σπονδυλική σου στήλη σε εκείνο το σημείο. Έτσι όπως το κατάλαβα εγώ δεν θα έλεγα πως είναι θέμα σπονδυλικής στήλης. Φυσικά δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα. Επείδη φαγώθηκα βέβαια νωρίτερα που όπως έγραψα παραπάνω το έπαθα κάνοντας push ups, ξαναδοκίμασα αργότερα, αυτή την φορά με το κεφάλι πάνω κι ελέγχοντας τι αναπνοές και κάνοντας 20 reps και δεν είχα κανένα θέμα, ενώ πρίν με 10 reps και ότι να'ναι απο τεχνική κι ανάσα το 'παθα. Φυσικά κι όπως να'ναι ναι που τα έκανα παλιότερα δεν είχα ποτέ μου τέτοιο θέμα απλά στη συγκεκριμένη κατάσταση βοήθησε απίστευτα. Απο δώ και πέρα, καλύτερο ζέσταμα, μόλις επιστρέψω στο gym (όσο κι αν χρειαστεί να πάρει αυτό για να είμαι οκ).
Titus_Labienus_secondo Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Ξαναγυμνασετα.... Mάλλον σε εμένα αναφέρεσαι, αλλά τη στιγμή που δεν μπορώ να σηκώσω το χέρι μου να φάω δεν νομίζω ότι μπορώ να τα ξαναγυμνάσω Ίσως είναι από το μεγάλο διάστημα αποχής, αλλά δεν θέλω να πάω να κάνω το πρόγραμμά μου σε πλάτη αύριο και να μείνω μια βδομάδα όφφ πάλι. Μήπως να κάνω μια πιο ελαφριά προπόνηση; Μήπως να πάρω καμιά βιταμίνη/συμπλήρωμα;
SOCRATIS1000 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Έτσι όπως το κατάλαβα εγώ δεν θα έλεγα πως είναι θέμα σπονδυλικής στήλης. Φυσικά δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα. Επείδη φαγώθηκα βέβαια νωρίτερα που όπως έγραψα παραπάνω το έπαθα κάνοντας push ups, ξαναδοκίμασα αργότερα, αυτή την φορά με το κεφάλι πάνω κι ελέγχοντας τι αναπνοές και κάνοντας 20 reps και δεν είχα κανένα θέμα, ενώ πρίν με 10 reps και ότι να'ναι απο τεχνική κι ανάσα το 'παθα. Φυσικά κι όπως να'ναι ναι που τα έκανα παλιότερα δεν είχα ποτέ μου τέτοιο θέμα απλά στη συγκεκριμένη κατάσταση βοήθησε απίστευτα. Απο δώ και πέρα, καλύτερο ζέσταμα, μόλις επιστρέψω στο gym (όσο κι αν χρειαστεί να πάρει αυτό για να είμαι οκ). σταματα το gym και ξεκουθρασου,δεν θα σε αφησει διαφορετικα.
Mikeasdf Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Έτσι όπως το κατάλαβα εγώ δεν θα έλεγα πως είναι θέμα σπονδυλικής στήλης. Φυσικά δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα. Επείδη φαγώθηκα βέβαια νωρίτερα που όπως έγραψα παραπάνω το έπαθα κάνοντας push ups, ξαναδοκίμασα αργότερα, αυτή την φορά με το κεφάλι πάνω κι ελέγχοντας τι αναπνοές και κάνοντας 20 reps και δεν είχα κανένα θέμα, ενώ πρίν με 10 reps και ότι να'ναι απο τεχνική κι ανάσα το 'παθα. Φυσικά κι όπως να'ναι ναι που τα έκανα παλιότερα δεν είχα ποτέ μου τέτοιο θέμα απλά στη συγκεκριμένη κατάσταση βοήθησε απίστευτα. Απο δώ και πέρα, καλύτερο ζέσταμα, μόλις επιστρέψω στο gym (όσο κι αν χρειαστεί να πάρει αυτό για να είμαι οκ). Το επαθα και γω την προηγουμενη βδομαδα επειδη ζοριστηκα στο 5ο σετ (στα κιλα) στον επικλινη και κουνησα το κεφαλι μου δεξια-αριστερα καθως εβαζα δυναμη για να ανεβασω, δεν ηταν και τοσο εντονο βεβαια αλλα με ενοχλουσε για κανα 3ημερο μεχρι που περασε μονο του
spyroskonst Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Επειδή κι εγώ την έχω "ακούσει" πολλές φορές σχετικά με πάγκος/αυχένας, μετά απο χρόνια δοκιμασιών κάνω τα εξής και δεν τραυματίζομαι ποτέ. 1. Στις πιέσεις/εκτάσεις πάγκου (κανονικός, επικλινής, κατακλινής) πάντοτε έχω ένα μικρό μαξιλαράκι ώστε το κεφάλι να είναι οπωσδήποτε λίγο πιο ψηλά απο τον πάγκο. Είναι γελοίο το ξέρω, αλλά better safe than sorry. 2. Στα pullover (με ελεύθερα βάρη στον πάγκο) ακουμπάω μόνο την πλάτη στον πάγκο και το κεφάλι είναι πιο πίσω, τελείως στον αέρα. Ελπίζω να βοηθήσουν μερικούς εδώ μέσα. Εγώ πάντως σώθηκα, αν και μου πήρε χρόνια μέχρι να βρω πώς να προστατέψω τον αυχένα.
yannis27gr Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Με τον αυχένα την έχω πατήσει κι εγώ όταν έκανα κοιλιακούς και έσπρωχνα ο μαλάκας το κεφάλι στο ανέβασμα. Αλλά όχι τέτοιο πόνο αεκοριτζιναλ. Την άκουσες άσχημα, πάνε στο γιατρό άμεσα. Άμεσα όμως. Τον Μάους να τον ακούτε. @τιτους: Για να περάσουν τα ντομς μπορείς να γυμνάζεις την κάθε μυική ομάδα 2 φορές τη βδομάδα, όχι μία. Αυτο εννοεί ο Λίβε. Φυσικά θα χρειαστεί να αλλάξεις το πρόγραμμα σου αν θελήσεις να ακολουθήσεις αυτή τη μέθοδο. Σε μένα έπιασε πάντως. 1
dimitra_m3 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Γειά σε όλους. Έχω μια εβδομάδα που έπαθα κάτι που με προβλημάτισε. Κάνω σε μια φάση πιέσεις στήθους, όχι τίποτα τρελά κιλά (68, 10reps), παρ' όλα αυτά προς το τέλος είχα αρχίσει να πιέζομαι για τα καλά. Πάω να ολοκληρώσω την 10η, με πιάνει αρχικά για λίγα δευτερόλεπτα ένας πόνος στον αυχένα και ξεσπάει ένας πονοκέφαλος που παρόμοιός του δεν έχω ξανανιώσει. Μου πήρε κανα 5λεπτο να έρθω στα φυσιολογικά μου, κατέβασα τέρμα κάτω τα κιλά για τις υπόλοιπες ασκήσεις κι έφυγα απο το gym. Επίσης και τις υπόλοιπες μέρες που πήγα, σε άλλες μυικές ομάδες δεν είχα τόσο θέμα (πήγε να με πιάσει και κάνοντας πλάτη αλλά το πρόλαβα στο τσάκ). Πάω σήμερα στο σπίτι να κάνω 10 push ups, το ξαναέπαθα και συνειδητοποίησα πως δεν πρέπει να το πάρω έτσι χαλαρά. Απο εβδομάδα θα πάω σε γιατρό. Να τα συνοψίσω, συνήθως με πιάνει σε ασκήσεις στήθους, την πρώτη φορά που με έπιασε στον πάγκο η στάση του αυχένα μου δεν ήταν καλή, κι επίσης η ανάσα μου στα τελευταία reps όχι όπως θα έπρεπε. Επίσης τελευταία δεν πίνω πολύ νερό, κάτι που έκανα παλιότερα. Και τα 3 παραπάνω απο ένα research που έκανα στο net μπορούν να συμβάλουν σε κάτι σαν αυτό που με έπιασε. Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία; Χαίρεται, ακριβώς το ίδιο επί μια βδομάδα είχα και γω. Στις μυικές ομάδες που συμμετείχε ο τραπεζοειδής με έπιανε αυτό το πράγμα...ένιωθα ότι τώρα παθαίνω εγκεφαλικό, ένιωθα φλέβα μέσα στον εγκέφαλο (!) δεν μπορώ να το περιγράψω. με δύο μασάζ και θερμαντική στη περιοχή του τραπεζοειδή- αυχένα ήρθε και κάλμαρε...
aekoriginal21 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Αυτό με το εγκεφαλικό είναι η περιέργως η καλύτερη περιγραφή που θα μπορούσα να δώσω, εμένα "επεκτείνοταν" οι φλέβες που περιγράφεις σχεδόν πάνω απο το αφτί απο την πλευρά που ήταν ο πόνος. Σταμάτησες καθόλου την άσκηση μετά απο αυτό ή συνέχισες τις επόμενες ημέρες; Εγώ όπως και να έχει θα σταματήσω μια εβδομάδα και βλέπουμε. Τελικά είμαστε αρκετοί που το έχουμε πάθει. Και μιλάμε για πόνο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις