alex_000 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Καλημέρα παιδιά , θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με παπούτσια για γυμναστήριο . Απο την πρώτη φορά που έκανα squat και άρσεις φορώντας παπούτσι με αερόσολα ( Nike Lunar ) , μου φαινόταν οτι πατούσα πάνω σε "Kinto Un" και απο τότε κάνω πολυαρθρικές με σταράκια low-top . Μιας και έχω ανεβάσει αρκετά τα κιλά πλέον σε αυτές τις ασκήσεις θα ήθελα κάτι που να μου παρέχει περισσότερη ασφάλεια . Να πάω σε παπούτσι τύπου Crossfit ή PL ( Ππχ http://www.skroutz.gr/s/6719278/Reebok-R-Crossfit-Lifter-Plus-2-0-M45044.html ) ή πάλι σε σταράκι ( που όντως η χαμηλή και flat σόλα που προσφέρει πολυ καλό πάτημα ) , αλλα low-top για εξτρα προστασία των αστραγάλων ; Ευχαριστώ ! Τα crossfit είναι πεταμένα λεφτά για squat (φυσικά πολύ ανώτερα από αεροσολες και μαλακιες). Το κλασσικό τσίμπα με άριστη τιμή απόδοση. http://www.alltheheavylifting.com/adidas-power-perfect-ii-weightlifting-shoes-review/ Για κάτι φτηνό οποιοδήποτε αθλητικό παπούτσι με flat σκληρή σόλα όπως all star η adidas samba. Όχι κλασσικά αθλητικά παπούτσια στο squat (δηλαδή running shoes η basket κτλ) Εφόσον σε νοιάζουν και τα κιλα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bosei Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Καλημέρα παιδιά , θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με παπούτσια για γυμναστήριο . Απο την πρώτη φορά που έκανα squat και άρσεις φορώντας παπούτσι με αερόσολα ( Nike Lunar ) , μου φαινόταν οτι πατούσα πάνω σε "Kinto Un" και απο τότε κάνω πολυαρθρικές με σταράκια low-top . Μιας και έχω ανεβάσει αρκετά τα κιλά πλέον σε αυτές τις ασκήσεις θα ήθελα κάτι που να μου παρέχει περισσότερη ασφάλεια . Να πάω σε παπούτσι τύπου Crossfit ή PL ( Ππχ http://www.skroutz.gr/s/6719278/Reebok-R-Crossfit-Lifter-Plus-2-0-M45044.html ) ή πάλι σε σταράκι ( που όντως η χαμηλή και flat σόλα που προσφέρει πολυ καλό πάτημα ) , αλλα low-top για εξτρα προστασία των αστραγάλων ; Ευχαριστώ ! Καταρχάς όπως σωστά παρατήρησες η αερόσολα δεν κάνει για αυτά τα lifts. Τα weightlifting παπούτσια ή τα ψηλά star-άκια που σκέφτεσαι δεν προσφέρουν την ασφάλεια που σκέφτεσαι. Δεν ασκούνται δυνάμεις τέτοιες στους αστραγάλους κατά την διάρκεια αυτών των lift που να χρειάζεσαι έξτρα ασφάλεια όπως στα παπούτσια μπάσκετ ξέρω γω. Τα weightlifting παπούτσια σου δίνουν eleveted heel που αυτό αλλάζει την μηχανική της κίνησης. Πρέπει να αξιολογήσεις όμως αν θα επωφεληθείς από αυτή την αλλαγή γιατί μπορεί ήδη το squat σου (μόνο για αυτό το Lift μιλάμε...οι άρσεις δεν θέλουν τακούνι) να είναι καλό. Όταν λέω καλό εννοώ να το νιώθεις άνετο, να πιάνεις καλό βάθος και -αν και πιό προχωρημένο- να έχεις ίσιο bar path. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spyros95 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Όπως είπα απο την πρώτη φορά που εκτέλεσα τις 2 αυτές ασκήσειςδεν ξαναφόρεσα κλασσικό αθλητικό , ευτυχώς κατάλαβα κατ'ευθείαν οτι δεν είχα "στιβαρό πάτημα" με την αερόσολα , και έτσι προπονούμαι με low-top . Δυστυχώς δεν μπορώ να διακρίνω διαφορά απο τα Reebok που παρέθεσα και τα Adidas ( πάντως είχα τσεκάρει τα http://www.footlocker.com/product/model:200145/sku:33821/adidas-powerlift-trainer-2-mens/black/red/?cm=brandadidas#sku-B39759 ) Μιας και δεν ασχολούμαι με pl προς το παρών , καθώς και οι τιμές των παραπάνω προιόντων είναι αρκετά ψηλότερες απο αυτές του εξωτερικού , μάλλον θα πάρω δερμάτινο μποτάκι all-star να τελειώνω . Ευχαριστώ παιδιά ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manzah80 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 μονο εγω δεν θυμαμαι καν τι παπουτσι φοραω οταν κανω βαρη?