Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είμαι άνθρωπος ρε, απλά λιγάκι αδύνατος  :-)

Νίκο, δε σε νιώθω. Μου φαίνετε αδύνατο να βάλω όγκο χωρίς να βάλω λίπος, εξ ου και λέω πώς όταν φτάσω στα κιλά που θέλω (80), θα κάνω recomp για να μείνω στα 80 κιλά αλλάζοντας τη σύσταση.

Μπορώ από τα 72 που είμαι τώρα να πάω στα 80 χωρίς να βάλω λίπος; Κι αν ναι, σε πόσο καιρό; 

τι δεν νιώθεις ? body recomp κάνει οποιος έχει να χάσει λιπος και θέλει να βάλει μυς ,να μείνει στα ίδια κιλά κ να αλλάξει τη σύσταση.

εσυ θες να βάλεις μυς , έχεις λιπος ? δεν νομίζω .

θα να εισαι 80 κιλά λες, ωραία, κάνε καθαρό όγκο μέχρι τα 85 και μετά γράμμωση στα 80(πχ) και διατήρισε τα , αυτό που κάνεις θα πάρει διπλάσιο χρόνο και θα σε κουράσει , δεν γίνεται όγκος αν φοβάσαι να φας μην πάρεις λίπος , εφόσον δεν τρως σαβούρες δεν έχεις λόγο να φοβάσαι.

θες και αερόβια ? εννοείται πως θα κάνεις αφου σου αρέσει κ θες να κρατάς κ το καρδιοαναπνευστικό σου σε καλο επίπεδο , απλά ΦΑΕ!

:-)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

το recomp είναι όντως πολύ αργό (και μιλάω εγώ που σε μένα ήταν 100% επιτυχημένο), αλλά το μεγαλύτερο θέμα του είναι ότι μπορεί να μην πετύχει και καθόλου και να κάνεις μια τρύπα στο νερό γιατί έχει 2-3 συγκεκριμένα διατροφικα προτόκολα που δουλεύει καλά (intermittent fasting ή low cal με high carb reefed day cycle). Με χύμα διατροφικά προτόκολα δεν το βλέπω...Τελος, είναι πολύ πιο εύκολο για κάποιον τελείως αρχάριο στα 6μνα noob gains, τότε δεν θέλει τίποτα συγκεκριμένο απλά γίνεται μόνο του.

θέλει πολύ προσοχή με 3 πράματα

1) μέτρηση βάρους και μεζούρας μέσης κάθε 2 εβδομάδες και αλλαγές στο πρόγραμμα κτλ αναλόγως

2) οι επιδόσεις πρέπει όπωσδήποτε να ανεβαίνουν, στην συγκεκριμένη μέθοδο αν σηκώνουμε συνεχώς τα ίδια, το σώμα θα μένει ίδιο. 

3) Δυνατό πρόγραμμα προπόνησης.. όχι λάστιχα, κολύμπι και κάμψεις. 

• Like 2

μετανιώνωωω, καθε ωρα και στιγμή μετανιωωωνωωωω, που εφαγα τοσο πολύ, μετανιωνωωωω, μετανιωωνωωωω. Η αρχή της μπάκαC! :D

Μαζεψα τα πραγματα, έχω καιρο για διπλή προπόνηση σήμερα!

Εμενα η αεροβια με κοβε παρα πολυ... 

Δλδ πώς ακριβώς σε έκοβε;

Έκανες μισή ώρα ξερω γω με φουλ παλμούς; Ετσι λογικό να σε κόβει.

Η είσαι έτοιμος για αγώνες 80 κιλά με 7% λίπος ξέρω γω, έτσι έχεις δίκιο ότι σε κόβει.

Το αν γίνεται πριν η μετά τα βάρη η αεροβική επίσης δεν έχει καμία σημασία εκτός και αν είσαι για αγώνες.

Αερόβιο κάνουμε για καύση λίπους, για εκγύμναση καρδιάς ,για φυσική κατασταση. Γενικότερα για την καλή υγεία, οπότε για μένα όποιος δεν κάνει καθόλου αερόβιο κάνει μια μαλακία και μισή.

Προσωπικά με υπερθερμιδική διατροφή τις 2 πρώτες βδομάδες που είχα ξεκινήσει κάνοντας μόλις 5 λεπτά διάδρομο μέρα παρά μέσα ίσα ίσα για το ζέσταμα κατέληξα με bloated face κοινώς γοριλόφατσα και ήμουν 63 κιλά σκέψου.

Τώρα είμαι 70... Εννοείται ότι πλέον χτυπάω αερόβιο μέτριας προς μεγάλης έντασης για κάνα τέταρτο και συνεχίζοντας υπερθερμιδική διατροφή τα πραγματα είναι σαφώς καλύτερα, όντως κρατάς το λίπος χαμηλότερα απ ότι αν έκανα τη γυμναστική του γορίλα δλδ "πάω γυμναστήριο να σηκώσω βάρη και τρώω 3000 θερμίδες χωρίς αερόβιο όμως γιατί θα χάσω μύες ουγκ ουγκ ουγκ".

Ετσι όπως τα λέει ο Γιάννης27 είναι...

• Like 1

• Moderators

νικο που βασιζεις οτι αεροβικη πριν και μετα τα βαρη εχει το ιδιο αποτελεσμα?

αν ακολουθησεις ενα δυο πραγαμτα σωστα οτι και να κανεις αεροβιο ή βαρη δεν γινεσαι γοριλας

εσυ προφανως δεν ετρωγες σωστα και για αυτο εγινες ετσι οπως λες

• Like 4

Με εκοβε. Το νιωθα σε ολο μου το σωμα..

Βασικα εγω εκανα ενα μισαωρο υψηλης εντασης...

Τυπου crossfit. Την εκανα πρωι. Μετα το απογευμα πονουσε ολο μου το κορμι ηθελα μονο να κοιμηθω, την αλλη μερα που χα την βασικη μου προπονηση επεφτα.

Η προπονηση ηταν η εξης

Πυραμιδα 4 κυκλοι οπου σε καθε κυκλο ανεβαζα

Χτυπηματα με βαριοπουλα 50 70 90 120

σηκωμα ροδας τρακτερ σε καθε κυκλο δυο παραπανω σηκωματα

Περπατημα με αλτηρες καθε κυκλο μεγαλωνα την αποσταση, μπορουσα και το βαρος αλλα δεν το κανα

Καμψεις πανω στην ροδα καθε φορα αποτυχια..

Ολα αυτα ενα μισαωρο...

Αυτο το καιρο το χω κοψει, οπως το χαρακτιριζει που για μενα λαθος κανω την προπονηση του γοριλα, τρωω σαν γοριλας αλλα κανω το απαραιτητο ζεσταμα και μπαινω.

Μπορεις εσυ να μου φτιαξεις ενα προγραμα δυναμης που να κραταει μιση ως σαραντα λεπτα και να νσι αποδοτικο.. αν ναι θα το κανω καθε μερα μαζι με αεροβιο...

Η αεροβια κατε με την δοκιμαζεις αν δεις οτι στις προπονησεις σε κοβει σε ριχνει την αφηνειε, αν θες να μειωσεις το λιπος το ξαναρχιζεις...

Φίλε σπεκτ, το αν έτρωγα σωστά το ξέρω πολύ καλά αφού είχα καταντήσει να ζυγίζω μεχρι και το κοτσάνι της ντομάτας όταν ειχα ξεκινήσει ή τη φλούδα της πατάτας.
Επίσης το μέτρημα θερμίδων για κάποιον που ξεκινάει είναι άχρηστο κατά τη γνώμη μου, απο την άποψη ότι  σπαταλάς τζάμπα χρονο και σκέψεις μιας και το σώμα δεν έιναι κομπιουτεράκι... 

Απλά είναι για να έχεις ένα μπούσουλα και για να ξέρεις πόσο έτρωγες και πόσο πρεπει τώρα να φας και τίποτα άλλο.

Το παν είναι να βρεις πόσο καλύπτει τις ανάγκες σου.

Με αυτή τη λογική λοιπόν εγώ είδα ότι οι 2800 cal που τρώω χωρίς αερόβιο με κάνουν σαφέστατα πιο "θολό" απ ότι με αερόβιο, ίσως γιατί με τα βάρη δεν έχω και τρελή εμπειρία ακόμα, 50 κιλά παίζω πάνω κάτω σε σκουάτ και μηχανήματα...

Οταν είσαι υπερθερμιδικός κιλά βάζεις θέλοντας και μη,  βάζεις και λίπος επίσης. Απλά με το αερόβιο προσωπικά νιώθω πολύ καλύτερα το σώμα μου... καταβολισμός δεν υφίσταται ούτως η άλλως σε αυτή την περίπτωση.

Το αν θα το κάνεις πριν η μετά τα βάρη επίσης έχει πολύ μικρή σημασία, προσωπικά το κάνω πριν.

Από όλα τα παραπάνω εξαιρούνται οι υποψήφιοι για αγώνες... Εκεί παίζουν ρόλο πολλά.

@ mikoc89

Κάτι ουσιαστικό πάνω σε αυτά που έγραψα έχεις να πεις;

Πριν τα βαρη δηλαδη θα πας να.χτυπηθεις στον σακο κανενα μισαωρο και μετα πανε κανε σκουοτ ή οτι αλλη ασκηση θες, ειδικα αν κανεις πρπονηση δυναμης...

Θα πεσεις τουλαχιστος 5 κιλα κατω εγγυημενα...

• Like 1

• Moderators

συμφωνουμε στο οτι το μετρημα στους αρχαριους ειναι περιττο διαφωνουμε στο οτι το σωμα ειναι κομπιουτερακι γιατι το σωμα ειναι κομπιουτερακι! (η καλυτερη παρμοιωση μεχρι τωρα που εχω βρει για το σωμα ειναι το αυτοκινητο οσο πιο μεγαλο τοσο πιο πολυ καιει)

το οτι μετρουσες τις θερμιδες δεν σημαινει οτι ετρωγες και σωστα! να στο πω αλλιως! μπορω να μετραω τις θερμιδες ωστε να παιρνω 2500 θερμιδες που χρειαζομαι (τυχαια νουμερα) και θα τις παιρνω ολες απο γλυκα! σαν θερμιδες ειμαι καλυμενος ελα ομως που δεν παιρνω οτι χρειαζομαι και αυτα που παιρνω με θολωνουν!! κοψε γαλακτοκομικα και ψωμια και ελα να μου πεις αν ξεθολωνεις η οχι ( επισης να ξερεις οτι καθαρος δεν μπορεις να εισαι ολο το χρονο)

και εννοειται οτι εχει μεγαλο ρολο το πριν η μετα! να στο πω στα γρηγορα! βαρη = αναεροβια . Κανεις βαρη καις γλυκογονο

πας για αεροβιο και επειδη δεν εχεις γλυκογονο καις απο λιπος.

κανοντας το αναποδα καις γλυκογονομ κουραζεσαι δεν αποδιδεις στα βαρη και επειδη τα βαρη ειναι αναεροβια ασκηση η καυση λιπους που κανεις ειναι μικροτερη!!

επισης να εχεις στο νου σου οτι οσο πιο πολλους μυς εχεις τοσο πιο πολλες καυσεις κανεις κατα τη διαρκεια της μερες ενω αν τρεχεις καις μονο κατα τη διαρκεια της ασκησης οποτε εν τελει τα βαρη στην διαρκεια της μερας προακλουν περισσοτερες καυσεις.

ο καλυτερος συνδυασμος ειναι βαρη και μετα αεροβιο και θα εχεις τα βελτιστα αποτελεσματα!!

• Like 1

Με εκοβε. Το νιωθα σε ολο μου το σωμα..

Βασικα εγω εκανα ενα μισαωρο υψηλης εντασης...

Τυπου crossfit. Την εκανα πρωι. Μετα το απογευμα πονουσε ολο μου το κορμι ηθελα μονο να κοιμηθω, την αλλη μερα που χα την βασικη μου προπονηση επεφτα.

...

δεν είναι αερόβια αυτό που περιγράφεις γιαυτό σε έκοβε

Τι να πω ρε Σπεκτ, εγώ έχω 6-7 μήνες τώρα που έχω ξεκινήσει είχα δοκιμασει και πριν και μετά τα βάρη αερόβιο διαφορές δεν είδα πάνω μου. Να με έκοψε  δλδ ή κάτι τέτοιο...

Τρέφομαι σωστά εννοειται! Τι ψωμιά και γλυκά; τελευταία φορά γλυκό εφαγα σε μια γιορτή κάπου το Μαιο, ψωμί έχω να βάλω στο στόμα μου απο τα Χριστούγεννα γιατι δεν μαρέσει ευτυχως...

μπασμάτι, μακαρόνια, πατάτες, φρουτα, αβγά, ψάρια,κοτόπουλο και κρέας λίγες φορές το μηνα είναι το φαγητό μου και τίποτα άλλο. Δίνω λεφτα στο φαγητο πλεον. Α και πολύ νερό. 6 γεύματα ημερησίως.

BMR 2500 θερμίδες. Τρώω 2800 αλλά ξεπατώνομαι στο γυμναστήριο βάρη περισσότερο, αεροβική κάνω κάνα 15-20λεπτο μετριας εντασης. Στα κιλά ανεβαίνω...

Προσωπικά για να καταβολίσω πρέπει να τη βγάζω με 4  μήλα και 3 γιαούρτια όλη τη μέρα κοινώς να πέσω σε θερμίδες. Απλή αριθμητική...

Τώρα για το bloated face όντως παίρνω και εκεί αλλά μπορεί εκεί να είναι έτσι οι μύες στο πρόσωπο και μοιραία όταν ανεβαίνεις κιλά να παίρνεις και εκεί. Αλλά και στο σώμα ένιωθα πιο πλαδαρός χωρίς αερόβιο όταν το είχα επιχειρήσει για 2 βδομαδες και νομίζω λογικό. 2800 θερμίδες είναι φαγητό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...