Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

οτι ναναι

αντι να μάθεις 5 πράγματα πουλάς και πνεύμα

τιτς ας λαικ ε μπος, χαλαρωσε Μαου χαβαλε κανουμε. Οπως κανεις κ συ. Δατς ολ.
  • Like 1
Δημοσ.

οτι ναναι

αντι να μάθεις 5 πράγματα πουλάς και πνεύμα

ρε μαν, θελει να γυμναζει γλουτο, καταλαβε την 

=]

• Like 2
Δημοσ.

απλα λεω πως οκ  με σκουωτ θα χτίσουμε , όμως χρειάζονται και 3-4 αλλες βασικές ασκήσεις στα ποδιά  και αυτή ειναι μια απο αυτές και  που την κανουν σχεδόν όλοι ! επειδη μπορεί πολλοί να μην ξερουν οτι πανω απο 90 μοίρες επιβαρύνουμε πολύ τα  γόνατα χωρις να προσφέρουμε τιποτε αλλο στο πόδι γι αυτο την ανέφερα .. κάντε την σωστά μέχρι 45 μοίρες , ο σπεκτ που μόνο συμφωνείς λέει ακριβώς αυτό που λέω εγώ και που κάνει η κοπέλα στο βίντεο ,  that's all τα λεμε

Δημοσ.

απλα λεω πως οκ με σκουωτ θα χτίσουμε , όμως χρειάζονται και 3-4 αλλες βασικές ασκήσεις στα ποδιά και αυτή ειναι μια απο αυτές και που την κανουν σχεδόν όλοι ! επειδη μπορεί πολλοί να μην ξερουν οτι πανω απο 90 μοίρες επιβαρύνουμε πολύ τα γόνατα χωρις να προσφέρουμε τιποτε αλλο στο πόδι γι αυτο την ανέφερα .. κάντε την σωστά μέχρι 45 μοίρες , ο σπεκτ που μόνο συμφωνείς λέει ακριβώς αυτό που λέω εγώ και που κάνει η κοπέλα στο βίντεο , that's all τα λεμε

Ρε συ, χαλαρωσε, διακωμωδωτν τροπο που το παρουσιασες. Δλδ πρεπει να ρθει να στην πει ο αλλος που σε ανδρικο νημα γραφεις "κοριτσια".

Τσιλ αουτ αδερφε

Δημοσ.

Εγω στο εξτε δουλευω ενα ενα ποδι και στη τελυταια επαναληψη το κραταω 10" πανω

Επισης αυτη τη περιοδο κανω προσαγωγους απαγωγους και σκουωτ με βαρακι.. Μετα την αποχη ξεκινησα bodyweight μετα με 3 μετα με 5.. Χτες εκανα με 7 κ περιμενω να φτασω τα 10 που εκανα πριν. Βασικα πριν εκανα και με 12 ενα σετκαι παντα πια αυτα με knee straps

Σπιτι κανω καθε μερα ισομετρικες για τους τετρακεφαλους, μονο αυτη τη βδομαδα δεν εκανα. Απ αυριο θα ξαναρχισω

Εξακολουθω βεβαια να μη μπορω να τρεξω....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κλασικά θα με κράζετε αλλά what the hell

Αν τα γονατα τα δουλευεις μεχρι 90 μοιρες εισαι καλυμμενος...Απο εκει και κατω ξεκινανε τα κρακ κρακ κτλ και δεν υπαρχει λογος να χαλασουμε τα γονατα μας...Επισης εκτος απο squat δοκιμαστε και προβολες με μπαρα  :P...οσο πιο μακρια πατας τοσο πιο ψηλα στα μηριαια δικεφαλα και στον κ@ πιανει (εκτος απο τα τετρακεφαλα)

στη συγκεκριμενη ασκηση η κινηση κανονικα πρεπει να γινετε περιπου 45-60 μοιρες! οτιδηποτε πανω απο εκει ταλαιπωρει τα γονατα μονο και τιποτα αλλο.

απλα λεω πως οκ  με σκουωτ θα χτίσουμε , όμως χρειάζονται και 3-4 αλλες βασικές ασκήσεις στα ποδιά  και αυτή ειναι μια απο αυτές και  που την κανουν σχεδόν όλοι ! επειδη μπορεί πολλοί να μην ξερουν οτι πανω απο 90 μοίρες επιβαρύνουμε πολύ τα  γόνατα χωρις να προσφέρουμε τιποτε αλλο στο πόδι γι αυτο την ανέφερα .. κάντε την σωστά μέχρι 45 μοίρες , ο σπεκτ που μόνο συμφωνείς λέει ακριβώς αυτό που λέω εγώ και που κάνει η κοπέλα στο βίντεο ,  that's all τα λεμε

Context παιδιά. Μιλήστε σε ποιούς αναφέρεστε...

Για πείτε σε εμένα που κάνω προπόνηση powerlifting (στο βάθος του squat μου δηλαδή, η πτυχή των ισχίων μου να είναι κάτω από την νοητή γραμμή που σχηματίζει το top των γονάτων μου) πως είμαι καλυμμένος και δεν έχω και benefit ?

Πάμε στο άλλο τώρα.

Ειλικρινής απορία τώρα...σοβαρά. Πως λέτε ότι π.χ. τα squat κάτω από 45-60 μοίρες δεν είναι ούτε beneficial αλλά και επικίνδυνα...με βάση τι? Μήπως από το bias διαφόρων γιατρών που βλέπουν μόνο τραυματισμένους ? Μήπως επειδή είναι η νόρμα πλέον να εκτελείται έτσι ? 

Υ.Γ.

ideal squat depth

Επεξ/σία από bosei
Δημοσ.

<p>

Κλασικά θα με κράζετε αλλά what the hell<br />

Ο χρήστης Expertr είπε:<br />

Αν τα γονατα τα δουλευεις μεχρι 90 μοιρες εισαι καλυμμενος...Απο εκει και κατω ξεκινανε τα κρακ κρακ κτλ και δεν υπαρχει λογος να χαλασουμε τα γονατα μας...Επισης εκτος απο squat δοκιμαστε και προβολες με μπαρα  ...οσο πιο μακρια πατας τοσο πιο ψηλα στα μηριαια δικεφαλα και στον κ@ πιανει (εκτος απο τα τετρακεφαλα)<br />

<br />

Ο χρήστης Spect~ είπε:<br />

στη συγκεκριμενη ασκηση η κινηση κανονικα πρεπει να γινετε περιπου 45-60 μοιρες! οτιδηποτε πανω απο εκει ταλαιπωρει τα γονατα μονο και τιποτα αλλο.<br />

<br />

<br />

Ο χρήστης Mau-Maus είπε:<br />

απλα λεω πως οκ  με σκουωτ θα χτίσουμε , όμως χρειάζονται και 3-4 αλλες βασικές ασκήσεις στα ποδιά  και αυτή ειναι μια απο αυτές και  που την κανουν σχεδόν όλοι ! επειδη μπορεί πολλοί να μην ξερουν οτι πανω απο 90 μοίρες επιβαρύνουμε πολύ τα  γόνατα χωρις να προσφέρουμε τιποτε αλλο στο πόδι γι αυτο την ανέφερα .. κάντε την σωστά μέχρι 45 μοίρες , ο σπεκτ που μόνο συμφωνείς λέει ακριβώς αυτό που λέω εγώ και που κάνει η κοπέλα στο βίντεο ,  that's all τα λεμε<br />

<br />

Context παιδιά. Μιλήστε σε ποιούς αναφέρεστε...<br />

<br />

Για πείτε σε εμένα που κάνω προπόνηση powerlifting (στο βάθος του squat μου δηλαδή, η πτυχή των ισχίων μου να είναι κάτω από την νοητή γραμμή που σχηματίζει το top των γονάτων μου) πως είμαι καλυμμένος και δεν έχω και benefit ?<br />

<br />

Πάμε στο άλλο τώρα.<br />

<br />

Ειλικρινής απορία τώρα...σοβαρά. Πως λέτε ότι π.χ. τα squat κάτω από 45-60 μοίρες δεν είναι ούτε beneficial αλλά και επικίνδυνα...με βάση τι? Μήπως από το bias διαφόρων γιατρών που βλέπουν μόνο τραυματισμένους ? Μήπως επειδή είναι η νόρμα πλέον να εκτελείται έτσι ? <br />

<br />

Μετά το κράξιμο αν θελήσει κανείς να ποστάρω καμία σχετική σατανική αρθρογραφία μου λέει.<br />

<br />

Υ.Γ.<br />

<br />

ideal squat depth<br />

<br />

<br />

</p><p> </p><p>

Προσωπικα ειπα οτι μεχρι τις 90 μοιρες στο squat παιζεις και με ασφαλεια για τα γονατα σου αλλα και δουλευεις αψογα τους μυες.Απο εκει και κατω το μονο που ζοριζεις ειναι χιαστους...Ασχετα με το αστειο βιντεακι που ποσταρες απειροι αρση βαριστες εχουν θεματα σοβαρα με τα γονατα ,μεχρι και μοσχευματα...</p>

• Like 1
Δημοσ.

<p></p><p> </p><p>

Προσωπικα ειπα οτι μεχρι τις 90 μοιρες στο squat παιζεις και με ασφαλεια για τα γονατα σου αλλα και δουλευεις αψογα τους μυες.Απο εκει και κατω το μονο που ζοριζεις ειναι χιαστους...Ασχετα με το αστειο βιντεακι που ποσταρες απειροι αρση βαριστες εχουν θεματα σοβαρα με τα γονατα ,μεχρι και μοσχευματα...</p>

Οκ...εγώ άλλο λέω. Δικαιολόγησέ μου αυτά που λες. 

1:ότι κάτω από 90 μοίρες παίζεις με την ασφάλειά σου. 

2:ζορίζεις τους χιαστούς.

3:Και άπειροι που δεν έχουν κάνει ούτε μισό squat στην ζωή τους υπάρχουν με σοβαρά θέματα σε γόνατα. 

Δημοσ.

Εγω προσωπικα σε καποιους ανθρωπους εχω εμπιστοσυνη.. Οταν ακουω απο τον Νικολαου που ακομα και στον υπνο του βλεπει γονατα να λεει για τις 90μοιρες δε μου χρειαζεται να το ψαξω αλλου.

Το ιδιο μου ειπε και ο Θέος γιατρος του Ολυμπιακου, και ο Καλαβρυτινος διευθυντης στις αθλητικες κακωσεις στο Υγεια , και ο Σαπκας καθηγητης του Πανεπιστημιου της Αθηνας.

Το ερωτημα ειναι αλλο..υπαρχει λογος για να ξεφυγεις απο τις 90;

Δημοσ.

Εγω προσωπικα σε καποιους ανθρωπους εχω εμπιστοσυνη.. Οταν ακουω απο τον Νικολαου που ακομα και στον υπνο του βλεπει γονατα να λεει για τις 90μοιρες δε μου χρειαζεται να το ψαξω αλλου.

Το ιδιο μου ειπε και ο Θέος γιατρος του Ολυμπιακου, και ο Καλαβρυτινος διευθυντης στις αθλητικες κακωσεις στο Υγεια , και ο Σαπκας καθηγητης του Πανεπιστημιου της Αθηνας.

Το ερωτημα ειναι αλλο..υπαρχει λογος για να ξεφυγεις απο τις 90;

Ναι Μαργαρίτα σε το είπαν δεδομένης της κατάστασης σου.

Και ναι. Υπάρχουν πολλοί λόγοι να θέλει να πάει κάποιος κάτω από 90 μοίρες αν χρειάζεται. Ένα παράδειγμα έδωσα πριν με το powerlifting. 

Α και δεν λέω ότι ass to grass ή τίποτε άλλο. Το βάθος που πιάνει ο καθένας είναι τελείος individualized..."το ιδανικό" βάθος το δικό μου δεν είναι και το δικό σου. Δεν είναι σωστό κάποιος που μπορεί να εκτελέσει βαθύ κάθισμα να περιορίζεται σε fix μοίρες επειδή θα βγάλει καρκίνο στα γόνατα. Όπως επίσης αν κάποιος δεν μπορεί να φτάσει σχετικά βαθιά δεν είναι σωστό κατευθείαν να ζοριστεί για να πάει...αν είναι μέσα στους στόχους του όμως βελτιώνεται αυτό.

Δημοσ.

Καλα ο Θεος το χε θεσει και γενικα και ο Καλαβρυτινος , οχι μονο για το δικο μου θεμα δηλαδη. Μου χαν μιλησει για τα λαθη που κανουν οι ασκουμενοι, πως τοτε δε νιωθουν τιποτα κ θεωρουν οτι ειναι σωστοι, κι οταν ερχονται τα προβληματα παραξενευονται και δε το παραδεχονται

Αλλα μετα παμε σε ερωτηματα τυπου και γιατι να κανεις πχ powerlifting? ή ξερω γω κανε το ταδε γνωριζοντας ομως οτι μπορει να σ επιβαρυνει

Νομιζω οτι εχουμε ξανακανει παρομοια συζητηση

"Δεν είναι σωστό κάποιος που μπορεί να εκτελέσει βαθύ κάθισμα να περιορίζεται σε fix μοίρες "

Αν αυτο ειχε ενα "γιατι" αντι του δεν , θα ελεγα ισως την απαντηση "προσεχουμε για να εχουμε"

Δημοσ.

<p>

Ο χρήστης Expertr είπε:<br />

<br />

Προσωπικα ειπα οτι μεχρι τις 90 μοιρες στο squat παιζεις και με ασφαλεια για τα γονατα σου αλλα και δουλευεις αψογα τους μυες.Απο εκει και κατω το μονο που ζοριζεις ειναι χιαστους...Ασχετα με το αστειο βιντεακι που ποσταρες απειροι αρση βαριστες εχουν θεματα σοβαρα με τα γονατα ,μεχρι και μοσχευματα...<br />

Οκ...εγώ άλλο λέω. Δικαιολόγησέ μου αυτά που λες. <br />

<br />

1:ότι κάτω από 90 μοίρες παίζεις με την ασφάλειά σου. <br />

2:ζορίζεις τους χιαστούς.<br />

3:Και άπειροι που δεν έχουν κάνει ούτε μισό squat στην ζωή τους υπάρχουν με σοβαρά θέματα σε γόνατα. <br />

</p><p> </p><p>

1) κατω απο 90 μοιρες μειωνεται κατα πολυ η δυναμη που ασκουν τα τετρακεφαλα και αναλαμβανουν περισσοτερο τα μηριαια δικεφαλα...Απο εκει και περα οσο πιο κατω η επιγονατιδα σου ξεκιναει και παραπονιεται</p><p> </p><p>

2)προφανως και ζοριζεις τον μπροστα αφου τον φτανεις στα τερματα του σε διαταση</p><p> </p><p>

3)αυτο δεν εχει να λεει σε κατι...Δεν κανει μο ο το βαθυ squat κακο</p>

Δημοσ.

Καλα ο Θεος το χε θεσει και γενικα και ο Καλαβρυτινος , οχι μονο για το δικο μου θεμα δηλαδη. Μου χαν μιλησει για τα λαθη που κανουν οι ασκουμενοι, πως τοτε δε νιωθουν τιποτα κ θεωρουν οτι ειναι σωστοι, κι οταν ερχονται τα πεοβληματα παραξενευονται και δε το παραδεχονται

Αλλα μετα παμε σε ερωτηματα τυπου και γιατι να κανεις πχ powerlifting? ή ξερω γω κανε το ταδε γνωριζοντας ομως οτι μπορει να σ επιβαρυνει

Νομιζω οτι εχουμε ξανακανει παρομοια συζητηση

Στα bold είναι το ζουμί. Γι αυτό λέω μην τα ρίχνετε στο squat πρώτα αλλά στους αθλούμενους. Πόσοι ξέρουν να κάνουν μία άσκηση, τι να προσέξουν κτλπ. και μάλιστα squat που είναι πιό σύνθετα ? 1 στους 50 και πολύ λέω.

Μαργαρίτα ναι την έχουμε ξανακάνει την συζήτηση αυτή και σαν επιχείρημα στο γιατί κάνεις κάτι που ξέρεις ότι θα σε επιβαρύνει (κατά τα λεγόμενά σου) θα σου ποστάρω μία έρευνα που δείχνει ότι είναι φυσικές κάποιες αλλοιώσεις. Είναι ο χρόνος που μας φέρεται έτσι...όχι οι -σωστά εκτελεσμένες- ασκήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...