Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όποιος θα μπορούσε να με βοηθήσει με αυτό το θέμα θα του χρωστάω χάρη...

Λοιπόν έπειτα από καιρό αποφάσισα για το μυοσκελετικό κυρίως να αρχίσω γυμναστήριο.Το πρόβλημα είναι πως στην περιοχή που μένω δεν έχει μεγάλη πληθώρα από gym.Πήγα σε ένα δοκιμαστικά για 1 ώρα αλλά δεν ξετρελάθηκα και εξηγώ τους λόγους:

Το κόστος αρχικώς μου φαίνεται πολύ υψηλό,είναι 50 ευρώ για ένα μήνα (για τρίμηνο και χρόνο είναι αρκετά φθηνό αλλά εγώ θελω μόνο ένα μήνα αρχικά για να δω αν βαρεθώ ή όχι).Επειτα δεν μου έδωσαν και πολύ σημασία,π.χ κανείς δεν μου είπε τι διατάσεις πρέπει να κάνω στην αρχή ή στο τέλος για να μην πιαστώ,απλά ένας γυμναστής μου έδειξε τα όργανα και έκανα κάποια σετ μόνος μου.Εγώ σαν αρχάριος δεν έχω ιδέα πως πρέπει και με τι σειρά να αθλούμαι με τα όργανα...

Οκ,καταλαβαίνω πως σε γυμναστήριο πάω και δεν έχω από πάνω μου personal trainer απλώς η πρώτη εντύπωση δεν ήταν και πολύ θετική.Τέλος έχει και κάτι προγράμματα τύπου pilates/yoga που εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν και δεν έχω καμία όρεξη να ασχοληθώ μαζί τους,μόνο όργανα θέλω να μάθω να τα χρησιμοποιώ σωστά και να πηγαίνω 1-2 ώρες την ημέρα αφού δεν έχω τι άλλο να κάνω.Απλώς για να μην μακρηγορώ δεν ειμαι ακόμα σίγουρος για το αν πάω τελικά ή όχι,δυστυχώς είναι το μοναδικό που έχω κοντά,κάποια άλλα βρίσκονται αρκετά πιο μακριά και το θέμα σε ένα γυμναστήριο ειναι να βρίσκεται κοντά στο σπίτι σου...

Ευχαριστώ αν μπορέσει κανείς και πει καμία γνώμη. 

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Λοιπόν έπειτα από καιρό αποφάσισα για το μυοσκελετικό κυρίως να αρχίσω γυμναστήριο.Το πρόβλημα είναι πως στην περιοχή που μένω δεν έχει μεγάλη πληθώρα από gym.Πήγα σε ένα δοκιμαστικά για 1 ώρα αλλά δεν ξετρελάθηκα και εξηγώ τους λόγους:

Το κόστος αρχικώς μου φαίνεται πολύ υψηλό,είναι 50 ευρώ για ένα μήνα (για τρίμηνο και χρόνο είναι αρκετά φθηνό αλλά εγώ θελω μόνο ένα μήνα αρχικά για να δω αν βαρεθώ ή όχι).Επειτα δεν μου έδωσαν και πολύ σημασία,π.χ κανείς δεν μου είπε τι διατάσεις πρέπει να κάνω στην αρχή ή στο τέλος για να μην πιαστώ,απλά ένας γυμναστής μου έδειξε τα όργανα και έκανα κάποια σετ μόνος μου.Εγώ σαν αρχάριος δεν έχω ιδέα πως πρέπει και με τι σειρά να αθλούμαι με τα όργανα...

Οκ,καταλαβαίνω πως σε γυμναστήριο πάω και δεν έχω από πάνω μου personal trainer απλώς η πρώτη εντύπωση δεν ήταν και πολύ θετική.Τέλος έχει και κάτι προγράμματα τύπου pilates/yoga που εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν και δεν έχω καμία όρεξη να ασχοληθώ μαζί τους,μόνο όργανα θέλω να μάθω να τα χρησιμοποιώ σωστά και να πηγαίνω 1-2 ώρες την ημέρα αφού δεν έχω τι άλλο να κάνω.Απλώς για να μην μακρηγορώ δεν ειμαι ακόμα σίγουρος για το αν πάω τελικά ή όχι,δυστυχώς είναι το μοναδικό που έχω κοντά,κάποια άλλα βρίσκονται αρκετά πιο μακριά και το θέμα σε ένα γυμναστήριο ειναι να βρίσκεται κοντά στο σπίτι σου...

Για αρχη, εχεις καποιον φιλο να πηγαινετε μαζι? Θα βοηθουσε αρκετα.

Πιστευω πως τον πρωτο μηνα θα βαρεθεις αν δεν εχεις βαλει στοχους η αν δεν "κολλησεις" με το γυμναστηριο.Θα σου φαινονται ολα δυσκολα και μονοτονα.Τα αλλα γυμναστηρια ποσο μακρια ειναι? Π.χ με ενα ποδηλατο δε μπορεις να πηγαινεις σε 5-10 λεπτα? (θα κανεις και το αεροβιο σου και τη βολτα σου).Αν η διαφορα τιμης ειναι στο 20αρικο αξιζει.

Εγω θα λεγα να πας 1 μηνα αρχικα, να εγκληματιστεις στο περιβαλλον, τα βαρη και τις ασκησεις και σιγα-σιγα να μαθαινεις ασκησεις και προγραμματα απο το ιντερνετ, οπως εχουμε κανει οι περισσοτεροι πιστευω.Δε χρειαζεσαι personal, κοιτα να μαθεις καλα αυτα που θα κανεις και σωστα ωστε να μην εχεις τραυματισμους και με τον καιρο θα βελτιωνεσαι σε ολα.

Το γυμναστηριο ειναι υπομονη και επιμονη.

Δημοσ.

Το γυμναστηριο ειναι υπομονη και επιμονη.

Είναι όπως όλα (δυστυχώς) στη ζωή μας.

Σε ευχαριστώ για τη συμβουλή σου,ότι θα πάω γυμναστήριο (έστω και για μόνο 1 μήνα) είναι το μόνο σίγουρο.Φίλους/γνωστούς που να ασχολούνται με την άθληση δεν έχω οπότε το μόνο που απομένει είναι αναγκαστικά να κάνω καμιά γύρα και από τα άλλα γυμναστήρια μπας και μου κάνουν καλύτερη πρώτη εντύπωση.

• Like 1
Δημοσ.

Yπομονή, επιμονή, συνέπεια .... το γυμναστήριο θέλει διάρκεια σε βάθος χρόνων 
Μη τα παρατήσεις, δες που εκφράζεσαι και κολλά καλύτερα. Δεν χρειάζεσαι παρέα, είσαι κυρίαρχος του εαυτού σου. Το κάνεις για σένα και μόνο για σένα.
Καμία απόσταση δεν θα σταθεί εμπόδιο σε αυτά που θες πραγματικά 

Δημοσ.

Να ρωτησω αν και νομιζω εχει αναφερθει.

Η greencola ειδα οτι στα 330ml δεξ εχει σχεδον τιποτα, τι φαση παιζει; κανει να την πινουμε που και που ή παπαριες λενε και κρυβονται αλλα.

Δημοσ.

Γνωμη πανω σε τι ακριβως δεν καταλαβα τι ρωτας

Δημοσ.

Thanks man, μάλλον θα πάρω ένα kettlebell και βλέπουμε για τα λάστιχα. Το 8κιλο είναι ΟΚ, σωστά;

Προς το παρόν, θέλω να πάρω ένα foam roller για αποθεραπεία μετά τις ποδηλασίες.

Ο άλλος κάνει 400 χλμ ποδήλατο και το 8άρι kettlebell θα του κάνει κάτι. 

Σοβαρευτείτε ρε.

• Like 1
Δημοσ.

Τι εννοείς αν κάνει Λίβε; Θερμιδικά ναι, δεν έχει τίποτα. Από συντηρητικά, ου, να φάνε κι οι κότες.

