Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Leg day + αεροβική (ΤΑΒΑΤΑ) + ασκήσεις ενδυνάμωσης κορμού για κοιλιακούς/μέση. Αφού μπορούσα και περπατούσα μετά... είναι απ' αυτά τα θαύματα που κάνουν πιστούς και τους πιο άπιστους Θωμάδες (με μένα όμως δεν έπιασε, μουχαχαχα :P)

• Like 1
  • Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

1) Γιατί πρέπει να κάνουμε ζέσταμα (διάδρομος, ποδήλατο) στην αρχή και στο τέλος της προπόνησης;

2) Ζέσταμα για τα βάρη κάνετε και αν ναι τι είδους;

3) Γιατί τώρα που είμαι στην τρίτη βδομάδα οι προπονήσεις βγαίνουν πιο ήπιες αλλά την επόμενη μέρα οι μυς πονάνε αρκετά πιο πολύ από παλιότερα;

Δημοσ.

1) Γιατί πρέπει να κάνουμε ζέσταμα (διάδρομος, ποδήλατο) στην αρχή και στο τέλος της προπόνησης;

3) Γιατί τώρα που είμαι στην τρίτη βδομάδα οι προπονήσεις βγαίνουν πιο ήπιες αλλά την επόμενη μέρα οι μυς πονάνε αρκετά πιο πολύ από παλιότερα;

1: Δεν πρέπει. Το ζέσταμά σου να είναι specific σε αυτό που πρόκειται να κάνεις. Θα έκανες ζέσταμα κωπηλασία αν επρόκειτο να κάνεις ορειβασία ?

2: Ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει.

3: Χμμμμ...από διατροφή πως τα πας ? Σίγουρα είναι πιό ήπιες και όχι πιό σκληρές ? Υπάρχει πρόοδος από προπόνηση σε προπόνηση ?

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

1)δεν "πρεπει".

2)αναλογα τι μυικη ομαδα εχεις να κανεις ξεκινας μερικα σετακια προθερμανσης λιγα κιλα ωστε να ζεστανεις τους μυς (αυτο ειναι το ζεσταμα που χρειαζεαι στο 1 )

3)γιατι εχει ξεσυνηθισει το συστημα σου

• Like 2
Δημοσ.

Ίσως να είναι και πιο σκληρές (ναι τα κιλά είναι λίγο παραπάνω κάθε βδομάδα). Πάντως νιώθω να μην ζορίζομαι τόσο "εγκεφαλικά" ας πούμε. Σωμάτικα δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Είναι περίοδος που μυαλό και σώμα δεν συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους γιαυτό και δεν ξέρω.

Δημοσ.

Εγω κανω ζεσταμα (διαδρομο, ενα 5λεπτο χαλαρο τζογκινγκ) πριν μπω στα βαρη γιατι αισθανομαι καλυτερα αν εχω ανεβασει εστω και λιγο τους παλμους και την κυκλοφορια του αιματος πριν ξεκινησω.Αν μπω ετσι "ξερά" νιωθω πως δυσκολευομαι περισσοτερο.

Ζεσταμα για τα βαρη κανω κυριως πριν κανω χερια και στηθος.Στα χερια κανω καποιες επαναληψεις με λιγα κιλα σε δικεφαλο-τρικεφαλο, αναλογως τι προκειται να κανω, και πριν το στηθος κανω καλο ζεσταμα το rotator cuff, 1-2 σετ μονο με μπαρα, επικεντρωνομαι στην κινηση και τη σταση του σωματος.

Επισης, πριν μπω squat κανω 1-2 σετ εκτασεις με λιγα κιλα και καλες διατασεις (τεντωμα σε σκαλια π.χ, ανοιγματα κλπ)

Οσο για το τελευταιο, μαλλον κανεις πιο καλο focus στους μυες και εχεις πιο σωστη εκτελεση στις ασκησεις.Παντως αν ποναει την επομενη μερα, συνηθως ειναι καλο :)

Και μη ξεχνας να κανεις stretching στο τελος καθε προπονησης!

Δημοσ.

Και μη ξεχνας να κανεις stretching στο τελος καθε προπονησης!

Για να πέσει και λίγη συζήτηση:

Εγώ έχω απομυθοποιήσει τελείως το stretching και γενικά το mobility work. Είμαι της άποψης πως αν το χρειάζεσαι οκ κάντο, αλλιώς τσάμπα πόνος και χρόνος. Εγώ έχω να κάνω κανά 3μηνο, το form μου στις ασκήσεις δεν έχει επηρεαστεί καθόλου...ίσα ίσα βελτιώνεται, επιβεβαιώνοντας το ότι η καλύτερη διάταση/mobility work είναι απλά να επαναλαμβάνεις αυτό που θες να είσαι καλός. Απλά δηλαδή να κάνω π.χ. squat, για μένα τουλάχιστον είναι όσο χρειάζεται.

Δημοσ.

Για να πέσει και λίγη συζήτηση:

Εγώ έχω απομυθοποιήσει τελείως το stretching και γενικά το mobility work. Είμαι της άποψης πως αν το χρειάζεσαι οκ κάντο, αλλιώς τσάμπα πόνος και χρόνος. Εγώ έχω να κάνω κανά 3μηνο, το form μου στις ασκήσεις δεν έχει επηρεαστεί καθόλου...ίσα ίσα βελτιώνεται, επιβεβαιώνοντας το ότι η καλύτερη διάταση/mobility work είναι απλά να επαναλαμβάνεις αυτό που θες να είσαι καλός. Απλά δηλαδή να κάνω π.χ. squat, για μένα τουλάχιστον είναι όσο χρειάζεται.

Η μονη ασκηση που κανω στρετσινγκ πριν και οχι μετα ειναι στα ποδια.Προσωπικα με βοηθαει αρκετα στο να "ανοιγουν" οι μυες και να κατεβαινω πιο χαμηλα, εχοντας ως αποτελεσμα καλυτερο φορμ.Αν μπω χωρις καθολου στρετσινγκ νιωθω λες και εχω παλουκια στα ποδια μου :P

Τωρα οσον αφορα τα αλλα, επειδη τις περισσοτερες μου προπονησεις τις τελειωνα με λιγο αεροβια και καθολου τεντωμα στους μυες που δουλεψα (ποιος εχει χρονο/διαθεση για stretching μετα απο ενα workout μωρε) μπορω να πω οτι το stretching με βοηθησε αρκετα ωστε να ειμαι λιγοτερο πιασμενος την επομενη μερα/μερες και να κανω καποιες κινησεις τις οποιες δε μπορουσα πριν.Φαντασου οτι τον τελευταιο χρονο που ειδα μεγαλη αλλαγη στην πλατη μου (ανοιξε πολυ μπορω να πω) δε μπορουσα να ξυθω, επρεπε να ξυνομαι στα πομολα και στα κουφωματα σαν την αρκουδα.Με το stretching μετα απο ωμους/πλατη, κυριως, πλεον μπορω να ενωσω και τα χερια μου πισω απο την πλατη :P

Τι stretching να κάνεις για στήθος; Καλά βασικά για όλο τον κορμό. Δεν έχω ιδέα.

Επειδη κ γω ειμαι καινουριος στο αθλημα του στρετσινγκ, κανω τα βασικα.Για στηθος/ωμους πιανω μια γωνια και τεντωνομαι για μερικα δευτερολεπτα (αναλογως το ποσο νιωθω οτι "χρειαζεται") στην καθε πλευρα.Επισης, στους ωμους μου εδειξε ενας φιλος κατι περιεργο που ειχε δει και δουλευε πολυ καλα.Επιασα τη μπαρα σαν να πηγαινα να κανω front squat (η clean & jerk) και ηρθε ο αλλος απο μπροστα μου, εμπλεξε καπως τα χερια του μεσα στο κενο που ειχαν τα δικα μου και σιγα σιγα μου πιεζε τα χερια και τους ωμους προς τα πανω.Πραγματικα ενιωσα τρελη ανακουφιση στους ωμους, σαν να εφευγε ενα βαρος απο πανω τους και ειχα να κανω ωμους 2 μερες φαντασου.

Για ποδια ανεβαζω τα ποδια μου 1-1 σε σκαλες που εχουμε στο γυμναστηριο και γερνω μπροστα (ξες το κλασσικο) για να μου τραβηξει τον δικεφαλο.Για τετρακεφαλο κανω το αλλο κλασσικο που τραβας τη μυτη του ποδιου προς τα πισω και το τεντωνεις.

Πλατη, τεντωμα στο μονοζυγο, τεντωμα στο μαξιλαρι των ραχιαιων (αν εχετε) προς τα κατω και πισω.Να σχηματισεις ενα Γ δηλαδη.

Καμια φορα γυρναω και τον κορμο μου δεξια αριστερα αλλα βαζω και λιγη δυναμη και το κραταω για λιγα δευτερολεπτα.

Και στα χερια κλασσικα παλι τεντωμα τον δικεφαλο και τον πηχη πιανοντας με το αλλο χερι τα δαχτυλα του χεριου που θες να τεντωσεις και τραβωντας τα προς τα κατω με την παλαμη να κοιταει πανω.Η μπορεις να το κανεις και πιο ευκολα σε αυτο που σκαρφαλωνεις το ξυλινο (δε ξερω πως λεγεται).Για τρικεφαλο παω το χερι πισω απο το κεφαλι (σαν να κανεις την ασκηση με τον αλτηρα) και σπρωχνω τον αγκωνα μου προς τα πισω.Θα βρεις μονος σου τον τροπο να το κανεις ωστε να πιανει τον τρικεφαλο.Η γερνω σε μια γωνια του τοιχου ακουμπωντας την παλαμη μου ωστε ο αγκωνας να κοιταει στο πατωμα και αφηνω το βαρος μου να κανει τη δουλεια.

Για κοιλιακους δε γραφω επειδη τους εχω παρατησει! :-D

Σορρυ για τις λεπτομερειες και το μακρυ ποστ! :P

• Like 1
Δημοσ.

Η μονη ασκηση που κανω στρετσινγκ πριν και οχι μετα ειναι στα ποδια.Προσωπικα με βοηθαει αρκετα στο να "ανοιγουν" οι μυες και να κατεβαινω πιο χαμηλα, εχοντας ως αποτελεσμα καλυτερο φορμ.Αν μπω χωρις καθολου στρετσινγκ νιωθω λες και εχω παλουκια στα ποδια μου :P

Τωρα οσον αφορα τα αλλα, επειδη τις περισσοτερες μου προπονησεις τις τελειωνα με λιγο αεροβια και καθολου τεντωμα στους μυες που δουλεψα (ποιος εχει χρονο/διαθεση για stretching μετα απο ενα workout μωρε) μπορω να πω οτι το stretching με βοηθησε αρκετα ωστε να ειμαι λιγοτερο πιασμενος την επομενη μερα/μερες και να κανω καποιες κινησεις τις οποιες δε μπορουσα πριν.Φαντασου οτι τον τελευταιο χρονο που ειδα μεγαλη αλλαγη στην πλατη μου (ανοιξε πολυ μπορω να πω) δε μπορουσα να ξυθω, επρεπε να ξυνομαι στα πομολα και στα κουφωματα σαν την αρκουδα.Με το stretching μετα απο ωμους/πλατη, κυριως, πλεον μπορω να ενωσω και τα χερια μου πισω απο την πλατη :P

Σορρυ για τις λεπτομερειες και το μακρυ ποστ! :P

Γι αυτό είπα, "αν το χρειάζεσαι κάντο". Εγώ δεν το χρειάζομαι ούτε πριν ούτε μετά ούτε ποτέ. Εσένα αφού νιώθεις ότι σε βοηθάει συνέχισέ το. 

Green Monkey αντί να προσπαθήσεις να βγάλεις νόημα από τις περιγραφές του Mike πάτα απλά στο google τον μυ που θέλεις + stretching...οι περισσότερες σωστές είναι.

• Like 1
Δημοσ.

Γι αυτό είπα, "αν το χρειάζεσαι κάντο". Εγώ δεν το χρειάζομαι ούτε πριν ούτε μετά ούτε ποτέ. Εσένα αφού νιώθεις ότι σε βοηθάει συνέχισέ το. 

Green Monkey αντί να προσπαθήσεις να βγάλεις νόημα από τις περιγραφές του Mike πάτα απλά στο google τον μυ που θέλεις + stretching...οι περισσότερες σωστές είναι.

Παντως καπου ειχα διαβασει πριν κανα 2 χρονια που ειχα ξεκινησει να ασχολουμαι με το γυμναστηριο πως αν δεν κανεις καθολου stretching στο τελος των προπονησεων στους μυς που γυμναζεις σε καποια φαση θα μειωθει αρκετα το mobility σου.Μου το ελεγε και ενας φιλος ο οποιος ασχολουνταν πιο πολυ καιρο απο μενα και δεν τον πιστευα αλλα νομιζω πως συνεβη και σε μενα, αλλα οχι σε μεγαλο βαθμο.

Δε λεω πως ειναι "ενοχλητικο" αλλα νταξει :P

Δημοσ.

Παντως καπου ειχα διαβασει πριν κανα 2 χρονια που ειχα ξεκινησει να ασχολουμαι με το γυμναστηριο πως αν δεν κανεις καθολου stretching στο τελος των προπονησεων στους μυς που γυμναζεις σε καποια φαση θα μειωθει αρκετα το mobility σου.Μου το ελεγε και ενας φιλος ο οποιος ασχολουνταν πιο πολυ καιρο απο μενα και δεν τον πιστευα αλλα νομιζω πως συνεβη και σε μενα, αλλα οχι σε μεγαλο βαθμο.

Δε λεω πως ειναι "ενοχλητικο" αλλα νταξει :P

Εξαρτάται. Εμένα π.χ. το mobility των κάτω άκρων έχει αυξηθεί λόγω squat. Πάντως είναι μερικές περίεργες κινήσεις που "δεν στρίβω" ξέρω γω...όχι ότι με νοιάζει και τόσο...είπαμε το flexibility/mobility μας να είναι τουλάχιστον τόσο ώστε να μας επιτρέπει να εκτελούμε τις ασκήσεις που θέλουμε σε full ROM. 

Δημοσ.

Εξαρτάται. Εμένα π.χ. το mobility των κάτω άκρων έχει αυξηθεί λόγω squat. Πάντως είναι μερικές περίεργες κινήσεις που "δεν στρίβω" ξέρω γω...όχι ότι με νοιάζει και τόσο...είπαμε το flexibility/mobility μας να είναι τουλάχιστον τόσο ώστε να μας επιτρέπει να εκτελούμε τις ασκήσεις που θέλουμε σε full ROM. 

Αυτο εννοω.Κλαιν μαιν ομως, no big deal :P

• Like 1
Δημοσ.

Σκεφτηκα να κανω αυτοσχεδια kettlebell..

Δυο λυσεις παω σε μηχανουργειο δινω σχεδιο και μαλλον θα γινει. Οπου θα βαζω 1.5 2.5 κιλα

Η δευτερη παιρνω βαζακια ή γλαστρες σωληνα οπου θα τον λυγισω και βαζω τσιμεντο μεσα αλλα το βαρος θα ναι στο περιπου δεν θα χω δυο ιδια , θα χουν αποκλιση

Δημοσ.

Σκεφτηκα να κανω αυτοσχεδια kettlebell..

Δυο λυσεις παω σε μηχανουργειο δινω σχεδιο και μαλλον θα γινει. Οπου θα βαζω 1.5 2.5 κιλα

Η δευτερη παιρνω βαζακια ή γλαστρες σωληνα οπου θα τον λυγισω και βαζω τσιμεντο μεσα αλλα το βαρος θα ναι στο περιπου δεν θα χω δυο ιδια , θα χουν αποκλιση

Τσέκαρε στο youtube. Όλο και κάτι θα βρεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...