margaritagr Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 αλλα επειδή βλέπω οτι έχεις περισότερους τραυματισμούς σε λιγους μήνες απότι είχα συνολικά τα χρόνια που γυμνάζομαι μου κάνει εντύπωση .. μήπως βάζεις πολλά για εσένα κιλά στις ασκήσεις και δεν προσέχεις την εκτέλεση ? λίγο τρελό για γυναίκα βέβαια αλλα λέμε τώρα.. περαστικά Βασικα τραυματισμος εχω δυο! Το μυικο στη μεση λογω Legion και αυτο τωρα. Το θεμα στα γονατα ειναι κατι που υπηρχε απλα δεν ειχε εκδηλωθει. Κι ηταν λογικο να μην εχει εκδηλωθει αφου το σωμα μου δεν ετρωγε καποιο ζορι. Προσεχω παντα, κανω ζεσταμα, κανω διατασεις κ πιεζω οσο πρεπει. Ευχαριστω 1
Fotis13 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Spect μολις ηρθε αυτο εχεις; Sent from my iPhone 6 plus using Insomnia 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 ποσο σου πηγε? εγω ειχα παρει ενα μονοποδο απλο με κανα 5€ με καλυπτει για την ωρα
Fotis13 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 <p>ποσο σου πηγε? εγω ειχα παρει ενα μονοποδο απλο με κανα 5€ με καλυπτει για την ωρα </p> 80€ με τα μεταφορικά. Sent from my ipad4 using Insomnia
bosei Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Οταν ομως κανεις διαφορετικες επαναληψεις ανα σετ με διαφορετικο βαρος, πως το υπολογιζεις? Προσθετεις το αθροισμα αυτων? Αλλη μια απορια μου, ποσες μερες χρειαζεται μια μυικη ομαδα να αναρρωσει? Δλδ ειναι εφικτο να γυμνασω μπροστα ποδια Σαββατο κ Δευτερα να κανω πισω ποδια? Έστω ότι κάνεις: 12-10-8-6 με 10-15-20-25 κιλά. Πολλαπλασιάζεις το κάθε σετ με τα αντίστοιχα κιλά και στο τέλος τα προσθέτεις. Οπότε εδώ π.χ. έχεις 580. Το δεύτερο είναι πολύ πιό πολύπλοκο. Καταρχάς τι είδους ανάρρωση λες ? Του ΚΝΣ ? Των μυών? Το να μην έχεις DOMS ? Το καθένα έχει διαφορετικά. Το ΚΝΣ ας πούμε προσαρμόζεται και αυτό. Διαφορετική ανάρρωση έχει κάποιος που κάνει 3 φορές/βδομάδα squat και άλλη με έναν που κάνει 1/βδομάδα. Με τους μυς επίσης διαφορετικό...η πρωτεΐνοσύνθεση μετά από προπόνηση κρατάει 24-48 ώρες μέχρι να επιστρέψει στα φυσιολογικά επίπεδα οπότε αν κάνεις νωρίτερα προπόνηση ξέρω γω απλά παρατείνεις την ανάρρωση. Για το DOMS δεν το συζητάω...1-2 βδομάδες να κάνεις με λίγο αυξημένη συχνότητα και φεύγουν. Για το τελευταίο που ρωτάς ναι εννοείται μπορείς...εμένα άλλη είναι η ένστασή μου. Εκτός κι άν κάνεις μόνο μία προπόνηση από leg extension το Σάββατο που έχεις "μπροστά πόδια" και την Δευτέρα Leg curl που έχεις "πίσω πόδια" τότε πες οκ κάτι απομόνωσες. Αλλά αν πας να κάνεις squat κάτω από παράλληλο, προβολές κτλπ. τότε δεν υπάρχει διαχωρισμός γιατί και πάλι δουλεύουν οι οπίσθιοι μηριαίοι και γλουτοί σε αυτές τις ασκήσεις. 1
dimitra_m3 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 αυτός ήταν ο προβληματισμός μου και μένα, η συμμετοχή γλουτιαίου και μηριαίου και στις δύο μέρες. απλά θα εξομαλύνει την ένταση καλύτερα στο σώμα μου, δεδομένου ότι στη μονοήμερη leg day, ήμουν μωβ πεθαμενί, σερνόμουν. Για αυτό μου καλοάρεσε η ιδέα ότι δεν θα μου προκαλέσει υπερπροπόνηση των ποδιών. Άσε που είναι αδικία τον άνω κορμό να τον χωρίζουμε σε 3 μέρες ξέρω γω και τον κάτω όλα σε 1, που και ο κάτω κρατάει τον πάνω άρα επιβαρύνεται περισσότερο ( Το spilt των ποδιών που δουλεύω είναι back leg 1)DL 2)sumo sq.3)stand. curls4)glute kickbacks5)calf raises stand. front leg 1)bsq2)lunges (box)3)leg exte 4)adduct.VS hip adduct.5)seat. calf raises 1
bosei Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Ε Δήμητρα από την στιγμή που έχεις και τις δύο μέρες squat χάνεται η έννοια του μπρος και πίσω πόδια. 1
dimitra_m3 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 ε τι να κάνω είναι το δυνατότερο χαρτί για τους προσαγωγούς μου. άλλη κάνουν την ίδια μέρα bsq - ssq :/ πωπω πονοκέφαλος. .... θα το δουλέψω έτσι να δω πως πάει, να πάει είναι το θέμα και ας λέγεται και στα τέσσερα
bosei Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 ε τι να κάνω είναι το δυνατότερο χαρτί για τους προσαγωγούς μου. άλλη κάνουν την ίδια μέρα bsq - ssq :/ πωπω πονοκέφαλος. .... θα το δουλέψω έτσι να δω πως πάει, να πάει είναι το θέμα και ας λέγεται και στα τέσσερα Εγώ απλά σου λέω πως εφόσον έχεις και τις 2 μέρες squat δεν παίζει το μπρος και πίσω πόδια. Πιό πολύ είναι Σάββατο: πόδια με επικέντρωση στην πίσω μεριά και Δευτέρα: πόδια με επικέντρωση στην μπροστά. Δεν σου λέω ότι είναι λάθος...απλά δεν είναι ότι ακριβώς νομίζεις
3c0r1z Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 αυτός ήταν ο προβληματισμός μου και μένα, η συμμετοχή γλουτιαίου και μηριαίου και στις δύο μέρες. απλά θα εξομαλύνει την ένταση καλύτερα στο σώμα μου, δεδομένου ότι στη μονοήμερη leg day, ήμουν μωβ πεθαμενί, σερνόμουν. Για αυτό μου καλοάρεσε η ιδέα ότι δεν θα μου προκαλέσει υπερπροπόνηση των ποδιών. Άσε που είναι αδικία τον άνω κορμό να τον χωρίζουμε σε 3 μέρες ξέρω γω και τον κάτω όλα σε 1, που και ο κάτω κρατάει τον πάνω άρα επιβαρύνεται περισσότερο ( Το spilt των ποδιών που δουλεύω είναι back leg 1)Back Squat 2)Conventional Deadlift front leg 1)Front Squat 2)Sumo Deadlift fixed it for you. Κατα την γνώμη το 90% θα έβλεπαν περισσότερα αποτελέσματα κάνοντας λίγες και καλές παρά ενα σωρό ισομετρικές.
dimitra_m3 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Καθε σωμα ειναι διαφορετικο, να δουμε τωρα πως θα παει. Ναι μποσει, ετσι οπως το λες ειναι αλλα ειναι μακροσουρτι για να το λεω, για αυτο τα βαπτησα μπρος πισω ποδια
Fotis13 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημητρα πολλες ασκησεις ρε ...Θα λιωσεις .
yannis27gr Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Πως σε έσωσε ακριβώς? Δεν είναι τόσο πολύπλοκο το θέμα, αν κάνεις πόδια 2 ή παραπάνω φορές ανα week δεν έχεις (τρομερά) doms. 3 + φορές δεν έχεις τίποτα Από παλιά λέγαμε ότι το "leg day" είναι bodybuildeράδικο κόλπο.. δεν υπάρχει "leg day" σε προπονήσεις αθλημάτων εκτός του BB. Αλεξ, έκανα Κυριακή άνω κορμό. Από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή (ίσως και Σάββατο) πονούσε το άνω μέρος, κυρίως στήθος αλλά οχι μόνο. Δευτέρα έκανα πόδια. Αντίστοιχα, από Τρίτη έως Σάββατο πόνος στα πόδια. Ειδικά την Τρίτη που ήταν στα ντουζένια τα doms σε άνω και ερχόταν κι αυτά για τον κάτω κόρμο, ήταν πολύ δύσκολη μέρα. Τις υπόλοιπες μέρες (Τρίτη εως Παρασκευη) έκανα αεροβική με μποξ, kettlebell, κτλ Τώρα κάνω Κυριακή και Τετάρτη άνω κορμό (3*8 κάθε άσκηση την Κυριακή και 2*8 τις ίδιες την Τετάρτη) και Δευτέρα και Πέμπτη πόδια (με αντίστοιχα μικρή μείωση στο volume της Πέμπτης). Τρίτη και Παρασκευή πλέον κάνω ένα 4' ΤΑΒΑΤΑ HIIT στον σάκο (άλλωστε γυρνάω σπίτι 10.30, δεν έχω κουράγιο για παραπάνω). Χρειάστηκα 2 βδομάδες όπως προέβλεψε ο bosei και δεν έχω πια καθόλου doms. 2
dimitra_m3 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημητρα πολλες ασκησεις ρε ...Θα λιωσεις . Με ειρωνεύεσαι;;;;;
Fotis13 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Δημητρα πολλες ασκησεις ρε ...Θα λιωσεις . Με ειρωνεύεσαι;;;;; οχι κυριολεκτω .Sent from my ipad4 using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις