Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καθομαι σημερα παραλια, ακουω απο πισω κατι πιτσιρικαδες να λεει ο ενας στους αλλους, πω πριν ερθω στην θαλασσα εκανα ενα εικοσαλεπτο καθε μυικη ομαδα, ξερετε ασκησεις απο το youtube εβλεπα, γυρναω αποτομα να το δω, η κοπελα μου τι επαθες, βλεπω ενα πιτσιρικα λαπα(αυτο για μενα δεν λεει κατι)αλλα να καθετςι σαν φουσκας... καθομαι γελαω...

Μπος αυτοι που καθονται πισω δεξια αριστερα αν του φυγουν τα 400+ πως θα τα κρατησουν... ο ντρουλης δεν θα προλαβει ποδι να κουνησει.

Σημερα περασε μια κοπελια απο μπροστα μου ουτε το γυαλι καθρεπτης δεν μπορεσε να με κρυψει να μην δω την κ@λαρα της... αφρατη και στο θεο ξυπολητη...ακομα κι η κοπελια μου ειπς κοιτα την τι κωλο εχει...

Ε κλασικά Λίβε...και κάθονται λες και έχουν από ένα καρπούζι κάτω από κάθε μασχάλη. 

Κρατάνε λίβε μην νομίζεις...είδα μπόλικα fail τις τελευταίες μέρες. Ο πίσω σε πιάνει κατευθείαν και σε κάνει squat και οι άλλοι πιάνουν μπάρα. 

Λοιπόν, από εμπειρία έχω 5 και μισό χρόνια γυμναστήριο, εχω λυγίσει 2 μπάρες και έχω γεμίσει 3 πισίνες ιδρώτα. :P

Το πρόγραμμα που κάνω τώρα είναι split 4 ημερών, 3-4 ασκησείς από 3x8 έκαστος( το τελευταιο σετ πάντα σε failure).

Τώρα από στόχους έχω βάλει στο μάτι ένα άλογο Σουηδέζα, αλλά είμαι σχεδον σιγουρος ότι δεν εννοείς αυτό, γι αυτό βοήθησε με λίγο. :/

Α φίλε εγώ ξέρω προγράμματα από 3 λυγισμένες μπάρες και πάνω sorry  :-D.

Έχεις μπόλικη εμπειρία λοιπόν...πως την έβγαλες τόσα χρόνια με 1x frequency ? Δεν σε έτρωγε ο κώλος σου για τίποτε άλλο ?

Τέλος πάντων...είναι μεγαλούτσικο jump να πας από 1x σε 3x frequency και δεν ξέρω αν αξίζει να επενδύσεις χρόνο γι αυτό μιάς και το θες μόνο για καλοκαίρι. Εγώ θα κοίταγα για κάτι που σιγά σιγά σε πήγαινε σε 2x frequency και μετά βλέπουμε για 3x.

• Like 1
  • Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Μισό γιατί σε έχασα. Τι είναι το 1x freequency;

η συχνότητα που κάνεις μία ομάδα/κίνηση ανά εβδομάδα.

Δημοσ.

Νικος καπως ετσι ηταν ...

Μπος τωρα που κανεις powerlifting το σωμα σου πως αναπτυσεται; ειδες να χανεις πουθενα; που δεν νονιζω. Ή ειδες αναπτυξη που δεν περιμενες.. το νευρικο συστημα πως παει;

Εγω κανω 2*freequency

• Like 1
Δημοσ.

Νικος καπως ετσι ηταν ...

Μπος τωρα που κανεις powerlifting το σωμα σου πως αναπτυσεται; ειδες να χανεις πουθενα; που δεν νονιζω. Ή ειδες αναπτυξη που δεν περιμενες.. το νευρικο συστημα πως παει;

Λοιπόν. Από μυς που κουβαλάω γενικότερα έχω αρπάξει λίγο. Λίγο επειδή οι μεταβολές του βάρους μου είναι μικρές. Αν αποφασίσω να 80αρίσω δεν θα έχω θέμα για το αν θα είναι μυς πάντως. Γενικότερα σαν composition δεν είμαι όπως παλιά αλλά όχι ότι φταίει το powerlifting σαν άσκηση αλλά επειδή αλλάζουν οι στόχοι. Είναι δύσκολο να έχεις adherence στην διατροφή όταν στόχος σου δεν είναι το body composition. Εμένα πλέον η διατροφή είναι απλά ένα εργαλείο που υποστηρίζει τις επιδόσεις που κυνηγάω (επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης και υδ/ακα δηλαδή) + να μεταβάλλω όπως θέλω το βάρος μου.

Το νευρικό σύστημα όπως λέω εδώ και καιρό, κάνει adapt ανάλογα το ερέθισμα που του δίνουμε. Πριν 1 χρόνο θα έκανα εμετό με τις προπονήσεις που κάνω αλλά πλέον, δεν νιώθω τις περισσότερες φορές. 

Δημοσ.

η συχνότητα που κάνεις μία ομάδα/κίνηση ανά εβδομάδα.

Οκ, κατάλαβα. 2x είχα την προπόνηση τον χειμώνα και την άνοιξη, αλλά επειδή τώρα δεν με βολευει είμαι, 1x γι' αυτό θέλω να κάνω full body.

Δημοσ.

Αυτα ειναι..μια χαρα..

Σημερα εκανα προπονηση μετα απο εξι ωρες υπνο, πηγα φοραω ακουστηκα και αρχιζω...

Μολις τελειωσα ξανάκουσα τγν μουσικη στα αυτια μου,λεω τι παιχτηκε...

• Like 1
Δημοσ.

Οκ, κατάλαβα. 2x είχα την προπόνηση τον χειμώνα και την άνοιξη, αλλά επειδή τώρα δεν με βολευει είμαι, 1x γι' αυτό θέλω να κάνω full body.

Δεν ψήνεσαι για κανά upper/lower off upper/lower ? Νομίζω θα είναι πιό κοντά σε αυτά που έκανες. Το λέω γιατί τώρα, αν πας να κάνεις full body δεν ξέρω πως θα σου πάει μίας και είναι διαφορετική φιλοσοφία...θα σε πει και ο Άλεξ που το κάνει bodybuilding style.

Δημοσ.

Δεν έχω πρόβλημα. Απλά θέλω ένα πρόγραμμα το οποίο να είναι αρκετό για 3 φορές την εβδομάδα, γιατί αυτό που κάνω δε φτουράει μια.

Δημοσ.

Δεν έχω πρόβλημα. Απλά θέλω ένα πρόγραμμα το οποίο να είναι αρκετό για 3 φορές την εβδομάδα, γιατί αυτό που κάνω δε φτουράει μια.

Για 3 φορές την βδομάδα τότε μάλλον για full body πας. Υπάρχει και η επιλογή push pull legs αλλά επειδή θα είναι με 1x frequency προσωπικά δεν την προτιμώ. 

ή μπορείς να κάνεις μία μίξη because yolo και να πάει.

Δευτέρα: full body

Τετάρτη: pull

Παρασκευή: push 

Στις push και pull συμπεριλαμβάνεις και κάτω κορμό.

Δημοσ.

Καλύτερα πήγαινε στο πιό δοκιμασμένο full body αφού έχεις 3 μέρες.

Το λοιπόν τις ασκήσεις κι αυτά δεν γίνεται να στα βγάλω εγώ...πρέπει να κάτσεις να σκεφτείς κι εσύ κάποια πράγματα. Που υστερείς, που δεν χρειάζεται να δώσεις και πολύ σημασία, τυχών ενοχλήσεις σε ασκήσεις κτλπ. Έχε σαν μπούσουλα ότι κάνεις μία μυική ομάδα την ημέρα από 2-5 σετ ανάλογα την ομάδα. Μην πας και κάνεις όμως ξέρω γω 3 φορές την βδομάδα οπίσθια μοίρα ώμων και τραπς ξέρω γω...εκτός κι αν είσαι κολλημένος εκεί.

Δημοσ.

Αυτό που θέλω να μάθω είναι πόσες ασκήσεις σε κάθε μυϊκή ομάδα να κάνω και αν πρέπει να κάνω διαφορετικές ασκήσεις την κάθε μέρα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...