kuzko21 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Φίλε όχι, ούτε για αστείο. Δεν κατεβαίνει η μπάρα ελεγχόμενα στο deadlift αν θες να περπατάς όταν γεράσεις. Σωστά την κατεβάζει. Ελεγχόμενα στο SLDL η στο Romanian. Η συμετοχή της μέσης στο deadlift πρέπει να είναι όσο δυνατόν μικρότερη (και κυρίως σταθεροποιητικά) . Το lift γίνεται όσο δυνατόν περισότερο με πόδια και hip extension και όσο λιγότερο μέση γίνεται. Το αντίθετο όμως (κατέβασμα) δεν είναι ίδια άσκηση όπως το ανέβασμα. Αν είναι ελεγχόμενο θα είναι όλο μέση. Θα καταστραφεί η μέση σου. Μισό λεπτάκι , λέμε για ελεγχόμενη κίνηση στο sldl και στο Romanian που τα πόδια ειναι σαν αγγούρια και όλη η κίνηση γινεται απο το lower back ,και μας πειράζει και δε θα περπατάμε αν κατεβάσουμε την μπάρα ελεγχόμενα στο κανονικό dl που στην ουσία στο κατέβασμα συμμετέχουν και τα πόδια? Δεν καταλαβαίνω γιατι ειναι άλλη άσκηση το κατέβασμα , ας πούμε οτι ειναι η αρνητική της... Ο,τι βιντεάκι εχω δει στο yt , κανένας δεν χάλασε την ευθεία της πλάτης του στο κατέβασμα και κανένας δεν έφυγε κατω με την μπάρα. Όσο καιρό κάνω την άσκηση , δεν εχω ακούσει οτι πρέπει να φεύγω με την μπάρα κατω , ακομα και μια φίλη-προπονήτρια άρσηβαριστρια βλέποντας την , ελεγχόμενα κατεβάζει στην μπαρα , ποτε δεν την αφήνει να σκάσει κατω και να την πάρει μαζι. Ώμοι ενεργοποιημένοι , Lower back ίσιο απο το πρώτο μέχρι το τελευταίο rep.
viper2005 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 με πιανει ενας προβληματισμος με τα dl του φιλου στην προηγουμενη σελιδα.
alex_000 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Μισό λεπτάκι , λέμε για ελεγχόμενη κίνηση στο sldl και στο Romanian που τα πόδια ειναι σαν αγγούρια και όλη η κίνηση γινεται απο το lower back ,και μας πειράζει και δε θα περπατάμε αν κατεβάσουμε την μπάρα ελεγχόμενα στο κανονικό dl που στην ουσία στο κατέβασμα συμμετέχουν και τα πόδια? Δεν καταλαβαίνω γιατι ειναι άλλη άσκηση το κατέβασμα , ας πούμε οτι ειναι η αρνητική της... Ο,τι βιντεάκι εχω δει στο yt , κανένας δεν χάλασε την ευθεία της πλάτης του στο κατέβασμα και κανένας δεν έφυγε κατω με την μπάρα. Όσο καιρό κάνω την άσκηση , δεν εχω ακούσει οτι πρέπει να φεύγω με την μπάρα κατω , ακομα και μια φίλη-προπονήτρια άρσηβαριστρια βλέποντας την , ελεγχόμενα κατεβάζει στην μπαρα , ποτε δεν την αφήνει να σκάσει κατω και να την πάρει μαζι. Ώμοι ενεργοποιημένοι , Lower back ίσιο απο το πρώτο μέχρι το τελευταίο rep. στο SLDL και στο Romanian δεν κάνεις με 140 + κιλά. Είναι άλλη άσκηση στο κατέβασμα γιατί το ανέβασμα ξεκινάει από πόδια ενώ το κατέβασμα από μέση. To deadlift είναι άσκηση δύναμης, γίνεται πρωτίστος για να δυναμώσει το νευρικό σύστημα. Δεν γίνεται για να ταργκετάρει συγκεκριμένους μύες, δεν είναι άσκηση ραχιαίων κτλ κτλ. Αν κάποιος θέλει να βελτιώσει ραχιαίους μέση hamstrings κτλ υπάρχει το SLDL και το romanian για αυτό τον σκοπό. Η ευθεία της πλάτης δεν πρέπει να χαλάει ποτέ, ούτε οι ώμοι να πέφτουν αλλά δεν είπα κάτι τέτοιο. δες αν κάποιος απο αυτούς κατεβάζει ελεγχόμενα.. έχει πολλά deadlift το βίντεο από διαφορετικά άτομα. Οπότε δεν έχεις δεί όλα τα βιντεάκια 1
kuzko21 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 ρε αλεξ , το χω δει το βιντεακι καποιος το χε ξαναβαλει εδω. βεβαια αναφερομουν σε how to videakia οχι σε τετοια κτηνη. anyways , ακομα και αυτοι αν και γαιδουρια και αν και σηκωνουν μηχανακια και δεν εχουν καμια σχεση με εμας η τον φιλο μας , ναι , ελεγχομενα κατεβαζουν (οσο μπορουν με αυτα τα κιλα) βεβαια οταν κανουν πολλες επαναληψεις ειδα οτι κανουν SLDL/romanian η Sumo ενω κανονικο DL εκαναν μονο οταν ειχα την 1 rep @ max. Δες τον τυπο στο 6 , φαινεται ξεκαθαρα οτι δεν τον παιρνει η μπαρα μαζι της. (και ο τυπος μετα και ο προηγουμενος) τεσπα , οταν θες να δειξεις σε καποιον το DL , δεν του λες σηκωσε την ετσι και μετα φυγε κατω γιατι οταν θα φτασει στα 140 κιλα , θα φυγει απεναντι. ειναι παραδοχη οτι οταν ανεβαινουν τα κιλα χαλαει λιγο η τεχνικη αλλα φαντασου να ειναι απο την αρχη στραβη. ο φιλος δεν σηκωνει 140 κιλα οποτε δεν τιθεται θεμα αυτη τη στιγμη για την τεχνικη που θα πρεπει να ειναι το πρωτο που προσεχει. ουτε οταν φτασει βεβαια του ειπε κανεις να κανει να κατεβει μεσα σε 3-4 δευτερολεπτα , εμενα μου φανηκε οτι τον παιρνει η μπαρα βολτα , αυτο.
alex_000 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 βεβαια οταν κανουν πολλες επαναληψεις ειδα οτι κανουν SLDL/romanian η Sumo ενω κανονικο DL εκαναν μονο οταν ειχα την 1 rep @ max. Δες τον τυπο στο 6 , φαινεται ξεκαθαρα οτι δεν τον παιρνει η μπαρα μαζι της. (και ο τυπος μετα και ο προηγουμενος) ??? sumo ναι. SLDL / romanian δεν νομίζω ότι έκανε κανείς. ο τύπος στο 6 είναι η εξέρεση γιατί κάνει 11 επαναλήψεις οπότε το βάρος για αυτόν είναι 0. Γιατι δεν αναρωτιέσαι γιατί ο ίδιος τύπος στο 3:59 που κάνει deadlift στο εύρος επαναλήψεων που γίνεται ένα deadlift (1-5) ΔΕΝ το κατεβάζει καθόλου ελεγχόμενά (μόνο που δεν το πέταξε κάτω) ΔΕΝ κατεβάζουμε ελεγχόμενα το βάρος στο deadlift στο εύρος που γίνεται το deadlift (1-5) που προφανώς σε αυτό μιλάω. Αν κάνεις 15 reps κατέβαστο όπως θές αλλά, imo καλύτερα σε αυτό το εύρως επαναλήψεων να γίνεται SLDL η romanian. Αυτό δεν έχει να κάνει με το πόσια κιλά σηκώνουμε και αν είμαστε κτήνη. Αν μπορώ να κάνω max 60x3 πάλι δεν θα τα κατεβάσω ελεγχόμενα γιατί εγώ τόσο μπορώ να κάνω. Πρόσεχε πολύ την μέση σου αν κάνεις το κανονικό deadlift όπως το SLDL η το romanian γιατί θα γίνει ακριβώς αυτό που θέλεις να αποφύγεις. Οταν κάνεις 140 κιλά πρώτη φορά για 1-2 reps πχ και πας να το κατεβάσεις ελεγχόμενα θα έρθει το ασθενοφόρο 1
kuzko21 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Ο τύπος στο 6 , μπορεί να κατέβασει την λεκανη του και πιο χαμηλα , αυτο που κανει περισσοτερο σε Romanian φέρνει. Επίσης εγώ δε διαφωνω στο πως θα την κατεβάσει όταν κανει την μαξ του κάποιος , αλλά μεταξύ 1 και 5 ειναι τεράστιο το χάσμα των κιλών. Ο ίδιος τύπος στο 3 που σηκώνει τη μέγιστη του , απλα τη σηκώνει , δεν επαιξε καν θέμα τεχνικής εκεί.ακόμα και ο coach αυτο λεει αμέσως μετα. Τωρα στο πως το κάνω εγώ , κάνω αυτό που ειπα , δλδ για μενα η ασκηση εχει αρχη-τελος-αρχη οχι αρχη-τελος-πεταμα. Μέχρι τωρα δεν είχα την παραμικρή ενοχληση , οχι οτι λεει τιποτα βέβαια. Με τον παρακατω τροπο: 1x3 @ 55% 1x5 @ 65% 1xmax @ 85% Κάθε 2 βδομάδες προσπαθώ να ανεβαζω την μέγιστη.
bosei Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Kuzko δεν είναι αντιπροσωπευτικό το lift αυτουνού στο 6 γιατί απλά δεν είναι deadlift με reset αλλά με touch and go. Δεν γίνεται να κάνεις touch and go και να πετάς την μπάρα...δεν θα βγει. Δες αυτό το βίντεο από το 0.40 και μετά...είναι πρωταθλητής στην αμερική στην κατηγορία junior. http://youtu.be/e_emh8Hu4-M?list=UUWZmmDqEJv277d7hBa1nRfg 4
kuzko21 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δεκτό , προφανώς κάνω το touch and go και οχι με full reset. Θα ψαχτω. Θα με τραβηξω βιντεακι οποτε κάνω DL και θα επανελθω. 1
alex_000 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Kuzko δεν είναι αντιπροσωπευτικό το lift αυτουνού στο 6 γιατί απλά δεν είναι deadlift με reset αλλά με touch and go. Δεν γίνεται να κάνεις touch and go και να πετάς την μπάρα...δεν θα βγει. Δες αυτό το βίντεο από το 0.40 και μετά...είναι πρωταθλητής στην αμερική στην κατηγορία junior. http://youtu.be/e_emh8Hu4-M?list=UUWZmmDqEJv277d7hBa1nRfg αγαπάμε candito. Ο τύπος στο 6 , μπορεί να κατέβασει την λεκανη του και πιο χαμηλα , αυτο που κανει περισσοτερο σε Romanian φέρνει. Επίσης εγώ δε διαφωνω στο πως θα την κατεβάσει όταν κανει την μαξ του κάποιος , αλλά μεταξύ 1 και 5 ειναι τεράστιο το χάσμα των κιλών. Δεν κάνεις ελεγχόμενο κατέβασμα ούτε στο 1 ούτε στα 5. Πρόσεξε το πολύ έτσι γίνονται οι δισκοκήλες. Το κατέβασμα ξεκινάει από την μέση και γίνεται κυρίως με την μέση. Αν θες ελεγχόμενα ρεπς (καλά κάνεις και εγώ ελεγχόμενα προτιμάω) SLDL η romanian, άσε το deadlift. 2
bosei Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δεκτό , προφανώς κάνω το touch and go και οχι με full reset. <br> Θα ψαχτω.<br> Θα με τραβηξω βιντεακι οποτε κάνω DL και θα επανελθω. Ασε τα touch and go...κανε ολες τις reps με reset...θα χρειαστει να ριξεις λιγα κιλα παντως. 1
aekoriginal21 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Παιδιά μια ερώτηση/απορία. Έχω Δευτέρα Τεταρτη Παρασκευή: Τρικέφαλα Πλάτη Ώμους Τρίτη Πέμπτη: Δικέφαλα Στήθος Πόδια Ενώ βγάζω την πρώτη μέρα της εβδομάδας την γυμναστική άνετα, τις υπόλοιπες ενώ ΜΠΟΡΩ να σηκώσω τα βάρη, μου βγαίνει η πίστη γιατί είμαι πιασμένος απο την πρώτη. Μήπως βάζω περισσότερα κιλά απο ότι πρέπει; Πως το διαχειρίζεστε εσείς αυτό το πράγμα;
Moderators Spect~ Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 κατσε κανεις 3φορες τη βδομαδα Τρικεφαλα Πλατη και ωμους μαζι και 2 φορες τη βδομδα δικεφαλα στηθος και ποδια μαζι? Γιατι?
kuzko21 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 αγαπάμε candito. Δεν κάνεις ελεγχόμενο κατέβασμα ούτε στο 1 ούτε στα 5. Πρόσεξε το πολύ έτσι γίνονται οι δισκοκήλες. Το κατέβασμα ξεκινάει από την μέση και γίνεται κυρίως με την μέση. Αν θες ελεγχόμενα ρεπς (καλά κάνεις και εγώ ελεγχόμενα προτιμάω) SLDL η romanian, άσε το deadlift. Ασε τα touch and go...κανε ολες τις reps με reset...θα χρειαστει να ριξεις λιγα κιλα παντως. Θα τραβηξω βιντεο για να το συζητησουμε. απο κει και περα το κατεβασμα του τυπου που εβαλε ο μπος δεν ειναι ιδιο με του φιλου στην προηγουμενη σελιδα , ο τυπος ειναι ολοισιος και οι ωμοι ειναι κλειδωμενοι , οποτε εκει επιμενω.
aekoriginal21 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 κατσε κανεις 3φορες τη βδομαδα Τρικεφαλα Πλατη και ωμους μαζι και 2 φορες τη βδομδα δικεφαλα στηθος και ποδια μαζι? Γιατι? Έτσι μου τα έβγαλαν στο γυμναστήριο. Τώρα το υπολόγιζε πως θα πηγαίνω 4 μέρες και το σκέφτηκε 2 και 2, αλλά μου είπε αν πηγαίνω 5 φορές την εβδομάδα να κάνω 3 φορές τις πρώτες μυικές ομάδες. Τώρα σωστά λάθος απο μέρος τους, δεν ξέρω.
alex_000 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2014 Θα τραβηξω βιντεο για να το συζητησουμε. απο κει και περα το κατεβασμα του τυπου που εβαλε ο μπος δεν ειναι ιδιο με του φιλου στην προηγουμενη σελιδα , ο τυπος ειναι ολοισιος και οι ωμοι ειναι κλειδωμενοι , οποτε εκει επιμενω. καλά κάνεις, έτσι πρέπει να είναι, όρθια η μέση, ψηλά οι ώμοι, απλά δεν "κρατάμε" τα κιλά στο κατέβασμα. Έτσι μου τα έβγαλαν στο γυμναστήριο. Τώρα το υπολόγιζε πως θα πηγαίνω 4 μέρες και το σκέφτηκε 2 και 2, αλλά μου είπε αν πηγαίνω 5 φορές την εβδομάδα να κάνω 3 φορές τις πρώτες μυικές ομάδες. Τώρα σωστά λάθος απο μέρος τους, δεν ξέρω. εφόσον θέλεις σπλιτ κάνε είτε 3 φορές την εβδομάδα Στηθος / Ωμους / Τραπς Πλάτη / Χέρια Πόδια είτε 6 φορές την ευδομάδα Στηθος / Ωμους / Τραπς Πλάτη / Χέρια Πόδια κενό Στηθος / Ωμους / Τραπς Πλάτη / Χέρια Πόδια είτε 4 φορές Στήθος Ωμους Πλάτη / Τραπς Πόδια Χέρια αυτό που κάνεις αφήνει μόνο μια μέρα από την προπόνηση ποδιών μέχρι την επόμενη και το νευρικό σου σύστημα τα παίζει (λογικό, είδικά αφού την Δευτέρα το γαμάς γιατί έχεις ξεκουραστεί το σκ). Για να κάνεις αυτό που κάνεις θέλει χαμηλό volume ασκήσεων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις