Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ και τις πίτσες τις αποφεύγω, ειδικά αν πρόκειται για βράδυ

Το βρωμικό μου είναι κοτόπουλο σε αραβική με σως μουστάρδας, μαρούλι, τομάτα, με 2-3 πατάτες μέσα για τη γεύση και για το γαμώτο.

Και από μπύρα, προτιμώ κρασί πλέον αν και τα Σαββατόβραδα τώρα καλοκαιράκι, το Mojito είναι must drink :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Μ' αρέσει που ανήκω στη μειοψηφία των ανθρώπων που τα γλυκά τους είναι αδιάφορα. :)

(ζήλεια, ζήλεια) 

Κατά τ' άλλα, επέστρεψα στο να κάνω βάρη στο σπίτι και ομολογώ ότι τα πάω πολύ καλύτερα. Το περιβάλλον του γυμναστηρίου με ενοχλούσε, αν δεν έχεις φίλο να γυμνάζεσαι παρέα είναι ανυπόφορο IMHO.

Btw, έκανα σήμερα στατικό ποδήλατο με ένα πανάρχαιο που είχε παραπεταμένο η κουμπάρα, έμεινα ικανοποιημένος. Ωραίο σφίξιμο στα πόδια, σωστή κούραση -χωρίς να με βαράει ο ήλιος ή να καταπονούνται τα γόνατα από τις λακούβες του χωραφιού. Έβλεπα και ένα ντοκιμαντέρ του Κούλογλου, χλίδα λέμε.

Αλλά ο άθλιος ο ιμάντας ξύπνησε μέχρι και τους γείτονες... :P

Καλα ενταξει εχω ενα σκοπο αλλα οχι οτι θα κατσω να μου τρεχουν τα σαλια και μα μην το μασαμπουκιασω...

Μετα ξερω οτι θα πρεπει να δωσω λιγο παραπανω στην αεροβια για να καψω περισσοτερες θερμιδες απο τι θα εκαιγα..

δεν ξέρεις φαντάζομαι οτι αυτοί που τρώνε παραπάνω και σαβούρες με την ιδέα οτι θα τα κάψουν στην αερόβια αυταπατώνται έτσι ?  :blink: θερμίδες θα κάψεις , το λίπος που αποθηκεύτηκε απο τη σαβούρα δεν θα κάψεις.

το καλύτερο που έχεις να κάνεις ειναι προγραμματισμός. Κάνε μια συγκεκριμένη διατροφή και 1 μέρα την εβδομάδα βάλε να τρως το γλυκό σου ξερω γω κλπ εκτός αν θες να τρως όποτε έχεις όρεξη να το φας , με αυτό τον τρόπο να ξέρεις πως τα man boobs κλπ δεν φεύγουν.

πάντως μου κάνει εντύπωση πως σας τρέχουν τα σάλια σε κάποιους

δηλαδή πεινάτε εκείνη την στιγμή η και χορτάτοι ?

τόσο εθισμένοι στη ζάχαρη είστε? εγώ γλυκά τρώω στις γιορτές

αλλα και αμα τύχει και βρω κάπου τρώω , δεν έχω θέμα 

αν εχεις τη διατροφή και την προπόνηση σαν τρόπο ζωής δεν σε επηρεάζει τίποτα. (αυτό ειναι που πρέπει να πετύχει κάποιος)

το πρόβλημα ειναι με αυτούς που λένε "δε βαριέσαι , ας φαω , τι να κοιτάω?" αλλα το ξαναλένε συχνότερα και συχνότερα οπότε δεν έχουν αποτέλεσμα και τα παρατάνε συνήθως.  

επίσης άλλη μια παρόμια κατηγορία στην προπόνηση και ειναι πολλοί που λένε δεν βαριέσαι και να χάσω μια προπόνηση τι θα γίνει ? 1 μέρα ειναι

επίσης με τον ίδιο τρόπο το ξαναλένε κλπ

αυτό που πρέπει να καταλάβουν όσοι έχουν κιλά και θέλουν να τα χάσουν ειναι πως γλυκά και πισωγυρίσματα κλπ ΔΕΝ χωράνε . Κάνεις κάτι σωστό , εισαι απόλυτος και όταν καταφέρεις αυτό που θες το συντηρείς. ΤΟΤΕ ειναι που δεν θα έχει σημασία και να φας λίγο μέλι η ενα γλυκό κλπ. Τώρα που το σώμα σου προσπαθεί να χάσει το λίπος όλα έχουν σημασία.

no offence ε

φαίνεται κάπως ο τρόπος που τα έγραψα αλλα μόλις ήρθα απο προπόνηση και δεν την παλευω να τα ξαναγράψω αλλιώς.  :lol:

• Like 2

Πάντως μία καλή τακτική για όσους θέλουν να φάνε κάτι εκτός διατροφής είναι να υπολογίζουν τα macros και να τα αφαιρούν από τα επόμενα γεύματα όσο χρειάζεται. Τρώτε που τρώτε...μην βγείτε και εκτός θερμιδικών στόχων.

Αυτοί που θέλουν να χάσουν κιλά είναι άνθρωποι που τα έβαλαν τρώγοντας (γιατί υπάρχει και μια ελάχιστη μειοψηφία που έχει υποθυροειδισμό και πράγματι παχαίνει χωρίς να τρώει, αλλά είναι ελάχιστη μειοψηφία ενώ κάποιοι το έχουν βρει ως δικαιολογία).

Ως εκ τούτου αυτό που πρέπει να γίνει είναι αλλαγή τρόπου σκέψης και συνηθειών καθώς το να μπεις σε δίαιτα είναι περιοριστικό και καταπιεστικό, προκαλεί άγχος στο άτομο και τελικά τα παρατά μετά από λίγο και όχι μόνο βάζει τα κιλά που έχασε αλλά συνήθως παίρνει και κανένα παραπάνω. Στόχος λοιπόν είναι να μην κάνει κάποιος δίαιτα αλλά να αλλάξει τρόπο ζωής.

Το ίδιο ισχύει και για τη γυμναστική αφού είναι επίπονη, όταν γίνεται σωστά, και ταλαιπωρεί το σώμα. Είναι εύκολο στην αρχή που υπάρχει ενθουσιασμός αλλά μετά από λίγο βγαίνει η κούραση και οι δικαιολογίες για να μην κάνεις την μια μέρα προπόνηση, να μην κάνεις ούτε την επόμενη, κ.ο.κ. και μετά από λίγο ξαναβρίσκεις τον εαυτό σου μπροστά στην τηλεόραση να τρώει πατατάκια και να βλέπει σειρές σε χιλιοστή επανάληψη.

Πρώτα αλλάζεις τρόπο σκέψης και μετά μπορείς να ελπίζεις σε βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα.

Ο Γιαννιώτης βγήκε 1ος όχι απλώς γιατί είναι καλός αθλητής αλλά γιατί επέμεινε όταν το σώμα του τον έλεγε να τα παρατήσει και να ξεκουραστεί. Για μένα αυτό το πείσμα είναι πρότυπο.

• Like 1

Προπονηση αν χασω θα με μες τα νευρα μετα...

Οσο αφορα το φαι βελτιωνομαι, δεν μπορω ομως να επιβαλω ολους στο σπιτι να τρωνε αυτο που θελω εγω, ή να μην κανουν γλυκα επειδη δεν τρωω εγω.. Τα βλεπω αλλα σεν αγγιζω..

Τωρα αν κανουν μια πιτσα, χωριζω ενα κομματι, βαζω γαλοπουλα, ντοματα, κρεμμυδι, ρυζι.. Αλλα δεν μπορω να το κανω παντα πχ οταν δεν ειμαι σπιτι και αναγκαζομαι να τρωω οπως την τρωνε οι υπολοιποι..

Τις θερμιδες απο τα φαγητα που τρωτε πως τις μετρατε; Ή στο περιπου κυμαινεστε; Ή εχετε ακολουθησει δυο εβδομαδες πχ ενα μενου με χ ποσοτητες και ειδατε οτι εχει αποτελεσματα; Εγω προσπαθω να το ρυθμιζω, αλλα μερικες φορες η μανα μου κανει τριπλες.. Οπως χτες εφαγα 3 κεφτεδες αντι για δυο, επειδη ο μικρος τον παρατησε και το εφαγε ο σκυλος(εγω) χαχαχα

Προπονηση αν χασω θα με μες τα νευρα μετα...

Οσο αφορα το φαι βελτιωνομαι, δεν μπορω ομως να επιβαλω ολους στο σπιτι να τρωνε αυτο που θελω εγω, ή να μην κανουν γλυκα επειδη δεν τρωω εγω.. Τα βλεπω αλλα σεν αγγιζω..

Τωρα αν κανουν μια πιτσα, χωριζω ενα κομματι, βαζω γαλοπουλα, ντοματα, κρεμμυδι, ρυζι.. Αλλα δεν μπορω να το κανω παντα πχ οταν δεν ειμαι σπιτι και αναγκαζομαι να τρωω οπως την τρωνε οι υπολοιποι..

Τις θερμιδες απο τα φαγητα που τρωτε πως τις μετρατε; Ή στο περιπου κυμαινεστε; Ή εχετε ακολουθησει δυο εβδομαδες πχ ενα μενου με χ ποσοτητες και ειδατε οτι εχει αποτελεσματα; Εγω προσπαθω να το ρυθμιζω, αλλα μερικες φορες η μανα μου κανει τριπλες.. Οπως χτες εφαγα 3 κεφτεδες αντι για δυο, επειδη ο μικρος τον παρατησε και το εφαγε ο σκυλος(εγω) χαχαχα

Τις θερμίδες τις μετράς έτσι: 1 γραμμάριο πρωτεΐνης = 4 θερμίδες, 1 γραμμάριο υδατάνθρακα = 4 θερμίδες και 1 γραμμάριο λιπαρών = 9 θερμίδες.

Εγώ προσωπικά μετράω θερμίδες. Άλλοι μπορεί να είναι στο περίπου (ιδιαίτερα αν είναι στον όγκο). Το να τρως χωρίς να μετράς έχει την βλακεία ότι ακόμα και αν είσαι τυχερός και τρως τις θερμίδες που θες δεν είναι στάνταρ τα macros (πρωτ/υδατ/λιπ) πράγμα που είναι κλειδί σε μία διατροφή. 

Το ξερω...

Προσπαθω και βελτιωνομαι.... Πχ παλια θα επαιρνα πατατακια/ντοριτος κοκα κολα και αραχτος την κυριακη για ταινια... Τωρα αν δω ταινια θα προτιμησω κανενα φρουτο, κριτσινη μαζι με νερο... Τεραστια αλλαγη σε λεω...

Την ποσοτητα του βραδινου την ισορροπω με βαση το μεσηνεριανο.. Τωρα αν το μεσιμερι μασαμπουκιασω κατι επιπλεον το βραδινο θα ειναι πιο ελαφρυ..

• Like 1

εγώ στο θέμα φαΐ είμαι αδιάφορος 
ξέρω τι πρέπει να φάω ,το τρώω και αυτό το κάνω εδώ και χρόνια
Οι γιορτές Χριστούγεννα , Πάσχα , ονομαστική, γενέθλια δικά μου η κάποιου απο την οικογένεια μου κλπ
είναι οι μέρες που τρώω γλυκά και οτι μπανίσω και μου αρέσει/κάνει κέφι

τις υπόλοιπες μέρες ουτε καν γιατι δεν νιώθω την ανάγκη για κάτι τέτοιο
θα μπορούσα να έχω και το cheat μου μια φορά την εβδομάδα αλλα μου ειναι αδιάφορο 
άμα κάτσει και βρεθώ σε μέρος και τόπο θα φάω , γιατι δεν θα έχω να σκεφτώ "μα χθες είχα cheat"

anyway οποιος θέλει απλά πράγματα , δηλαδή να μην ειναι χοντρός μπορεί να το καταφέρει με ενα προγραμματισμό όμορφα και ωραία 
να βρει κάτι που θα μπορεί να το ακολουθεί για όλη του την ζωή , όχι κάτι δραστικό που θα το παρατήσει μετά απο 1-2-3-4 μήνες 
η δυναμη της συνήθειας ειναι μεγάλη βοήθεια , αρκεί να την εκμεταλλευόμαστε προς όφελος μας. 

• Like 3

Liverpool,τι στατς εχεις(υψος,κιλα καθώς και επιδόσεις στις βασικές ασκησεις παγκο,σκουατ και αρσεις)?

Αααα,και πόσο καιρό προπονείσαι?

Καπου 75 κιλα εχω καιρο να ζυγιστω... 1.77 υψο.. Επιδοσεις στις ασκησεις πολυ καλες θα ελεγα με βαση αυτα που ξερω οτι μπορω να κανω.. Καθε ατομο ειναι διαφορετικο και διαφορετικα τον πιανουν οι ασκησεις..

Παλια οταν σπουδαζα γυμναζομουν για κανενα 3μηνο.,το καλοκαιρι τρεξιμο αλλα μετα πηγα στρατο και τα παρατησα ολα.. Πηρα κιλα εκει..

Τωρα εχου που γυμναζομαι περιπου απο της 1 Μαιου και απο τον Ιουνιο με την βοηθεια των παιδιων εχω κανει ενα καλο προγραμμα γυμναστικη που μου αρεσει και πανω απο ολα βλεπω σταδιακα αποτελεσματα..

Τι τρωω θα ειναι η επομενη ερωτηση σου..

Ενα κουλουρι ή σαντουιτσακι τωρα τελευταια κατα της 7:30 περιπου κατα τη 10:30 βρωμη με σταφιδες γαλα κανελα και μια κουταλια του γλυκου ξηρους καρπους. Κατα της 12:00 καναδυο κριτσινια φρουτα 14:00-14:30 φαι πχ κοτοπουλο με ρυζι ή φασολακια κλπ. Απογευμα κατα της 17:00 κανενα μηλο μαζι με εναν διπλο ελληνικο καφε μετα την προπονηση 3-4 ασπραδια αυγω(συνολο τρωω 6-8 ασπραδια αυγων τη μερα) μετα κατα της 20:00 με 20:30 ρυζι με γιαουρτι, γιαουρτι με παξιμαδι ολικης, κοτοπουλο με ρυζι, κεφτεδες της μαμας με ρυζι, κλπ... Το τελευταιο γευμα μου ειναι αυτο...

Καπου 75 κιλα εχω καιρο να ζυγιστω... 1.77 υψο.. Επιδοσεις στις ασκησεις πολυ καλες θα ελεγα με βαση αυτα που ξερω οτι μπορω να κανω.. Καθε ατομο ειναι διαφορετικο και διαφορετικα τον πιανουν οι ασκησεις..

Παλια οταν σπουδαζα γυμναζομουν για κανενα 3μηνο.,το καλοκαιρι τρεξιμο αλλα μετα πηγα στρατο και τα παρατησα ολα.. Πηρα κιλα εκει..

Τωρα εχου που γυμναζομαι περιπου απο της 1 Μαιου και απο τον Ιουνιο με την βοηθεια των παιδιων εχω κανει ενα καλο προγραμμα γυμναστικη που μου αρεσει και πανω απο ολα βλεπω σταδιακα αποτελεσματα..

Τι τρωω θα ειναι η επομενη ερωτηση σου..

Ενα κουλουρι ή σαντουιτσακι τωρα τελευταια κατα της 7:30 περιπου κατα τη 10:30 βρωμη με σταφιδες γαλα κανελα και μια κουταλια του γλυκου ξηρους καρπους. Κατα της 12:00 καναδυο κριτσινια φρουτα 14:00-14:30 φαι πχ κοτοπουλο με ρυζι ή φασολακια κλπ. Απογευμα κατα της 17:00 κανενα μηλο μαζι με εναν διπλο ελληνικο καφε μετα την προπονηση 3-4 ασπραδια αυγω(συνολο τρωω 6-8 ασπραδια αυγων τη μερα) μετα κατα της 20:00 με 20:30 ρυζι με γιαουρτι, γιαουρτι με παξιμαδι ολικης, κοτοπουλο με ρυζι, κεφτεδες της μαμας με ρυζι, κλπ... Το τελευταιο γευμα μου ειναι αυτο..

καλύτερα να μην έχεις υδατάνθρακα το βράδυ

βάλτον στο πρωινό->μεσημεριανό->απογευματινό το πολύ 

το βράδυ βοηθούν τα λιπαρά για να αργήσεις να χωνέψεις και να κρατήσουν μέχρι το πρωί που θα φας.

μετράς θερμίδες? ποσότητες? μακροσυστατικά ? (ιδικά υδατάνθρακα)?

πάντως just for the record ο υδατάνθρακας αυξάνει μεταξύ άλλων την όρεξη για μάσα

και τα λιπαρά προκαλούν κορεσμό της πείνας σας 

Πω ηττα που εφαγα σημερα! Το πάτωμα (πλακάκι που γλιστράει σαν πάγος) επίσημα με πρόδωσε. Εδω και καιρο τη παλεύω με ένα χαλάκι γιόγκα για ευκολία στις ασκήσεις και για τον ήχο που απορροφά. Σήμερα σε ένα moving push up φεύγει το χαλάκι γλιστραω και στηρίζομαι απότομα στο δεξί το οποίο από το ξαφνικό βάρος λυγίζει και να σου πονος (τραβηγμα?)στην από μέσα μεριά του αγκωνα. Δοκίμασα να συνεχίσω αλλά ο πόνος γινόταν χειρότερος και αναγκαστικά έριξα ένα stretching και σταμάτησα πρόωρα.

Γατοκοριτσο-πατωμα=0-1

:( :( :(

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θεμα με τα γλυκά δεν είναι τιποτα. Εγώ είμαι ο μεγαλύερος λάτρης του παγωτού αλλά οταν κάνω σοβαρη διατροφή τρώω μια - δυο φορες την ευδομάδα σε μέρες προπόνησης που χρειάζομαι και λιγο παραπάνω θερμίδες anyway και χωρίς να ξεφεύγω απο τα macros.

Οσοι είστε εθισμένοι στη σαβούρα (πίτογυρα , γλυκά πίτσες) θέλει πολύ πειθαρχία. Είναι πολύ εθιστικά και πρέπει να κοπούν μαχαιρι για 1-2 ευδομάδες για να προσαρμοστεί η γλώσσα και δεν θα έχετε ανάγκη. Αφού κοπούν τα βαριά γλυκά θα τρώτε γιαουρτι 1% με γευση φρούτο που είναι μια χαρά και για σοβαρή διατροφή και θα νομίζετε οτι είναι προφιτερόλ. 

Όσον αφορά τα πιτόγυρα είναι μια μαλακία και μισή. Αν ξέρατε οτι με καθαρή διατροφή πρέπει να τρώτε 30% παραπάνω τροφή για να καλύψετε θερμίδες αντί με τα σκατα που τρώτε θα αλλάζατε γνώμη. Εγώ με το ζόρι τρώω το φαγητό που πρέπει να φάω καθε μέρα ειδικά ημέρες προπονήσεων / όγκου , σκαω στο φαι πραγματικά.. (Ετσι δουλεύει το IF). 

Τι κακό έχει το μαυρο μακαρόνι με στήθος κοτόπουλου και ελεόλαδο δηλαδη? Δεν ξερω γιατι να τον χαλάει κάποιον.

επίσης εξτρα bonus... με καθαρή διατροφη ποτέ δεν νιώθεις αυτό το σκάσιμο που νιώθεις αν φάς μια πίτσα η 3-4 πιτόγυρα , δηλαδή οτι πρέπει να σε σηκώσει γερανός απο την καρέκλα... Αυτό είναι πολυ γαμάτο , το μισώ αυτό το βαρυστομάχιασμα. 

Ολα είναι στο μυαλό ο Νικ το λέει καλά η πάρτε το σοβαρά η ξεχάστε το .. δεν είναι τίποτα πάντως. 

3 cheat meals διάσπαρτα μέσα στην εβδομάδα που τεριάζουν στα μακρος... μέχρι εκεί. Οχι ολόκληρο cheat day με φαγητό μέχρι λιποθυμίας..

Ορίστε το φαί μου για βραδυνό... πως μπορεί κάποιος να βλέπει κατι τέτοιο και να σκέφτεται πιτόγυρα είναι beyond me. 

post-50390-0-05259300-1374686461_thumb.jpg

Επεξ/σία από alex_000
  • Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...