bosei Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Το overtraining δεν είναι κάτι που παθαίνεις μέσα σε μία προπόνηση. Αλλά είναι αποτέλεσμα πολλών προπονήσεων και βγαίνει συσσωρευμένο. Από την άλλη υπάρχει το over-reaching που σε πολλά αθλήματα (και στο powerlifting που το έχω κάνει κιόλας) όπου ανεβάζεις για κάποια περίοδο πολύ ψηλά το volume (τόσο ώστε υπό κανονικές συνθήκες να μην μπορείς να αναρρώσεις) ώστε να υπάρξει μεγάλο stimulus. Κάνεις μετά ένα taper (μείωση volume) και έχεις αυξημένο performance. Το over-training ουσιαστικά είναι το prolonged over-reaching χωρίς να γίνει taper, δηλαδή χειρίζεται κάποιος συνεχώς τόσο volume που δεν μπορεί να αναρρώσει ποτέ από αυτό.
Liverpool89 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Η ξεκουραση μανο που μπαινει; Οι παλιοι bodybuilders κανανε 3 μερες προπονηση με τα αποτελεσματα που χαν. Εμεις οσο παμε και θελουμε παραπανω μερες για προπονηση. Μηπως κατι κανουμε λαθος εμεις;
manzah80 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Προφανως αυτο ενοω και να θελω εγω υπερ προπονηση σε μια προπονηση η σε μια βδομαδα δεν γινετε να παθω.Οτι και να σου πω εγω πλεον λιβερπουλ που δεν κανω νατουραλ προπονησεις θα ναι ψεματα.Οταν ημουν φυσικος για ογκο εκανα δευτερα τριτη-πεμπτη παρασκευη.Για να στεγνωσω πεντε φορες την βδομαδα και δυο σκετες διαδρομο απο μια ωρα.Συνολο δεν επρεπε να ξεπερναω τις δυο ωρες και 50 λεπτα την βδομαδα αεροβιο για να μην τα καψω ολα.Τωρα κανω 4-5 φορες την βδομαδα; αλλα κανω συνολικα καθε μυικη ομαδα απο δυο φορες την βδομαδα.Εχω ανεβει σε ολα σε δυναμη εχω βγαλει κοψιματα αλλα εκανα το εξης λαθος.Στο στηθος τα τρικεφαλα ταλαιπωρουνται πολυ.Κανοντας δυο φορες στηθος και δυο φορες τρικεφαλα τους γαμησα την μανα και μεινανε πισω σε σχεση με τα δικεφαλα.Οποτε βγαζω την δευτερη προπονηση τρικεφαλα και θα μαι οκ.Θεωρητικα οσο ανεβαινεις θελεις περισοτερες μερες ξεκουραση λογο του ογκου προπονησης που κανεις.Το λιγοτερο 4 μερες θα ελεγα για μεγαλες μυικες ομαδες και 3 για μικρες για φυσικες καταστασεις.Μπορω να ανεβασω το φαρμακο και να κανω 7 φορες την βδομαδα ανετα αλλα δεν θελω γιατι δεν υπαρχει λογος 1
Liverpool89 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι εσυ δεν θα ταν λογικο να μου πεις κανω αυτη την προπονηση δοκιμασε την. Δεν θα αντεξω μαλλον. Εγω που κανω τεσσερης, οταν ερχεται η μερα να κανω λεω παω για προπονηση, στην ξεκουραση λεω γιατι ξεκουραζομαι και δεν παω να κανω, απλα μετα αναρωτιεμαι οτι δεν θα χω αποθεματα δυνανης. Το προγραμμα που κανω το ξεκινησα απο αρχες καλοκαιριου, ενιωθα σαπιος δυναμη στα κατεργα. Τωρα που αρχισα να τρωω φυσιολογικα ανεβασα κιλα,αζι με ντροπ σετ, φτανω σε προπονηση να χω βγαλει το βασικο προγραμμα να ξαναπαιρνω αλτηρες και να βαραω ..χωρις να θελω να φυγω.
