Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχεις δει τις χρονολογιες των reference από αυτό που παρέθεσες? Επειδή είμαι από κινητό μπες στο examine.com και πάτα στο search creatine.

Δεν έχει να κάνει με τις ημερομηνίες..τα ίδια λένε και τώρα.πχ

http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/creatine

Δε σου λέω οτι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη..Απλά δε μπορώ να δεχτώ οτι είναι εντελώς ακίνδυνη(όπως λες),απο τη στιγμή που τόσες αξιόπιστες πηγές μιλάνε για precautions και πιθανές παρενέργειες.

Εσύ θα έδινες στο παιδί σου στα 15 του ή στα 12; Δεν πιστεύω οτι θα μου πεις ναι...

Αν ήμουν επαγγελματίας αθλητής και χρειαζόμουν τη μέγιστη απόδοση θα έπαιρνα και εγώ,αλλιώς δε βλέπω το λόγο γιατί να υπερχρονιστεί κάποιος έστω και με φυσικό τρόπο...Τα ίδια πιστεύω και για την καφείνη.Μπορεί κάποια στιγμή σε 10-20-50 χρόνια να το βρείς μπροστά σου.

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Έκανα πλάνο διατροφής: (το ίδιο κάθε μέρα γτ δεν μπορώ να υπολογίζω τα μάκροζ - εκτός Κυριακής που θα τρώω ότι θέλω)

Πρωινό 3 αυγά μάτια + 1 φέτα ψωμί (μαύρο/άσπρο/γουατέβα) + μια ντομάτα με λάδι + ένα κομμάτι τυρί (τυρί = φέτα)

Μεσημεριανό ~500γραμμάρια στήθος κοτόπουλο βραστό + μιά πατάτα μέτρια βραστή + μια ντομάτα βραστή

Μετά το τζίμ ανά 3/4 μέρες 1 σκούπ γουέι

Βραδινό 1κόττατζ ή μια μοτσαρέλλα + μια μεγάλη σαλάτα (άισμπεργκ+ντομάτα+αγγούρι+βινεγκρέτ+κάνα κομμάτι μπέικον άμα παίξει)

Είμαι 84κιλά 180 η ζυγαριά λέει για 30%+ λίπος, όουβερφατ. Καλά το πάω το θέμα διατροφή ή να αλλάξω κάτι; Παίρνω επίσης μια κάψουλα Ω3, βιταμίνη C, μάλτιβάιταμιν σκεύασμα και μαγνήσιο. Λέω να  αρχίσω να κουμπώνω και καμιά κρεατίνη.

εγω λεω να ξεκουμπωσεις τα τυρια και τα μπεικον απο την διατροφη σου !!

που τα ακουσατε αυτα με τις κρεατινες ρε παιδες τι πραγματα ειναι αυτα ? δεν προσβαλω κανεναν απλα απο την διατροφη σου καταλαβαινω οτι δεν εχεις σχεση με το αντικειμενο και οκ δεν ειναι κακο αυτο σιγα σιγα θα μαθεις και να τρως και να γυμναζεσαι! ομως οι κρεατινες που κολλανε ? και οκ  αν  κανετε του κεφαλια σας χωρις να ξερετε τι κανετε καλα να παθετε , αν ομως σας  τα σπρωχνει κανεις απο κανα γυμναστηριο για να βγαλει μεροκαμτακι θελει κρεμασμα ο καριολης !

• Like 4
Δημοσ.

Δεν έχει να κάνει με τις ημερομηνίες..τα ίδια λένε και τώρα.πχ

http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/creatine

Δε σου λέω οτι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη..Απλά δε μπορώ να δεχτώ οτι είναι εντελώς ακίνδυνη(όπως λες),απο τη στιγμή που τόσες αξιόπιστες πηγές μιλάνε για precautions και πιθανές παρενέργειες.

Εσύ θα έδινες στο παιδί σου στα 15 του ή στα 12; Δεν πιστεύω οτι θα μου πεις ναι...

Αν ήμουν επαγγελματίας αθλητής και χρειαζόμουν τη μέγιστη απόδοση θα έπαιρνα και εγώ,αλλιώς δε βλέπω το λόγο γιατί να υπερχρονιστεί κάποιος έστω και με φυσικό τρόπο...Τα ίδια πιστεύω και για την καφείνη.Μπορεί κάποια στιγμή σε 10-20-50 χρόνια να το βρείς μπροστά σου.

Μιλάνε για precautions και sife effects αν είδες σε δόσεις μεγαλύτερες του συνιστώμενου ή/και σε πληθυσμό με προυπάρχον πρόβλημα.

Προφανώς και δεν θα έδινα στο παιδί μου αλλά όπως είδες ούτε πρότεινα στον φίλο να πάρει. Αλλά εφόσον μιλάμε για ένα γενικά ασφαλές συμπλήρωμα είναι ένα καλό "όπλο" στην φαρέτρα ενός σοβαρά αθλούμενου.

• Like 2
Δημοσ.

"Η ηλικία δεν έχει καμία σημασία, εκτός κι αν είσαι τυρί" - Luis Bunuel --> Να γουστάρουμε εμείς οι παπούδες που τελευταία μας την πέσατε αλύπητα :-D

-------------------

Η κρεατινη που παίρνουμε από τη διατροφή είναι αμελητέα. Θα πάρει κάποιος αυτό το συμπλήρωμα αν υπάρχει λόγος να κάνει το κάτι παραπάνω στην προπόνηση με βάρη. Για τη μεγάλη πλειοψηφία των αθλούμενων είναι ένα συμπλήρωμα το οποίο δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να πλησιάσουν. Θα γίνει η ζωή μου καλύτερη αν τα 60 κιλά πάγκο μου τα κάνει η κρεατίνη 65; Ή αν η κατακράτηση νερού αυξήσει τον όγκο στους μυς κατά 2%;

Για μια ελάχιστη μειοψηφία αυτό το 2% μπορεί να σημαίνει ακόμα και πρωτάθλημα, για μας όμως δε νομίζω να σημαίνει κάτι.

Τα υπόλοιπα (βιταμίνες, κτλ), επίσης δε χρειάζονται αφού μπορείς να τα πάρεις με κατάλληλη διατροφή. Για μένα που τρώω 2-3 φρούτα καθημερινά (μήλα, πορτοκάλια, μπανάνες) και 1 σαλάτα με ποικιλία λαχανικών εποχής, ποια βιταμίνη μπορεί να μου λείπει;

Μόνη εξαίρεση η πρωτείνη για κάποιον που γυμνάζεται με βάρη 4 φορές τη βδομάδα και δε θέλει να τρώει κρέας καθημερινά.

• Like 2
Δημοσ.

Το σημαντικό για εμένα δεν είναι η παρενέργειες (που δεν υπάρχουν) αλλά το γεγονός ότι τα οφέλη της χρήσης κρεατίνης παύουν μετά την χρήση της. Ακόμα και η σχετική αύξηση του μυϊκού ιστού που συμβαίνει κατά την χρήση λόγω της αυξημένης αθλητικής ικανότητας ακολουθείται από μια ραγδαία πτώση μετά το σταμάτημα. Είναι σημαντικό άρα για έναν αθλητή που θέλει καλές επιδόσεις και κάνει χρόνια χρήση αλλά για έναν που θα τη λάβει περιοδικά για λόγους ανάπτυξης σωματοδομής είναι μια ουσία με παροδικά οφέλη.

Δημοσ.

Τα υπόλοιπα (βιταμίνες, κτλ), επίσης δε χρειάζονται αφού μπορείς να τα πάρεις με κατάλληλη διατροφή. Για μένα που τρώω 2-3 φρούτα καθημερινά (μήλα, πορτοκάλια, μπανάνες) και 1 σαλάτα με ποικιλία λαχανικών εποχής, ποια βιταμίνη μπορεί να μου λείπει;

Καλά ,μην είσαι σίγουρος.... κάποιες ελλείψεις θα τις έχεις..

Το καλύτερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να κατεβάσει αυτό το πρόγραμμα,να βάλει για 2-3 μέρες τι τρώει και να δει τι ακριβώς του λείπει.. http://sourceforge.net/projects/cronometer/

Δεν έχω δει ούτε ένα γνωστό μου που να μην έχει τουλάχιστον 2-3 ελείψεις βιταμινών ή μετάλλων.

• Moderators
Δημοσ.

Δεν ξέρω ούτε ένα άτομο που να λαμβάνει πολυβιταμινες και να μην έχει υπερβιταμινωση.

σημειωση ομως οτι αν θυμαμαι καλα τα τελευταια 40χρονια εχει καταγραφει ενας ή κανενας θανατος απο υπερβιταμινωση! Αλλα η ελειψη τους προκαλει παααρα πολλα

Δημοσ.

Άσχετο αλλά έπεσα πρόσφατα πάνω του ενώ παλιότερα είχα παρακολουθήσει τον Κούρο σε ένα ντοκιμαντερ

Όποτε έτρεχε σε αγώνα υπεραπόστασης ο Γιάννης Κούρος έσπαζε συνήθως και ένα (ή και περισσότερα) ρεκόρ. Αυτή τη φορά ασχοληθήκαμε με το 24ωρο, και ελέγξαμε τη λίστα που περιλαμβάνει τις καλύτερες επιδόσεις που έχουν γίνει παγκοσμίως στο 24ωρο σε ανοιχτό στιβο. Διαπιστώνουμε ότι ο Κούρος έχει τις 9 καλύτερες επιδόσεις που έχουν γίνει ποτέ σε όλο τον κόσμο, φτάνοντας μάλιστα στη συνέχεια στο 11 στα 12, ενώ συνολικά 18 φορές βρίσκεται το όνομά του στη λίστα, απο 18 διαφορετικά 24ωρα που έχει τρέξει εντός σταδίου.

Τα 303 χιλιόμετρα και 506 μέτρα που κάλυψε το 1997 στην Αδελαΐδα, είναι άγνωστο πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να το πλησιάσει κάποιος. Ο ρυθμός αντιστοιχεί σε 4'44 και 67 εκατοστά του δευτερολέπτου ανά χιλιόμετρο, για 24 συνεχείς ώρες! Άλλες δύο φορές ο Κούρος ξεπέρασε τα 288 χιλιόμετρα σε 24ωρο εκτός σταδίου, σπάζοντας δηλαδή το φράγμα του 5'00 ανα χιλιόμετρο, που οδηγεί σε αυτή την απόσταση.

Ο Κούρος έχει και τις 9 καλύτερες επιδόσεις της λίστας, ώσπου ακολουθεί στην 10η θέση ως 2ος καλύτερος στον κόσμο στο 24ωρο, ο Ρώσος Anatoliy Kruglikov με 275,982 χιλιόμετρα (ρυθμός 5'13''06/χλμ).

Το ρεκόρ των γυναικών βρίσκεται στα 255,303 χιλιόμετρα, και το κατέχει η Γιαπωνέζα Mamiko Kudo από το 2011. Ο ρυθμός αντιστοιχεί σε 5'38''42 μέσο όρο για κάθε χιλιόμετρο.

Ακολουθεί η λίστα με τις 48 καλύτερες επιδόσεις στο 24ωρο εκτός σταδίου για τους άνδρες, και με τις 12 καλύτερες γυναικείες επιδόσεις. Για τις αλλαγές που θα γίνονται μελλοντικά, μπορείτε να συμβουλεύεστε το λινκ http://www.arrs.net/AllTime/AL_O24H.htm Σημειώνεται ότι ο Κούρος βρίσκεται στη κορυφή και στο 24ωρο δρόμου, όπως θα δούμε σε προσεχές άρθρο.

All-Time Performances- 24 Hour Outdoor Track

World Men
303.506 ( 1) Yiannis Kouros (AUS) 13 Feb 1956 04 Oct 1997 Adelaide AUS
295.030 ( 1) Yiannis Kouros- 2 13 Feb 1956 01 Mar 1997 Canberra AUS
294.504 ( 1) Yiannis Kouros- 3 13 Feb 1956 13 Apr 1996 Melbourne AUS
285.362 ( 1) Yiannis Kouros- 4 13 Feb 1956 06 May 1995 Surgeres FRA
285.002x ( 1) Yiannis Kouros- 5 13 Feb 1956 03 May 1996 Surgeres FRA
284.070 ( 1) Yiannis Kouros- 6 13 Feb 1956 02 Mar 2002 Soochow TPE
283.600x ( 1) Yiannis Kouros- 7 13 Feb 1956 15 Mar 1985 Montauban FRA
282.981 ( 1) Yiannis Kouros- 8 13 Feb 1956 08 Apr 1995 Melbourne AUS
280.469 ( 1) Yiannis Kouros- 9 13 Feb 1956 04 Aug 1990 Melbourne AUS
275.982 ( 1) Anatoliy Kruglikov (RUS) 09 Oct 1957 24 Jun 1995 Podolsk RUS
10
275.828 ( 1) Yiannis Kouros- 10 13 Feb 1956 22 Sep 2001 Verona ITA
275.357 ( 1) Yiannis Kouros- 11 13 Feb 1956 09 May 1997 Surgeres FRA
274.480 ( 1) Dave Dowdle (ENG) 19 Nov 1954 22 May 1982 Gloucester ENG
273.828 ( 1) Valmir Nunes (BRA) 16 Jan 1964 10 Mar 2003 Soochow TPE
272.624 ( 1) Jean-Gilles Boussiquet (FRA) 26 Jul 1944 02 May 1981 Lausanne SUI
272.619 ( 2) Eduard Khirov (RUS) 17 Jul 1961 24 Jun 1995 Podolsk RUS
271.750 ( 1) Masayuki Otaki (JPN) 05 Jun 1965 27 Mar 2004 Soochow TPE
271.200 ( 1) Anatoliy Kruglikov- 2 09 Oct 1957 27 Aug 1994 Podolsk RUS
270.337 ( 2) Lubomir Hrmo (SVK) 25 Feb 1961 22 Sep 2001 Verona ITA
270.224 ( 1) Yiannis Kouros- 12 13 Feb 1956 28 May 2004 Surgeres FRA
20
270.200 ( 1) Valmir Nunes- 2 16 Jan 1964 25 May 2002 Campinas BRA
268.975 ( 2) Eduard Khirov- 2 17 Jul 1961 27 Aug 1994 Podolsk RUS
268.251 ( 1) Donald Ritchie (SCO) 06 Jul 1944 26 Oct 1991 Barnet ENG
267.510 ( 1) Yiannis Kouros- 13 13 Feb 1956 02 May 2003 Surgeres FRA
........

Λίγο περίεργος τύπος αλλά τρελό ρησπεκτ για τα κατορθώματα του.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ξέρω ούτε ένα άτομο που να λαμβάνει πολυβιταμινες και να μην έχει υπερβιταμινωση.

Και πως το καταλαβαίνεις οτι έπαθαν υπερβιταμίνωση; :-D :-D  έλα, σοβαρέψου... :mrgreen:

Οι πιο πολλές πολυβιταμίνες έχουν τέτοιες ποσότητες που θέλει μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρεις κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Και ο περισσότερος κόσμος είναι τόσο ηλίθιος και άσχετος που μπορεί να το πάθει εύκολα

Αν μιλάμε για θεωρητική υπερβιταμίνωση το καταλαβαίνω..Πολλές πολυβιταμίνες έχουν παραπάνω ποσότητες απο την rda..

Αλλά πραγματική υπερβιταμίνωση με εμφάνιση συμπτωμάτων δεν είναι εύκολο..Πρέπει να πάρεις πολλά χάπια για να συμβεί..

Εκτός και αν εννοείτε κάτι άλλο που μου διαφεύγει.

Και ο φυλάτος λέει οτι ΟΛΟΙ παθαίνουν..Εγώ έπαιρνα πολυβιταμίνες και δεν έπαθα τίποτα.Άρα αυτομάτως είναι λάθος αυτό που λέει.

Δημοσ.

Υπερβολική χρήση κρεατίνης μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα νεφρά. Περιμένω και εγώ το νεφροπαθή από κρεατίνη εδώ και καιρό αλλά δεν τον βλέπω.

Επίσης ξέρει κανείς τι μπορεί να πάθει από υπερβολική χρήση ζάχαρης, ασπιρίνης, depon, αποσυμφοριτικά, κοτόπουλο, αυγά, γαριδάκια, μηχανής, οδήγησης, σκουπίσματος,σκι, μπάσκετ, καθισιού , νερού κ.ο.κ. ? Τρελές ζημιές. Γιατί να το πλησιάζεις αν έχεις το παραμικρό ρίσκο?

Αλλά εντάξει, άμα είναι πρωτείνη και κρεατίνη , μιλάμε για φτου κακά λες και ο άλλος θα την βάλει με βελόνες στο κρανίο. 

• Like 4
Δημοσ.

Ρε παιδια λυστε μου μια απορια του φουκαρα και ασχετου, ειναι μερικοι οι οποιοι εχουνε κατι κοιλιακους πολυ φουσκωτους. Αυτοι να φανταστω δεν ειναι μονο απο μπροκολο και φακη και τονο και κρεας :P. Ειναι και απο ενεσεις η απο συμπληρωματα διατροφης ? :D

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...