margaritagr Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Τα θεματα greek με το ποστ σου ηταν δυο : 1) το οτι το χαρακτηρισες τραγικο (πραγμα καθολου ευγενικο και σιγουρα οχι σωστο. Θα μπορουσες με κομψο τροπο να πεις οτι σου φαινεται χαμηλος χρονος, να το θεσεις ευγενικα και ομορφα) και 2)οτι εκρινες με βαση τον εαυτο σου! Δε μπορεις να κρινεις τον δικο μου χρονο ή του spect ή οποιουδηποτε αλλου τη στιγμη που δε γνωριζεις πραγματα γι αυτον βασικα οπως αν εχει θεματα υγειας, τι και ποσες προπονησεις κανει, ποτε ξεκινησε, τι τρωει κλπ κλπ!! Στη δικη μου περιπτωση, την Κυριακη δεν ηξερα καν αν θα ειμαι σε θεση να τερματισω εξαιτιας της μεσης μου και του γονατου μου. Μ επιασε μετα το 2ο χλμ, αλλα δεν εγκατελειψα, εμεινα εκει και τερματισα και μαλιστα σε χρονο που ΓΙΑ ΜΕΝΑ ηταν εξαιρετικος δεδομενων των συνθηκων και του τι εχει προηγηθει. Εχω τη χαρα και τη τυχη να χω μια ολυμπιονικη απο πισω μου, και οταν αυτη μου λεει που μπορω να φτασω, εγω απλα κλεινω τ αυτια μου και συνεχιζω. Οταν η προπονητρια μου μου λεει οτι ειναι περηφανη για μενα, καταλαβαινω οτι κατι κανω καλα Κι ευτυχως υπαρχουν και τα παιδια εδω μεσα που παρεχουν τρομερη βοηθεια και πρακτικα και σε επιπεδο ενθαρρυνσης και υποστηριξης!!! Εδω μεσα υπαρχουν παιδια πολυ προχωρημενα και εμπειρα που δινουν τα φωτα τους και σ εμας τους νεοτερους.. Υπαρχουν οι πολυ προχωρημενοι οι λιγο πιο πισω, οι αρχαριοι... Οπως ειπε ο Λιβε...τι θα πρεπε να του γραφει ο Φωτης πχ;; Σου ευχομαι να πετυχαινεις τους στοχους σου και να νιωθεις τοση ευχαριστηση οση ενιωσα εγω χτες! Και φυσικα το ευχομαι σ ολα τα παιδια εδω μεσα!! 6
GreekMonkey Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Εντάξει λοιπόν θα ζητήσω συγγνώμη για το ύφος του ποστ μου. Τον είδα πιο παρείστικο-χαβαλετζίδικο τον σχολιασμό μου. 6
wizzy Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Νέο προσωπικό record χθες, 140,1χλμ με το ποδήλατο. Λεπτόμερειες, στατιστικά κτλ, πιο μετά, τώρα απλά κάθε φορά που προσπαθώ να σηκωθώ από την καρέκλα βάζω δύναμη στα χέρια... Περπατώ μόνο από συνήθεια...! Πάμε: Εάν με ρωτούσε κάποιος, ο ελαφρύτερος χαρακτηρισμός που θα έδινα στη διαδρομή είναι "μαζοχιστική"! ΟΚ, γουστάρω ανηφόρες, μεγάλες αποστάσεις, αλλά όλα έχουν ένα όριο... Απλά, για να φανταστείτε σε τι μέγεθος μαζοχισμού αναφέρομαι, το bike computer μου κατέταξε τη διαδρομή στην κατηγορία Hors catégorie - κοινώς, ανάβαση η οποία ξεφεύγει της κατηγοροποίησης των αναβάσεων του Tour de France (από το link, διαβάστε μόνο την πρώτη παράγραφο για να καταλάβετε)!!! Για κάποιον ερασιτέχνη ποδηλάτη, όπως εμένα, η Hors catégorie είναι απλά απάνθρωπη! Από οργανωτικής πλευράς ήταν όλα ΟΚ. Υπήρχαν 3 αυτοκίνητα συνοδείας, κατάλληλα εξοπλισμένα με ανταλλακτικά για on-the-spot service και διαμορφωμένα για να μεταφέρουν ποδηλάτες που για κάποιο λόγο δεν μπορούσαν να συνεχίσουν. Επίσης, υπήρχαν 3 μηχανές, οι αναβάτες των οποίων εκτελούσαν χρέη ελέγχου της κατάστασης των ποδηλατών, ενημερώναν για τη διαδρομή και - σε κάποιες περιπτώσεις - τραβούσαν και ποδηλάτες οι οποίοι δεν άντεξαν τις ανηφόρες. Τέλος, μας συνόδευαν 2 περιπολικά, 2 μηχανές της Τροχαίας, ένα ασθενοφόρο και ένα αυτοκίνητο εφοδιασμένο με ηλεκτρολύτες, ξηρούς καρπούς, μπανάνες, παστά φρούτα και νερά, το οποίο εκτελούσε χρέη "ανεφοδιασμού" σε κάθε μία από τις 4 προγραμματισμένες στάσεις. Ξεκινήσαμε γύρω στους 120 ποδηλάτες κι εξ όσων γνωρίζω, τερματίσαμε όλοι, εκτός από δύο οι οποίοι σε κάποια φάση της διαδρομής χρειάστηκαν το ασθενοφόρο. Από ότι κατάλαβα, έμειναν στο ασθενοφόρο μέχρι το τέλος της διαδρομής – ελπίζω να είναι καλά στην υγεία τους. Το μόνο που με εκνεύρισε στη διαδρομή ήταν το γεγονός ότι οι διοργανωτές δεν ήταν ειλικρινείς όσον αφορά στο τι μας περίμενε μετά από κάθε στάση. Με άλλα λόγια, προσωπικά μιλώντας, θεωρώ σπαστικό να έχω μόλις ανέβει ένα ανήφορο, στην κορυφή του να βρίσκεται άνθρωπος των διοργανωτών και να μου λέει «τέλος οι ανηφόρες, όλο κατήφορο από ‘δω και πέρα» και 5χλμ πιο μετά να πρέπει να ανέβω ένα άλλο ανήφορο, πιο δύσκολο από το προηγούμενο. Αυτή η φάση επαναλήφθηκε 2-3 φορές και ομολογώ ότι μου χάλασε λίγο την διάθεση. Την τελευταία ανηφόρα, μήκους 4χλμ και κλίσης 9%, την ανέβηκα με τρύπιο μπροστινό λάστιχο – κάτι το οποίο διαπίστωσα όταν βρισκόμουν περίπου στο μέσο της. Έκανα κάποιες ορθοπεταλιές και κοιτώντας το δρόμο, βλέπω ότι ο μπροστινός τροχός είναι «ένα με το δρόμο». Η μόνη μου σκέψη ήταν «δεν πρόκειται να σταματήσω εδώ, θα ανέβω στο τέρμα της ανηφόρας και θα δω τι θα κάνω». Τα αυτοκίνητα συνοδείας ήταν μακριά, το spare ελαστικό που έχω πάντα μαζί μου το είχα χρησιμοποιήσει προηγουμένως για να αλλάξω το πίσω ελαστικό (είχα μια ατυχία λίγο πριν να εκκινήσουμε), οπότε υπήρχε κίνδυνος να μείνω αβοήθητος στη μέση του πουθενά, 32χλμ μακριά από τη Λεμεσό. Ευτυχώς, είχα μαζί μου κάψουλες CO2 και ειδική τρόμπα… Φτάνοντας την κορυφή της ανηφόρας, κατέβηκα από το ποδήλατο, φούσκωσα το λάστιχο, άντεξε για 15-16χλμ, άδειασε ξανά, το φούσκωσα για δεύτερη φορά και κατάφερα να τερματίσω χωρίς άλλα παρατράγουδα! Συνολικά, η στρατηγική μου ήταν τέτοια που μου επέτρεψε να ολοκληρώσω τη διαδρομή χωρίς βοήθεια – και αυτό είναι κάτι για το οποίο δηλώνω περήφανος. Είδα πολλούς (ακόμα και νυν ή πρώην αθλητές της ποδηλασίας) οι οποίοι το έπαιζαν «μάγκες» κατά τη διάρκεια της διαδρομής, «τα έδιναν όλα» σε κάποιες ανηφόρες για να μην μείνουν πίσω (λες και είναι κάτι κακό…) και όλοι αυτοί, στο ανήφορο, παραδείγματος χάριν, που οδηγεί από το χωριό Πέρα Πεδί στο χωριό Πελέντρι, μια διαδρομή μήκους 8χλμ με κλίση 10-11%, έπεφταν δεξιά και αριστερά όπως τις μύγες. Κράμπες ο ένας, κράμπες ο άλλος και δώσ’ του να φορτώνουν τα ποδήλατα στα αυτοκίνητα συνοδείας μέχρι την κορυφή της ανηφόρας και να συνεχίζουν τη διαδρομή κατηφορίζοντας μέχρι την επόμενη ανηφόρα… ΟΚ, δεν κρίνω κανέναν, ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει, ποδηλατεί όπως θέλει και όπως μπορεί κτλ κτλ. Προσωπικά, έμεινα πολλές φορές τελευταίος, αλλά θα έχω να λέω ότι ολοκλήρωσα τη διαδρομή βασιζόμενος μόνο στα πόδια μου – και αυτό είναι το πραγματικό personal record για μένα. Δεν έχω σκοπό να επαναλάβω τη διαδρομή. Ήταν πάρα πολύ δύσκολη και από ένα σημείο και μετά, μειώθηκε κατά πολύ το αίσθημα της ευχαρίστησης που έχω κατά τη διάρκεια και στο τέλος μιας ποδηλασίας. Είμαι σίγουρος ότι θα μου δοθεί η ευκαιρία να «γράψω» περισσότερα χιλιόμετρα με το ποδήλατο – για αυτό προσπαθώ άλλωστε – αλλά θέλω να ελπίζω ότι η επόμενη φορά θα είναι σε μια πιο βατή, πιο στρωτή διαδρομή. Στατιστικά: Απόσταση: 140.1χλμ (70,95χλμ ανηφόρες, 69,15χλμ κατηφόρες) Μέγιστο υψόμετρο: 952μ Διάρκεια ποδηλασίας: 7 ώρες και 58 λεπτά (κατέβηκα από το ποδήλατο και νόμιζα ότι δεν είχα κώλο…) Μέση ταχύτητα: 18.48χλμ/ανά ώρα Μέγιστη ταχύτητα: 69,8χλμ/ώρα Θερμίδες: 7808 (4707 υδατάνθρακες, 3101 λίπος) Υ.Γ. 1: Η διαδρομή ήταν απίστευτης ομορφιάς - πραγματικά, η ορεινή επαρχία Λεμεσού είναι καταπράσινη, χάρμα ειδέσθε στην κυριολεξία. Ελπίζω και εύχομαι να διατηρηθεί έτσι και να μην καεί το πράσινο από "καλοθελητές οικοπεδοφάγους". Υ.Γ. 2: @GreekMonkey: κατάλαβες το λάθος σου και μπράβο σου, φαντάζεσαι να χαρακτήριζα "τραγικό" όποιον ανέβαινε σε ποδήλατο κι έκανε λιγότερα από 140χλμ; 12
Liverpool89 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Μπραβο wizzy.... Παντα τετοια... Καλημερα..
Fotis13 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Με 13 ωρες δουλεια σημερα δεν το βλεπω να ειναι καλη η μερα αλλα anyway . 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 εμενα χτες ηταν παααρα πολυ καλη μερα για δυο προσωπικους λογους! σημερα πηγε να ξεκινησει καλα αλλα στραβωσε και το ποδι με εχει γαμησει!
Fotis13 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Και δεν φτανει που θα ειμαι ολη μερα στην δουλεια εχω και δυνατο πιασιμο στα ποδια απο την Κυριακη .Παντα την δευτερη μερα με πιανει πολυ αλλο κουλο αυτο . 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 φωτη μακαρι να χα πιασιμο! Σημερα φτανω κερκυρα το πρωι κανω 300μετρα απο το αεροδρομιο μεχρι εκει που ειχα παρκαρει και με επιασε τετοιος πονος στο ποδι που δεν μπορουσα να το κουνησω! βραδυ φυσιοθεραπεια αυριο παλι γιατρο για 2η γνωμη και μαγνητικη
yannis27gr Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Ρε, αμα πατε κτεο δε θα σας περασουν, ψοφιμια! 1
gatokoritso Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Εντάξει λοιπόν θα ζητήσω συγγνώμη για το ύφος του ποστ μου. Τον είδα πιο παρείστικο-χαβαλετζίδικο τον σχολιασμό μου. μην ζητας συγνωμη δεν εκανες κατι λαθος.το σχολιο σου εγω μια χαρα το βρηκα.ο καθενας εχει τη γνωμη του για εσενα ο χρονος της δεν ηταν αρκετος.ε και?αυτο πρεπει να πυροδοτήσει μια σελιδα με σχολια για το ποσο ασχημα ενιωσε η μαργαριτα?μα το θεο fitness ειναι εδω και οχι η λαμψη.. @wizzy τρομερη αναλυση.σαν να διαβασα αρθρο ενα πραγμα.μπραβο για τη προσπαθεια σου νομιζω οτι εχω παρει ενα μυικο κιλο.μην με αποπαρετε αλλα ανεβηκα στα 56 και οι μετρησεις με τη μεζουρα εμειναν ιδιες και εχω λιγη γραμμωση,με τη καρδια στο χερι ποσες ειναι οι πιθανοτητες? 3
Moderators Spect~ Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 γατα προφανως και ο καθενας εχει τη γνωμη του το θεμα ειναι πως εφραζεσαι! αν ειναι ετσι εγω να κραζω οποιον μιλαει εδω μεσα για τρεξιμο γιατι ειμαι πιο γρηγορος απο ολους και ο μαους(εχει χαθει)/αλεξ/μπος/φωτης δενξερω ποιος σηκωνει τα πιο πολλα να αρχισει να κοροιδευει τους αλλους που δεν σηκωνουν τοσα! δουλεψτε το μυαλο! 1
dimitra_m3 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Και δεν φτανει που θα ειμαι ολη μερα στην δουλεια εχω και δυνατο πιασιμο στα ποδια απο την Κυριακη .Παντα την δευτερη μερα με πιανει πολυ αλλο κουλο αυτο . θα σου κάνω μασάζ στα πόδια αφού πονάς και θα σου φέρω και ταπεράκια με στάνες ψητές έτοιμες στη δουλειά 1
yannis27gr Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 gatokoritso, ειναι προφανές ότι δε μετράς με τη μεζούρα όλο το κορμί, έτσι δεν είναι; Πιθανόν να έχεις πάρει μυικά σε σημεία που δε μετρας. Άμα ο καθρέφτης σου λέει ότι δείχνεις καλύτερα, μια χαρά τα πας!
dimitra_m3 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 αν είχες λίγο γράμμωση δεν θα χες πέσει λίγο και στα cm των μυικών ομάδων που παίρνεις τις μετρήσεις;
kuzko21 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 μα το θεο fitness ειναι εδω... Ειδικά φιτνες εχει πάψει να ειναι εδω και καιρό... #just_saying αν είχες λίγο γράμμωση δεν θα χες πέσει λίγο και στα cm των μυικών ομάδων που παίρνεις τις μετρήσεις;Εχει πάρει ενα κιλό λέει με ίδια μεζούρα , γιατι να εχει πέσει?Μπορει να βλέπει σχήματα. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις