Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Μα δεν διαβαζεις καν τι γραφω απο την στιγμη που εγραψα για το κλεν οτι και να γραψω μου το ακυρωνεις.Αν δεν μαθει να συγκεντρωνει τον εγκεφαλο του στην ασκηση που εκτελει πως θα μαθει την ασκηση.Οχι δεν ειμαι σεξιστης.Εδω μου λεγες οτι ειναι παρανομη η κλενβουτερολη.Τελοσπαντων βαριεμαι να <<μαλωσω>> ιντερνετικα.

Δημοσ.

OK με την αγορά.

Πάμε για τους κραδασμούς: Ο λόγος που το συζητάω είναι επειδή - θεωρητικά - τα παπούτσια που έχουν σχεδιαστεί για τρέξιμο υιοθετούν κάποιους τρόπους απόσβεσης (στο μέτρο του δυνατού) των κραδασμών για να μην επιβαρύνονται (περισσότερο) οι αρθρώσεις. Από ότι φαίνεται, τα vibram δεν έχουν αποσβεστικό υλικό, άρα οι κραδασμοί από το τρέξιμο μεταφέρονται αυτούσιοι στις αρθρώσεις. Δεν νομίζεις ότι είναι λίγο επικίνδυνο αυτό;

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν κακίζω ούτε κρίνω την επιλογή σου, ούτε θέλω να "σου την πω" για κάτι. Απλά, πάντα με έλκυαν τα συγκεκριμένα παπούτσια και, προσπαθώντας να καταλάβω το σκεπτικό χρήσης που τους κάνεις, θέλω να δω σε ποιες περιστάσεις μπορώ να τα χρησιμοποιήσω, εάν τα αγοράσω. Προς το παρόν, με "έπεισαν" μόνο για περπάτημα.

Edit: Στη σελίδα της Vibram, έχει section με μοντέλα για τρέξιμο. Θα ρίξω κι εκεί μια ματιά, αλλά θα εκτιμούσα την άποψή σου.

Πάμε και στα υπόλοιπα όσο μπορώ να απαντήσω μιας που τα vibram τα έχω λίγο καιρό και είναι το πρώτο μοντέλο σε vibram οπότε δεν μπορώ να κάνω σύγκριση.Συν οτι το δικο μου δεν ειναι Running category.

Παλιά είχα teva (barefoot) αλλά ήταν διαφορετική κατηγορία. Είχαν και αυτά πολύ λεπτή σολά μεν αλλά όχι tight fit.ήταν σαν παπούτσι παραλίας πιο άνετο δηλαδή.

Κραδασμούς δεν τους γλυτώνεις  ως ένα σημείο αυτό στο λέω σίγουρα για το δικο μου μοντέλο που είναι Minimal. Ειδικά αν τρέχεις σε άσφαλτο αυτό που μπορεί να ήξερες με τα Nike το ξεχνάς. Σε γήπεδο είναι Much better η κατάσταση αλλά γενικά δεν υπάρχει αεροσόλα  δεν υπάρχει τίποτε άλλο ,από λιγότερο από 1 πόντο λάστιχο max ανάμεσα σε σένα και στο πάτωμα. (αναλόγως το μοντέλο).Απλά εδώ πέρα μια παρένθεση διότι αυτό ισχύει τουλάχιστον με το μοντέλο που έχω εγώ το el-x που είναι το πιο Minimal από τα vibram και με την πιο λεπτή σόλα. Δηλαδή είναι το πιο λεπτοκομμένο με σκοπό να έχεις το max feel. Αν πας σε κατηγορία running εκεί είναι καλυτέρα σχεδιασμένο για τρέξιμο (πιο χοντρή σόλα και δεν ξέρω τι άλλο.) Αυτό θα μπορούσε να το πει η ιδια η vibram πιθανότατα σε κάποιο email που θα μπορούσες να στείλεις και να σου πουν ΑΚΡΙΒΩΣ τις διαφορές αν και το site τους είναι αρκετα αναλυτικο.αλλά πάλι ξεχνάς αεροσόλες κτλ. Επίσης στα running φαίνεται και σαν εξτρά κομματάκια σόλας. Πάντως και σε συγκριτικό αν και τα συγκριτικά είναι πάντα σχετικά τα running της vibram τα έβγαζαν καλύτερα από Nike για τρέξιμο σε αρκετούς τομείς.

Δεν κάνω τρέξιμο τα άπειρα χιλιόμετρα για να μπορώ να πω ότι οκ δεν μπορεί να προκαλεί κάποιο θέμα στις αρθρώσεις αν και σκεψου ότι καποτε τρεχαμε χωρις παπουτσια άλλο ότι μετα αρχισαν να βγαινουν τις μοδας τα παπουτσια με αεροσολα κτλ. Συν ότι θα ήταν λάθος να τρέξω με ένα παπούτσι που δεν ανήκει στην κατηγορία running αν μιλάμε ότι κάποιος τρέχει πολλά km σε καθημερινή βάση. Κατά τα αλλά ποτέ δεν είχα θέμα με αρθρώσεις γενικότερα. τα προηγούμενα που είχα τα φορούσα everyday για 2-3 χρόνια χωρίς να σημαίνει ότι έτρεχα σε άσφαλτο καθημερινά. πρόβλημα δεν είχα. ότι έτρεχες και ένιωθες κραδασμούς μέχρι πάνω ναι ήταν αλήθεια.απλα ηταν και επιλογη μου να παω στην πιο λεπτη σολα. θεωρητικά ότι δεν έχεις κάτι να απορροφήσει κραδασμούς σίγουρα κάνει τα πράγματα χειρότερα. από την άλλη ίσως αυτό αντισταθμίζεται από ότι πατάει το πέλμα σου σωστά κάτω οποτε λιγοτερο βαρος και καλυτερη κατανομη. Πάντως στην κατηγορία running είναι πιο χοντρή η σόλα πράγματι ,λίγο πιο ας το πούμε χοντροκομμένα τα παπούτσια.

Επίσης σίγουρα το λέω και με βάση την εμπειρία από το προηγούμενο παπούτσι θέλει χρόνο για να συνηθίσεις. το γράφουν και στο manual.ότι παιδιά μην τα πάρετε μονοκοπανιά. δώστε αρκετές εβδομάδες για να συνηθίσει το πόδι στο πως πατάει συν κραδασμούς και όλα αυτά. Και το πόδι μετά από κάποιο καιρό θα είναι διαφορετικά αφού θα έχει συνηθίσει την πιο άμεση επαφή με το πάτωμα.

επίσης με τίποτα δεν πας όπως έγραψα σε χαλίκια ή σε βουνό να τρέξεις πχ με τα δικά μου. είναι άλλα που είναι για βουνό. όπως είδες τα χωρίζει σε κατηγορίες. του βουνού σίγουρα θα είναι ακόμα πιο χοντρά. τα el-x που έχω περπάτησα σε βραχάκια στην ακρόπολη και οκ ήταν δύσκολο διότι τα ένιωθες όλα. Δεν τραβαγαν κοινως.Άπλα θα πονάς. αν κάποιος είναι να πάει για αρκετό τρέξιμο θα πάει στα running.το δικό μου έχει 3mm σόλα ενώ τα running 8,5.Μιλαμε για δυο φορές πάνω. Θα εχει καλύτερη αίσθηση και λιγότερη καταπόνηση το running. αν είναι να πάει σε βουνό οκ πάλι θα πάει σε άλλη κατηγορια. εγώ γενικώς το προτίμησα με βάση ότι ήθελα ότι πιο Minimal ασχετο που τα χρησιμοποιω και για χ τρεξιμο.Απλα ναι δεν κανω 10 Km την ημερα και δεν τρεχω σε ασφαλτο.αν εσύ τώρα πχ πας και τρέχεις 10 km την ημέρα και τα κανεις σε δρομο ή τα κανεις στην παρνηθα εκεί ναι σίγουρα μην πας στο el-x αλλά κάτι σε running ή και βουνου.

Sorry αν βγήκε λίγο παράξενο το πόστ και κακογραμμένο απλά το έχασα μια δυο φορές λόγω του pc και μου σπάσαν τα νευρα: P

πχ για αυτά που έχω εγώ αναφέρει

Max-Feel : The most minimalist VFF soles to date

• Best ground feel and built to have the lightest, most flexible construction

• Built for minimalist enthusiasts that seek the most natural movement

• Max-Feel Five-fingers are designed for all-around use and recommended for sports in which the user loves a strong connection to the ground

ενώ πχ σε αυτό

http://www.vibramfivefingers.it/product_details.aspx?model=BIKILA EVO WP

βλέπεις ότι είναι πιο χοντροκομμένο και έχει πιο χοντρή σόλα

και μια που το είδα και πιο αναλυτικά. το el-x που έχω εγώ αναφέρει 3mm σόλα ενώ το bikila που είναι για τρέξιμο αναφέρει 8,5 mm.επισης τα bikila είναι και ψιλοαδιαβροχα.

Δεν ξερω για τη χρηση τα θες εσυ. Αν δεν θες να ταλαιπωρηθεις πολύ αλλα θες μια πρωτη δοκιμη ναι μην πας στα el-x .πηγαινε σε ένα running να συνηθισεις με την πιο χοντρη σολα να δεις πως σου κανει και αργοτερα βλεπεις αν θες να πας σε πιο λεπτη σολα. Η μπορει να θες να το φορας για τις προπονησεις μονο οποτε να πεις παω στο ταδε μοντελο.εγω το πηρα για everyday.απο περπατημα τρεξιμο δουλεια γυμναστηριο. Λογω προυπηρεσιας με τα teva πηρα το ρισκο για αυτά με βαση την χρηση που τα θελω.(με νιαζε το minimal σε βαρος ογκο κτλ.

αν παρεις πχ καποιο running θα με ενδιεφερε και μενα να μαθω πως ειναι το Feel με πιο χοντρη σολα.

Δημοσ.

ναι ε και ως γυναίκα που είμαι δεν έχω δικαίωμα να σου φέρω αντίρρηση ε; 

Στην κουζινα μονο! :P :P

• Like 1
Δημοσ.

Φευγω 3ημερακι  σε 3 ωρες  για το δευτερο μερος της σχολης Canyoning  kai αυτη την βδομαδα πηγα μονο μια φορα gym  την Δευτερα ,Τεταρτη ειχα προπονηση σε κλειστη πιστα αναρριχησης  σουκου θα λειπω .

Το ιδιο εγινε και την προηγουμενη βδομαδα .

Δεν παιζει ρολο ομως την γυμναστικη μας την κανουμε γιατι δουλευουν και μυς που συνηθως ειναι ανενεργοι.

• Like 6
Δημοσ.

Μια χαρα, ζωαρα εχεις !!!

Ζωαρα  και απειρο ελευθερο χρονο εχει  η Μαργαριτα  που ξυπναει μεσημερι καθε μερα  και εχει γυρισει ολες τις καφετερειες του λεκανοπεδιου αττικης :P

Eγω δουλευω ολη την βδομαδα    12 ωρες καθημερινα,φευγουμε και κανα σαββατοκυριακο σιγα...

• Moderators
Δημοσ.

Ζωαρα  και απειρο ελευθερο χρονο εχει  η Μαργαριτα  που ξυπναει μεσημερι καθε μερα  και εχει γυρισει ολες τις καφετερειες του λεκανοπεδιου αττικης :P

Eγω δουλευω ολη την βδομαδα    12 ωρες καθημερινα,φευγουμε και κανα σαββατοκυριακο σιγα...

τι να πω και γω ρε φωτη που ξυπναω πρωι μεχρι τη 1 συνηθως εχω κανει τις δυο προπονησεις και μετα παραλια :P

• Like 1
Δημοσ.

[...].

(έσβησα το κείμενο για να μην γεμίζω τη σελίδα). Man, σε ευχαριστώ για την (υπέρ!)ανάλυση! Θα διαβάσω το post με την ησυχία μου και αν έχω απορίες θα επανέλθω.

@bosei: thanks για το link, φαίνεται ενδιαφέρον. Θα το διαβάσω και θα σχολιάσω.

@Spect~: είμαι σχεδόν σίγουρος ότι στο παρόν στάδιο δεν μπορώ να τρέξω με τον "σωστό" τρόπο περιγράφεις. Ίσως τα vibram να "βοηθήσουν" προς αυτή την κατεύθυνση. Είδωμεν...

Δημοσ.

Ζωαρα και απειρο ελευθερο χρονο εχει η Μαργαριτα που ξυπναει μεσημερι καθε μερα και εχει γυρισει ολες τις καφετερειες του λεκανοπεδιου αττικης :P

Eγω δουλευω ολη την βδομαδα 12 ωρες καθημερινα,φευγουμε και κανα σαββατοκυριακο σιγα...

Απαπαπα μ εφαγες πια!! :P

Η μαργαριτα εχει εξεταστικη να πλησιαζει κ ενα μηνα θα φαει μεγαλο πηξιμο...

• Like 2
Δημοσ.

Απαπαπα μ εφαγες πια!! :P

Η μαργαριτα εχει εξεταστικη να πλησιαζει κ ενα μηνα θα φαει μεγαλο πηξιμο...

1 μηνα πηξιμο και 11 μηνες διακοπες θελω και εγω !

• Like 4
Δημοσ.

3 μηνες πηξιμο ειναι 3 οι εξεταστικες μες το χρονο :P

Ασε ρε εψαχνα δουλεια μετα την εξεταστικη του Φλεβαρη και δε βρηκα τιποτα. Ειχα στειλει παντου βιογραφικα, vodafone public intersport wind κλπ κλπ . Οποτε με το ζορι διακοπες!

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

(έσβησα το κείμενο για να μην γεμίζω τη σελίδα). Man, σε ευχαριστώ για την (υπέρ!)ανάλυση! Θα διαβάσω το post με την ησυχία μου και αν έχω απορίες θα επανέλθω.

@bosei: thanks για το link, φαίνεται ενδιαφέρον. Θα το διαβάσω και θα σχολιάσω.

@Spect~: είμαι σχεδόν σίγουρος ότι στο παρόν στάδιο δεν μπορώ να τρέξω με τον "σωστό" τρόπο περιγράφεις. Ίσως τα vibram να "βοηθήσουν" προς αυτή την κατεύθυνση. Είδωμεν...

αν δεν τρεξεις ξυπολητος ή με τετοια παπουτσια δυσκολο θα μαθεις αυτο το τροπο πιστεψε με :P

Δημοσ.

Φευγω 3ημερακι  σε 3 ωρες  για το δευτερο μερος της σχολης Canyoning  kai αυτη την βδομαδα πηγα μονο μια φορα gym  την Δευτερα ,Τεταρτη ειχα προπονηση σε κλειστη πιστα αναρριχησης  σουκου θα λειπω .

Το ιδιο εγινε και την προηγουμενη βδομαδα .

Δεν παιζει ρολο ομως την γυμναστικη μας την κανουμε γιατι δουλευουν και μυς που συνηθως ειναι ανενεργοι.

ακουω αναρριχησεις και τετοια.δικος μας δικος μας.παντα τετοια:)

ασε χτες νευριασα με το κειμενο.πρεπει να το γραψα 3-4 φορες.οτι αλλο χρειαστεις εδω ειμαστε.

αν δεν τρεξεις ξυπολητος ή με τετοια παπουτσια δυσκολο θα μαθεις αυτο το τροπο πιστεψε με :P

ξυπολυτος ή με vibram και να σε κυνηγανε να σε δειρουν.ετσι μαθαινεις να τρεχεις.xaxa

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...