yannis27gr Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Είμαι και κομματάκι χαζός, οπότε να ανακεφαλαιώσουμε: Εσύ Νίκο λες ότι είναι καλύτερα να φτάσω τα 85 κιλά κι έπειτα να πέσω στα 80 κάνοντας γράμμωση κι όχι να κάνω recomp στα 80, σωστά; Δεν έχεις άδικο, δεν έχεις δίκιο. Στην ουσία αυτές οι συζητήσεις είναι κάπως στον αέρα αφού όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα ανταποκρίνεται το σώμα στα ερεθίσματα (όγκος προπόνησης/φαι). Μέχρι στιγμής αυτό που κάνω δουλεύει, αφού βάζω μυικά κιλά με ελάχιστη αύξηση λίπους. Πριν λίγο έφτιαξα μια κατασκευή με κάτι σαπιόξύλα που είχα περισσευούμενα για βυθίσματα τρικεφάλων. Στο νετ διάβασα ότι η ίδια ασκηση αν γίνεται με το κορμί ελαφρώς λυγισμένο προς τα μπρος γυμνάζεται η γραμμή του στήθους, ισχύει; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Moderators Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 πιο πιθανο ειναι να μην καταλαβαινεις την διαφορα λογο των προπονησεων που κανεις! εγω πχ που ετρεχα το χειμωνα επαιζα παγκο 50κιλα και ημουν οφφ (οταν λεω ετρεχα δεν εννοω πριν τα βαρη αλλα γενικα εκανα αποστασεις) σε 2 μηνες ανεβασα 100% πανω! το αεροβιο καλος ή κακος σε ριχνει! (το πολυ αεροβιο) τα ψωμια και τα γλυκα ηταν παραδειγμα δεν ειπα οτι τα τρως ! ο καθε ανθρωπος εχει διαοφερτικα σημεια που συσωρευει λιπος! πχ εχω να γνωστο ο οποιος βαζει σα ποδια και οχι στην κοιλια εσυ τυχαινει να παιρνεις πιο πολυ στο προσωπο! ενοιωθες πιο πλαδαρος γιατι ειχες συνηθησει να κανεις και κατι ακομη! λογικο ειναι! οπως και να χει αν θες βελτιστο αποτελεσμα 5λεπτα ζεσταμα φουλ βαρη και αεροβιο μετα εγω κανω 30λεπτα στεπ καθε μερα μετα τα βαρη (αν δεν ετρωγα τις μαλακιες που τρωω θα μουν φετες τωρα αλλα δεν με απασχολει ) ναι γιαννη ισχυει και ειναι και τουμπανη ασκηση ! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nicoc89 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Τι να πω ρε Σπεκτ, εγώ έχω 6-7 μήνες τώρα που έχω ξεκινήσει είχα δοκιμασει και πριν και μετά τα βάρη αερόβιο διαφορές δεν είδα πάνω μου. Να με έκοψε δλδ ή κάτι τέτοιο... Τρέφομαι σωστά εννοειται! Τι ψωμιά και γλυκά; τελευταία φορά γλυκό εφαγα σε μια γιορτή κάπου το Μαιο, ψωμί έχω να βάλω στο στόμα μου απο τα Χριστούγεννα γιατι δεν μαρέσει ευτυχως... μπασμάτι, μακαρόνια, πατάτες, φρουτα, αβγά, ψάρια,κοτόπουλο και κρέας λίγες φορές το μηνα είναι το φαγητό μου και τίποτα άλλο. Δίνω λεφτα στο φαγητο πλεον. Α και πολύ νερό. 6 γεύματα ημερησίως. BMR 2500 θερμίδες. Τρώω 2800 αλλά ξεπατώνομαι στο γυμναστήριο βάρη περισσότερο, αεροβική κάνω κάνα 15-20λεπτο μετριας εντασης. Στα κιλά ανεβαίνω... Προσωπικά για να καταβολίσω πρέπει να τη βγάζω με 4 μήλα και 3 γιαούρτια όλη τη μέρα κοινώς να πέσω σε θερμίδες. Απλή αριθμητική... Τώρα για το bloated face όντως παίρνω και εκεί αλλά μπορεί εκεί να είναι έτσι οι μύες στο πρόσωπο και μοιραία όταν ανεβαίνεις κιλά να παίρνεις και εκεί. Αλλά και στο σώμα ένιωθα πιο πλαδαρός χωρίς αερόβιο όταν το είχα επιχειρήσει για 2 βδομαδες και νομίζω λογικό. 2800 θερμίδες είναι φαγητό. το αερόβιο στο "χάσιμο" ειναι καθαρά περισότερες καμένες θερμίδες , δεν θα χάνεις αν τρως παραπάνω απότι καις με αερόβιο, θα χάνεις αν τρως λιγότερο απότι καις χωρίς αερόβιο. για να καταβολίσεις θα πρέπει το σώμα σου να μην έχει να κάψει γλυκογόνο , λίπος και τέλος να μην έχει λόγο να κρατάει πάνω σου αυτούς τους μυς που έχεις εφόσον ειναι παραπάνω απο του μέσου ανθρώπου που δεν γυμνάζεται, δηλαδή κάποιος που δεν έχει μυς και αρχίζει τώρα δεν έχει λόγο να φοβάται μη καταβολίσει τους μυς που δεν έχει. Αν τα κάνει όλα σωστά δεν έχει να φοβάται κάτι. Υπάρχει και η υπερπροπόνηση αλλα ειναι δύσκολο , οι περισότεροι δεν κάνουν την προπόνηση που χρειάζονται καν για να μην ζοριστούν. Το σώμα φτιάχνει μυς γιατι το κάνουμε να πιστευει οτι τους χρειάζεται , γιαυτό κάνουμε βαριές προπονήσεις , κάτσε κάνε 500 σετ χ reps το ίδιο θα μείνεις. το αν τρως σωστά δεν έχει να κάνει με το αν δεν τρως σαβούρες αλλα με τις ποσότητες και πόσο ισορροπημένη ειναι η διατροφή σου. Φέρε μου τον ποιο κομμάτια να στον κάνω bloated σε μια μέρα και σε μια ακόμα μέρα να ειναι πάλι κομμάτια, ευκολο και χωρίς γλυκά. Η πλαδαρότητα έχει άμεση σχέση με το bodyfat πάνω σου , πολλοί μπερδευουν το bodyfat με τα νερά και τα βαφτίζουν όλα νερά , αλλα αν δεν έχεις bodyfat δεν κρατάς κ νερά , αν δεν τρως παραπάνω αλάτι κλπ δεν κάνεις extreme κατακράτηση αυτό που καταλαβαίνω ειναι πως έκανες κατακράτηση υγρών , ανέβαινες στο διάδρομο , έφευγαν και ένιωθες ποιο στεγνός και πάλι απ την αρχή. Κόβοντας το διάδρομο δεν ειχε τρόπο το σώμα σου να διώξει τα νερά. Το κλειδί ειναι να έβρισκες το λόγο που κάνεις κατακράτηση , το λάθος σε αυτό που κάνεις κ να το διορθώσεις. Εσύ Νίκο λες ότι είναι καλύτερα να φτάσω τα 85 κιλά κι έπειτα να πέσω στα 80 κάνοντας γράμμωση κι όχι να κάνω recomp στα 80, σωστά; Δεν έχεις άδικο, δεν έχεις δίκιο. Στην ουσία αυτές οι συζητήσεις είναι κάπως στον αέρα αφού όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα ανταποκρίνεται το σώμα στα ερεθίσματα (όγκος προπόνησης/φαι). Μέχρι στιγμής αυτό που κάνω δουλεύει, αφού βάζω μυικά κιλά με ελάχιστη αύξηση λίπους. body recomp κάνεις μένοντας σταθερός σε χ κιλά κ ειναι καλή επιλογή για κάποιον που εχει να διώξει λίπος και να βάλει μυς μένοντας στα ίδια κιλά , παίρνει παραπάνω καιρό αλλα ειναι καλή επιλογή. Εσύ δεν έχεις λίπος να διώξεις κ θες να πάρεις 8 κιλά. Για να πάρεις 8 μυικά κιλά με τον τρόπο που το κάνεις και μετά να κάνεις recomp θες ΧΡΟΝΙΑ και θα σε κουράσει υπερβολικά αυτό που κάνεις γιατι όσο και να χτυπιέσαι εκτός της ευχαρίστησης που πιθανώς σου προσφέρει δεν θα βάλεις μυς . Αν κάνεις σωστό όγκο δεν παχαίνεις (καπου πήρε το μάτι μου λάθος χρήση της λέξης) , παχαίνω σημαίνει βάζω πάχος , παχος = λιπος , οταν βάζουμε μυς δεν παχαίνουμε , βάζουμε κ λίπος αναλόγος το πόσο σωστά θα φάμε, σκοπός μας ειναι να πάρουμε τα κιλά που θέλουμε παίρνοντας όσο το δυνατόν λιγότερο λίπος. Δεν ειναι στον αέρα αυτή η κουβέντα , δεν ειναι προσωπική γνώμη ούτε τι δουλευει στον καθένα , ειναι απλά πράγματα , διαλέγεις αυτό που ταιριάζει στην περίπτωση σου, δεν μπορεί ενας παχύσαρκος να θέλει να μπει σε όγκο και μετά να χάσει το λίπος με γράμμωση όπως κ ένας πολυ αδυνατος να κάνει γράμμωση να ρίξει το λίπος και μετά να κάνει καθαρό όγκο , δεν έχει λογική. η γνώμη μου για την περίπτωση σου λοιπον ειναι να κάνεις σωστό όγκο μέχρι τα 85 (τυχαίο νούμερο) και να πέσεις στα 80 με μια σωστή γράμμωση και να διατηρηθεί εκεί. Το πόσα κιλά θα πας κ πόσα θα μείνεις ειναι δικό σου θέμα , δεν μπορεί κανεις να σου πει , βλέπεις , κρίνεις και κινείσαι αναλόγος. φυσικά ειναι δική σου επιλογή , την γνώμη μου σου λέω και δεν μασάω τα λόγια μου , όσες φορές έχω γράψει ειναι για να βοηθήσω κάποιον , αν ηθελα συμπάθεια θα έγραφα αλλιώς ξέρω κ βλέπω οτι έχει αποτέλεσμα αυτό που κάνεις απλά σου προτείνω κάτι για καλύτερο αποτέλεσμα συμφωνα με αυτά που ξέρω κ έχω δοκιμάσει. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Liverpool89 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 δεν είναι αερόβια αυτό που περιγράφεις γιαυτό σε έκοβεΝαι το ειπα.. Και σχοινακι που εκανα το αφησα... επικεντρωθηκα στα βαρη... Αλλα και ο σακος δεν ειναι απολυτα αεροβια...οταν γινεται σωστα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mau-Maus Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Στο νετ διάβασα ότι η ίδια ασκηση αν γίνεται με το κορμί ελαφρώς λυγισμένο προς τα μπρος γυμνάζεται η γραμμή του στήθους, ισχύει; ισχυει τζον ! οσο αναφορα τα περι αεροβιας , πριν τα βαρη , μετα τα βαρη , γλυκογονα κτλ που λεει ο σπεκτ ισχυουν 100% , με την μονη διαφορα οτι για το επιπεδο σχεδον ολων (μας) εδω ισχιουν στο 1% ! τι θελει να πει ο ποιητης ? το τελευταιο που θα μας κανει να δουμε την οποια διαφορα -εμεις εδω- , ειναι το αν θα κανουμε την αεροβια πριν η μετα .. προηγουνται ενα σωρο αλλα πραγματακια ... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex_000 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Ναι το ειπα.. Και σχοινακι που εκανα το αφησα... επικεντρωθηκα στα βαρη... Αλλα και ο σακος δεν ειναι απολυτα αεροβια...οταν γινεται σωστα ναι ο σάκος πρέπει να γίνεται πολύ χαλαρά για να μένουν οι παλμοί στο 70%. Ο σάκος σε normal χρήση είναι πιο πολύ σαν HIIT που επίσης δεν είναι αερόβια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Moderators Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 μαους συμφωνο στο κομματι το οτι δεν ειναι τοοοσο σημαντικο για το επιπεδο μας αλλα αν βαλεις 1% απο αυτο, 1% το κοψιμα του αλατιου, 2% να πινεις πολυ νερο κτλ μαζευεται το νουμερο! θελω να πω οτι δεν παμε για αγωνες αλλα αφου ειναι καλυτερο ετσι και δεν μας ειναι δυσκολο να το εφαρμοσουμε γιατι να μην το κανουμε ωστε να δουμε ενα κλικ παραπανω στο αποτελεσμα? τα νουμερα τυχαια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos-thess Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 αυτό που καταλαβαίνω ειναι πως έκανες κατακράτηση υγρών , ανέβαινες στο διάδρομο , έφευγαν και ένιωθες ποιο στεγνός και πάλι απ την αρχή. Κόβοντας το διάδρομο δεν ειχε τρόπο το σώμα σου να διώξει τα νερά. Το κλειδί ειναι να έβρισκες το λόγο που κάνεις κατακράτηση , το λάθος σε αυτό που κάνεις κ να το διορθώσεις. Eλα ντε... Αρχικά περιόρισα τα γαλακτοκομικά... Παλιά έπινα γάλα πρωί και έτρωγα και ένα cottage μεσα στην ημέρα με το φαγητό + βραδινο γιαούρτι πριν κοιμηθώ. Τώρα έχω φτάσει σε σημείο το μόνο γαλακτοκομικό να είναι ένα γιαούρτι 2% πριν κοιμηθω. Μια απ τα ιδια...Ειναι μετα και η ισορροπια καλίου/νατρίου, νατριο δεν τρωω σε τρομερα μεγαλες ποσοστητες αλλα οσο εχουν τα φαγητα και καλιο παίρνω από μπανάνες πατάτες, λαχανικά... Τι αλλο να κοιταξω για κατακρατηση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Liverpool89 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Αφου λες εισαι σε αρχαριο σταδιο αυτα ολα τα ψαγμενα γιατι τα κανεις... Μονο αν κατεβαινεις σε αγωνες... αλλιως πιο το νοημα.. Πιες γαλα να ανεβεις.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nicoc89 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Eλα ντε... Αρχικά περιόρισα τα γαλακτοκομικά... Παλιά έπινα γάλα πρωί και έτρωγα και ένα cottage μεσα στην ημέρα με το φαγητό + βραδινο γιαούρτι πριν κοιμηθώ. Τώρα έχω φτάσει σε σημείο το μόνο γαλακτοκομικό να είναι ένα γιαούρτι 2% πριν κοιμηθω. Μια απ τα ιδια...Ειναι μετα και η ισορροπια καλίου/νατρίου, νατριο δεν τρωω σε τρομερα μεγαλες ποσοστητες αλλα οσο εχουν τα φαγητα και καλιο παίρνω από μπανάνες πατάτες, λαχανικά... Τι αλλο να κοιταξω για κατακρατηση; μην προσθέτεις αλάτι στα τρόφιμα , μην τρως καθε μέρα τρόφιμα με πολυ αλάτι οπως η φέτα και χαλάρωσε λίγο , αυτά που γράφεις για κόψιμο γαλακτοκομικών κλπ ειναι για προχωρημένους , δεν θα δεις κάποια διαφορά με αυτά , μονο θα ζοριστείς τζάμπα . (κλασικό λάθος που ορισμένα άτομα το συνεχίζουν ακόμα και μετά απο χρόνια) φάε οσο χρειάζεσαι , προπονήσου και δώσε χρόνο στο σώμα σου , δεν πρόκειται να φτιάξεις σώμα σε λιγους μηνες. Σου ξαναλέω πως το θέμα σου δεν ειναι η κατακράτηση υγρών αλλα το bodyfat που το μπερδευεις με νερά. Αμα θες βάλε καμια φωτογραφία σου να σου πουμε γιατι έτσι στα τυφλά δεν βγαίνει άκρη . χρονια πολλά κιόλας 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mau-Maus Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 μαους συμφωνο στο κομματι το οτι δεν ειναι τοοοσο σημαντικο για το επιπεδο μας αλλα αν βαλεις 1% απο αυτο, 1% το κοψιμα του αλατιου, 2% να πινεις πολυ νερο κτλ μαζευεται το νουμερο! θελω να πω οτι δεν παμε για αγωνες αλλα αφου ειναι καλυτερο ετσι και δεν μας ειναι δυσκολο να το εφαρμοσουμε γιατι να μην το κανουμε ωστε να δουμε ενα κλικ παραπανω στο αποτελεσμα? τα νουμερα τυχαια συμφωνοι ! με πολυ απλα λογιια θελω να πω το εξης ! ο οργανισμος μας για πηγη ενεργειας απευθύνετε κατά σειρά στο γλυκογόνο , στο λιπος και τελος στον μυϊκό ιστό ! για να στραφει ο οργανισμος μας για καυση στο λιπος στην αεροβια , θα πρεπει με τα βαρη να εχουμε αδειασει τελειος την πηγη ενεργειας του γλυκογονου , σωστα ? δεν εναι κ το ποιο ευκολο για τους περισσοτερους εδω , οκ η σωστη σειρα σιγουρα ειναι πρωτα βαρη και μετα αεροβια αλλα αν δε προηγηθει παρα πολυ καλη διατροφη και παααρραα πολυ καλη προπονηση με βαρη δεν εχει κ τοσο μεγαλη σημασια .. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos-thess Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 το τελευταιο που θα μας κανει να δουμε την οποια διαφορα -εμεις εδω- , ειναι το αν θα κανουμε την αεροβια πριν η μετα .. προηγουνται ενα σωρο αλλα πραγματακια ... Αυτό προσπαθώ να πω τόση ώρα και ο άλλος λέει ότι κόβει επειδή κάνει αερόβιο... Μπορεί να κόβει από 200 άλλα πράγματα αλλά όχι από αερόβιο... Υπερθερμιδικά καταβολίζεις αν κάνεις υπερπροπόνηση. Δεν εχει νοημα αλλο αυτη η συζητηση ο καθενας ας κρινει τι ειναι καλυτερο γι αυτον. Στην τελικη με αυτα που γραφει ο φιλος που τον εκοψε μπορει να ειναι ενα σταδιο πριν τους αγωνες και να εχει δικιο... Δεν τον ξερω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HadesGR Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 14 κιλά σε 2,5 μήνες...νομίζω θα πέσω κάτω...από 106 κιλά 92 κιλά αλλά με έντονη γυμναστική και ακραία διατροφή σε βαθμό αηδίας......να δω εάν θα φτάσω τα επιθυμητά 85 κιλά ή θα σταματήσω στα 90 κιλά... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mgs4 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Ειναι μετα και η ισορροπια καλίου/νατρίου, νατριο δεν τρωω σε τρομερα μεγαλες ποσοστητες αλλα οσο εχουν τα φαγητα και καλιο παίρνω από μπανάνες πατάτες, λαχανικά... Τι αλλο να κοιταξω για κατακρατηση; Από τη μία καλά το λες να μη γινόμαστε υποχόνδριοι ως αρχάριοι με το μέτρημα θερμίδων (και πιθανόν να έχεις δίκιο) και από την άλλη λες για ισορροπία στο νάτριο και στο κάλιο που αυτό και αν ειναι για υπερπροχωρημενο επιπεδο.......................... τεσπα θελω να πιστευω οτι εχεις οντως προβλημα ομως και το ψαχνεις με την κατακρατηση. Βαλε καμια φωτο οντως να σου πει κανενας τι μπορει να παιζει πανω σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Spect~ Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Moderators Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 μαους θα εχεις την ιδια δυναμη αν πας να τρεξεις πρωτα 10χλμ και πας μετα να κανεις βαρη με το αν πας απευθειας για βαρη? προφανως και οχι! εγω εκει αναφερομαι αρχικα στο πρωτα βαρη μετα αεροβιο 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις