Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Περα απο την πλακα μαργαριτα δεν ξερεις ποσο σημαντικο ειναι να εχεις καποιον να σε τραβαει! ξερεις ποσες φορες με εχουν τραβηξει ή εχω τραβηξει κοσμο? το μονο θεμα ειναι οτι αν δεν ξερεις τι σου γινετε και το παρακανεις θα μεινεις στον τοπο και δεν θα βγαλεις την προπονηση ή τον αγωνα

• Like 1
  • Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Αυτα ειναι... μπραβοβρε μπος...

Εχω θελω πρωτεινη..

Μερικοι με χουν γυρισει το μυαλο.εξω οταν βγαινω..

Ο αλλος ειναι σαν γοριλας, φοραει κολλητη μαυρη μπλουζα και συνεχεια να κοιτιεται...

Λεω δεν παμε καλα... αυριο αρχιζει το deload....

• Like 2
Δημοσ.

Περα απο την πλακα μαργαριτα δεν ξερεις ποσο σημαντικο ειναι να εχεις καποιον να σε τραβαει!

το θεμα ειναι να μπορει να σε τραβαει !

ο κολλητος προετοιμαζεται για τον μαραθωνιο και ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ  μιλαω εχει την κοπελα του μαζι (αθλητρια , τρεχει 5-10χλμ) να τον βοηθαει  να του δινει κανα νερακι κτλ και δεν τον προλαβαινει ουτε με ποδηδαλο, αν εχει λιγο κινηση τον χανει ! δε κανω καθολου πλακα , ρωτηστε για (υπερ)αθλητες που τρεχουν τα 42  χλμ σε λιγοτερο απο 2.33 και θα καταλαβετε γιατι ταχυτητες μιλαμε ! πυραυλος κανονικα ...

Δημοσ.

Αυτα ειναι και μας μας παιρνει τηλεφωνο κανεμας κουριες λεει ειμαι εδω σε βολευει να ερθεις οχι ελα πιο πανω..

Αυτος θα εβαζε παππουτσια σε ενα λεπτο εκει...

Εχουμε και λεμε για οσους θελουν λιγοο να αυξησουν την δυναμη τους.

Το χω δοκιμασει και τα λεω.....

Για μενα πρεπει αν οχι για ολο το χειμωνα αλλα για οχτω εβδομαδες να κανουμε προπονηση δυναμης με αυξηση κιλων...

Γιατι αν δεν κανουμε ικανοποιητικα κιλα με.βαση το σωμα μας, τα.σωματικα μας κιλα νομιζω τζαμπα προσπαθουμε.

Χωριστε τις προπονησεις σε τεσσερις μερες.

Στηθος: πιεσεις στηθους 5*5 3*5

Ωμοι: Στρατιωτικες 5*5 3*5

Ποδια : squat 5*5 3*5

Πλατη :αρσεις θανατου 5*5 3*5 / 1*5 1*3 1*1

μετα βαλτε οτι ασκησεις θελετε αναλογα με τις αναγκες τις ημερας, ολες οι βασικες με.ελευθερα βαρη, μην παει κανεις κανει σκουοτ στο μηχανημα σμιθ ή πιεσεις στηθους, ας το αφησει καλυτερα... αν δεν μπορειτε με μπαρα, φοβαστε καντε με αλτηρες αλλα νομιζω δεν βολευει.

Εχετε αν μπορειτε εναν φιλος.σας διπλα σας.. να σας βοηθαει.. να στε σιγουροι οτι ξερει και δεν φοβαται.

Πολυ μα παρα πολυ φαι ομως....

Οταν φτασεται σε ικανοποιητικα.κιλα θα το καταλαβετε, μετα αλλαξτε το σε οτι σας αρεσει.

Αν αποτυχεται μην το βαλετε κατω συνεχιστε την προπονηση, την αλλη φορα ριξτε το βαρος και αρχιστε να ξανανεβαινεται.

Οπωσδηποτε deload μπορει να σας φαινεται βαρετο αλλα επιβαλλεται...

Δημοσ.

Θεμα για ζαλαρη συζητηση που προεκυψε απο την περιεργια μου.

Οταν κανεις γυμναστικη αλλαζει το DNA σου? Οχι βασικα χαρακτηριστικα κομματια, αλλα οι αλλαγες στο σωμα σου, επιφερουν μικροαλλαγες στο γενετικο σου υλικου, το οποιο να περνιεται στην μετεπειτα γενια?

Δλδ αν εισαι 80 κιλα με 8% την στιγμη που κανεις παιδι, θα εχει γενετικη προδιαθεση σε αθλητισμο και μυικοτητα, και αντιστοιχα αν εισαι 100 με 27% θα εχει προδιαθεση σε παχος και θα ειναι ενδομορφος κτλ?

Δημοσ.
Γαμώτο και ξανά γαμώτο...

Το πρώτο γαμώτο είναι επειδή το bike computer στη μέση (περίπου) της μεγάλης διαδρομής αποφάσισε να "κολλήσει", μέχρι να θυμηθώ πώς γίνεται reset είχα φτάσει σχεδόν σπίτι μου... Χώρια του ότι με το reset, χάθηκε η καταγραφή που είχε κάνει μέχρι να κολλήσει, οπότε απλά "υπολογίζω" ότι η συνολική διαδρομή ήταν γύρω στα 110χλμ.

Το δεύτερο γαμώτο είναι επειδή μία ώρα πριν τη δεύτερη χαλαρή διαδρομή, "άνοιξαν οι ουρανοί", ξεκίνησε μια απίστευτης έντασης καταιγίδα (μέχρι και χαλάζι έριξε) με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η ποδηλασία...

• Moderators
Δημοσ.

μαους προφανως ειτε θα πας με καποιον λιγο καλυτερο σου ωστε η διαφορα σας να ειναι λογικη και να σε τραβηξει οσο ακριβως χρειαζεται χωρις να μεινεις στον τοπο ή ο γρηγορος θα "χαλασει" την προπονηση του και θα πεσει στο ρυθμο του αργου(ελαχιστα πιο γρηγορο) 

οπως και να χει ξερουμε με ποιον θα παμε για προπονηση! δεν παμε ετσι!

Δημοσ.

Ειτε σπεκτ ο αργος αδυναμος.γινεται καλυτερος προσπαθωντας να τον φτασει...

wizzy ποσες θερμιδες παιζει να εκαψες και τι φαγητο να εριξες τωρα...

Δημοσ.

Θεμα για ζαλαρη συζητηση που προεκυψε απο την περιεργια μου.

Οταν κανεις γυμναστικη αλλαζει το DNA σου? Οχι βασικα χαρακτηριστικα κομματια, αλλα οι αλλαγες στο σωμα σου, επιφερουν μικροαλλαγες στο γενετικο σου υλικου, το οποιο να περνιεται στην μετεπειτα γενια?

Δλδ αν εισαι 80 κιλα με 8% την στιγμη που κανεις παιδι, θα εχει γενετικη προδιαθεση σε αθλητισμο και μυικοτητα, και αντιστοιχα αν εισαι 100 με 27% θα εχει προδιαθεση σε παχος και θα ειναι ενδομορφος κτλ?

Οχι, δεν επηρεάζεται το DNA από τις επιλογές που κάνεις ως άτομο. Είναι ήδη καθορισμένο κατά τη διάρκεια της σύλληψης και μένει αναλλοίωτο σ' όλη σου τη ζωή -εκτός κι αν επηρεαστεί από παράγοντες μετάλλαξης όπως ακτινοβολία. Γι αυτό βγάλε το κινητό από την τσέπη, δε το θες κοντά στα @@ σου ;)

-------------------\

Πονάει όλο το κορμί, ειδικά τα πόδια που τα έχω βάλει στο μάτι αφού έχω σκοπό να τα μετατρέψω από καλαμάκια σε γυμνασμένα και να καταρρίψω την ιδέα περί "σκαριού". Είχα κανονίσει κάθε Κυριακή πρωί να πηγαίνω βόλτα το σκύλο αλλά δε νομίζω να το κάνω, έχω ανάγκη να ξεκουραστώ. 

Εν τω μεταξύ, εδώ και 2 βδομάδες ακολουθώ διατροφή στο στυλ που ανέφερε παλιότερα ο Άλεξ. Δηλαδή τις 4 μέρες που γυμνάζομαι με βάρη τρώω πολύ πολύ ενώ τις υπόλοιπες τρεις που είτε κάνω αεροβική είτε ξεκούραση τρώω πολύ λιγότερο. Αν ας πούμε έχω στόχο τις 2500 θερμίδες, τις μέρες που γυμνάζομαι πάω στις 2800 και τις άλλες 2200. Παρατηρώ ότι λειτουργεί πολύ θετικά καθώς ναι μεν βάζω πιο αργά κιλά αλλά μπαίνουν σωστά κι έτσι θα είναι πιο εύκολο αργότερα όταν θα κάνω γράμμωση.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

λιβε αυτο ειναι το νοημα του να κανεις προπονηση με καποιον πιο γρηγορο απο σενα !αυτο το να σε τραβαει που λεμε εννοουμε να σε κανει να πας λιγο πιο γρηγορα ή λιγο πιο μακρια απο οτι μπορεις!

Δημοσ.

Μαλλον παρα εκανα εντιτ στη μια σα φαντασμα φαινεται χαχα!<br><br> Παρολαυτα τρικεφαλακι says hi!<br><br><br><br> <br><br><br><br> <br><br><br><br><br><br> Sent from my iPhone using Insomnia

τουμπανος κοπελια ,εχεις παρει σημαντικα σε σχεση με την αρχη.

Sent from my ipad4 using Insomnia

• Like 2
Δημοσ.

wizzy ποσες θερμιδες παιζει να εκαψες και τι φαγητο να εριξες τωρα...

Υπολογίζω, βάσει προηγούμενων στατιστικών (διάρκεια ποδηλασίας, απόσταση διαδρομής, δυσκολία διαδρομής κτλ), ότι πρέπει να έκαψα γύρω στις 3000 θερμίδες. Πάντως, μετά από κάθε ποδηλασία, τρώω πολύ προσεκτικά - δεν χλαπακιάζω ό,τι βρω μπροστά μου. Φροντίζω να παίρνω πρωτεΐνη (σε μορφή recovery bars) για αποκατάσταση των μυών και επικεντρώνω τα γεύματά μου σε συνδυασμό υδατανθράκων και πρωτεϊνών.

ΟΚ, μία φορά το μήνα, μπορεί να "χτυπήσω" και ένα παγωτό, μετά την ποδηλασία, αλλά δεν λέει κάτι...

Αποτελέσματα 1ης εβδομάδας προπόνησης άνω κορμου "Πρόγραμμα yannis27gr"

Ημέρα       Άσκηση    Επαναλήψεις (5 sets/failure)

Δευτέρα    Chin ups      4, 5, 5, 4, 4

Τρίτη         Push ups    14, 16, 15, 15, 15

Τετάρτη     Pull ups      1, 1, 1, 0, 1

Πέμπτη      Push ups    15, 15, 16, 15, 15

Παρασκευή Chin ups    5, 5, 4, 4, 4

Την επόμενη εβδομάδα αντί για δύο μερες Chin ups θα έχει δύο μέρες Pull ups και αντί για push ups θα έχει βυθίσεις τρικεφάλων.

Αποτελέσματα 2ης εβδομάδας προπόνησης άνω κορμου "Πρόγραμμα yannis27gr"

Ημέρα       Άσκηση    Επαναλήψεις (5 sets/day @ failure)

Δευτέρα    Pull ups      1, 1, 1, 1, 1

Τρίτη         Diamond Push ups    13, 13, 13, 11, 13

Τετάρτη     Chin ups      5, 5, 5, 5, 5

Πέμπτη      Diamond Push ups   13, 13, 13, 13, 13

Παρασκευή Pull ups    1, 1, 1, 1, 1

Την επόμενη εβδομάδα επιστρέφω στο πρόγραμμα της προ-προηγούμενης εβδομάδας (όπως στο quoted post), την μεθεπόμενη στο πρόγραμμα της εβδομάδας που πέρασε κι ούτω καθεξής.

Είναι πολύ νωρίς να μιλήσω για πρόοδο, αλλά παρατηρώ ότι σταθεροποίησα τις επαναλήψεις των Chin Ups και των Pull Ups. Κάποιες φορές κατάφερα να κάνω και άλλη μισή επανάληψη στα Pull ups, αλλά εφόσον δεν την ολοκλήρωσα δεν είναι άξια σημείωσης. Την επόμενη εβδομάδα θα πιεστώ να αυξήσω τις επαναλήψεις σε Chin Ups και να σταθεροποιήσω τις επαναλήψεις των Push Ups σε 16.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...