Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα παιδια. Να πιω ενα ποτηρι χλιαρο νερο με λεμονι τωρα η λιγο πριν τη προπονηση??? Για καψιμο λιπους το θελω.

Φίλε δεν παίζουν αυτά...

Κάνε την προπόνησή σου και την διατροφή σου και κάνε υπομονή...

• Like 5
  • Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

:-D :-D :-D :-D :devil: :devil: :devil: :devil:

Ειναι πολυ λεπτομερεια αυτο που λες.Ξεκινα απο μια σωστη διατροφη  που ειναι η βαση και οταν φτασεις σε ενα πολυ καλο επιπεδο θα  ασχοληθεις και με το ποσες σταγονες θα βαλεις πριν την προπονηση (αν δουλευει κιολας αυτο για mythbusters μου κανει ).

Εδω ξεκινας τωρα με ενα Fiat και μας ρωτας πως θα κανεις slipstreaming  ...Ελπιζω να γινομαι αντιληπτος.

Καλα  o spect παει για μελος της Yakuza :P

• Like 3
Δημοσ.

Κατα 99% τραυματισμος σε θωρακικο χονδρο. 4-5 μερες αντιφλεγμονωδη, θα κανω κ τη μαγνητικη ν αποκλειστει το θεμα της απονδυλικης κ ολα καλα..ελεγα να παω τζιμ λιγο κ σημερα, δε ξερω ομως τελικατο σκεφτομαι.

Νταξει το τατουαζ δεν ειναι επιστημη αλλα ειναι κατι μονιμο, θες να γινει σωστα κ να βγει ομορφο, γι αυτο και το λογικο ειναι να μη πας στον πρωτο τυχοντα ή τον πιο φτηνο.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ δεν έχω tattoo can't commit σε κάποιο σχέδιο for life, ίσως κάνω τα παιδιά μου όταν αποκτήσω. 

Yeap, κι εγώ αυτό θα κάνω τώρα στο 3ο. Δεν έχει νόημα να το περιγράψω, όταν γίνει θα βάλω φώτο :)

-------------------------

Ρε συ bosei, δηλαδή με έσωσες λέμε. Δε λέω, γούσταρα και γουστάρω προπόνηση αλλά αναρωτιόμουνα αν το τίμημα θα ήταν να έχω doms εφ' όρου ζωής. Και τσαφ! τόσο απλά εξαφανίστηκαν.

Πόδια χτες κι εκεί που τόσους μήνες την επόμενη μέρα δεν μπορούσα να περπατήσω, τώρα ειμαι μια χαρά. Τόσο απλό ρε φίλε!

-------------------

Φώτη, δεν έχω ιδέα τι είναι το slipstreaming αλλά νταξ, σε κατάλαβα :P

• Like 5
Δημοσ.

Ειναι πολυ λεπτομερεια αυτο που λες.Ξεκινα απο μια σωστη διατροφη  που ειναι η βαση και οταν φτασεις σε ενα πολυ καλο επιπεδο θα  ασχοληθεις και με το ποσες σταγονες θα βαλεις πριν την προπονηση (αν δουλευει κιολας αυτο για mythbusters μου κανει ).

Εδω ξεκινας τωρα με ενα Fiat και μας ρωτας πως θα κανεις slipstreaming  ...Ελπιζω να γινομαι αντιληπτος.

Καλα  o spect παει για μελος της Yakuza :P

Φίλε δεν παίζουν αυτά...

Κάνε την προπόνησή σου και την διατροφή σου και κάνε υπομονή...

Εχω αεροβιο σημερα απο διατροφη ειμαστε jet απλα ειπα σημερα μηπως βοηθισω καπως καλυτερα τον οργανισμο μου

Δημοσ.

...είτε το πιεις πριν είτε το πιεις μετά την προπόνηση, για σήμερα δεν έχει καμία σημασία. Εάν η διατροφή σου είναι ΟΚ κι οι προπονήσεις σου τακτικές και για μακρύ χρονικό διάστημα, τότε ναι, μπορεί, σε κάποια φάση (χωρίς χρονικό προσδιορισμό), εάν καθιερώσεις να το πίνεις ή πριν ή μετά την προπόνηση, να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα (το οποίο ίσως και να μην πάρεις είδηση*), το οποίο προφανώς και δεν θα οφείλεται στο ένα αυτό ποτήρι, αλλά στο σύνολο των παραγόντων διατροφής και προπόνησης.

*Εάν η πτώση του ποσοστού λίπους είναι τόσο μικρή που δεν γίνεται αντιληπτή. Από την άλλη όμως, εάν μετράς τακτικά το λίπος σου και π.χ. στην πρώτη μέτρηση είσαι με 18% λίπος και στην επόμενη 17,5%, μην βιαστείς να αποδώσεις τα εύσημα στο ποτήρι με το στυμένο λεμόνι. 

Δημοσ.

Εχω αεροβιο σημερα απο διατροφη ειμαστε jet απλα ειπα σημερα μηπως βοηθισω καπως καλυτερα τον οργανισμο μου

Δεν ξέρω τι προπόνηση κάνεις αλλά αν έχεις επικεντρωθεί στο αερόβιο σε σχέση με τα βάρη ξανά-σκέψου το. Αν η διατροφή σου είναι αυτή που νομίζω πόσταρες χτες τότε δεν είσαι jet. Δεν το λέω με κακίες κτλπ...

• Like 1
Δημοσ.

Δλδ δν υπαρχει θεμα υπερπροπονησης Γιαννη?

Να απαντήσω εγώ που με λένε και Γιάννη ?  :-D

Εννοείται υπάρχει θέμα υπερπροπόνησης. Αν κάνεις μία μύική ομάδα/βδομάδα τότε το λογικό είναι να κάνεις και πολύ μεγάλο συνολικό volume (reps*sets*weight). Αν πας να το κάνεις αυτό 2 φορές την βδομάδα τότε θα κάνεις το διπλάσιο volume...καλή τύχη να αναρρώσεις από αυτό. Αν όμως χωρίσεις το volume κατάλληλα τότε μόνο πρόοδο θα έχεις.

Ένα παράδειγμα με νούμερα στον πάγκο π.χ. έστω ότι κάνεις 1προπόνα/βδομάδα και στον πάγκο έχεις volume 2000 (απόλυτο νούμερο). Αν θες να κάνεις 2/βδομάδα τότε δεν θα κάνεις 4000 volume (2000/προπόνηση) αλλά πες 1100/προπόνηση. Έτσι στο τέλος της βδομάδας και έχεις κάνει περισσότερο volume (ο κύριως παράγοντας για υπερτροφία και δύναμη) και έχεις εξασκήσει το lift παραπάνω φορές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην τεχνική.

Sorry αν μπέρδεψα κανέναν  :-D

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

εγω τωρα που δεν κανω κοιλιακους και αεροβιο παω καθε μερα κανω 30λεπτα βαρη χαλαρα τη μερα. Στηθος - Χερια - Πλατη - Ωμους και παλι απο την αρχη :D

Μαργαριτα εννοειται πως το τατουαζ ειναι επιστημη! αν δεν ηταν τοτε οποιοσδηποτε που ηξερε να ζωγραφιζει θα ηξερε και να κανει τατουαζ κατι το οποιο δεν ισχυει!

Δημοσ.

Ρε συ bosei, δηλαδή με έσωσες λέμε. Δε λέω, γούσταρα και γουστάρω προπόνηση αλλά αναρωτιόμουνα αν το τίμημα θα ήταν να έχω doms εφ' όρου ζωής. Και τσαφ! τόσο απλά εξαφανίστηκαν.

Πόδια χτες κι εκεί που τόσους μήνες την επόμενη μέρα δεν μπορούσα να περπατήσω, τώρα ειμαι μια χαρά. Τόσο απλό ρε φίλε!

Πως σε έσωσε ακριβώς? Δεν είναι τόσο πολύπλοκο το θέμα, αν κάνεις πόδια 2 ή παραπάνω φορές ανα week δεν έχεις (τρομερά) doms. 3 + φορές δεν έχεις τίποτα

Από παλιά λέγαμε ότι το "leg day" είναι bodybuildeράδικο κόλπο.. δεν υπάρχει "leg day" σε προπονήσεις αθλημάτων εκτός του BB. 

Δημοσ.

reps * sets * weight

Οταν ομως κανεις διαφορετικες επαναληψεις ανα σετ με διαφορετικο βαρος, πως το υπολογιζεις? Προσθετεις το αθροισμα αυτων?

Αλλη μια απορια μου, ποσες μερες χρειαζεται μια μυικη ομαδα να αναρρωσει? Δλδ ειναι εφικτο να γυμνασω μπροστα ποδια Σαββατο κ Δευτερα να κανω πισω ποδια?

Δημοσ.

Κατα 99% τραυματισμος σε θωρακικο χονδρο. 4-5 μερες αντιφλεγμονωδη, θα κανω κ τη μαγνητικη ν αποκλειστει το θεμα της απονδυλικης κ ολα καλα..ελεγα να παω τζιμ λιγο κ σημερα, δε ξερω ομως τελικατο σκεφτομαι.

Νταξει το τατουαζ δεν ειναι επιστημη αλλα ειναι κατι μονιμο, θες να γινει σωστα κ να βγει ομορφο, γι αυτο και το λογικο ειναι να μη πας στον πρωτο τυχοντα ή τον πιο φτηνο.

αλλα επειδή βλέπω οτι έχεις περισότερους τραυματισμούς σε λιγους μήνες απότι είχα συνολικά τα χρόνια που γυμνάζομαι μου κάνει εντύπωση .. μήπως βάζεις πολλά για εσένα κιλά στις ασκήσεις και δεν προσέχεις την εκτέλεση ? λίγο τρελό για γυναίκα βέβαια αλλα λέμε τώρα.. 

περαστικά :D

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...