manzah80 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι εσυ δεν θα ταν λογικο να μου πεις κανω αυτη την προπονηση δοκιμασε την. Δεν θα αντεξω μαλλον. Εγω που κανω τεσσερης, οταν ερχεται η μερα να κανω λεω παω για προπονηση, στην ξεκουραση λεω γιατι ξεκουραζομαι και δεν παω να κανω, απλα μετα αναρωτιεμαι οτι δεν θα χω αποθεματα δυνανης. Το προγραμμα που κανω το ξεκινησα απο αρχες καλοκαιριου, ενιωθα σαπιος δυναμη στα κατεργα. Τωρα που αρχισα να τρωω φυσιολογικα ανεβασα κιλα,αζι με ντροπ σετ, φτανω σε προπονηση να χω βγαλει το βασικο προγραμμα να ξαναπαιρνω αλτηρες και να βαραω ..χωρις να θελω να φυγω. Λιβερπουλ το χω ξαναπει με ξενα αρχιδια δεν κανω τον μαγκα και δεν το παιζω αθληταρας.Απο πολυ νωρις πλακωθηκα σε οτι συμπληρωμα εβρισκα δοκιμαζα μεχρι να βρω τι δουλευει πανω μου καλυτερα,για τον εξης λογο βαριομουνα την νορμαλ προπονηση και ηθελα γρηγορα να ανεβω επιπεδο και να κανω συνεχεια προπονηση.Υπαρχει ενα συμπληρωμα που λεγετε ανιμαλ πακ.Αυτο σαν νατουραλ με ανεβασε 40 τα εκατο σαν οργανισμο δεν θα ξεχασω ποτε την πρωτη προπονηση που εκανα με αυτο λες και μπηκε ο διαολος μεσα μου οχι νευρα κτλ σαν το φαρμακο αλλα χωνομουνα στα σετ σαν μουρλος.Οταν εκοβα αυτο επεφτα δυο σκαλες κατω σε ολα και στα βαρη και το αεροβιο.Το λεω σε ολους και δεν με ακουνε μου λενε σιγα βιταμινες ειναι αμ δεν ειναι ετσι.Εσυ θες πολυ φαι λιβερπουλ γιατι εισαι εκτομορφος το καλο ειναι οτι θα βαλεις καλο κρεας ποιοτικο.
Liverpool89 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Χαχχαχα τρωω τωρα το χειμωνα. Με το καλλοκαιιρι εχω θεμα. Σε ευχαριστω για τα τιπς. Αυτα τα ανιμαλ τα επαιρνε ο αδερφος μου οταν εκανε προπονησεις παλια στο τεξας, τα παρατησε τωρα. Πηγε μια δοση σε γυμναστηριο στην αγγλια με προσωπικο προπονητη, πηγαινε ξερνουσε ξανασυνεχιζε, οταν γυρισε πισω ηταν γαματος. Ο βλακας τα παρατησε ολα ομως. Εμεινε απο δουλεια και το ριξε στο lineage
Mikeasdf Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Προφανως αυτο ενοω και να θελω εγω υπερ προπονηση σε μια προπονηση η σε μια βδομαδα δεν γινετε να παθω.Οτι και να σου πω εγω πλεον λιβερπουλ που δεν κανω νατουραλ προπονησεις θα ναι ψεματα.Οταν ημουν φυσικος για ογκο εκανα δευτερα τριτη-πεμπτη παρασκευη.Για να στεγνωσω πεντε φορες την βδομαδα και δυο σκετες διαδρομο απο μια ωρα.Συνολο δεν επρεπε να ξεπερναω τις δυο ωρες και 50 λεπτα την βδομαδα αεροβιο για να μην τα καψω ολα.Τωρα κανω 4-5 φορες την βδομαδα; αλλα κανω συνολικα καθε μυικη ομαδα απο δυο φορες την βδομαδα.Εχω ανεβει σε ολα σε δυναμη εχω βγαλει κοψιματα αλλα εκανα το εξης λαθος.Στο στηθος τα τρικεφαλα ταλαιπωρουνται πολυ.Κανοντας δυο φορες στηθος και δυο φορες τρικεφαλα τους γαμησα την μανα και μεινανε πισω σε σχεση με τα δικεφαλα.Οποτε βγαζω την δευτερη προπονηση τρικεφαλα και θα μαι οκ.Θεωρητικα οσο ανεβαινεις θελεις περισοτερες μερες ξεκουραση λογο του ογκου προπονησης που κανεις.Το λιγοτερο 4 μερες θα ελεγα για μεγαλες μυικες ομαδες και 3 για μικρες για φυσικες καταστασεις.Μπορω να ανεβασω το φαρμακο και να κανω 7 φορες την βδομαδα ανετα αλλα δεν θελω γιατι δεν υπαρχει λογος Σε τι ρυθμο εκανες αεροβια τις 2 μερες? Συγκεκριμενους παλμους/ταχυτητα κλπ?
Expertr Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Λιβερπουλ το χω ξαναπει με ξενα αρχιδια δεν κανω τον μαγκα και δεν το παιζω αθληταρας.Απο πολυ νωρις πλακωθηκα σε οτι συμπληρωμα εβρισκα δοκιμαζα μεχρι να βρω τι δουλευει πανω μου καλυτερα,για τον εξης λογο βαριομουνα την νορμαλ προπονηση και ηθελα γρηγορα να ανεβω επιπεδο και να κανω συνεχεια προπονηση.Υπαρχει ενα συμπληρωμα που λεγετε ανιμαλ πακ.Αυτο σαν νατουραλ με ανεβασε 40 τα εκατο σαν οργανισμο δεν θα ξεχασω ποτε την πρωτη προπονηση που εκανα με αυτο λες και μπηκε ο διαολος μεσα μου οχι νευρα κτλ σαν το φαρμακο αλλα χωνομουνα στα σετ σαν μουρλος.Οταν εκοβα αυτο επεφτα δυο σκαλες κατω σε ολα και στα βαρη και το αεροβιο.Το λεω σε ολους και δεν με ακουνε μου λενε σιγα βιταμινες ειναι αμ δεν ειναι ετσι.Εσυ θες πολυ φαι λιβερπουλ γιατι εισαι εκτομορφος το καλο ειναι οτι θα βαλεις καλο κρεας ποιοτικο. 40% οι πολυβιταμινες? wtf?...Σε κατι υπερβαλεις προφανως.Ασχετα που δεν χρειαζοταν αυτες οι πολυβιταμινες στο επιπεδο που θα ησουν εκτος θεραπειας αλλα τεσπα.
manzah80 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν υπερβαλω σε τιποτα δεν ειναι απλες βιταμινες εχει και αλλα πραγματα μεσα.Μια χαρα χρειαζονταν στο επιπεδο που ημουν ποιος σου ειπε οτι ημουν σε χαμηλο επιπεδο σαν φυσικος 1
Expertr Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν υπερβαλω σε τιποτα δεν ειναι απλες βιταμινες εχει και αλλα πραγματα μεσα.Μια χαρα χρειαζονταν στο επιπεδο που ημουν ποιος σου ειπε οτι ημουν σε χαμηλο επιπεδο σαν φυσικος Βιταμινες, μεταλλα , αμινοξεα , προστατευτικα για το συκωτι , αντιοξειδωτικα και ενζυμα....Ειναι ενα μιξ πολυ απο βιταμινες και λιγο απο τα αλλα... Δεν νομιζω κατι απο αυτα να φερνει το αποτελεσμα που λε αλλα τεσπα
manzah80 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Το με ανεβασε 40 τα εκατο σαν οργανισμο δεν σημαινει οτι ανεβηκα σε δυναμη στα βαρη 40 τα εκατο σημαινει αυτο που γραφω οργανικα σε αντοχες κτλ.Κοινως ειχα ενεργεια και αντοχες να κανω βαρη να δουλευω και να ξενυχταω και σε κλαμπακια κατι που δεν το αντεχα με τιποτα χωρις το πακ.
Liverpool89 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Εδω εμας αλλου μας χτυπισε..χαχαχαχαχα.... Πρεπει να σκεφτομαι οτι μαζευω ελιες για να μην εχουμε finish....στο δεκαλεπτο... 1
snow22 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Εμένα είναι δική μου όμως :-P 5κιλά 50€ την πήρα Και εγώ σκέφτομαι να παραγγείλω από το my protein impact whey..αλλά για Ελλάδα είναι +20€ και δεν αξίζει τόσο..να περιμένω να βγάλει καμιά καλή προσφορά;και να την τσιμπήσω;και κάτι άλλο πόσες μέρες σας έκανε να έρθει;είχε μέσα σκουπ,πια γεύση προτείνετε;
LifeScarcity Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ μία φορά θεωρώ ότι έχω υπερπροπονηθεί όταν είχα πρωταρχίσει ,που βγήκε σε κόπωση με 37 πυρετό για μια μέρα(2 φορές κάθε μυική ομάδα την βδομάδα σε αρχάριο ο προπονηταράς μου χε βάλει.Πάλι καλά που η προπόνηση δεν ήταν τόσο ποιοτική όσο τώρα).Μπορεί και μια την άνοιξη που έκανα μια βδομάδα να αναρώσω πλήρως από κάθε μυική ομάδα,πολύ "βαθύ" πιάσιμο.(διατροφή αυστηρότατη) Γενικά όταν με πιάνουν αυπνίες ή ότι βλέπω ότι κάτι δεν πάει καλά κτλπ ρίχνω ρυθμούς μια βδομάδα για το ΚΝΣ,να ψιλοφορτήσω για την επομένη.
yannis27gr Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Αποτελέσματα πρώτων 4 βδομάδων σε όγκο: +2 κιλά, +0,5 πόντο στην κοιλιά και σημαντική αύξηση επιδόσεων σε όλες τις ασκήσεις. Δεν το έχω ξανακάνει για να ξέρω αλλα νομίζω ότι αυτός ο ρυθμός ειναι ικανοποιητικός για να παίρνω κυρίως μυς. Άντε να δούμε. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις