Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω μια απορία... στις πιέσεις στήθους σε επικλινή με αλτήρες, πρέπει να νιώθω τη συμμετοχή του front delt? 

Σε ολες τις πιεσεις στηθους συμμετεχουν αφου :P

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Δήμητρα ναι, δεν ξέρω τι νιώθεις αλλά δουλεύουν. Και μην κάνεις το -για μένα- λάθος να αλλάξεις την εκτέλεση της άσκησης γιατί μετά χάνεις το πλεονέκτημα των compound που είναι το overload.

κάντο πιο λιανά για να το καταλάβω. 

νιώθω να δουλεύουν, να λειτουργούν, να συμμετέχουν  

όπως περίεργο μου φαίνεται πως μετά από στήθος/2φαλο νιώθω πάντα πιασμένη και στη πλάτη (στα infraspinatus κυρίως, λιγότερο σε lattisimus dorsi)

Δημοσ.

Εννοώ ότι μπορείς να κάνεις διάφορες εκτελέσεις που υποτίθεται κάνουν target παραπάνω το στήθος αλλά για μένα σε compound ασκήσεις δεν χρειάζεται να γίνει αυτό γιατί ότι χάνεις από αίσθηση κάνεις compensate από το αυξημένο φορτίο. Για την πλάτη που λες λογικό μεχρι ένα σημείο είναι αν και με παραξενεύει που λες αυτό τον μύ γιατί συνήθως πιάνονται ρομβοειδεις και traps. Για τον μύ που λες, είναι μέρος του rotator cuff που δρα και σταθεροποιητικα στον ώμο αλλά και ενεργητικα σε διάφορες κινήσεις του ωμου.

• Like 1
Δημοσ.

κάντο πιο λιανά για να το καταλάβω. 

νιώθω να δουλεύουν, να λειτουργούν, να συμμετέχουν  

όπως περίεργο μου φαίνεται πως μετά από στήθος/2φαλο νιώθω πάντα πιασμένη και στη πλάτη (στα infraspinatus κυρίως, λιγότερο σε lattisimus dorsi)

Συμμετεχει και η πλατη στις πιεσεις στηθους, ειδικα τα lats ως βαση.Μηπως πιεζεις παραπανω απ'οσο πρεπει τα traps και την πλατη προς τα μεσα καθως ετοιμαζεσαι να κανεις πιεσεις?

Δημοσ.

Ενω τα γαντια θα σωσουν την κατασταση, ειδικα αυτα που είδα, τοσο χοντροκομμένα.

Θυμαμαι περσυ μια εβδομαδα εβαζα γαντια για δεκα λεπτα γιατι η μπαρα δεν πιανοταν ηταν κρυσταλο, μολις ζεσταινομουν τα πετουσα.

Η βρωμια αν υπαρχει θα σε βρει μονο αν ντυθεις σαν καποτα δεν θα λερωθεις.

Να σημειωσω δεν εχω ιδια αποψη για την πετσέτα αυτην επιβάλλεται, ακομα που εγω που κανω μονος παντα παντου βαζω πετσετα

έχω μια απορία... στις πιέσεις στήθους σε επικλινή με αλτήρες, πρέπει να νιώθω τη συμμετοχή του front delt?

Μηπως την κλιση την εχεις πολυ πανω;πανω απο 45 μοιρες;

• Like 1
Δημοσ.

Εννοώ ότι μπορείς να κάνεις διάφορες εκτελέσεις που υποτίθεται κάνουν target παραπάνω το στήθος αλλά για μένα σε compound ασκήσεις δεν χρειάζεται να γίνει αυτό γιατί ότι χάνεις από αίσθηση κάνεις compensate από το αυξημένο φορτίο. Για την πλάτη που λες λογικό μεχρι ένα σημείο είναι αν και με παραξενεύει που λες αυτό τον μύ γιατί συνήθως πιάνονται ρομβοειδεις και traps. Για τον μύ που λες, είναι μέρος του rotator cuff που δρα και σταθεροποιητικα στον ώμο αλλά και ενεργητικα σε διάφορες κινήσεις του ωμου.

κάνω ζέσταμα το πέταλο στροφείου, λες από κει να ξεμένει το πιάσιμο; :unsure: 

traps, rhomboid και levator scapulae είναι στάνταρ πιaσμένα σε όλα μου τα σπλιτ. 

και μένα το dorsi και το infraspinatus σε προπ. στήθους/2φαλου μου φαίνεται κάπως. 

Δημοσ.

Μπορεί και από το ζέσταμα να είναι αν είναι αδύναμο το πεταλο. Κοίτα τα φτερά και μένα στην αρχή πιανονταν αλλά εγώ το unracking στον πάγκο το κάνω με πάτημα αυτών + σε κάθε rep πάτημα οπότε είναι πιο λογικό, μπορεί και συ να τα πατάς χωρίς να το καταλάβεις...όχι ότι είναι κακό.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεί και από το ζέσταμα να είναι αν είναι αδύναμο το πεταλο. Κοίτα τα φτερά και μένα στην αρχή πιανονταν αλλά εγώ το unracking στον πάγκο το κάνω με πάτημα αυτών + σε κάθε rep πάτημα οπότε είναι πιο λογικό, μπορεί και συ να τα πατάς χωρίς να το καταλάβεις...όχι ότι είναι κακό.

παίζει τώρα που το λες στο ανέβασμα αθέμιτα να σπρώχνω και με κείνα. 

ναι οι ώμοι μου είναι από τις πιο αδύναμες μυικές ομάδες πάνω μου

Δημοσ.

παίζει τώρα που το λες στο ανέβασμα αθέμιτα να σπρώχνω και με κείνα.

ναι οι ώμοι μου είναι από τις πιο αδύναμες μυικές ομάδες πάνω μου

Λογικο το βρισκω για γυναικα...

Δημοσ.

Πρεπει να βρεις καποιον να σε πιεζει στο τζιμ δημητρα οι γυναικες το χρειαζονται πολυ αυτο το χω δει με τα ματια μου αλλαζει ολη η προπονηση.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν γίνετε να βοηθάνε στο σπρωξιμο. Όταν λέω τα πατάω σε κάθε rep εννοώ τα κάνω contract κυρίως για να κρατήσουν τις ωμοπλατες σταθερές. Και βιδωμενες στο πάγκο

Δημοσ.

Πρεπει να βρεις καποιον να σε πιεζει στο τζιμ δημητρα οι γυναικες το χρειαζονται πολυ αυτο το χω δει με τα ματια μου αλλαζει ολη η προπονηση.

ω ναι και γω το πιστεύω, θέλω ένα buddy 

είμαι φοβιτσιάρα και υποτιμώ τις δυνατότητές μου 

Δεν γίνετε να βοηθάνε στο σπρωξιμο. Όταν λέω τα πατάω σε κάθε rep εννοώ τα κάνω contract κυρίως για να κρατήσουν τις ωμοπλατες σταθερές. Και βιδωμενες στο πάγκο

για τον infraspinatus λέω, ε όλο το dorsi δεν κολλάει στον πάγκο ειδικά το σημείο που γειτνιάζει με τους ραχιαίους 

Δημοσ.

Εγω τους εβαζα και τις φωνες χαχαχχα θυμαμαι μια σε καποια φαση μου κανει α για να σου πω ειπαμε οχι και να με ψοφησεις οχι θα σε ψοφησω για να γινει αυτο που θες.

Δημοσ.

καλα αυτο ηταν το καλυτερο στο περσοναλ. εχεις καποιον απο πανω σου που ξερει τα ορια σου και σε πιεζει να τα φτασεις. θυμαμαι ποσες φορες τον εαυτο μου να βριζω τη γυμναστρια να της λεω οτι ειναι τρελη μ αυτα που ζηταει, κ στο τελος βεβαια να τα κανω και να παιρνει το υφοσ "στα λεγα" :P κι εκει να τσαντιζομαι :P

Δημοσ.

Οχι εμενα ηταν η γκομενα μου η γνωστη μου και επειδη με το που μπαιναμε μεσα αλλαζα εντελως συμπεριφορα στραβωνανε.Οπως και να χει οι γυναικες θελουν ενα σπρωξιμο παραπανω τις κοιτανε και σαν εξωγηινους συνεχεια ε ερχονται και σε δυσκολη θεση αμα εχουν καποιον γνωστο ειναι ολα ποιο ευκολα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...