Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

λίγο πριν πέσω για ύπνο έχω μία ερώτηση....

Οι ραχιάιοι αξίζουν σαν άσκηση μετά τους κοιλιακούς;

Κάνω στο γυμναστήριο σε αυτό εδώ

9reversebackfinal.jpg

...αλλά δεν βλέπω κανέναν άλλο να κάνει εκτός από εμένα και κάνα δυο άλλους..

Κάπου επίσης διάβασα ότι με άρσεις θανάτου ουσιαστικά γυμνάζεις και τους ραχιαίους ισως για αυτό δεν το κάνει κανείς, μόνο εγώ και κάτι γυναίκες... lol

Επίσης καμιά παραλαγή σε αυτό το μηχάνημα μπορώ να κανω με κάνα αλτηράκι στα χέρια πχ;

και καμιά ασκηση για κοιλιακούς στους αντίστοιχους πάγκους αν έχουμε κάνα βίντεο πχ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

ΟΙ ραχιαίοι είναι απαραίτητοι. Δυναμώνεις την πλάτη, αποσυμπιέζεις σπονδυλική στήλη . Αρκεί να τους κάνεις με σοβαρό τέμπο και όχι σαν κατσίκι 

Ναι σίγουρα, όλοι στο γυμναστηριο λιωνουν στις άρσεις, ΛΟΛ

• Like 5

Όπως είχε πει και ο bosei , αν κανεις αρκετά ελεύθερα βάρη και ιδιαίτερα squat και deadlift 2-3 φορές τη βδομάδα ο κορμός σου συμμετέχει στις ασκησεις και δυναμώνει οπότε μπορείς ίσως να παραλήψεις τους ραχιαιους.

Αν θες να τους κανεις μπορείς να κανεις 1 εκ των βασικών ασκήσεων η ακόμα και τον πάγκο που έβαλες για τα 2/10 του χρόνου που έκανες κοιλιακούς.

Κοιλιακούς κανε οτι άσκηση θες 1 πανω μοίρα - 1 κατω μοίρα - 1 πλάγιους , αυτο που πρέπει να κανεις ειναι να τους κρατάς ξύπνιους.

• Like 1

λίγο πριν πέσω για ύπνο έχω μία ερώτηση....

Οι ραχιάιοι αξίζουν σαν άσκηση μετά τους κοιλιακούς;

Κάνω στο γυμναστήριο σε αυτό εδώ

9reversebackfinal.jpg

...αλλά δεν βλέπω κανέναν άλλο να κάνει εκτός από εμένα και κάνα δυο άλλους..

Κάπου επίσης διάβασα ότι με άρσεις θανάτου ουσιαστικά γυμνάζεις και τους ραχιαίους ισως για αυτό δεν το κάνει κανείς, μόνο εγώ και κάτι γυναίκες... lol

Επίσης καμιά παραλαγή σε αυτό το μηχάνημα μπορώ να κανω με κάνα αλτηράκι στα χέρια πχ;

και καμιά ασκηση για κοιλιακούς στους αντίστοιχους πάγκους αν έχουμε κάνα βίντεο πχ...

Με το να γυμνάζεις του κοιλιακούς σου  και τους ραχιαίους σου δυναμώνεις την μέση σου,υποστήριζεις την σπονδυλική σου στήλη και καταπολεμείς ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο οφείλετε στην αδύναμη μέση την οσφυαλγία το λεγόμενο λουμπάγκο οπότε όπως καταλαβαίνεις καλό είναι να την κάνεις.Αν θες μπορείς να κρατάς ανάμεσα στα χέρια σου μια 5 κιη ή ένα 10 κιλη πλάκα για να την δυσκολέψεις ακόμα περισσότερο.

kuzko επετρεψε μου να συμφωνησω με ντακον κ μανο

οι ραχιαιοι ειναι το ιδιο απαραιτητοι οσο και οι κοιλιακοι ! συν της αλλης ειναι ανταγωνιστες μυες και αυτο σημαινει πως δεν  πρεπει να εχεις δυνατους κοιλιακους κ αδυναμους ραχιαιους η το αντιστροφο αυτοι οι μυες πανε πακετο , πρεπει να τους εχουμε το ιδιο καλα γυμνασμενους η το ιδιο αγυμναστους   ..

• Like 5

ΟΙ ραχιαίοι είναι απαραίτητοι. Δυναμώνεις την πλάτη, αποσυμπιέζεις σπονδυλική στήλη . Αρκεί να τους κάνεις με σοβαρό τέμπο και όχι σαν κατσίκι 

Ναι σίγουρα, όλοι στο γυμναστηριο λιωνουν στις άρσεις, ΛΟΛ

Tι να σου πω... Σπάνια βλέπω άνθρωπο εκεί μέσα να κάνει ραχιαίους, γι αυτό είπα να ρωτήσω.. .

Κοιλιακούς κάνω σχεδόν καθημερινά, τώρα λέω να το πάω 3 φορές τη βδομάδα... .δεν νομίζω ότι με υπερθερμιδική διατροφή που ακολουθώ ότι θα καταφέρω κάτι αξιόλογο στους κοιλιακούς... 6πακ ειδικά φαντάζομαι θα θέλει ποσοστό λίπους πολύ χαμηλό....

κάπου δεν συνενοούμαστε

http://www.bodybuilding.com/exercises/detail/view/name/hang-clean αν εννοείς αυτό για εμένα η άσκηση είναι τελείως άσχετη με τα lunges. Αυτές οι ασκήσεις που γυμνάζουν όλο το σώμα δεν μπαίνουν ξεκάρφωτα σε ένα πρόγραμμα αντί άλλων, αυτό εννοώ.

Δεν μπορείς να πεις πχ σκέφτηκα αντί τροχαλία να κάνω deadlift και να σου πω πιστεύω ναι η όχι.

Αυτό είναι Hang Power Clean.

Hang clean προϋποθέτει βαθύ κάθισμα.

Εν τω μεταξύ, το βίντεο είναι απλά αστείο...

Πολλα σωστα δε θα βλεπεις να τα κανουν κ πολλα λαθη θα επαναλαμβανονται! Αν ηταν να κρινουμε απ αυτα που βλεπουμε απ τους αλλους, τωρα θα κανα κι εγω τελειως αλλα πραγματα.

Οπως αυτα που μ εβαζαν στο αλλο γυμναστηριο να κανω... Μαλιστα με πηραν κ τηλ προχτες αν θελω να ξαναγραφτω :P

Οπως σου ειπε ο Maus ειναι ανταγωνιστικες ομαδες, παντα πρεπει να φροντιζεις και τις δυο. Εγω δε κανω σε παγκο, απλα κλασσικα κατω στο στρωματακι. Και να θυμασαι.. Δε σηκωνεσαι πολυ ψηλα απο το εδαφος.

• Moderators

Μγσ το ότι δεν θα φαίνονται Δεν σημαίνει οτι Δεν θα είναι γυμνασμενοι. Αλλο το ένα άλλο το αλλο.

Μπορεί να συμμετέχουν σε καθίσματα και άρσεις αλλά αν πας να ξεκινήσεις να τς κανείς αγύμναστος και με την προοπτική οτι θα γυμναστουν το πιο πιθανό είναι να φύγεις με τη μεση στα χερια αργα η γρήγορα

• Like 5

Ότι λέει ο αποπάνω. Είναι άσχετο το αισθητικό κομμάτι με το να έχουμε γυμνασμένους/δυνατούς μυς. Το 1ο θέλει εξαιρετικά προσεγμένη διατροφή, το 2ο σκληρή προπόνηση. Μαγκιά να τα χεις και τα 2, οι περισσότεροι ωστόσο πάμε για το 2ο και ό,τι κάτσει από το 1ο που είναι και πιο δύσκολο :)

Εγώ κάνω κοιλιακούς/ραχιαίους, κάθε πρωι με την αυγούλα. Σε στυλ ΤΑΒΑΤΑ, που αρέσει και στον Φώτη :P

Σπεκτ, respec για τον γιαπωνέζο μάγειρα.

Εγώ κάνω κοιλιακούς/ραχιαίους, κάθε πρωι με την αυγούλα. Σε στυλ ΤΑΒΑΤΑ, που αρέσει και στον Φώτη :P

Σπεκτ, respec για τον γιαπωνέζο μάγειρα.

Γιαννη σe παρακαλω πολυ μην κοκορευεσαι για το τι κανεις ενταξει εισαι ψωναρα το ξερουμε :P :Σκεφτομαι και εγω να ξεκινησω αυτο το που κανεις  οταν ειναι θα σου ζητησω αναλυτικες οδηγιες .

Ποιος γιαπωνεζος μαγειρας ? :o

• Like 1

kuzko επετρεψε μου να συμφωνησω με ντακον κ μανο

οι ραχιαιοι ειναι το ιδιο απαραιτητοι οσο και οι κοιλιακοι ! συν της αλλης ειναι ανταγωνιστες μυες και αυτο σημαινει πως δεν  πρεπει να εχεις δυνατους κοιλιακους κ αδυναμους ραχιαιους η το αντιστροφο αυτοι οι μυες πανε πακετο , πρεπει να τους εχουμε το ιδιο καλα γυμνασμενους η το ιδιο αγυμναστους   ..

Συμφωνώ σε οτι λες , για μένα ο κορμός θεωρείται απο τις πιο σημαντικές ομάδες , κρατάει όλο μας το σώμα στη θέση του.

Ίσως να μην το διατύπωσα σωστά , δεν του είπα να μην κανει , απλά νομίζω οτι αν κανει κάποιος 2 φορές τη βδομάδα squat και 2 dl μαζί με το ζέσταμα που θα κανει 1-2 σετ ραχιαιους πριν , δεν χρειάζεται παραπάνω.

Μπορεί να ειναι χαζομάρα αυτο που λέω βέβαια αλλά σκέφτομαι οτι οι ραχιαιοι ειναι πολύ μικρότεροι σε έκταση μύες σε σχέση με τους κοιλιακούς...

• Moderators

φωτη μιλαει για ενα βιντεο που εβαλα στην προηγουμενη σελιδα

ειναι αλλοι μυς οποτε ειτε μικροι ειτε μεγαλοι χρειαζονται ενδυναμωση!

πιστευω οτι στο εμφανησιακο κομματι οι κοιλιακοι ειναι πιο σημαντικοι αλλα στο λειτουργικο κομματι οι ραχιαιοι ειναι πιο

σημαντικοι!

• Like 2

http://www.youtube.com/watch?v=4RA1L1PIPFU

Καλημέρα.Κάνω hiit σε διάδρομο 20 λεπτά,50 δευτερόλεπτα σε χαμηλή ταχύτητα (3.5) και 50 σε υψηλή σκαλα 12.5,13,13,5,14(τα υπόλοιπα 10 δευτερόλεπτα ειναι η αλλαγή απο το 3,5 στο 13,14 κλπ.).Ο τύπος στο βίντεο λεει κάθε 16 δευτερόλεπτα αλλά μου φαίνεται πολύ βαρετό.Έχει να προτείνει κανείς κανένα άλλο πρόγραμμα (σε διάδρομο πάντα).Ευχαριστώ.

http://www.youtube.com/watch?v=4RA1L1PIPFU

Καλημέρα.Κάνω hiit σε διάδρομο 20 λεπτά,50 δευτερόλεπτα σε χαμηλή ταχύτητα (3.5) και 50 σε υψηλή σκαλα 12.5,13,13,5,14(τα υπόλοιπα 10 δευτερόλεπτα ειναι η αλλαγή απο το 3,5 στο 13,14 κλπ.).Ο τύπος στο βίντεο λεει κάθε 16 δευτερόλεπτα αλλά μου φαίνεται πολύ βαρετό.Έχει να προτείνει κανείς κανένα άλλο πρόγραμμα (σε διάδρομο πάντα).Ευχαριστώ.

Εμενα μου φαινεται πολυ επιτηδευμενο ολο αυτο .Δηλαδη σοβαρα θα  περιμενω το χρονομετρο καθε 50 sec h' καθε 16?Και μονο που το σκεφτομαι βαρεθηκα .Μπες κανε αυξομειωση εντασης χωρις τοσο αυστηρα χρονικα πλαισια .Προσωπικα κανω πολυ διαδρομο  αλλα παιζω με την κλιση   και οχι τοσο με την ταχυτητα και  βεβαια το κανω  λογω ειδικης προπονησης για ανηφορες και παλι δεν μετραω με τοση λεπτομερεια τον χρονο κλαιν  .

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...