Σε καποια φαση εκανα ποδια με λυμενα κορδονια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex_000 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δεν φαίνεται με το μάτι ή διάφορα. Είχα πάει και εγώ να πάρω τα crossfit λόγω εύκολης προσβασιμοτητας αλλά το ταακουνι που έχουν πιο πολύ εφέ είναι πάρα ουσία. (πολύ χαμηλο) Λογικό φυσικά, στο crossfit δεν κάνουν μόνο squat, τρέχουνε κάνουνε jumps κτλ. Με σωστό παπούτσι άρσης βαρών δεν γίνόντα αυτά.. σαν κουτσός περπατάς Τα powerlift είναι επίσης στη λογική crossfit με χαμηλο τακουνι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bosei Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δυστυχώς δεν μπορώ να διακρίνω διαφορά απο τα Reebok που παρέθεσα και τα Adidas ( πάντως είχα τσεκάρει τα http://www.footlocker.com/product/model:200145/sku:33821/adidas-powerlift-trainer-2-mens/black/red/?cm=brandadidas#sku-B39759 ) Μιας και δεν ασχολούμαι με pl προς το παρών , καθώς και οι τιμές των παραπάνω προιόντων είναι αρκετά ψηλότερες απο αυτές του εξωτερικού , μάλλον θα πάρω δερμάτινο μποτάκι all-star να τελειώνω . Ευχαριστώ παιδιά ! Τα reebok και τα adidas που πόσταρες, σε σχέση με αυτά που πόσταρε ο Άλεξ και άλλα κλασικά powerlifting/weightlifting παπούτσια είναι διαφορετικά. Έχουν πιό μαλακή σόλα και είναι και μικρότερη (λιγότερο από 3/4 της ίντσας όπου είναι το standard). Πάρε αρχικά όπως λες σταράκια και αν βλέπεις ότι βγαίνει καλά η κίνηση στους τομείς που σε έγραψα τότε δεν χρειάζεται αλλαγή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spyros95 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Καταρχάς όπως σωστά παρατήρησες η αερόσολα δεν κάνει για αυτά τα lifts. Τα weightlifting παπούτσια ή τα ψηλά star-άκια που σκέφτεσαι δεν προσφέρουν την ασφάλεια που σκέφτεσαι. Δεν ασκούνται δυνάμεις τέτοιες στους αστραγάλους κατά την διάρκεια αυτών των lift που να χρειάζεσαι έξτρα ασφάλεια όπως στα παπούτσια μπάσκετ ξέρω γω. Τα weightlifting παπούτσια σου δίνουν eleveted heel που αυτό αλλάζει την μηχανική της κίνησης. Πρέπει να αξιολογήσεις όμως αν θα επωφεληθείς από αυτή την αλλαγή γιατί μπορεί ήδη το squat σου (μόνο για αυτό το Lift μιλάμε...οι άρσεις δεν θέλουν τακούνι) να είναι καλό. Όταν λέω καλό εννοώ να το νιώθεις άνετο, να πιάνεις καλό βάθος και -αν και πιό προχωρημένο- να έχεις ίσιο bar path. Bosei σε παρακολουθώ και στο άλλο φόρουμ ( bbers.gr ) . Η αλήθεια είναι οτι "κυνηγάω" την άριστη τεχνική γι'αυτό δεν έχω τεράστια πρόοδο στα kg . Αρχικά πατούσα σε πλάκες με την φτέρνα για να πετύχω βαθύτερο κάθισμα ( elevated heel που λες ) αλλα στις 2 τελευταίες προπονήσεις το κάνω χωρίς . Γενικά προσπαθώ το #asstothegrass αλλα το καταλαβαίνω οτι όταν κατέβω αρκετά χαμηλά στερούμαι ισορροπίας . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex_000 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Μαν αν χρειαζόσουνα πλάκες για να κάνεις squat και το παιρνεις και σοβαρα για atg δώσε 50 ευρώ παραπάνω και πάρε σωστό παπούτσι. Για πάντα θα το έχεις δεν χαλάνε. Άσε τα σταρακια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bosei Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Bosei σε παρακολουθώ και στο άλλο φόρουμ ( bbers.gr ) . Η αλήθεια είναι οτι "κυνηγάω" την άριστη τεχνική γι'αυτό δεν έχω τεράστια πρόοδο στα kg . Αρχικά πατούσα σε πλάκες με την φτέρνα για να πετύχω βαθύτερο κάθισμα ( elevated heel που λες ) αλλα στις 2 τελευταίες προπονήσεις το κάνω χωρίς . Γενικά προσπαθώ το #asstothegrass αλλα το καταλαβαίνω οτι όταν κατέβω αρκετά χαμηλά στερούμαι ισορροπίας . Με παρακολουθούσες...παρέδωσα πνεύμα τώρα Μην υπερβάλλεις στο βάθος που θες να πιάσεις. Εφόσον πιάνεις βάθος (αν θες link με definition του legal depth πες με), τότε σταμάτα εκεί που σταματάς φυσικά, μην προσπαθείς παρα-πέρα γιατί χαλάς πολλά πράγματα εκ των οποίων και ισορροπία που λες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spyros95 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Γενικά χωρίς τις πλάκες στους αστραγάλους δεν πιάνω με καλή φόρμα το βάθος που παραθέτω στην εικόνα ούτε κατα διάνοια , οπότε για να μην τραυματιστώ φτάνω μέχρι το diagram 3 , αλλα με καλή φόρμα . Για το atg φταίει ο Elliot Hulse https://www.youtube.com/watch?v=BUOQoMpYvXk και το καταπληκτικό mentoring του .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bosei Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Κάτσε χωρίς πλάκες ή με πλάκες πιάνεις το diagram 3 ? Όπως και να έχει τουλάχιστον το 4 πρέπει να χτυπάς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spyros95 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Με πλάκες το diagram 3 ίσως και λίγο πιο low . Το 4 σε καμμία περίπτωση , ακόμα και χωρίς πλάκες μου είναι δύσκολο να πατήσω ολόκληρο το πέλμα .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bosei Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Τότε αφήνεις στην άκρη το ανέβασμα των κιλών και ξεκινάς δουλειά για να πιάσεις βάθος. Δοκίμασε και με πλάκες από κάτω ή χωρίς. Αν σου βγαίνει καλύτερα με τις πλάκες τότε πάρε και παπούτσια με τακούνι. Τώρα για το πως θα πιάσεις βάθος. Παίζουν πάρα πολλά. Από την ευλυγισία σου μέχρι απλά να ενσωματώσεις κάποια cues (knees out π.χ. όταν κατεβαίνεις για να κάνεις χώρο στο μηριαίο οστό να κινηθεί στο ισχίο). Βρες που είναι τα ελλείμματά σου και δούλεψε. Επίσης θες αρκετή συχνότητα στο squat σου για να έχεις και παραπάνω ευκαιρίες να μάθεις την κίνηση και όταν την μάθεις να σου αποτυπωθεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spyros95 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Δυστυχώς φίλε bosei κάνω bbsplits και δεν ασχολούμε με pl ούτε wl . Επομένως το να βάλω παραπάνω παραπάνω απο μια φορά την εβδομάδα τα squats θα με πάνε πίσω στο πρόγραμμα . Εγώ απλά προσπαθώ να εκτελώ σωστά την άσκηση , να με πιάνει όσο πρέπει και φυσικά να μην τραυματιστώ . Δεν θα ανεβάσω άλλο κιλά μέχρι να πιάσω την καλύτερη φόρμα , θα ξαναβάλω τις πλάκες προσωρινά μέχρι να πάρω παπούτσι ! Ευχαριστώ για την βοήθεια ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitra_m3 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2015 άντε να πληρωθούμε να γεμίσουμε προμήθειες 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις