Fotis13 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Παιδια ποια η γνωμη σας για καλαμακια (χοιρινο-κοτοπουλο) σε ψητοπωλειο οταν εισαι εκτως για γρηγορη και ευκολη πρωτεινη? Χοιρινο το ξεχνας. 2
therock Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Χοιρινο το ξεχνας. Λογω λιπους? Πρωτεινη δινει μπολικη ομως? Εδω το δινει 50 θερμιδες παραπανω http://www.soublaki.gr/souvlaki-thermides.aspx
Fotis13 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Λογω λιπους? Πρωτεινη δινει μπολικη ομως? Εδω το δινει 50 θερμιδες παραπανω http://www.soublaki.gr/souvlaki-thermides.aspx Λογω λιπους ναι και αλατι που βαζουν κτλπ .Βεβαια σαν εκτακτη περιπτωση π.χ διακοπες η' δεν εχουμε τι να φαμε τωρα το παιρνεις δεν το συζηταμε αν εχει και κοτοπουλο καλαμακι ακομα καλυτερα. 1
nicoc89 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Λογω λιπους? Πρωτεινη δινει μπολικη ομως? Εδω το δινει 50 θερμιδες παραπανω http://www.soublaki.gr/souvlaki-thermides.aspx αυτά τα πινακάκια που γράφουν θερμίδες η ακόμα και μακρο απο junk food που δεν ειναι συσκευασμένο ποτέ δεν θα καταλάβω γιατι υπάρχουν. Δεν μπορεις να ξέρεις πως το έφτιαξε ο άλλος, αν για παράδειγμα του αλλάζει τα φώτα στο λίπος και οι ποσότητες ειναι ακαθόριστες, μπορεί να έχει 2xcal που λέει ο πίνακας και γενικά ειναι χαόδες το θέμα. btw συμφωνώ με fotis13 , για cheat καλο ειναι για ευκολη λύση όχι, υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές 2
margaritagr Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Ξεκολα ρε ολοι εχουμε καποιο μικροτραυματισμο δεν πρωτοτυπησες σιγα, το θεμα ειναι να συνεχισεις εκει κανε focus. Ε ενταξει, μιλαμε και για κατι χρονιο. Αν ηταν στη φαση επεσα χτυπησα καθομαι 2 βδομαδες κ μου περναει, θα ταν αλλιως. Θα παω πισινα αυριο, αν και δεν εχω καμια μα καμια ορεξη.
Fotis13 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Ε ενταξει, μιλαμε και για κατι χρονιο. Αν ηταν στη φαση επεσα χτυπησα καθομαι 2 βδομαδες κ μου περναει, θα ταν αλλιως. Θα παω πισινα αυριο, αν και δεν εχω καμια μα καμια ορεξη. Yπερβολες ,σιγα μην πεθανεις κιολας .Και μενα με ποναει ο δεξιος ωμος μου 10 χρονια τωρα οταν παιρνει συγκεκριμενη θεση(π.χ οριζοντιος παγκος ) θα μαθεις να ζεις μ αυτο .Θα προσεχεις και θα κανεις τις ασκησεις που πρεπει και θα συνεχισεις να γυμναζεσαι οπως κανουμε ολοι . 4
Dakonblackblade Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Το 80% των γυναικων πασχουν απο χονδρομαλακια. Ε και? Θα κοψω το αθλημα.?.πρεσσα, σκουωτ, εκτασεις εκτελω κανονικα. Προπονηση για μαραθωνιο κανεις στη φυση, οχι στον διαδρομο ενος γυμναστηριου. Ο τετρακεφαλος θα δυναμωσει με φυσικο τροπο μεσα απο τις συνθετες πολυαρθρικες κ οχι απο τις απομωνομενες Τα λέει μια χαρά η δήμητρα. Μαλακίες σου είπε ο γιατρός. ''Χονδροπάθεια'' έχει το 90% του πληθυσμού. Ξεκουράσου καμιά βδομαδούλα να σου περάσει και αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σταματήσεις να χοροπηδάς στο διάδρομο και να βελτιώσεις την τεχνική σου στο τρέξιμο (πράγμα που ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εξηγεί στους διαδρόμους όπου 40 κιλά γυναίκες κάνουν περισσότερα νταπα ντούπα από μένα που είμαι 120). Έχουν βγάλει τους 20άρηδες σακάτηδες αυτοί οι άχρηστοι με τις ''χονδροπάθειες'' και τις πίπες τους. Νέο κορίτσι ρε, τώρα θα τα κάνεις όλα. 4
alex_000 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Χονδροπαθεια επιγονατιδας το πορισμα. Μου δωσε κατι χαπια για δεκα μερες, συμπληρωμα ενα της solgar για 2 μηνες, και παγοθεραπεια. Ειπε να μη βαζω κλιση στ διαδρομο, να κανω κατι ασκησεις για ενδυναμωση του τετρακεφαλου , ν αποφευγω ασκησεις π επιβαρυνουν το γονατο (τελος το leg press) και ν αρχισω τη προπονηση στ διαδρομο για το μαραθωνιο απ τη παραλη βδομαδα. Αυτα... Εχω και εγω χονδρομαλακινση επιγονατιδας. Να ξερεις οτι δεν θεραπευεται ηρθε για να μεινει. Αυτο δεν σημαινει οτι θα πονας συνεχεια αλλα οτι οποτε το πιεζεις θα ποναει μετ για μερες. Για εμενα η λυση ηταν πολυ καλο ζεσταμα και wraps για τα γονατα και κανω squat 3 φορες την ευδομαδα χωρις ενοχλησεις. Αν κανω εστω και μια φορα squat χωρις wrap το γονατο ποναει για μερες μετα. Εχω κλεισει εξι μηνες ετσι. Μια που το εφερε η κουβεντα ηρθε η γυναικα απο ελλαδα και μου ειπε "πως γιναν ετσι τα ποδια σου?!" Εμενα μικρα μου φαινονται αλλα μαλλον αλλιως βλεπεις τον εαυτο σου αλλιως οι αλλοι 3
Fotis13 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Μια που το εφερε η κουβεντα ηρθε η γυναικα απο ελλαδα και μου ειπε "πως γιναν ετσι τα ποδια σου?!" Εμενα μικρα μου φαινονται αλλα μαλλον αλλιως βλεπεις τον εαυτο σου αλλιως οι αλλοι Kαλα αυτο ισχυει εμεις στον ευατο μας δεν μπορουμε να δουμε ευκολα τις διαφορες λογικο ειναι ,καλυτερος κριτης ειναι καποιος που εχει να σε δει ενα χρονικο διαστημα . 1
Mau-Maus Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 ρε φατεεεε χωρις να το σκεφτοσαστε καλοκαιρακι ειναι οι γκομενιτσες θελουν κοιλιτσα - αρχοντια ! οκ αν μπορεις να φας κοτοπουλο αντι για χοιρινο εννοοειται να το προτιμησεις ! οσο αναφορα αυτο Η σκέψη της ημέρας: ο λόγος που επικράτησε το λίγες επαναλήψεις πολλά κιλά = όγκος, και πολλές επαναλήψεις = γράμμωση δεν είναι ότι με πολλά κιλά χτίζουμε μυς ενώ με πολλές επαναλήψεις δεν χτίζουμε. Με όλα χτίζουμε (ειδικά αν σε πολλά ρεπς έχει μέσα και super set η drop set) o λόγος που πέρασε αυτού του είδους το δόγμα είναι ότι στην "γράμμωση" η στο θερμιδικό έλλειμμα είναι άτοπο να ταλαιπωρούμε το αδύναμο νευρικό μας σύστημα και τις σχετικά άδειες ενεργειακές αποθήκες μας με λίγες επαναλήψεις και υπερπροσπάθειες, και μάλλον θα κάνουμε περισσότερο κακό παρά καλό. Στην προπόνηση γράμμωσης είναι πιο έξυπνο να παίζουμε πολλές επαναλήψεις, να μην ταλαιπωρούμε το νευρικό σύστημα και να στοχεύουμε στην διατήρηση μυικής μάζας όχι στο χτίσιμο, ώστε και να την βγάλουμε καθαρή χωρίς τραυματισμούς και να είμαστε φρέσκοι όταν επιστρέψουμε στο recomp ή όγκο. Οσον αφορά την προπόνηση λίγων επαναλήψεων το κύριο ατού της ειναι η προπόνηση ΚΝΣ και αύξηση δύναμης που είναι λίγο άτοπη υποθερμιδικά. υπό αυτό το πρίσμα το πάνω δόγμα με βρίσκει σύμφωνο. Τέλος το σημερινό παγωτό βγήκε ποίημα. αλεξ η απαντηση σε αυτο που λες σε γενικες γραμμες ειναι αυτη .. υπαρχουν διαφορες θεωριες μυθοι αλλα και πραγματικοτητες !μια επιστημονικη πραγματικοτητα ειναι πως η μυοϊστική ανάπτυξη (myofibrillar hypertrophy) συμβαίνει στις 6-8 επαναλήψεις!επισης πολυ μεγαλο ρολο παιζει για πια ασχηση μιλαμε δε ισχυουν σε ολες τια ασκησεις τα ιδια πχ σύνθετες ασκήσεις που απαιτυν πολλές μυϊκές ομαδες καταναλώνουν πολυ περισσοτερη ενεργεια από άλλες που ενεργοποιούν μικρους μυς και μια μόνο μυϊκη ομαδα! για μενα χρειαζεται συνδιασμος ! στις ''μεγαλες'' ασκησεις δλδ οπως αρσεις, παγκος κτλ κανουμε μικρτερο ευρος επαναληψεων και στις συμπληρωματικες ασκγσεις οπως εκτασεις στηθους ωμους κτλ κανουμε περισσοτερες επαναληψεις !γενικοτερα χρησιμοποιοντας ευρος επαπναληψεων στος προπονησεις μας κανουμε μαγαλυτερη κ καλυτερη προοδο ! εν ολιγης - ας κανουμε και πολες και λιγες επαναληψεις ... λιγες στις μεγαλες μυικες ομαδες , πολλες στις συμπληρωματικες ασκησεις ! κατι αλλο η διαλειματικη που ειπε καποιο παλικαρι πριν (30'' ενταση - 1' γρηγορο περπατημα) ειναι τελεια ! απλα οντως πρεπει να γινεται μετα και οχι πριν - αν την συνδιασουμε με προπονηση με βαρη - και σιγουρα δεν ενδείκνυται σε παλικαρι 60 κιλα (οπως αυτος που την ζητησε) μιας και καλο ειναι να εχουμε μυικη μαζα για να κοψουμε ! βεβαια οποιος και να την κανει δυναμωνει την καρδια και την αντοχη του , δυναμωνει ετσι και την αντοχη του στα βαρη , οποτε καλο ειναι για ολους !! επισης οσο αναφορα διαιτες διατροφες κτλ επειδη μπορει να σας μπερδευουν τοσα πολλα που ακουτε βαλτε στο μυαλο σας κατι πολυ απλο κ προσπαθηστε να το εφαρμοσετε .. απο τις συνολικες θερμιδες ποθ προσλαμβανετε καθε μερα κοιταχτε να ειναι σακχαρα (μελι, φρουτα ζαχαρη γλυκα χυμοι κτλ) το πολυ 10% ! αυτο το ποσοστο ισοδυναμει περιπου σε 50 γρ για μια διαιτα 2.000 θερμιδων !!! σε καμια περιπτωση να μην το υπερβαινετε ! χοντρικα ετσι καπως να το εχετε στο μυαλο σας .. μαργαριτα ο τραυματισμος δειχνει οτι μπηκες στο κλαμπ των τουμπανιαρηδων και των πορωμενων - καλος μας ηρθες ! γυμναστικη χωρις τραυματισμο δεν υφισταται .. αυτα .. 4
Fotis13 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 μαργαριτα ο τραυματισμος δειχνει οτι μπηκες στο κλαμπ των τουμπανιαρηδων και των πορωμενων - καλος μας ηρθες ! γυμναστικη χωρις τραυματισμο δεν υφισταται .. αυτα .. +1000 3
margaritagr Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 @Αlex εχεις χρησιμοποιησει καθολου απ αυτες τις επιγονατιδες με τη τρυπα; Σκεφτομουν μηπως ειναι καλο να τη φοραω οταν ξαναρχισω τρεξιμο, αλλα αυτος μπυ ειπε οτι δε τη θελει γιατι ατονει ο 4φαλος. Εφοσον ομως θα τον γυμναζω ετσι κι αλλιως, παιζει ν ατονησει; Γενικα προτεινεται; @Maus & Foti φαση no pain no gain ε; @Dakon θενς 2
Dakonblackblade Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Όσο περισσότερο διαβάζω τόσο περισσότερο εκνευρίζομαι. Όχι με σένα Μαργαρίτα, με τον παπάρα. Πάντως δεν αξίζει να τις αγοράσεις από τώρα. Θα δεις πως θα πάει. 1
alex_000 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Ναι γενικα τελευταια εχω πιο powerlifting φιλοσοφια στις προπονησεις . 5 ρεπς στις βασικες και 10 στις βοηθητικες αλλα ολα με drop set και ολα failure @Αlex εχεις χρησιμοποιησει καθολου απ αυτες τις επιγονατιδες με τη τρυπα; Σκεφτομουν μηπως ειναι καλο να τη φοραω οταν ξαναρχισω τρεξιμο, αλλα αυτος μπυ ειπε οτι δε τη θελει γιατι ατονει ο 4φαλος. Εφοσον ομως θα τον γυμναζω ετσι κι αλλιως, παιζει ν ατονησει; Γενικα προτεινεται; @Maus & Foti φαση no pain no gain ε; @Dakon θενς . Ακου λιγο αν βαλεις την επιγονατιδα και την φορας στην καθημερινη σου ζωη θα ατονισει αυτο εννοουσε ο γιατρος. Δεν ειναι καλη ιδεα εκτος αν πονας πολυ. Στις πρόονησεις φορα τη παντα. Στα squat ομως wraps οχι επιγονατιδα 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις