Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με πολεμά το ίδιο μου το σώμα αλλά το πολεμάω και γω 
Δεν χτίζω και δεν καίω ως νορμάλ άνθρωπος (με TSH; 2) αλλά το παλεύουμε. 

Και έτσι που πήγα να καθαρίσω το μπάνιο λέω δεν βγάζω και μια πλάτη 

• Like 17
  • Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Μπράβο Δήμητρα, πολύ καλή πλάτη!

Έκανα άλλα 70χλμ σήμερα, πιο δύσκολα από χτες και με μεγαλύτερη ταχύτητα. Λεπτομέρειες αργότερα.

Δημοσ.

http://totalfitness-christos.blogspot.gr/2009/09/blog-post_27.html με πολύ απλά λόγια

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν όμως πως η συντήρηση του σώματος είναι αερόβιος μεταβολισμός για το κάψιμο του λίπους και πως το σώμα τείνει να προσαρμόζεται στις ανάγκες. 

Τα γράφω λίγο αέρα για να τα ψάξεις , καθώς το να τα αναλύσω είναι σχετικά πολύ δουλειά . Βασικά κάτσε να προσπαθήσω θα βοηθήσει και μένα.

• ATP=ενεργειακό νόμισμα του σώματος (  τριφωσφορική αδενοσίνη )  , ό,τι κάνουμε καταναλώνει ATP
  • Ο αερόβιος μεταβολισμός εμφανίζεται σε δραστηριότητες με μεγάλη διάρκεια (πάνω από 7 δεύτερα). Ποτέ όμως δε σημαίνει πως αναερόβιος και αερόβιος δεν συνυπάρχουν. Απλά συμμετέχουν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο ποσοστό αντίστοιχα. 
  • Ο αερόβιος μεταβολισμός χρησιμοποιεί το λίπος για την παραγωγή ενέργειας (ATP). Μιλάμε για 4 φορές παραπάνω (περίπου) ATP από τον αναερόβιο 

Λογικά θα έπρεπε να κάναμε δραστηριότητες χαμηλής σχετικά έντασης και μεγάλης διάρκειας και να χάναμε λίπος. 

Έλα μου όμως που το σώμα αρχίζει να προσαρμόζεται σε αυτές τις δραστηριότητες και πετάει τα άχρηστα κομμάτια ενώ γίνεται καλύτερο στο να αποθηκεύει και να προφυλάσει την πηγή ενέργειας που χρησιμοποιεί , το λίπος. Γιαυτό, ξεφορτώνεται τους ογκώδεις και ενεργοβόρους μυς, και γίνεται ακόμα καλύτερο στο να μη χρησιμοποιεί εύκολα το λίπος. Καταλήγουμε με άλλα λόγια να γινόμαστε μια αποδοτική μηχανή στο να αποθηκεύει λίπος και να το ξοδεύει πολύ δύσκολα.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το μεγάλο ποσοστό της ενέργειάς  μας κάθε μέρα πηγαίνει για τη συντήρηση του σώματος. Που είναι αερόβιος μεταβολισμός (μεγάλη διάρκεια). Όσο πιο ενεργοβόρο σώμα έχουμε (μεγάλους μυς) τόσο περισσότερη ενέργεια μέσω αερόβιου μεταβολισμού (κατανάλωση λίπους) χρειαζόμαστε. 

Επίσης δεν πρέπει να αναφερόμαστε στο αερόβιο σαν μορφή προπόνησης. Η σωστή λέξη , είναι cardio. Αερόβιος (και αναερόβιος) είναι μόνο ο μεταβόλισμος

Ελπίζω να έγινα σαφής και απλός συνάμα. 

Εγώ πάντως με αερόβιο μετά τα βάρη σε χαμηλή ένταση κατάφερα να κάψω λίπος πράγμα δύσκολο αφού ο θυρεοειδής μου, μεταβολισμός εν ολίγοις δεν νιώθει. Κατάφερα όμως έτσι να τον ταρακουνήσω και να μου ζητήσει περισσότερη ορμόνη για να λειτουργήσει. Φυσικά η καθαρή διατροφή εξυπακούεται  

Δημοσ.

Με cardio χαμηλής έντασης εννοείς.

Και είναι πολύ λογικό να δεις καύση λίπους . Δίνεις ερέθισμα στο σώμα να κρατήσει τους ενεργοβόρους μυς (βάρη), ανεβάζεις τον ημερήσιο βασικό μεταβολισμό ( πιο ενεργοβόρο σώμα με μεγαλύτερους μυς) καθώς και κάνεις μια δραστηριότητα που απαιτεί αερόβιο μεταβολισμό extra.

Δημοσ.

Με cardio χαμηλής έντασης εννοείς.

δεν ένιωθα το καρδιοαναπνευστικό μου σύστημα να δουλεύει όσο το γαλακτικό οξύ στα πόδια (λογικό αφού δουλεύω σε ανηφόρα ή σε αντίσταση στο ελλειπτικό). Κρατάω 110-120hr και νιώθω απλά την εφίδρωση. Τώρα είτε το λένε cardio είτε το λένε aerobic, εγώ καταφέρνω να κάψω. Αυτό κρατάω και με αυτό πορεύομαι. 

Δημοσ.

Δε χρειάζεται να νιώθεις κάτι για να δουλεύει. 

Κρατάμε , πολύ σωστά, ότι δουλεύει και μας ευχαριστεί. Πολλά πράγματα δουλεύουν, λίγα μας ευχαριστούν

• Like 1
Δημοσ.

μαζι με την πλατουλα τσα σkαει μυτη και ο Δελτοειδής  μπραβο δημητρα !!!

αυτο που σου ειπε κρατα δε χρειάζεται να νιώθουμε κάτι για να δουλεύει και επισηε προσπαθησε να κρατας τους παλμους σταθερα γυρω στους 130 και θα δεις ακομη καλυτερα αποτελεσματα trust me

• Like 2
Δημοσ.

να με σχωρνάς μαργαρίτουλλλα, αλλά αυτο ειναι "πως να μην ψησεις την μπριζολα" :P

(disclaimer, αυτό αποτελεί προσωπική άποψη μιας και το γούστο στο φαγητό είναι τελείως σχετικό)

Δημοσ.

500 swings and 30 squats bitches!

Νταξ, πέθανα, απο το 5•5 είχα να φάω τόσο ζόρι. Και ποιος έχει προτείνει και τα 2 προγράμματα; Ε;

Ξεκίνησα φορώντας παντελονάκι και φόρμα απο κάτω, μπλουζάκι, μπλούζα και ζακέτα απο πάνω. Στο τέλος του πρώτου σετ είχα μείνει μόνο με το παντελονάκι κι είχα ανοίξει τα παράθυρα να μπει λίγος κρύος αέρας να δροσιστω...

Δημοσ.

Παιδια απορια....!Της προαλες εκανα με μπάρα ομους και ανεβασα αποτομα κιλα και στο κατεβασμα ενιωσα ενα πονο στο πνευμονα. Στην αρχη δεν πονουσα. Αλλα στη πορεια δεν μπορουσα να αναπνευσω. Το πλακωσα με λεοντος καυτο νερο στο σημειο αυτο και ξαπλα για ωρες στο κρεββατι. Την επομενη μερα ολα φυσιολογικα σχεδον. Ολα αυτα πριν 3 εβδομαδες. Σημερα με επιασε παλι ο ιδιος πονος πισω στη πλατη και με αγχωνει. Τι θα μπορουσε να ειναι? Μυς τραυματισμενος? Νευρο? Και νομιζω οτι πρεπει να αποκλειω πνευμονα. Θα παω αυριο στο νοσοκομειο αλλα ο πονος αμα μετακινω το σωμα μου η τα χερια μου γινεται αφορητος και δεν με αφηνει να ανασανω. Μηπως πρεπει να αρχισω να φοβαμαι??? :/ Εχει παθει κανεις τιποτα παρομοιο? Η να προτεινετε καμια αλιφη? Μηπως και γλυτωσω κανα νοσοκομειο.....

Δημοσ.

Έκανα άλλα 70χλμ σήμερα, πιο δύσκολα από χτες και με μεγαλύτερη ταχύτητα. Λεπτομέρειες αργότερα.

Επειδή αύριο, όπως προέκυψε το πρόγραμμα, δεν θα πάω για ποδηλάσία (cry.pngcry.png), είπα σήμερα να "το σκίσω" λίγο.

70.01χλμ, σε 2 ώρες και 50 λεπτά, με μέση ταχύτητα 24.7χλμ/ώρα. Περισσότερο ανηφορική διαδρομή σε σχέση με τη χθεσινή και με (σύμφωνα με το bike computer) μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

Προετοιμάζομαι για τον Μάρτη: 25/03, 28/03 και 29/03, πάμε για 200χλμ/ημέρα.
Δημοσ.

Με πολεμά το ίδιο μου το σώμα αλλά το πολεμάω και γω 

Δεν χτίζω και δεν καίω ως νορμάλ άνθρωπος (με TSH; 2) αλλά το παλεύουμε. 

tsh 2 είναι νορμάλ..τι εννοείς;

Παιδια απορια....!Της προαλες εκανα με μπάρα ομους και ανεβασα αποτομα κιλα και στο κατεβασμα ενιωσα ενα πονο στο πνευμονα. Στην αρχη δεν πονουσα. Αλλα στη πορεια δεν μπορουσα να αναπνευσω. Το πλακωσα με λεοντος καυτο νερο στο σημειο αυτο και ξαπλα για ωρες στο κρεββατι. Την επομενη μερα ολα φυσιολογικα σχεδον. Ολα αυτα πριν 3 εβδομαδες. Σημερα με επιασε παλι ο ιδιος πονος πισω στη πλατη και με αγχωνει. Τι θα μπορουσε να ειναι? Μυς τραυματισμενος? Νευρο? Και νομιζω οτι πρεπει να αποκλειω πνευμονα. Θα παω αυριο στο νοσοκομειο αλλα ο πονος αμα μετακινω το σωμα μου η τα χερια μου γινεται αφορητος και δεν με αφηνει να ανασανω. Μηπως πρεπει να αρχισω να φοβαμαι??? :/ Εχει παθει κανεις τιποτα παρομοιο? Η να προτεινετε καμια αλιφη? Μηπως και γλυτωσω κανα νοσοκομειο.....

Εγώ είχα πάθει θλάση στην πλάτη κοντά στη σπονδυλική στήλη και είχα δυσκολία στην αναπνοή..Ούτε να καθίσω δε μπορούσα.

Μάλλον απο μυ είναι και σένα...Ωστόσο, θα πήγαινα σε κάποιο καρδιολόγο για εξέταση στη θέση σου..Δε μπορούμε να ρισκάρουμε  με τέτοια θέματα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...