TriLoBiTe Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 το μεγαλυτερο λαθος σου μαργαριτα ειναι που η φετα ΔΕΝ ειναι μεσα στις φακες Μάου εκπλήσσομαι, απ' ό,τι θυμάμαι δεν ήσουνα και πολύ του τυριού.. Φετα μέσα στις φακές? θα λιώσει και δεν θα ειναι ωραια ρε. Την προτιμάς κι εσύ στον τραχανά ε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mau-Maus Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Μάου εκπλήσσομαι, απ' ό,τι θυμάμαι δεν ήσουνα και πολύ του τυριού.. καλα θυμασαι ! αν το κανεις ομως το λαθος , καντο σωστα σταρ γι αυτο παει πολυ μεσα - επειδη λιωνει!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Star_Light Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 φετα και τραχανα? ίουυυυυυ δεν αντέχω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Οτιδηποτε τσιγαρισμένο γινεται βαρύ και δύσπεπτο. Το λάδι καλο ειναι να μπαινει ωμο αφου έχει τελειωσει το ψησιμο του φαγητου. Κατα τα αλλα στην κατσαρολα ολα αυτα. Οτι ειπες ειναι τιγκα στην πρωτεινη απο οσπρια. Τι εννοεις? Πιο συγκεκριμενα οσον αφορα το μαγειρεμα της φακης, επειδη δεν το πολυεχω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
margaritagr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 εννοειται οτι τη βαζω μεσα!!! απλα οχι ολο το κομματι μαζι, λιγο λιγο γιατι δε θελω να παπαριασει τελειως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Star_Light Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Τι εννοεις? Πιο συγκεκριμενα οσον αφορα το μαγειρεμα της φακης, επειδη δεν το πολυεχω Ψησιμο στην κατσαρολα ρε παιδι μου και μολις ειναι έτοιμο λαδάκι στο τέλος. Κλεινεις το μάτι δηλαδη και βάζεις λάδι. Προς το παρον μαγειρευει η μάνα μου απο Μαρτιο και μετά που θα πάρω την τοποθέτηση μακρυά απο το σπιτάκι μου θα αρχισω να μαγειρευω και εγω απο το να εισαι σχολή πάντως καλυτερα Καστελοριζο και ας πλενομαι - μαγειρευομαι μονος μου!!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
margaritagr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Νεροβραστο δλδ και να βαζεις το λαδι μετα... Μπα εγω δε μπορω να το φαω με τπτ ετσι, καθεται το λαδι πανω και τοτε ειναι που μου πεφτει βαρυ! Γενικα εγω τη φακη τη θελω πηχτη χωρις πολλα υγρα, σημερα μου την εκανε η μαμα μου ετσι, αλλα γυρισα κ εγω κουρασμενη και δεν ειχα ορεξη να καθομαι να σουρωνω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TriLoBiTe Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 καλα θυμασαι ! αν το κανεις ομως το λαθος , καντο σωστα σταρ γι αυτο παει πολυ μεσα - επειδη λιωνει!!! Μερακλής. Επειδή όμως με τα όσπρια δεν πολυτρώω φέτα, κάν' το γραβιέρα και θα συμφωνήσουμε. φετα και τραχανα? ίουυυυυυ δεν αντέχω Χαχαχα ήταν προβοκατόρικο το μηνυμά μου,το θυμόμουν πως δε σου αρέσει. (+1 για πλιγούρι και μπάμιες όμως για να συμφωνήσουμε σε κάτι } 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Star_Light Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Ναι νεροβραστο στην κατσαρολα. Το αφηνεις να τραβηξει τα ζουμιά του και μετά βαζεις λαδάκι. Και αλατάκι. Μερακλής. Επειδή όμως με τα όσπρια δεν πολυτρώω φέτα, κάν' το γραβιέρα και θα συμφωνήσουμε. Χαχαχα ήταν προβοκατόρικο το μηνυμά μου,το θυμόμουν πως δε σου αρέσει. (+1 για πλιγούρι και μπάμιες όμως για να συμφωνήσουμε σε κάτι } Θα δεχομουν να φάω παντως πλιγουρι και μπάμιες για ενα 24ωρο αμα ειχα άδεια ως την Τετάρτη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TriLoBiTe Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Θα δεχομουν να φάω παντως πλιγουρι και μπάμιες για ενα 24ωρο αμα ειχα άδεια ως την Τετάρτη Και τα 2?? Κομάντο είσαι.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Ψησιμο στην κατσαρολα ρε παιδι μου και μολις ειναι έτοιμο λαδάκι στο τέλος. Κλεινεις το μάτι δηλαδη και βάζεις λάδι. Προς το παρον μαγειρευει η μάνα μου απο Μαρτιο και μετά που θα πάρω την τοποθέτηση μακρυά απο το σπιτάκι μου θα αρχισω να μαγειρευω και εγω απο το να εισαι σχολή πάντως καλυτερα Καστελοριζο και ας πλενομαι - μαγειρευομαι μονος μου!!!!!! Δεν νομιζω να τρωγεται ετσι αλλα θα το δοκιμασω. Για παμε ομως βημα βημα. -Βαζω νερο βραζει, ριχνω φακες -Πεταω τα ζουμια ριχνω νερο και βραζβ -Μολις δω οτι το πινει σιγα σιγα, σβηνω ματι και ριχνω λαδι και το αφηνω στο σβησμενο ματι? Ποση ωρα βραζω και ποσο λαδι να ριξω στο τελος? Μαργαριτα εσυ που μαγειρευεις το χεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Να πάρετε χύτρα, μειώνει το χρόνο μαγειρέματος στο 1/4 (δηλαδή αν με την κλασσική κατσαρόλα θέλετε 1 ώρα βράσιμο για ρεβίθια, με χύτρα θα χρειαστείτε 15 λεπτά). Το λάδι στο τέλος είναι μεν πιο υγιεινό αλλά θέλει χρόνο να το συνηθίσει κανείς, αλλάζει πολύ τη γεύση των φαγητών. Υ.Γ. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω ζέσταμα Άλεξ, μπορεί και να μην προπονηθώ καθόλου αν "αναγκαστώ" να κάνω ζέσταμα, μιλάμε το απεχθάνομαι -και δεν έχω ιδέα γιατί. Όσο το καταφέρνω χωρίς τραυματισμό, κι όσο διαβάζω ότι είναι κι άλλοι βλαμένοι σαν και μένα, δεν έχω λόγο να το αλλάξω. Υ.Γ.2. κι εγώ μαγειρεύω ροκ, ό,τι θες απο συμβουλες μαγειρικής, ρίχτο. στα περί φακής, κατ αρχάς, ξεψάχνισε τες πριν τις βράσεις μην έχουν καμια πέτρα μέσα, Μετά, τσιγαρίζεις λίγο κρεμμύδι/σκόρδο, ρίχνεις τις φακές και βραστό νερό που έχεις ετοιμάσει στο βραστήρα, ή κρύο αν δεν έχει βραστήρα. Τις βράζεις όσο χρειάζεται για να μαλακώσουν - ο χρόνος ποικίλει ανάλογα τις συνθήκες. Σιγανό βράσιμο, έτσι; Αν σου αρέσει, ρίχνεις και χυμό τομάτας -για να βγουν κόκκινες, άλλοι τις τρώνε χωρίς. Μόλις ετοιμαστούν, σβήνεις το μάτι και ρίχνεις λίγο λάδι. Ανακάτεψε και άσε 2-3 λεπτά. Αν θέλεις να μην πάει χαμένος ο σίδηρος, φρόντισε να απομακρύνεις γαλακτοκομικά/αυγά και αντίθετα συνόδεψε με βιταμίνη C (π.χ. να στύψεις λεμόνι). Τετραπλασιάζεται η απορρόφηση. Αυτά Υ.Γ.3. Η κόρη μου στις 3 βδομάδες που έμεινε νοσοκομείο την άνοιξη, αυτό που θυμάται είναι τα... φασολάκια μου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Moderators Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 ΤΙς θυμάται ΓιΑτί ήταν καλα τα φασολάκια ή Επειδή δεν ήταν; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
margaritagr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Βρασιμο σε σιγανη φωτια κι οπως στα ειπε ο γιαννης...μπορεις μετα απο καποια λεπτα να δοκιμασεις, για να δεις αν ειναι σκληρες ακομα και θελουν κι αλλο. Ντοματα εμεις βαζουμε παντα. Ειναι οντως δυσκολο το λαδι στο τελοσ θελει συνηθεια.. Να σκεφτεις εμενα ο μπαμπας μου ενω τις μαγειρευουμε "κανονικα", βαζει και ωμο μετα εξτρα στο πιατο του, εγω δε τη παλευω. Αν το κανεις πρωτη φορα ετσι κανε μια μικρη ποσοτητα να δεις να θα σ αρεσει και πως θα σου κατσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wizzy Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Αμα δε βαριεσαι να ξαναβαλεις τη συνταγη για τη πιτα μια... Μαργαρίτα, η συνταγή πιο κάτω (από εδώ): Βρώμη 100γρ (Κουάκερ), 3 ασπράδια αυγού σκέτα, 1 ολόκληρο αυγό, μερικές σταφίδες (20γρ) ή αποξηραμένα βατόμουρα ή 2-3 ξερά δαμάσκηνα σε κομματάκια, λίγη κανέλα. Βάζετε στο μίξερ την βρώμη, μαζί με τα ασπράδια, το αυγό, τις σταφίδες, την κανέλα και τα ανακατεύετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Βάζετε μια λαδόκολα σε ένα pyrex και απλώνετε το μείγμα. Με ένα κουτάλι (ελαφρώς βρεγμένο) μπορείτε να το κάνετε ομοιόμορφο σε όλο το μήκος του. Το αφήνετε να ψηθεί μέχρι να γίνεται ροδοκόκκινο (ή σχεδόν καφέ). Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει λίγο. Κατόπιν, μπορείτε να το κόψετε σε φέτες (κομμάτια) και α) σερβίρετε με μπόλικο μέλι από πάνω ή μαρμελάδα ή/και μια κομμένη μπανάνα σε φέτες. Αν θέλετε προσθέτετε και λίγη ακόμα κανέλλα. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα φρούτα, όπως πχ. φράουλες, σταφύλι κτλ. για περισσότερη γεύση και θρεπτικά συστατικά β) επειδή δεν είναι ανάγκη να φάτε όλη την "παραγωγή" μονοκοπανιά (θυμηθείτε, πρωινό κάνετε!), μπορείτε να το φυλάξετε σε ένα τάπερ στο ψυγείο και να το φάτε αργότερα (την επόμενη μέρα κτλ). Καλό θα ήταν, φυλαχθεί στο ψυγείο, πριν το φάτε, να το ζεστάνετε λίγο (π.χ. στην τοστιέρα) για να εξατμιστεί η όποια υγρασία μπορεί να έχει εισχωρήσει στις φέτες. Εάν κάποιος θέλει να κάνει περισσότερο, να ξέρει ότι οι ποσότητες είναι ανάλογες. Π.χ. για 200γρ βρώμη, χρησιμοποιήστε 6 ασπράδια αυγού, 40γρ σταφίδες κτλ. Το μόνο που δεν αλλάζει είναι το αυγό (1 αυγό). Όσες φορές το έκανα, δεν βγήκε όμορφο, αλλά δεν με ενδιέφερε, αρκεί που είναι νόστιμο και θρεπτικό. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις