Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό με τις 6 φορές μου φαίνεται πιο αποδοτικό. Να πάω μια μέρα μόνο για τα πόδια όμως; Ειδικά τώρα που είμαι αρχή και δεν έχω αρχίσει squat στην smith, τα πόδια μου φαίνονται η πιο εύκολη προπόνηση. Θα το συζητήσω και με τους γυμναστές εκεί και θα δώ.

{Άλλο πράγμα που μου συμβαίνει είναι πως απο τότε που πάω γυμναστήριο, ενώ κάνω πολύ περισσότερες ασκήσεις κι ενώ στο σπίτι έκανα μόνο δικέφαλα και hummer, είναι πως έχω χάσει αρκετή απο την μυικότητά μου λόγω του οτι το παιθένω στο διάδρομο και το ποδήλατο, αλλά έχω γραμμώσει πολύ καλύτερα κι έχω αρχίσει να βλέπω και κοιλιακούς. Και πιστεύω πως τώρα που είναι αρχή καλύτερα να κάνω ότι αερόβια είναι να κάνω για να φύγει (το ελάχιστο) λίπος που έχω στην κοιλιά και μετά να ξεκινήσω για όγκο περισσότερο.} (Άσχετο με το πρώτο θέμα)

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Ξερω αρκετους που απο μοδα την ειδανε "fit" και τωρα ειναι με την μεση στο χερι

αν σου μεινει και σενα δεν θα εχεις ορεξη για ειρωνιες και αστειακια..

• Moderators
Δημοσ.

ειπες την λεξη κλειδι! ΜΟΔΑ! να στο πω αλλιως αν καποιος το παιζει κομμαντο κανοντας οτι να ναι του αξιζει να γαμησει τη μεση του!

για ολους τους αλλους ειναι απλα μια πολυ καλη ασκηση!

επισης δεν μας εχεις πει τι ρολο βαρας! εδω μεσα τουλαχιστον ολοι εχουν δειξει τι και πως εσυ απλα ερχεσαι λες κατι και τελειωσε!

αεκ

μην καιγεσαι με τα αεροβια! κανε αεροβιο μετα τα βαρη! ναι εννοειται οτα τα ποδια πανε μονα τους! το οτι σου φαινεται η πιο ευκολη μερα ειναι επειδη κατι κανεις λαθος :P

στο γυμναστηριο σου λενε μαλακιες! βγαλε καποιο πλανο και ποσταρε να σου πουμε γνωμες,αλλαγες κτλ για να κανεις σωστη δουλεια

• Like 1
Δημοσ.

αν σου μεινει και σενα δεν θα εχεις ορεξη για ειρωνιες και αστειακια..

έχεις μάθει μια μαλακία και την παπαγαλίζεις χωρίς να την φιλτράρεις καν..

άλλο fit και άλλο lift... όταν πιάσεις καμιά μπάρα έλα να τα ξαναπούμε 

• Like 2
Δημοσ.

έχεις μάθει μια μαλακία και την παπαγαλίζεις χωρίς να την φιλτράρεις καν..

άλλο fit και άλλο lift... όταν πιάσεις καμιά μπάρα έλα να τα ξαναπούμε 

Χαλαρωσε ρε αρνολντ σβαρτζενεγκερ

Δημοσ.

Ας πούμε πως έχω ήπιας μορφής θλάση στο δεξί προσαγωγό. Τρόπος αποθεραπείας; Διατάσεις στο σπίτι; Τρέξιμο μπορώ να πάω αλλά παίζω στο όριο να με πιάσει.

Δημοσ.

.

1) καταλαβαίνεις ποιοι σηκώνουν βάρη επειδη ειναι μόδα. Ειναι οι τύποι και οι τυπιςες που κάνουν επαναλήψεις σαν τρελοί και ανάμεσα στα deadlift κάνουν μονόζυγο...

2) όλοι μπορούν να γίνουν κάτοικοι της snap city και χωρις να ασχολούνται με deadlift και τα σχετικά.

• Moderators
Δημοσ.

. Ειναι οι τύποι και οι τυπιςες που κάνουν επαναλήψεις σαν τρελοί 

ελπιζω να αναφερασαι στην ταχυτητα και οχι στην ποσοτητα :P

Δημοσ.

Είναι περίεργο το πως λειτουργούν στο gym μου και ειδικά τώρα που δεν έχω καιρό που πηγαίνω εκεί σκέφτομαι μήπως μου πούνε τίποτα άμα αρχίσω να κάνω τα δικά μου. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου που πιθανότατα δεν θα κάνω ότι μου λένε αυτοί, αλλά το γεγονός πως μετά απο κάποιες επισκέψεις θα μου ξανααλάξει το πρόγραμμα και ίσως να το κάνει καλύτερο αν συνεχίσω να το κάνω.

Πάντως πρώτη εβδομάδα με είχε κυκλική ασταμάτητα σε όλο το σώμα και μου βγήκε ο πάτος γιατί πολλές μυικές ομάδες ήταν παντελώς αγύμναστες κάτι που με βάζει σε σκέψεις για το οτι μπορεί να έχουν βρεί κάποιες στάνταρ ασκήσεις και να τις βάζουν σε όλους ανεξάρτητα με το αν το σώμα αντέχει ή όχι την τόση κούραση. Κι άντε εγώ πήγα στο gym και δεν ήμουν σε χάλια φυσική κατάσταση, στον άλλο που δεν μπορεί να σηκώσει ένα 5κιλο, τα ίδια θα βάλει..; Τέλος πάντων, το πρόγραμμα 6 ημερών του Άλεξ μου φαίνεται καλό και στα πόδια θα το παλέψω για περισσότερα κιλά σε πρέσσα κλπ στη τελική. Το σκεφτόμουν να είχα Σαββατοκύριακο κενό κι εκεί κόλλαγα αλλά και Σάββατο να πηγαίνω πλέον σε σχέση με αυτά που κάνω τώρα, λιγότερο θα κουράζομαι.

Δημοσ.

Αποτελέσματα 2ης εβδομάδας προπόνησης άνω κορμου "Πρόγραμμα yannis27gr"

Ημέρα       Άσκηση    Επαναλήψεις (5 sets/day @ failure)

Δευτέρα    Pull ups      1, 1, 1, 1, 1

Τρίτη         Diamond Push ups    13, 13, 13, 11, 13

Τετάρτη     Chin ups      5, 5, 5, 5, 5

Πέμπτη      Diamond Push ups   13, 13, 13, 13, 13

Παρασκευή Pull ups    1, 1, 1, 1, 1

Την επόμενη εβδομάδα επιστρέφω στο πρόγραμμα της προ-προηγούμενης εβδομάδας (όπως στο quoted post), την μεθεπόμενη στο πρόγραμμα της εβδομάδας που πέρασε κι ούτω καθεξής.

Είναι πολύ νωρίς να μιλήσω για πρόοδο, αλλά παρατηρώ ότι σταθεροποίησα τις επαναλήψεις των Chin Ups και των Pull Ups. Κάποιες φορές κατάφερα να κάνω και άλλη μισή επανάληψη στα Pull ups, αλλά εφόσον δεν την ολοκλήρωσα δεν είναι άξια σημείωσης. Την επόμενη εβδομάδα θα πιεστώ να αυξήσω τις επαναλήψεις σε Chin Ups και να σταθεροποιήσω τις επαναλήψεις των Push Ups σε 16.

Αποτελέσματα 3ης εβδομάδας προπόνησης άνω κορμού "Πρόγραμμα yannis27gr"

Ημέρα       Άσκηση    Επαναλήψεις (5 sets/failure)

Δευτέρα    Chin ups      6, 6, 6, 6, 6

Τρίτη         Push ups    17, 17, 17, 17, 17

Τετάρτη     Pull ups      4, 4, 4, 4, 4 ("μέθοδος της καρέκλας")

Πέμπτη      Push ups    17, 17, 17, 17, 17

Παρασκευή Chin ups    6, 6, 6, 6, 6

Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα σταθεροποίηση επαναλήψεων σε όλες τις ασκήσεις - αποκτώ μια συνέπεια, κάτι το οποίο μόνο θετικά εκλαμβάνω. Από την 1η εβδομάδα, οι διαφορές είναι εμφανείς. Η αλλαγή σε αυτή την εβδομάδα έχει ως εξής: Επειδή πλέον τις Τετάρτες φεύγω αργά από το γραφείο, θα "μεταφέρω" τα diamond push ups και τα push ups (αναλόγως εβδομάδας) για εκείνη την ημέρα, διότι οι μεσημεριανές και οι απογευματινές (νωρίς και αργά το απόγευμα) επαναλήψεις βολεύει να γίνονται εκεί.

Σχόλιο (ή, ίσως, χαζή ερώτηση): Μέχρι τώρα, έχω κάνει 3 sets Chin Ups και το failure ήρθε στις 7 επαναλήψεις. ΟΚ, πιέζω κι εγώ τον εαυτό μου για να "αλλάξει" (όπως έχουμε διαβάσει πολλές φορές στο thread!), άρα η 7η επανάληψη βγαίνει με δυσκολία (αλλά βγαίνει!) αλλά είναι φυσιολογική η αύξηση της μίας επανάληψης από εβδομάδα σε εβδομάδα στη συγκεκριμένη άσκηση;

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπαρχει φυσιολογικο και μη wizzy. Θα δεις το σώμα σου πώς ανταποκρίνεται.

Αεκ, το έχεις πάρει λάθος. Μην κάνεις το πρόγραμμα του Άλεξ, αυτό ειναι μόνο για τον ίδιο τον τρελό, εσύ θα κλατάρεις. Δεν έχεις ιδέα για τι άνθρωπο μιλάμε ;)

Στο υπάρχον πρόγραμμα, απλά αφαίρεσε την Τετάρτη ώστε να έχεις 1 μέρα ξεκούραση και ενδιάμεσα. Η ξεκούραση είναι το Α και το Ω για το χτίσιμο μυων, εξίσου σημαντική με το ζόρι στο γυμναστήριο. Άμα τα δίνεις όλα και στις 4 προπονήσεις της βδομάδας και τρως σωστά, άμεσα θα δεις διαφορά. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...