Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι γνώμη έχετε για το φυστικοβούτυρο;;Αγορασμένο από κατάστημα με βιολογικά προϊόντα (ανάλατο, με κράνα και λιναρόσπορο)

Τρώω κάθε πρωί μια κουταλιά του γλυκού στο τοστ

Παντοτε κοιτάω την ετικέτα του. Το skippy που βρίσκω π.χ. εχει hydrogenated vegetable oils (HVO) τα οποια προσπαθώ να αποφευγω μιας και ειναι processed fats. Παλαιότερα έβλεπα και με Partially HVO (PHVO).  Partially HVO, γενικά, εχουν συνδεθεί με αρκετές αρνητικες επιπτώσεις στην υγεια (link 1, link 2), αν και τα Full HVO δεν εχουν τοσες αρνητικές επιπτώσεις (οσο τα PHVO), αλλα ειναι παρόμοια με τα κορεσμενα (saturated) λιπαρα (link 3, link 4). Η ελλειψη της διαδικασιας αυτης (hydrogenation) είναι ενας λόγος που στο φυσικό ταχίνι γίνεται oil separation  (οπως και στα natural, χωρίς πρόσθετα, φυστικοβουτηρα, link 5).

Το HVO που αναγραφεται στην ετικέτα του Skippy δεν ξεκαθαρίζει αν ειναι partially/fully HVΟ (αν και διάβασα οτι η μάρκα αυτη σταμάτησε τα PHVO, τουλάχιστον έχουν και natural peanut butter version).

Απο οτι ακουω Αμερικη μπορεις να φτιαξεις το δικο σου φυστικοβουτηρο βαζωντας τα φυστικια στο μηχανημα (edit: που υπαρχουν για χρηση σε μερικα Σ/Μ). Κατι τετοιο θα το ετρωγα μιας και γνωρίζω τι μπαινει μεσα. Απο το εμπόριο πάντως, για τους λογους που ανάφερα, προτιμώ το μακεδονικό ταχίνι το οποίο ρίχνω στη βρώμη πρωινού και στις μπάρες.

Επεξ/σία από Suntory
  • Like 1
  • Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

• Moderators
Δημοσ.

Suntory και εδώ αν βάλεις τα φυστικια σε μηχάνημα φυστικοβουτυρο θα γίνουν δεν θα φέρουν αντίσταση. Εγώ σπιτικό τρώω.

Αν θες το τέλειο παίρνεις φυστικοβουτυρο μηχανη αλλιώς με ένα καλό μπλεντερ/food processor κανείς δουλειά

• Moderators
Δημοσ.

περα απο την πλακα οντως ειναι πανευκολο να φτιαξεις μονος σου! εγω και ταχινι και φυστικοβουτυρο φτιαχνω

• Like 2
Δημοσ.

Ρε τον bosei και τις συμβουλές του. Διπλές προπονήσεις λοιπόν. Δυναμώνεις περισσότερο, γυμνάζεσαι περισσότερο και το σημαντικότερο, bye bye doms. Διαβασμένη η σημερινή νεολαία! :)

Σπεκτ, ξανάγράψε πλιζ τη διαδικασία για σπιτικό ταχίνι/φιστικοβούτυρο.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

για φυστικοβουτυρο απλα παιρνεις φυστικια (αν θα παρες αλατισμενα και καθαρισμενα, η αιγινης και θα τα καθαρισεις κτλ ειναι καθαρα θεμα δικο σου) τα πετας σε ενα καλο blender or food processor και τα χτυπας. Στην αρχη θα κολανε στα τοιχοματα αλλα μολις αρχισουν και βγαζουν τα λαδια τους θα αρχισει να γινεται σμουθ. Μπορεις να προσθεσεις εξτρα λαδι ή αλατι αν θες αλλα εγω τα κανω οσο πιο απλα μπορω

για ταχινι ειναι ιδια διαδικασια με την διαφορα οτι πρωτα βαζεις το σουσαμι στους 180 για 6-8 λεπτα το βγαζεις τα γυριζεις λιγο και τα ξαναβαζεις και μετα το βαζεις στο blender - food processor. Και εδω παλι αν θες βαζεις λαδι αν θες και χρειαζεται.

https://www.dropbox.com/s/wqq9q9dbuh23zeg/%CE%A4%CE%B1%CF%87%CE%AF%CE%BD%CE%B9.docx?dl=

https://www.dropbox.com/s/z6x3c1i4xtyvg84/Healthy%20Home-Made%20Peanut%20Butter.docx?dl=0

• Like 1
Δημοσ.

Από το παραπάνω λινκ και μιλώντας για ανατολικά οι άλλη πετάγεται και μια τύπισσα και λεει:

Κακα τα ψεμματα χωρις να παρεις κατι ετσι δν γινεσαι που να χτυπιεσε ολη μερα στα γυμναστηρια.....Βεβαια υπαρχουν κ πολυ ανθρωποι που χωρις γυμναστικη εχουν σωμα γραμωμενο,αυτοι φανταστιτε κ να γυμναστουν...αλλα παιδια επειδη εχω περασει απο αρκετα γυμναστηρια κ εχω μιλησει με τυπους ντουλαπεξ..χαχα κ λιγο χιουμορ ολοι πινουν....μεχρι κ ο αντρας μου επειδη πηγεναμε μαζι στο γυμναστηριο κ ηθελε να παρει κιλα κ ογκο πηρε πρωτεινη κ κρεατινη......ολοι περνουν !

Η ημιμαθεια χειρότερη της αμαθειας...

Δημοσ.

Από το παραπάνω λινκ και μιλώντας για ανατολικά οι άλλη πετάγεται και μια τύπισσα και λεει:

Κακα τα ψεμματα χωρις να παρεις κατι ετσι δν γινεσαι που να χτυπιεσε ολη μερα στα γυμναστηρια.....Βεβαια υπαρχουν κ πολυ ανθρωποι που χωρις γυμναστικη εχουν σωμα γραμωμενο,αυτοι φανταστιτε κ να γυμναστουν...αλλα παιδια επειδη εχω περασει απο αρκετα γυμναστηρια κ εχω μιλησει με τυπους ντουλαπεξ..χαχα κ λιγο χιουμορ ολοι πινουν....μεχρι κ ο αντρας μου επειδη πηγεναμε μαζι στο γυμναστηριο κ ηθελε να παρει κιλα κ ογκο πηρε πρωτεινη κ κρεατινη......ολοι περνουν !

Η ημιμαθεια χειρότερη της αμαθειας...

Αυτό το συγκεκριμένο ήθελα και εγω να παραθέσω. Όπως το λες. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη και πολλές φορές πιο επικίνδυνη απο την αμάθεια. Έχουν μπερδέψει τα μπούτια τους και η πλάκα είναι οτι επιμένουν.

Δημοσ.

για φυστικοβουτυρο απλα παιρνεις φυστικια (αν θα παρες αλατισμενα και καθαρισμενα, η αιγινης και θα τα καθαρισεις κτλ ειναι καθαρα θεμα δικο σου) τα πετας σε ενα καλο blender or food processor και τα χτυπας. Στην αρχη θα κολανε στα τοιχοματα αλλα μολις αρχισουν και βγαζουν τα λαδια τους θα αρχισει να γινεται σμουθ. Μπορεις να προσθεσεις εξτρα λαδι ή αλατι αν θες αλλα εγω τα κανω οσο πιο απλα μπορω

για ταχινι ειναι ιδια διαδικασια με την διαφορα οτι πρωτα βαζεις το σουσαμι στους 180 για 6-8 λεπτα το βγαζεις τα γυριζεις λιγο και τα ξαναβαζεις και μετα το βαζεις στο blender - food processor. Και εδω παλι αν θες βαζεις λαδι αν θες και χρειαζεται.

https://www.dropbox.com/s/wqq9q9dbuh23zeg/%CE%A4%CE%B1%CF%87%CE%AF%CE%BD%CE%B9.docx?dl=

https://www.dropbox.com/s/z6x3c1i4xtyvg84/Healthy%20Home-Made%20Peanut%20Butter.docx?dl=0

Το έκανα αυτό που λες και δεν πέτυχε, απλά τα έκανε σκόνη όχι αλοιφή. Έβαλα και λάδι αλλά τίποτα, αλοιφή δεν έγινε ποτέ. Μήπως δεν είναι αρκετά δυνατό το μπλέντερ;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...