@ντάκον: Σωστός ο παίχτης, τα 8αρια δεν είναι για πόδια. Θες βαριά σκουοτ ποδηλάτη, όχι 150 βυθίσματα ή τόσο μικρά kettlebell. Από αντοχή στα πόδια, προφανώς δεν έχεις θέμα, χρειάζεσαι αύξηση μυικής δύναμης. Πάρε ένα πολύ σκληρό λάστιχο ή φτιάξε μόνος σου μια βάση kettlebell -άμα θες σε καθοδηγώ όπως με τη ρόδα, αλλά θα χρειαστεί να πας σε σιδερά να σου κάνει ηλεκτροκόληση, εκτός κι αν το κατέχεις το θέμα- ώστε να τη φορτώνεις δίσκους με βάρη.

Πάντως κακά τα ψέματα, επειδή έχω και λάστιχα και kettlebel και έχω κάνει άπειρες ασκήσεις ποδιών με bodyweight, σαν το σκουότ δεν έχει. Η διαφορά είναι τεράστια, σχεδόν χαώδης. Συμπληρώνεις με lounges με αλτήρες και είσαι σχεδόν κομπλέ.

• Like 1
Δημοσ.

Τι εννοείς αν κάνει Λίβε; Θερμιδικά ναι, δεν έχει τίποτα. Από συντηρητικά, ου, να φάνε κι οι κότες.

Για μια στις τόσο κάνει, ε μη σου γίνει και καθημερινότητα .... 

Δημοσ.

Βρε περίεργοι τα κετλερ δεν τα παίρνεις για να κάνεις σκουωτ μόνο αλλά για ένα σωρό άλλα πράγματα μην πετάτε τα λεφτά σας αν δεν ξέρετε!

Γεμίστε βαλίτσες και κάντε σκουωτ αν τα θέλετε μόνο για αυτό!

Για τον ποδηλάτη είναι βαριά τα 8 κιλά και πολύ κι όλας..

Δεν έχει γυμναστεί καθόλου ο άνθρωπος πάνω και θα του πω να πάρει 20 κιλά?? Με τί χέρια θα τα σηκώσει?? Να κλαίει τα λεφτά του μετά?? Οκ έλεος..

Edit

Φώτη ωραίος χαχα

• Like 2
Δημοσ.

Ο άλλος κάνει 400 χλμ ποδήλατο και το 8άρι kettlebell θα του κάνει κάτι. 

Σοβαρευτείτε ρε.

Βρε περίεργοι τα κετλερ δεν τα παίρνεις για να κάνεις σκουωτ μόνο αλλά για ένα σωρό άλλα πράγματα μην πετάτε τα λεφτά σας αν δεν ξέρετε!

Γεμίστε βαλίτσες και κάντε σκουωτ αν τα θέλετε μόνο για αυτό!

Για τον ποδηλάτη είναι βαριά τα 8 κιλά και πολύ κι όλας..

Καλα σου  λεει ρε Dakon  μην εισαι περιεργακι !

• Like 1
Δημοσ.

Οτιδήποτε άλλο μπορείς να το κάνεις με αλτήρα και λάστιχο. Το να κάνω κάμψεις δικεφάλων με 8άρι kettlebell, δε σημαίνει ότι χρειάζομαι kettlebell, χρειάζομαι απλά μια αντίσταση στην άκρη του χεριού μου. 

Δοκίμασε να κάνεις όμως snatch με αλτήρα ή swings με λάστιχο. 

Δημοσ.

Κάνει άπειρα χιλιόμετρα με το ποδήλατο κι είναι αγύμναστος ρε Μάους; Και με τι μυς κουνάει τα πετάλια; 

Να ωραίο σετ ασκήσεων με 8αρι kettlebell: 

Δημοσ.

Άλλο αντοχή και άλλο δύναμη. Και ειδικά στο ποδήλατο, δεν ξέρω τι φάση, αλλά μπορεί να βγάζεις άπειρα χιλιόμετρα και να είσαι τέρμα κουράδας σε όλα τα άλλα. Το βλέπω στον ξάδελφο μου και το καταλαβαίνω έστω και ελάχιστα σε μένα.

Δημοσ.

Κι είναι τόσο αδύναμος ώστε να κάνει σκουοτ με 8 κιλά; 

Το 8κιλο kettlebell γαμάει. Έχω ένα και αξίζει 1000% τα λεφτά του. 

Αλλά όχι για ενδυνάμωση τετρακέφαλου, that's all i"m saying και σταματάω εδώ, ας κάνει ότι θέλει, δικά του πόδια είναι :)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...