Fotis13 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Σορρυ ρε παίδες αν έχει ξανα(α)ναφερθεί, αλλά αυτή η μαλακία(?) δίαιτα 5/2 που λένε, τι φάση είναι? Έχει κάνει κανείς? Έχει χάσει? Ισχύει ότι κανει γενικά καλό στον οργανισμό πέρα απο το χάσιμο ή ειναι οι γνωστές βλακειούλες που ψάχνουμε όλοι όσοι σκεφτόμαστε πίτσα και κατουράμε ενδορφίνη; Εγω δεν ξερω καν γιατι πραγμα μιλας
Moderators Spect~ Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Σορρυ ρε παίδες αν έχει ξανα(α)ναφερθεί, αλλά αυτή η μαλακία(?) δίαιτα 5/2 που λένε, τι φάση είναι? Έχει κάνει κανείς? Έχει χάσει? Ισχύει ότι κανει γενικά καλό στον οργανισμό πέρα απο το χάσιμο ή ειναι οι γνωστές βλακειούλες που ψάχνουμε όλοι όσοι σκεφτόμαστε πίτσα και κατουράμε ενδορφίνη; προσωπικη αποψη ειναι οτι ειναι μαλακιες. η κανεις διαιτα/διατροφη ή δεν κανεις! τα τσιτ μιλ κτλ ειναι απλα μια μαλακια για να δικαιλογουμε τις μαλακιες που θελουμε να φαμε!! ενας λογος που δεν αξιζει αυτη η διαιτα ειναι γιατι σε 2 μερες ανετα χαλας και με το παραπανω αυτα που εκανες στις 5 μερες!!
dimitra_m3 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 διαιτα "το γεφυρι της Αρτας". Καλημερες!!!
yannis27gr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Σορρυ ρε παίδες αν έχει ξανα(α)ναφερθεί, αλλά αυτή η μαλακία(?) δίαιτα 5/2 που λένε, τι φάση είναι? Έχει κάνει κανείς? Έχει χάσει? Ισχύει ότι κανει γενικά καλό στον οργανισμό πέρα απο το χάσιμο ή ειναι οι γνωστές βλακειούλες που ψάχνουμε όλοι όσοι σκεφτόμαστε πίτσα και κατουράμε ενδορφίνη; δίατα= τρώω λιγότερο για χ διάστημα και χάνω ψ κιλά. Έπειτα, επιστρέφω στα παλιά, κομματάκι πιο πεινασμένος από πριν και βάζω πίσω τα ψ κιλά που έχασα προσαυξημένα ανάλογα το τρέχων επιτόκιο. Αν θες να χάσει κιλά πρέπει να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες. Ξέχνα δίαιτες και μαλακίες. Πάρτο σοβαρά, φτιάξε διατροφικό πλανο και γράψτο εδώ να σου πουμε τι θα μπορούσες να αλλάξεις ώστε α) να μην πεινάς β) να είναι θρεπτική γ) να έχει λιγότερες θερμίδες. 3
liakjim Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Έχει δοκιμάσει κανείς το 16/8 (δλδ 8 ώρες τρως και 16 ώρες νηστικός) που προτείνει αυτός ; http://www.leangains.com/ Θεωρητικά λέει ότι οι 16 ώρες αφαγίας εκτός ότι δεν έχει καμία επίπτωση σε μεταβολισμό/κόπωση/πτώση γλυκογόνου (λέει πώς είναι μύθος), προκαλούν ενεργοποίηση της αυξητικής ορμόνης κ άρα τελικά καλύτερα αποτέλεσματα σε αύξηση μυικού ιστού. Σχετική έρευνα http://www.lift-heavy.com/intermittent-fasting/ Μιας κ έτσι γλιτώνεις το άγχος του φάε κάθε 3-4 ώρες , φάε κ πρωινό , φάε κ σνακ κτλ , απλά δλδ τρώς πχ το μεσημέρι στις 1200 μέχρι τις 2000 ότι θα έτρωγες και μέχρι αύριο την ίδια ώρα απλά τίποτα (ούτε ζάχαρη στον καφέ). Λέω να δοκιμάσω.
wizzy Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Intermittent fasting, νομίζω έκανε ο Alex για κάποιο καιρό, περίμενε να το δει για να σου απαντήσει.
Moderators Spect~ Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 ναι εκανε! (και θα ξανακανει απο οσο ξερω) απλα απο αυτα που ειχε πει αν θυμαμαι καλα ειναι οτι αν το κανεις πρεπει να το κανεις σωστα!!
alex_000 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Μιας κ έτσι γλιτώνεις το άγχος του φάε κάθε 3-4 ώρες , φάε κ πρωινό , φάε κ σνακ κτλ , απλά δλδ τρώς πχ το μεσημέρι στις 1200 μέχρι τις 2000 ότι θα έτρωγες και μέχρι αύριο την ίδια ώρα απλά τίποτα (ούτε ζάχαρη στον καφέ). Λέω να δοκιμάσω. ναι έκανα πάνω από 1 χρόνο intermittent fasting. Το σταμάτησα απλά γιατί κάνω όγκο και θέλω να βάλω κιλά εύκολα (και μάλον παραμπένουν έυκολα ) επίσης το πρόγραμμα που κάνω τώρα δεν το σηκώνει το IF. Συνέχεια πεινάω, ασταμάτητα πρωί βράδυ. Είναι βαρύ το πρόγραμμα και το σώμα λέει συνεχώς "μαλάκα φάε" .. ------ Το intermittent fasting είναι πάρα πολύ καλό για να χάσεις λίπος σε υποθερμική διατροφή γιατί παρόλο που είσαι υποθερμιδικά, δεν νιώθεις ότι κάνεις κάποια "δίαιτα" γιατί τρως πολύ γερά γεύματα. Δεν έχει κάποιο κίνδυνο για την υγεία και συνηθίζεται το πολύ σε 1-2 μέρες αν έχεις θέμα (εγώ δεν είχα). Σε recomp επίσης είναι πολύ καλό, για όγκο δεν θα το πρότεινα γιατί είναι λίγο δύσκολο να χωρέσουν οι θερμίδες. Αν εξαιρέσουμε αυτά δεν υπάρχει κάποιο "μαγικό" αποτέλεσμα. Αν σε βολεύει για να μην τρως με το ρολόι κάθε 3 ώρες φυσικά κάντο, αλλά το θέμα είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνεις 6 γεύματα την ημέρα αν δεν τα γουστάρεις. Όσα σε βολεύει κάνεις δεν υπάρχει σοβαρή διαφορά αν τρως ακριβώς το ίδιο φαγητό. Αυτό που θες να δοκιμάσεις δεν είναι καλό πρωτόκολλο γιατί το τελευταίο γεύμα σου είναι πολύ μακρυά από τον ύπνο. Οι ώρες που κάνεις το IF έχουν να κάνουν με το ποιες ώρες πας gym. Όλες η οι περισσότερες θερμίδες που τρως πρέπει να έιναι μετά το gym 1
Fotis13 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Έχει δοκιμάσει κανείς το 16/8 (δλδ 8 ώρες τρως και 16 ώρες νηστικός) που προτείνει αυτός ; http://www.leangains.com/ Θεωρητικά λέει ότι οι 16 ώρες αφαγίας εκτός ότι δεν έχει καμία επίπτωση σε μεταβολισμό/κόπωση/πτώση γλυκογόνου (λέει πώς είναι μύθος), προκαλούν ενεργοποίηση της αυξητικής ορμόνης κ άρα τελικά καλύτερα αποτέλεσματα σε αύξηση μυικού ιστού. Σχετική έρευνα http://www.lift-heavy.com/intermittent-fasting/ Μιας κ έτσι γλιτώνεις το άγχος του φάε κάθε 3-4 ώρες , φάε κ πρωινό , φάε κ σνακ κτλ , απλά δλδ τρώς πχ το μεσημέρι στις 1200 μέχρι τις 2000 ότι θα έτρωγες και μέχρι αύριο την ίδια ώρα απλά τίποτα (ούτε ζάχαρη στον καφέ). Λέω να δοκιμάσω. Κανει ο Αλεξ ,περιμενε να μπει να στα πει αναλυτικα .Αργησα 2
Sellers Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 δίατα= τρώω λιγότερο για χ διάστημα και χάνω ψ κιλά. Έπειτα, επιστρέφω στα παλιά, κομματάκι πιο πεινασμένος από πριν και βάζω πίσω τα ψ κιλά που έχασα προσαυξημένα ανάλογα το τρέχων επιτόκιο. Αν θες να χάσει κιλά πρέπει να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες. Ξέχνα δίαιτες και μαλακίες. Πάρτο σοβαρά, φτιάξε διατροφικό πλανο και γράψτο εδώ να σου πουμε τι θα μπορούσες να αλλάξεις ώστε α) να μην πεινάς β) να είναι θρεπτική γ) να έχει λιγότερες θερμίδες. To θέμα είναι ότι δεν μπορώ και δεν μ'αρέσει να ζω με προγραμματισμένο φαγητό. Δεκτό το ότι πρέπει να κόψω τα χαζά (junk food, μπεικον, τηγανιτό κ.λ.π) αλλά έστω, αυτό που είναι να φάω, θέλω να το φάω όταν πεινάσω, και όχι να έχω το νου μου στο τι λέει ένα χαρτί. Αν ξεκινησω έτσι με χαρτί, θα έχω στο νου μου συνέχεια ότι κάνω διατροφή και θα πεινάω 24/7.
yannis27gr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Οχι, δεν παει ετσι. Τι εννοω με τη φραση "διατροφικό πλανο": Πρωινο Δεκατιανο Μεσημεριανο Απογευματινο Βραδυνο Τουτο μπορεις το ακολουθησεις ή το βρισκεις περιοριστικο; Αν ναι, κανουμε μια αρχη και παμε στο επομενο βημα. 1
Sellers Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 αλεξ, το κατεβατό που έγραψες ειναι για την 5/2 ή για το 16/8?
Fotis13 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 αλεξ, το κατεβατό που έγραψες ειναι για την 5/2 ή για το 16/8? Για την 16/8 λεει .Ασε τα προγραμματα στην διατροφη τα ανα 3 ωρο και τα αλλα ,για αρχη κοψε την σαβουρα οπως ειπες και φαε οποτε πεινας αλλα τρωγε σωστα δηλαδη καθαρα . Ετσι πρεπει να ξεκινησεις στην φαση που εισαι αργοτερα κανεις πιο εξειδικευμενα δεν χρειαζεται ακομα το μονο που θα καταφερεις ειναι να αποθαρυνθεις και να τα παρατησεις . Η διατροφη ειναι απο τα πιο δυσκολα πραγματα σε οσους αρεσει το φαγητο .Σταδιακα ξεκιναμε βλεπουμε αποτελεσματα το ζουμε διοτι ερχονται γρηγορα και μετα βελτιωνουμε τα σημεια . 1
Sellers Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Οχι, δεν παει ετσι. Τι εννοω με τη φραση "διατροφικό πλανο": Πρωινο Δεκατιανο Μεσημεριανο Απογευματινο Βραδυνο Τουτο μπορεις το ακολουθησεις ή το βρισκεις περιοριστικο; Αν ναι, κανουμε μια αρχη και παμε στο επομενο βημα. Ε τι να σου πω; Την μια μερα ναι. Την αλλη μπορει να μου ρθει να πιω ενα καφε στις 11 και να φαω στις 4, χωρις πρωινο και δεκατιανο και την επόμενη να φαω τοσο πολυ πρωινο που να μην ξαναπεινάσω μεχρι τις 6 το απόγευμα. Πρέπει να τις κόψω αυτες τις συνήθειες?
therock Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Πως μπορω να υπολογιζω μεριδες ψημενου κρεατος? Εστω δλδ οτι οι θερμιδες υπολογιζονται σε 100 γρ ωμου. Θα ζυγισω εγω το ωμο να δω ποσες μεριδες βγαινουν και μετα θα διαιρεσω με το ζυγισμα του ετοιμου κρεατος? Τι εννοω. Εστω οτι μια μεριδα ειναι 100γρ κρεας. Εγω θα ψησω 700 γρ κρεας. Δλδ 7 μεριδες. Ψηνω το κρεας και το ψημενο κρεας βγαινει 1150γρ. Οποτε η μεριδεα που αναλογει ειναι 1150/7=165γρ ψημενου κρεατος? Αν το υπολογιζω ετσι θα μαι μεσα? Ε τι να σου πω; Την μια μερα ναι. Την αλλη μπορει να μου ρθει να πιω ενα καφε στις 11 και να φαω στις 4, χωρις πρωινο και δεκατιανο και την επόμενη να φαω τοσο πολυ πρωινο που να μην ξαναπεινάσω μεχρι τις 6 το απόγευμα. Πρέπει να τις κόψω αυτες τις συνήθειες? Ε ναι... για αυτο λεγεται πλανο. Γιατι πρεπει να το προγραμματισεις. Δεν πας freestyle με οτι σου ρθει και οποτε πεινασεις To θέμα είναι ότι δεν μπορώ και δεν μ'αρέσει να ζω με προγραμματισμένο φαγητό. Δεκτό το ότι πρέπει να κόψω τα χαζά (junk food, μπεικον, τηγανιτό κ.λ.π) αλλά έστω, αυτό που είναι να φάω, θέλω να το φάω όταν πεινάσω, και όχι να έχω το νου μου στο τι λέει ένα χαρτί. Αν ξεκινησω έτσι με χαρτί, θα έχω στο νου μου συνέχεια ότι κάνω διατροφή και θα πεινάω 24/7. Δεν ισχυει. Απλα θα πας απο μια συνηθεια σε μια αλλη. Η πρωτη ειναι η κακη συνηθεια και η αλλη η καλη. Λιγη δυσκολια θα εχεις στην περιοδο προσαρμογης και μετα ολα θα γινονται αυτοματως σωστα, οπως τωρα ολα γινονται αυτοματα, αλλα ειναι λαθος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις