thomasG4 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 η κατηφορα επιβαρυνει τα γονατα οχι η ανηφορα Όποιο άρθρο και να εχω δει που να αναφέρεται σε διάδρομο λέει ότι πρέπει να προσέχεις πόσο βάζεις το incline, άμα το συνδυάζεις με τρέξιμο. Δεν λέω ότι η κατηφόρα δεν επιβαρύνει περισσότερο άλλα και η μεγάλη ανηφόρα δεν είναι αθώα. πχ The Ohio State University Medical Center cautions that repetitive exercise at a sharp incline, such as hill running, can result in patellofemoral stress syndrom -- a painful condition you might refer to as runner's knee. Sharp incline running allows less movement in your ankle joints, meaning your knees have to pick up the slack and take on added impact. As these things go, less movement usually translates to less comfort. http://woman.thenest.com/using-incline-treadmill-damage-knees-14370.html
Mau-Maus Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 ειναι πολυ το 1.30 λεπτο , παγωνεις ! μον ο αν η ξεκουραση ειναι στο 7.30 λιγο πριν το τρεξιμο δλδ ισως θελεις 1.30 να ριξεις τους παλμους // επισης οι ανηφορες - κατηφορες στον διαδρομο προυποθετουν να μην εχεις θεματα με τα γονατα ! με το παραμικρο θεματακι τα αφηνεις .. 1
wizzy Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 αν δεν τρεξεις ξυπολητος ή με τετοια παπουτσια δυσκολο θα μαθεις αυτο το τροπο πιστεψε με Είπα "είδωμεν"! Άσε να πείσω τον εαυτό μου να τα πάρει και βλέπουμε! ξυπολυτος ή με vibram και να σε κυνηγανε να σε δειρουν.ετσι μαθαινεις να τρεχεις.xaxa Να μου λείπει! Τον τελευταίο καιρό ξεκίνησα HIIT στον διάδρομο. Τι κάνω: - 5 λεπτά στο 5,5 - 15 επαναλήψεις το εξής: 1,5 λεπτό στο 5,5 και μισό λεπτό στο 13 - 10 λεπτά στο 5,5 - Παραγγέλνω πίτσα Ήθελα να ρωτήσω. Μέχρι στιγμής αυτό είναι το όριο μου. Δεν βγαίνει 16η φορά. Έχω τις εξής επιλογές. Α) Να αυξήσω την ταχύτητα του μάξιμουμ και να μειώσω τις επαναλήψεις. Β) Να ελλατώσω τον χρόνο ξεκούρασης και να μειωσω τις επαναλήψεις. Γ) Να χαμηλώσω το μάξιμουμ και να βάλω πιο πολλές επαναλήψεις. Δ) Να μην βάζω έξτρα μπέικον στην πίτσα. Τι είναι το καλύτερο πιστεύετε? Θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις ένα πιο συγκροτημένο πρόγραμμα, π.χ. το from couch potato to 5K. Προσωπικά, το έχω παραμετροποιήσει σε "απλό", "μέτριο" και "δύσκολο", παίζοντας κάθε φορά με ταχύτητες και κλίσεις. η κατηφορα επιβαρυνει τα γονατα οχι η ανηφορα Ε, λοιπόν, όσους γυμναστές είχα ρωτήσει για αυτό, έλεγαν ακριβώς το αντίθετο. Σε πιστεύω, αλλά έχεις κάτι να διαβάσω που να υποστηρίζει την άποψή σου;
margaritagr Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Πρωτη φορά καθισματα με μπάρα χτες. -"νιώθει υπέροχα" Αισθημα πιασίματος στους γλουτούς μετά απο κανα 2μηνο. -"νιώθει υπέροχα" Τι μένει τώρα....να ξαναρχίσω τρέξιμο , να ξανακάνω προβολές... loading λοιπον και παω για πισινα σημερα. Ξεκινησα χωρις να ξερω σωστο ελευθερο, με ο,τι να ναι υπτιο και να "μπαζω" νερα απο στομα/μυτη αναλογως την ασκηση. Τωρα πια κανω τελειο ελευθερο, δε μπαζω νερα στο υπτιο και σιγα σιγα (γιατι ειναι επιβαρυντικη για τη μεση) μαθαινω πεταλουδα. Και βεβαια αποκτω αντοχη και κουραζομαι ολο και λιγοτερο αναπνευστικα. fit for life!!!!! 2
poulinos Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Πρωτη φορά καθισματα με μπάρα χτες. -"νιώθει υπέροχα" Αισθημα πιασίματος στους γλουτούς μετά απο κανα 2μηνο. -"νιώθει υπέροχα" Τι μένει τώρα....να ξαναρχίσω τρέξιμο , να ξανακάνω προβολές... loading λοιπον και παω για πισινα σημερα. Ξεκινησα χωρις να ξερω σωστο ελευθερο, με ο,τι να ναι υπτιο και να "μπαζω" νερα απο στομα/μυτη αναλογως την ασκηση. Τωρα πια κανω τελειο ελευθερο, δε μπαζω νερα στο υπτιο και σιγα σιγα (γιατι ειναι επιβαρυντικη για τη μεση) μαθαινω πεταλουδα. Και βεβαια αποκτω αντοχη και κουραζομαι ολο και λιγοτερο αναπνευστικα. fit for life!!!!! το επομενο σταδιο καταδυση να νιωθεις πως ειναι να αιωρεισαι μεσα στο νερο και να νιωθεις αναλαφρη.ωραιο και για την μεση αν εξαιρεσουμε το κουβαλημα στην αρχη αλλα εκει αγκαρευεις καναν αλλον. Είπα "είδωμεν"! Άσε να πείσω τον εαυτό μου να τα πάρει και βλέπουμε! καλη αγορα θα πω εγω.αντε να φτιαξουμε το club των vibram.και περιμενω και εγω εντυπωσεις απο τα πιο χοντροσολα αν παρεις running. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Moderators Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Είπα "είδωμεν"! Άσε να πείσω τον εαυτό μου να τα πάρει και βλέπουμε! Να μου λείπει! Θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις ένα πιο συγκροτημένο πρόγραμμα, π.χ. το from couch potato to 5K. Προσωπικά, το έχω παραμετροποιήσει σε "απλό", "μέτριο" και "δύσκολο", παίζοντας κάθε φορά με ταχύτητες και κλίσεις. Ε, λοιπόν, όσους γυμναστές είχα ρωτήσει για αυτό, έλεγαν ακριβώς το αντίθετο. Σε πιστεύω, αλλά έχεις κάτι να διαβάσω που να υποστηρίζει την άποψή σου; εμπειρια! και επισης με οσους ορθοπαιδικους και φυσιοθεραπευτες εχω μιλησει λενε οτι η κατηφορα ειναι χειροτερη για τα γονατα! γενικα οταν ανεβαινεις λογο της κλισης η πιεση πεφτει στον αχειλιο και στη γαμπα/καλαμι ενω στην καταβαση εκτος του οτι ειναι πιο δυνατο το χτυπηαμε του ποδιουσ το εδαφος λογο ταχυτητας η πιεση ολη μεταφερεται στο γονατο!
poulinos Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 εμπειρια! και επισης με οσους ορθοπαιδικους και φυσιοθεραπευτες εχω μιλησει λενε οτι η κατηφορα ειναι χειροτερη για τα γονατα! γενικα οταν ανεβαινεις λογο της κλισης η πιεση πεφτει στον αχειλιο και στη γαμπα/καλαμι ενω στην καταβαση εκτος του οτι ειναι πιο δυνατο το χτυπηαμε του ποδιουσ το εδαφος λογο ταχυτητας η πιεση ολη μεταφερεται στο γονατο! αυτο ισχυει και στην ορειβασια.στην ανηφορα ναι μεν κουραζεσαι αλλα οκ στην κατηφορα ειδικα σε βουνο με χαλικια να γλυστρανε και να πρεπει να "σταματας" τα ποδια σου μετα απο λιγο κρεμανε.ναι μεν λιγοτερο effort Οτι δεν θα ιδρωσεις δεν θα ψοφησεις αλλα στα ποδια την ακους αρκετα.
Sellers Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Ποσες φορες τρως βρομικο τον μηνα? 3-4. Xιουμορ ήταν. 2
thomasG4 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 ειναι πολυ το 1.30 λεπτο , παγωνεις ! μον ο αν η ξεκουραση ειναι στο 7.30 λιγο πριν το τρεξιμο δλδ ισως θελεις 1.30 να ριξεις τους παλμους // επισης οι ανηφορες - κατηφορες στον διαδρομο προυποθετουν να μην εχεις θεματα με τα γονατα ! με το παραμικρο θεματακι τα αφηνεις .. Δεν παγώνεις άμα κάνεις χαλαρό jogging στη ξεκούραση. Για τις ανηφόρες και κατηφόρες εννοείτε ότι άμα έχεις θέμα απο πριν με τα γόνατα θέλει πολύ προσοχή. Το θέμα είναι ότι άμα δεις και το link που έβαλα που είναι έρευνα, θα δεις ότι η μεγάλη αύξηση στο incline μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα γόνατα απο το πουθενά. Σε ένα μικρό incline μέχρι 5% είναι το ιδανικό γιατί και θα έχει καλύτερα αποτελέσματα από ότι με 0% incline άλλα και μειώνονται οι πιθανότητες να εμφανιστεί πρόβλημα στα γόνατα. 1
margaritagr Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 σιγουρα η κατηφορα ειναι χειροτερη οπως λεει ο Σπεκτ αλλα κ εμενα ο Νικολαου μου χε πει ποτε ανηφορα στο διαδρομο! κι ετσι (οταν εκανα) δεν πειραζα καθολου την κλιση 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Moderators Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 γενικα δεν μπορουμε να συγκρινουμε διαδρομο με εξω! Μπορει και στις δυο περιπτωσεις να τρεχουμε αλλα δεν εχουν καμια σχεση! 3
Mau-Maus Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Εννοειται Μαργαριτα εσυ που εχεις θεματακι με τα γονατα πως θα σου ελεγε να μην βαλεις καθολου κληση ! η κατηφορα συν ολα τα αλλα επιβαρυνει σε απιστευτο βαθμο τα καλαμια , τσιμπας περιοστίτιδα κνήμης ετσι για πλακα ! θωμα εξαρτατε ποιος και γιατι το κανει ! εγω αν κανω περπατημα στο 5 για 1.30 λεπτο οχι απλα παγωσα πηγα για ντουζακι .. στο 5 φτανει το 1 λεπτο και περισσευει, το 1.30 το χρειαζεσαι οταν δουλευεις στο 15 και στο 7.5 1
thomasG4 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Εννοειται Μαργαριτα εσυ που εχεις θεματακι με τα γονατα πως θα σου ελεγε να μην βαλεις καθολου κληση ! η κατηφορα συν ολα τα αλλα επιβαρυνει σε απιστευτο βαθμο τα καλαμια , τσιμπας περιοστίτιδα κνήμης ετσι για πλακα ! θωμα εξαρτατε ποιος και γιατι το κανει ! εγω αν κανω περπατημα στο 5 για 1.30 λεπτο οχι απλα παγωσα πηγα για ντουζακι .. στο 5 φτανει το 1 λεπτο , το 1.30 το χρεαζεσαι οταν δουλευεις στο 13 και στο 7.5 Μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα. Το ίδιο πράγμα λέμε. Απλά είπα ότι το πρόβλημα δεν είναι στο 1,5 λεπτό ξεκούραση αλλά στο ότι κάνει περπάτημα (5,5) ενώ θα έπρεπε να κάνει χαλαρό jogging (7,5).
Mikeasdf Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Η ανηφορα εμενα παντως με βολευει απιστευτα οταν θελω να κανω γαμπες γιατι τις ζεσταινει πολυ καλα κ τις δινει ενα pre-workout pump 1
Sellers Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Δημοσ. 15 Μαΐου 2015 Μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα. Το ίδιο πράγμα λέμε. Απλά είπα ότι το πρόβλημα δεν είναι στο 1,5 λεπτό ξεκούραση αλλά στο ότι κάνει περπάτημα (5,5) ενώ θα έπρεπε να κάνει χαλαρό jogging (7,5). Το αρχικο προγραμμα που ειχα διαβάσει, ήταν επιτόπου σταμάτημα. Αφηνες τον διαδρομο να τρέχει και εβαζες τα ποδια στα πλάγια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις