Fotis13 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα παιδιά..Σήμερα είναι απο εκείνες τις μέρες που ξυπνάς το πρωί και λες ρε φίλε γιατί νιώθω σαν τον σούπερμαν?? .Φυσικά όταν νιώθεις έτσι απλά τρέχεις στο γυμναστήριο...Έτσι και εγώ έτρεξα μετά την δουλειά και αποδείχτηκε ότι καλώς έπραξα..Έβγαλα 5 επαναλήψεις στα 90 κιλά front squat με spot τον bro μου που ισχυρίζεται ότι δεν βοήθησε καθόλου(ρωτήστε τον εδώ είναι ).Ηθικό δίδαγμα της μέρας,η βοήθεια στο γυμναστήριο κάνει καλό στο να μην τραυματιστείς,ότι μπορείς να δοκιμάσεις κιλά που τόσο καιρό νόμιζες ότι ''δεν τα είχες'' αλλά το κυριότερο είναι ότι η αυτοπεποίθηση πάει αυτόματα 40% πάνω.Πάμε για τα 100 τώρα. Ωραιος κλαρκ,εμενα πλεον μου συμβαινει σπανια να πηγαινω με τοση ορεξη στο gym νομιζοντας πως θα τα σηκωσω ολα συνηθως το παθαινω αρχη καθε σεζον χειμωνα-καλοκαιρι.Ειναι απαραιτητο να σε σποταρει καποιος για το ειδος της προπονησης που κανεις και ειδικα σε συγκεκριμενες ασκησεις αρκει να γνωριζει τι να κανει .Εσυ εισαι τυχερος που εχεις τον Αλεξ. 90 κιλα φροντ ειναι πολλα κτηνος μπραβο. γιατι ρε φιλος τι σου κανανε ?? σημερινη , δε τολμαω να ζυγιστω ξερω ομως οτι εχω βαλει δυο-τρια κιλα σιγουρα πρεπει να ειμαι στα 90-91 κ μιλαω για ασχημα κιλα , η αποχη και τα παγωτα την καναν την δουλεια αμεσως ρε π@στη μου .. κρυφτηκαν φατσα κτλ γιατι ειναι καπως σκοτεινο το σκηνικο κ δε λεει να την βρω σε κανα γκευ σαιτ 37.jpg Μaus εσενα πρεπει να σου απαγορευτει να σηκωνεις φωτο γιατι θα μας κανεις κομπλεξικους .Α! και σταματα να κοκορευεσαι και εσυ και ο Αλεξ © 6
alex_000 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Ρε τι τραβαμε να κανουμε κανα σετ front squats.. Με την ολυμπιακη λαβη υποφερω. Με την crossed λαβη η στηριξη ειναι η μιση σε σχεση με την ολυμπιακη. Τεσπα. 1 σετ 10 επαναληψεις 60 και και δεν εκανα δευτερο γιατι υποφεραν οι καρποι. Πρεπει να κανω διατασεις με φαινεται να συνηθησουν τα χερια. Καλημερα. To χέρι να ακουμπάει την μπάρα με τις άκρες των δάχτυλων μόνο και θα είσαι μια χαρά. Οι καρποί είναι ευλύγιστοι σε όλους δεν είναι hamstrings να θέλουν απαραίτητα διατάσεις. Μην πιάνεις την μπάρα και την κρατάς.
Akis1914 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Ερωτηση να αντικαταστησω τις προβολες με hang clean;;;ετσι για μια αλλαγη για καποιες εβδομαδες Εγώ θα σου έλεγα να το κάνεις απλα να προσέχεις υπερβολικά πολύ γιατί το 70% το προβλημάτων που απέκτησα απο την γυμναστική γενικότερα ήταν απο αυτή την την άσκηση και γενικότερα απο τα cleans.Φαντάσου ότι αυτές oi ασκήσεις ήταν ο λόγος που σταμάτησα την γυμναστική τον τελευταίο χρόνο.Ο δεξιός μου αγκώνας τέντωσε κανονικά.Θα ήταν καλό να μπορούσες να την κάνεις σε κάποιο χώρο που θα μπορούσες να πετάξεις τα κιλά κάτω.Τώρα αν θέλεις να κάνεις με 20 κιλά και να μείνεις σε εκείνα τα κιλά πάω πάσο ..Έχει κανένα μήνα που άρχισα να την κάνω πάνω σε ορθοστάτες και πάει καλά.είμαι στα 3 σετ 5χ60 ακόμα αλλά παραπάνω δεν πάει εύκολα αν δεν πετάς κιλά κατώ. Ωραιος κλαρκ,εμενα πλεον μου συμβαινει σπανια να πηγαινω με τοση ορεξη στο gym νομιζοντας πως θα τα σηκωσω ολα συνηθως το παθαινω αρχη καθε σεζον χειμωνα-καλοκαιρι.Ειναι απαραιτητο να σε σποταρει καποιος για το ειδος της προπονησης που κανεις και ειδικα σε συγκεκριμενες ασκησεις αρκει να γνωριζει τι να κανει .Εσυ εισαι τυχερος που εχεις τον Αλεξ. 90 κιλα φροντ ειναι πολλα κτηνος μπραβο. Μaus εσενα πρεπει να σου απαγορευτει να σηκωνεις φωτο γιατι θα μας κανεις κομπλεξικους .Α! και σταματα να κοκορευεσαι και εσυ και ο Αλεξ © Και εμένα σπάνια μου συμβαίνει μην νομίζεις,.Ακόμα στον 1,5 μήνα προπόνησης είμαι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα.. 2
alex_000 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν οι προβολές με το clean. Οι προβολές εστιάζουν τετρακέφαλο και γενικά πόδια το clean δεν εστιάζει πόδια.
therock Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 καλο ειναι το σμιθ ! πολυ καλο .. οχι για σκουωτ ομως , αλλα για να μπαινω απο κατω και να κανω αυτη την γουσταρω τρελλα .. βαλτε το σμιθ χαμηλα , μπειτε απο κατω και καντε ανάστροφη κωπηλατική .. παρα πολυ καλη .. Στον αερα την κανεις αυτη? Εισαι οριζοντιος δλδ και σηκωνεις το βαρος σου? Δυσκολη μου φαινεται? Alex, Γιατι front και οχι back squats?
Fotis13 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Στον αερα την κανεις αυτη? Εισαι οριζοντιος δλδ και σηκωνεις το βαρος σου? Δυσκολη μου φαινεται? Alex, Γιατι front και οχι back squats? οχι ρε λογικα τα ποδια ακουμπανε ,γυμναστικη κανουμε δεν ειμαστε ακροβατες 3
ennoeitai Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Στον αερα την κανεις αυτη? Εισαι οριζοντιος δλδ και σηκωνεις το βαρος σου? Δυσκολη μου φαινεται? Ακουμπανε τα ποδια σου κατω. Αμα σου φαινεται κι ετσι δυσκολη μπορεις να αρχισεις με λυγισμενα γονατα. Οσο πιο πισω ειναι οι πατουσες σου τοσο πιο ευκολη. Μετα μπορεις να αυξησεις τη δυσκολια βαζοντας τα ποδια σου σε καρεκλα. Υποθετικα θα γινεται να την κανεις και τελειως στον αερα, αλλα θα ειναι πολυ δυσκολο. Αφου την κανει ο Μεντρανο που δεν τρωει καν το φαι του, θα γινεται Εχει καποιες ασκησεις που τις κανουν αυτοι που κανουν κρικους, που ειναι οντως ετσι που λες, οριζοντια στον αερα, που τις λενε levers, ψαξ'το αμα θες. Αλλα σ'αυτες η κινηση δε γινεται σαν την κωπηλατικη, αλλα απο κατακορυφο γυρνανε το σωμα τους οριζοντια, κι ετσι γυμναζονται αλλοι μυες. Η δεν κουνανε καθολου και την κανουν στατικα/ισομετρικα. Τωρα που το θυμηθηκα εχω δει καμποσες φορες στο youtube κατι μαυρους που κανουν καλλισθενικες, να κανουν levers και σε μπαρες σε παιδικες χαρες. Αλλα αυτοι οι παραπανω παιζει να μπορουσαν να κανουν και αυτη την ασκηση σαν κωπηλατικη τελειως στον αερα. Αλλα θα ειναι τρελα δυσκολη και θα χτυπαει κι αλλους μυες. Πιο λογικο ειναι να κανεις κανονικες ελξεις.
alex_000 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Alex, Γιατι front και οχι back squats? Φυσικα κανουμε και τα δυο. Το front squat ειναι πολυ καλη ασκηση για να βγαλει αλλα και να φτιαχνει κινησιολογικες αδυναμιες και μυικες ανισσοροπιες καθως συνδυαζει δυναμη και ισορροπια. Εστιαζει λίγο παραπανω τετρακεφαλο απο οτι το backsquat. Ενα αλλο καλο με το front squat ειναι οτι δεν ειναι φυσικο να κανεις το "κοτε" στυλ που κατεβαινει ο κωλος δεκα εκατοστα οπως κανουν πολλοι στο backsquat και λενε οτι κανουν squat. Στο front το ass το grass βγαινει φυσικα. Το back squat ειναι καλυτερο σαν ασκηση δυναμης και για ισπποση εκγυμναση γλουτοαιων τετρακεφαλω και δικεφαλων 1
kuzko21 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 τι διατασεις μπορουμε να κανουμε για να αποκτησουν μεγαλυτερη ελαστικοτητα οι μυες των ποδιων? κλασσικο παραδειγμα του τι εννοω ειναι οτι αρκετοι ανθρωποι , οταν κανουν ενα καθισμα (χωρις βαρος πανω τους) συνηθως καθονται στις μυτες των ποδιων και δεν πατανε ολοκληρο το πελμα τους κατω.
alex_000 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Οι διατάσεις είναι ολόκληρη σχολή. Οι σοβαρές διατάσεις είναι δύσκολο θέμα, θέλουν να ασχολείσαι και να γνωρίζεις. Για το συγκεκριμένο που λες υπάρχει μια εύκολη που μου έδειξε ο μικρός. Ανοίγει το σύστημα πριν το squat και επίσης με τον καιρό βελτιώνει ευλυγισία. Αυτό που κάνει η τύπισσα αλλά με ανοιχτά πόδια, πατούσες και γόνατα να κοιτάνε προς τα έξω. Βάζεις κώλο στον τοίχο και χαμηλώνεις (πρέπει να είσαι ήδη ζεστός όμως). Περιμένεις 10 σεκ , πιέζεις χαμηλώνεις λίγο ακόμα, άλλα 10 πιέζεις χαμηλώνεις λίγο ακόμα και μετά πας τέρμα κάτω όσο μπορείς και αράζεις εκεί όσο σε βολεύει. γίνεται και έτσι, δες τι βολεύει καλύτερα 4
bosei Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Επίσης foam rolling. Πήρα πρόσφατα ένα foam roller κι έχω πάθει πλάκα. Κάνω 5 λεπτάκια πριν από την προπόνηση ποδιών και π.χ. καταλήγω να ακουμπάω με τεντομένα πόδια πάτωμα όπου στην πραγματικότητα φτάνω μέχρι τα γόνατα.
kuzko21 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 αφηστε τα να πανε , για λιγο που πηγαινα κικ , καναμε ανοιγματα - διατασεις πριν ξεκινησουμε την προπονηση , ε μετα απο καποιο καιρο ειχα παθει πλακα σχετικα με το ποσο ψηλα/ανετα βγαιναν λακτισματα πριν και μετα... και μετα εβλεπα του δασκαλου και κατι αθλητων που τα φταναν στις λαμπες. =p τεσπα , αυτη την ειχα και γω στο μυαλο μου αλεξ , την ηξερα και με μπαλα αναμεσα στα γονατα...θα ξαναρχισω να την κανω μου φαινεται....
Akis1914 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2014 αφηστε τα να πανε , για λιγο που πηγαινα κικ , καναμε ανοιγματα - διατασεις πριν ξεκινησουμε την προπονηση , ε μετα απο καποιο καιρο ειχα παθει πλακα σχετικα με το ποσο ψηλα/ανετα βγαιναν λακτισματα πριν και μετα... και μετα εβλεπα του δασκαλου και κατι αθλητων που τα φταναν στις λαμπες. =p τεσπα , αυτη την ειχα και γω στο μυαλο μου αλεξ , την ηξερα και με μπαλα αναμεσα στα γονατα...θα ξαναρχισω να την κανω μου φαινεται.... Αυτή την άσκηση που έβαλε ο μπρο μου που είσαι με την πλάτη στον τοίχο είναι η καλύτερη άσκηση για να μπορείς να κάθεσαι στις φτέρνες.Όταν πρωτοξεκίνησα αρασέ,επολέ-ζετε είχα και εγώ αυτο το πρόβλημα και ο προπονητής μου με έβαζε τιμωρία στον τοίχο μεχρι να ανοίξω .. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις