Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά!

Ξερει κανεις να μου εξηγησει λίγο ποιους μυς γυμναζουμε σε κάθε περιπτωση+διαφορες αναμεσα στα squat  με μεγαλο ανοιγμα στα πόδια κ σε squat με καθόλου ανοιγμα;;

Στα σωστά squat, γυμνάζεις/χρησμιποιείς, όπως λέει και ο Rippetoe ό,τι μυς υπάρχουν κάτω από την μπάρα. Δηλαδή, και την πλάτη ακόμα που συσπάς για να είναι tight το άνω σώμα και να κρατάς neutrality της σπονδυλικής στην θωρακική μοίρα. 

Πιό χοντρικά, στα πόδια που υποθέτω ενδιαφέρεσαι, το squat από παράλληλο και κάτω, ανάλογα την εκτέλεση (high bar vs low bar, upright vs lean forward), γυμνάζει τετρακέφαλα, προσαγωγούς, γλουτιαίους, οπίσθιους μηριαίους και ραχιαίους. 

Για το άνοιγμα των ποδιών θες να μάθεις του μυς που γυμνάζεις σε κάθε περίπτωση (αν και σε είπα ποιοί είναι, απλά αλλάζει ελαφρώς το activation) ή τις διαφορές στην τεχνική ?

• Like 1
  • Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Στα σωστά squat, γυμνάζεις/χρησμιποιείς, όπως λέει και ο Rippetoe ό,τι μυς υπάρχουν κάτω από την μπάρα. Δηλαδή, και την πλάτη ακόμα που συσπάς για να είναι tight το άνω σώμα και να κρατάς neutrality της σπονδυλικής στην θωρακική μοίρα. 

Πιό χοντρικά, στα πόδια που υποθέτω ενδιαφέρεσαι, το squat από παράλληλο και κάτω, ανάλογα την εκτέλεση (high bar vs low bar, upright vs lean forward), γυμνάζει τετρακέφαλα, προσαγωγούς, γλουτιαίους, οπίσθιους μηριαίους και ραχιαίους. 

Για το άνοιγμα των ποδιών θες να μάθεις του μυς που γυμνάζεις σε κάθε περίπτωση (αν και σε είπα ποιοί είναι, απλά αλλάζει ελαφρώς το activation) ή τις διαφορές στην τεχνική ?

Πςς.....εγκυκλοπαιδεια! ^_^ Ευχαριστώ!

Εμ αν δε σου κανει κόπο ποιους μυς τονιζουμε σε καθε περιπτωση περισσοτερο("κλειστό"/"ανοικτο" squat).

Αλλα κ πληροφοριες τεχνικης να δωσεις εξτρα εννοειται ειναι καλοδεχουμενες! : )

Δημοσ.

Πςς.....εγκυκλοπαιδεια! ^_^ Ευχαριστώ!

Εμ αν δε σου κανει κόπο ποιους μυς τονιζουμε σε καθε περιπτωση περισσοτερο("κλειστό"/"ανοικτο" squat).

Αλλα κ πληροφοριες τεχνικης να δωσεις εξτρα εννοειται ειναι καλοδεχουμενες! : )

Για το stance, για να μην γράφω κατεβατό, ορίστε μία έρευνα: http://www.hertssportsvillage.co.uk/downloads/The%20Effect%20of%20Back%20Squat%20Depth.pdf

Τεχνικά τώρα: Με την wider stance, γενικότερα είναι πιό δύσκολο να πιάσεις depth, αν και σαν κοπέλα παίζει να έχεις πιό mobile ισχία και να τα καταφέρεις. Δεν νομίζω να έχεις weightlifting παπούτσια οπότε δεν σε λέω για την διαφορά των παπουτσιών  :-D

Edit: λάθος έρευνα έστειλα...αυτή συγκρίνει depth.

EDIT 2: ορίστε εδώ EMG activity όσον αφορά το stance http://www.strengthandconditioningresearch.com/wp-content/uploads/2013/05/Paoli.png

• Like 1
Δημοσ.

Για το stance, για να μην γράφω κατεβατό, ορίστε μία έρευνα: http://www.hertssportsvillage.co.uk/downloads/The%20Effect%20of%20Back%20Squat%20Depth.pdf

Τεχνικά τώρα: Με την wider stance, γενικότερα είναι πιό δύσκολο να πιάσεις depth, αν και σαν κοπέλα παίζει να έχεις πιό mobile ισχία και να τα καταφέρεις. Δεν νομίζω να έχεις weightlifting παπούτσια οπότε δεν σε λέω για την διαφορά των παπουτσιών  :-D

Thank you! !

Την ερευνα θα τη διαβασω αυριο γιατι αν κατσω τωρα δε με βλεπω να ξυπναω το πρωι για τρεξιμο.. :P

Καλα κανεις κ δε μου λες για παππουτσια γιατι δε φοραω καν.:Ρ

Δημοσ.

Thank you! !

Την ερευνα θα τη διαβασω αυριο γιατι αν κατσω τωρα δε με βλεπω να ξυπναω το πρωι για τρεξιμο.. :P

Καλα κανεις κ δε μου λες για παππουτσια γιατι δε φοραω καν.:Ρ

Αφού θα την διαβάσεις κάτι είναι κι αυτό !

Καλά από το να φοράς τίποτα αθλητικά που πατάει το μισό πέλμα κάτω και το άλλο μισό να αιωρείται καλύτερα ξυπόλυτη. Βέβαια αν έχεις κανένα all star-άκι ή γενικά κάτι flat δεν πειράζει κι αυτό...καλύτερα από ξυπόλυτη.

Δημοσ.

ναι

η σταση μου ειναι σχεδον ιδια με το παραπανω αν και νομιζω πως η πλατη ειναι λιγο πιο καθετα (ευθεια  ομως χωρις να καμπουριαζω και τα ισχια λιγο πιο πανω απο τα γονατα στην αρχη της εκτελεσης) θα δοκιμασω την αλλη εβδομαδα παλι και αν συνεχισουν οι ενοχλισεις θα την σταματησω

Δημοσ.

η σταση μου ειναι σχεδον ιδια με το παραπανω αν και νομιζω πως η πλατη ειναι λιγο πιο καθετα (ευθεια  ομως χωρις να καμπουριαζω και τα ισχια λιγο πιο πανω απο τα γονατα στην αρχη της εκτελεσης) θα δοκιμασω την αλλη εβδομαδα παλι και αν συνεχισουν οι ενοχλισεις θα την σταματησω

Δεν υπάρχει universal τεχνική. Προφανώς θα πρέπει να γίνουν και τα ανάλογα adjustments με βάση τον καθένα μας. Μην προσπαθείς να προσομοιώσεις μία συγκεκριμένη τεχνική...απλώς έχε σαν μπούσουλα ότι η μπάρα πρέπει να κινείται σε μία ευθεία γραμμή και να κρατάς το neutrality της σπονδυλικής.

Δημοσ.

Καλα μαθε πρωτα να συνδεεις τον μυ με το νευρικο σου συστημα την ωρα που εκτελεις την ασκηση σαν να μην υπαρχει τιποτα γυρω σου και μετα μαθαινεις και την τεχνικη αψογα αν και οσο ανεβαινουν τα κιλα δεν γινετε απλα να την εκτελεις αρτια.

Δημοσ.

Καλα μαθε πρωτα να συνδεεις τον μυ με το νευρικο σου συστημα την ωρα που εκτελεις την ασκηση σαν να μην υπαρχει τιποτα γυρω σου και μετα μαθαινεις και την τεχνικη αψογα αν και οσο ανεβαινουν τα κιλα δεν γινετε απλα να την εκτελεις αρτια.

αν δεν φροντίσει την τεχνική του πρώτα, θα πάρει αγκαλιά όχι τον δίσκο αλλά τον φυσικοθεραπευτή. το Mind muscle connection έρχεται δεύτερο 

Δημοσ.

Ε ναι σιγα μην δεν με διορθωνες εσυ οτι και να γραφα.Κανε οτι θες μεγαλε κακως ποσταρω.

Χαχα, δεν σε σχολίασα εγώ φίλτατε. Δήμητρα λέγεται ο μεγάλος που πόσταρε.

Δημοσ.

Οχι ρε για ποιο λογο να συγχηστω.Δεν νευριαζω βασικα απλα βαριεμαι να κατσω να της απαντησω σοβαρα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...