Liverpool89 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δηλαδη ολος αυτος ο κοσμος δεν πηγαινε γυμναστηριο επειδη ηταν ακριβα... μηπως να πηγαινει αλλος για αυτους να μην κουραζονται κιολας.
margaritagr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 οταν θελουμε ν ανεβασουμε κιλα σε μια ασκηση ειναι προτιμοτερο να ριχνουμε τον αριθμο των επαναληψεν που κανουμε? εστω οτι εγω κανω καμψεις δικεφαλων 12 επαναληψεις με 4 κιλα και θελω ν ανεβω στα 5 κιλα. Πρεπει να προσπαθησω να φτασω παλι τις 12 ή αν βγαλω και λιγοτερες (6-8) ειναι οκ και συνεχιζω σ αυτο το νουμερο με τα 5 κιλα? γενικα εσεις ποσες επαναληψεις προτιματε ανα ποσα σετ για μια μυικη ομαδα ρωταω γιατι μου λεγε τις προαλλες μια φιλη (γυμναστρια) να κανω προπονηση δυναμης και να παιζω στις 6-8 επαναληψεις ενω εγω κανω 10-12 αναλογως την ασκηση.
Mikeasdf Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 οταν θελουμε ν ανεβασουμε κιλα σε μια ασκηση ειναι προτιμοτερο να ριχνουμε τον αριθμο των επαναληψεν που κανουμε? εστω οτι εγω κανω καμψεις δικεφαλων 12 επαναληψεις με 4 κιλα και θελω ν ανεβω στα 5 κιλα. Πρεπει να προσπαθησω να φτασω παλι τις 12 ή αν βγαλω και λιγοτερες (6-8) ειναι οκ και συνεχιζω σ αυτο το νουμερο με τα 5 κιλα? γενικα εσεις ποσες επαναληψεις προτιματε ανα ποσα σετ για μια μυικη ομαδα ρωταω γιατι μου λεγε τις προαλλες μια φιλη (γυμναστρια) να κανω προπονηση δυναμης και να παιζω στις 6-8 επαναληψεις ενω εγω κανω 10-12 αναλογως την ασκηση. Εχει να κανει και με τα κιλα οπως ειπες.Αν κανεις πχ τα 5 κιλα 12 επαναληψεις, λογικο δεν ειναι να πεσεις σε επαναληψεις αν βαλεις 8 κιλα πχ? Ειναι self-explanatory Ανεβαινεις κιλα->κατεβαινεις επαναληψεις
bosei Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 οταν θελουμε ν ανεβασουμε κιλα σε μια ασκηση ειναι προτιμοτερο να ριχνουμε τον αριθμο των επαναληψεν που κανουμε? εστω οτι εγω κανω καμψεις δικεφαλων 12 επαναληψεις με 4 κιλα και θελω ν ανεβω στα 5 κιλα. Πρεπει να προσπαθησω να φτασω παλι τις 12 ή αν βγαλω και λιγοτερες (6-8) ειναι οκ και συνεχιζω σ αυτο το νουμερο με τα 5 κιλα? γενικα εσεις ποσες επαναληψεις προτιματε ανα ποσα σετ για μια μυικη ομαδα ρωταω γιατι μου λεγε τις προαλλες μια φιλη (γυμναστρια) να κανω προπονηση δυναμης και να παιζω στις 6-8 επαναληψεις ενω εγω κανω 10-12 αναλογως την ασκηση. Α οκ. Λοιπόν, κατά την άποψή μου αναπόσπαστο κομμάτι οποιοδήποτε προγράμματος είναι το progressive overload, να βελτιώνεσαι συνεχώς δηλαδή είτε μεταξύ προπονήσεων, είτε εβδομάδων, είτε μηνών (όσο ανεβαίνει το επίπεδο και ανάλογα πόσο καινούργια μας είναι μία άσκηση ανεβαίνει η διάρκεια). On that note, εφόσον έστω ότι έκανες χτες 12 reps με 4 κιλά. Έχεις δύο επιλογές που μπορείς να βελτιώσεις την επίδοση αυτή. Είτε συνεχίζοντας με 4 κιλά αλλά κάνοντας 14 επαναλήψεις την επόμενη φορά π.χ. ή τέσπα όσες βγουν, είτε παίζοντας με 5 κιλά αλλά ρίχνοντας -αναγκαστικά- τις επαναλήψεις. Έστω ότι επιλέγεις την 2η επιλογή. Βγάζεις 10 ρεπς, και την παραάλλη φορά 12. Μπορείς να ορίσεις σε ποιές ρεπς θες να φτάνεις και να αυξάνεις τα κιλά από εκεί πάλι. Έτσι σε μερικούς μήνες μόνο θα έχεις ανέβει πάρα πολύ. Όσο πιό compound είναι μία άσκηση ή όσο πιό καινούργια τόσο και γρηγορότερη η βελτίωση. Εγώ δεν σε γράφω τώρα τι προτιμώ τώρα γιατί είναι εύκολο σεντονάκι. Τέλος σε αυτό που σου είπε η γυμνάστρια, δεν χρειάζεται να κάνεις είτε το ένα είτε το άλλο...συνδύασέ τα. Η αυξημένη συχνότητα βοηθάει και εδω 1
Vassilis_24 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν καταλαβαίνω αυτό που λέτε για αναγκαστική μείωση των επαναλήψεων.Αν έχεις φτάσει σε σημείο τα 4 κιλά να σου βγαίνουν εύκολα, μπορείς να πας στα 5 χωρίς να μειώσεις τις επαναλήψεις...
viper2005 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν καταλαβαίνω αυτό που λέτε για αναγκαστική μείωση των επαναλήψεων. Αν έχεις φτάσει σε σημείο τα 4 κιλά να σου βγαίνουν εύκολα, μπορείς να πας στα 5 χωρίς να μειώσεις τις επαναλήψεις... Μπορείς να πας και στο 10κιλο με 3 reps...
bosei Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν καταλαβαίνω αυτό που λέτε για αναγκαστική μείωση των επαναλήψεων. Αν έχεις φτάσει σε σημείο τα 4 κιλά να σου βγαίνουν εύκολα, μπορείς να πας στα 5 χωρίς να μειώσεις τις επαναλήψεις... Ναι, αν τα βγάζεις εύκολα. Το θέμα είναι ότι χρησιμοποιόντας το progressive overload (και το μυαλό) δεν γίνεται να είναι εύκολα μετά από ένα σημείο και μετά 2
alex_000 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Ερωτηση: ποσες επαναληψεις προτιματε; Αν πχ ενα σετ ειναι 12 επαναληψεις και θελετε ν αυξησετε κιλα, θα περιεμνετε να πετυχετε και τις 12 στο νεο λεβελ ή θα παιξετε σε 6-8; Ειχα μια σχετικη συζητηση για την αυξηση της δυναμης και θα θελα γνωμες Για αύξηση δύναμης (στα πλαίσια του bodybuilding που σε ενδιαφέρει όχι για powerlifting καταστάσεις) καλύτερα 5-8 ρεπς (και πιο κάτω για powerlifting) στην θεωρεία. IMO καλύτερα να μην ασχολούμαστε ποτέ με επαναλήψεις κάτω των 7 εκτός αν παίζει θέμα ego, ή αν θέλουμε να ασχοληθούμε με powerlifting έστω και ερασιτεχνικά. Τι θα πει "δύναμη"? Δηλαδή αν κάνεις 8x90 στον πάγκο είσαι αδύναμος? Για υπερτροφία 8 ρεπς + αλλά μαζί με drop set / super set κτλ. Να είναι έτοιμος να εκραγεί ο μυς όταν τελειώνει το set. Φυσικά θα αυξάνεις και εδώ δύναμη κανονικά αλλά η προπόνηση δεν επικεντρώνεται εκεί. Το τι θα κάνουμε στην περίπτωση που ρωτας έχει να κάνει με το πρόγραμμα που ακολουθούμε. Το πρόγραμμα βγαίνει με βάση τα σετς και τα ρεπς όχι με το βάρος που σηκώνεις. Αν στο πρόγραμμα παίζουμε στα 8 reps πχ αν καταφέρουμε να βγάλουμε 10 καλές ανεβάζουμε βάρος και παίζουμε ξανά 7-8. 4
Liverpool89 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Μαους εσυ θα ξερεις καλυτερα, τωρα αυτος μετα απο ενα δυο μηνες μπορει πχ να κανει μαλακια μονς του και να βαρεσει κανονι? Αλεξ εγω κανω και το αλλο, πχ καμψεις δικεφαλλων, παιζω με αλτηρες 14 κιλα περιπου ο καθενας*8 μετα εχω στραβομπαρα μειωμενα 20κιλα συνολο και βαραω στα καπακια. Μερικες φορες με πιανει τρελα κανω το απο πανω αλλα τρισετ, καμψεις δικεφαλλων με αλτηρες, με στραβομπαρα και μετα επειδη γουσταρω θα κανω μια ασκηση τρικεφαλλα .... 1
alex_000 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 το μόνο που έχει σημασία στα drop set η και στα super σετ είναι απλά να πιέζεις τους μυς μέχρι να σκάσουν. Το τι ασκήσεις κάνεις, πόσα drop set η πόσα super σετ ktl δεν έχει και πολύ σημασία. Ότι σου δίνει το μέγιστο pump και γουστάρεις κάνε. Εμένα μου αρέσουν τα drop set πιο πολύ για πρακτικούς λόγους. Δεν χρειάζεται να πιάσεις το μισό γυμναστήριο ή και να περιμένεις πότε θα αδειάσουν μηχανήματα κτλ. 1
Liverpool89 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 οντως ειναι μεγαλη μαλακια να εισαι ετοιμος για σουπερ σετ, αλλα το μηχανημα της δευτερης ασκηση ενω εισαι στην τσιτα να ναι πιασμενο. 2
margaritagr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Νομιζω οτι πνιγομαι σε μια κουταλια νερο
thegeek92 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 οντως ειναι μεγαλη μαλακια να εισαι ετοιμος για σουπερ σετ, αλλα το μηχανημα της δευτερης ασκηση ενω εισαι στην τσιτα να ναι πιασμενο. όχι απλά πιασμένο,αλλά να κάνει κάποια ηλικιωμένη με την ησυχία της(κανά 20λέπτο για 4 σετάκια) που μιλάει και με τις φίλες της με αποτέλεσμα να χαλάς το πρόγραμμα σου
dimitra_m3 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Λέω να κινηθώ σε αυτά τα macros πια Π.145 Λ.51 Υ.177 ενώ τώρα ήμουν σε αυτά Π.153/Λ.51/Υ.155 ανεβάζω θερμιδικό ισοζύγιο και ουσιαστικά αυξάνω υ ενώ ρίχνω λίγο π. 1.62 υψ. 50-51 κιλά περίπου (έχω μήνα να ζυγιστώ)
LifeScarcity Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Νομιζω οτι πνιγομαι σε μια κουταλια νερο Μην το πολυαναλύεις.Φρόντισε να υπάρχει μια ποικιλία στις επαναλήψεις/σετ και ασκήσεις για να υπάρχει μια σφαιρική εκγύμναση και σε ότι νιώθεις ότι υστερείς το δουλεύεις παραπάνω.Πέρα από αυτό βελτίωσε την ποιότητα της προπόνησης μέρα παρά μέρα(είτε αυτό σημαίνει καλύτερη ενεργοποίηση του μυ είτε μεγαλύτερη κόπωση του μυ,προοδευτική υπερφόρτωση κτλπ)! Αυτά τα πραγματάκια έχω καταλάβει από την εμπειρία μου και αυτά ακολουθώ πλέον.Αλλά διατροφή > προπόνηση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις