Yperaspisths Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Αν πας να φορτώσεις ως αρχάριος με τη μια φουλ κιλά, λογικό είναι να κρατάς στα χέρια σου γόνατα και μέση. όταν ξεκινάς σταδιακά και σιγά-σιγά δίσκους ώστε να αυξάνεις το βάρος τις αντίστασης και παράλληλα να δυναμώνεις, δεν το ριψοκινδυνεύεις. φυσικά όταν όοολα αυτά συνδυαστούν με σωστή τεχνική. τα squat είναι ΣΥΝΘΕΤΗ- ΠΟΛΥΑΡΘΡΙΚΗ άσκηση *συμμετέχουν σχεδόν όλες οι μυικές ομάδες* για αυτό και σου φαίνεται δύσκολη. Είναι το Α και το Ω στο power lifting. Προφανώς και νιώθεις πίεση στη μέση σου λόγω αδυναμίας ραχιαίων. Όταν αρχίσουν και δυναμώνουν δεν θα νιώθεις πίεση. Αν δουλέψεις και τα front squat εκεί να δεις πόνο και οδυρμό. Επαναλαμβάνω, όταν είσαι αρχάριος δεν φορτώνεις φουλ κιλά, φλερτάρεις με τραυματισμούς. Αρχάριος δεν είμαι ,αλλα φυσικά ουτε και expert. Νομίζω οτι απλα είναι ετσι το σωμα μου. Μήπως να κάνω μονο πρέσα; Εκει το τερματίζω
dimitra_m3 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Αρχάριος δεν είμαι ,αλλα φυσικά ουτε και expert. Νομίζω οτι απλα είναι ετσι το σωμα μου. Μήπως να κάνω μονο πρέσα; Εκει το τερματίζω Προφανώς και το τερματίζεις αφού δουλεύει απομονωμένα τον 4κεφαλο. Ούτε καν οι κοιλιακοί/ραχιαίοι δεν δουλεύουν σε ρόλο σταθεροποιητή. δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να εγκαταλείψεις μια από τις κορυφαίες ασκήσεις του lifting εφόσον δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός τραυματισμός που να βαρύνει το ιστορικό σου. Μάθε να εκτελείς σωστά τεχνικά την άσκηση και σταδιακά αφού νιώθεις ότι δυναμώνεις να ανεβάσεις φορτίο. αν και πάλι δεν καταλαβαίνεις, κάνε πρέσσα. Το θέμα δεν είναι τι τερματίζεις και τι όχι. Αλλά με την σωστή αντίσταση και την κατάλληλη διατροφή να επιτυγχάνεις την μυική σου ενδυνάμωση 1
nicoc89 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Αυτο που κατάλαβα εγω μετα απο καιρό είναι οτι το 80% είναι διατροφή και το 20% γυμναστική. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάθε μέρα γυμναστική. Και 3 φορές σκληρη γυμναστική να κάνεις(squat,deadlift,bench press) θα βάλεις μυς ,αρκεί να τρως παραπάνω θερμίδες απ'οτι καταναλώνεις και φυσικά θα πρέπει να μετράς και πόση πρωτεινη λαμβάνεις ,αλλα και υδατάνθρακες και λιπαρά. Είχα λιώσει στην γυμναστική και αντι να βάζω κιλά, έχανα. Μόνο απο τότε που αρχισα να μετραω τις θερμίδες κατάφερα να βάλω μυικα κιλά. Τηγανητά και σοκολάτες τα είχα κόψει έτσι και αλλιώς εδω και καιρό. Προσπαθώ να περιορίσω και τυρί και λευκό ψωμί ,αλλά για μένα είναι δύσκολο. Μπορεί. Να πας στον γιατρό έτσι και αλλιώς. Ειδικά αν νιώθεις οτι έχεις αστάθεια να πας σίγουρα.(δεν σου λεω τι σημαίνει η αστάθεια για να μην σε πανικοβάλλω )pa αυτό που λες ισχύει για κάποιον που θέλει ενα φυσιολογικό σώμα σε καλή κατάσταση , με λίγα λόγια για αυτούς που "γυμνάζονται για υγεία" Δεν σου λέω οτι ειναι λάθος απλά όποιος το κάνει δεν θα έχει ποτέ το αποτέλεσμα του άλλου που γυμνάζεται 5/7-7/7 αν υποθέσουμε οτι κ τα δυο άτομα ξέρουν να γυμνάζονται και να τρώνε. Αρχάριος δεν είμαι ,αλλα φυσικά ουτε και expert. Νομίζω οτι απλα είναι ετσι το σωμα μου. Μήπως να κάνω μονο πρέσα; Εκει το τερματίζω το οτι τερματίζεις μια πρέσα δεν λέει κάτι κ εγώ τερμάτιζα μια μούφα πρέσα 205 κιλά? σαν την απο κάτω 5χ25 reps αλλα αυτό δεν έλεγε κάτι. Τη δύναμη σου θα την δεις στα ελευθερα ξεκίνα squat αλλα πρόσεχε μέχρι να μάθεις να εκτελεις σωστά και να νιώθεις οτι το χεις ανέβαζε σταδιακά τα κιλά όποτε νιώθεις οτι το βαρύτερο set της προηγούμενης προπόνησης βγήκε άνετα κ δεν θα έχεις θέμα
Dakonblackblade Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Το παλικάρι κάνει 40 επαναλήψεις με 60-70 κιλά ρε. (αναρωτιέμαι μήπως κάνει κάτι λάθος ή πολύ σωστά) 2
Fotis13 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Αύριο Leg day και μετά ξεκούραση για 1 βδομάδα (πάω διακοπές). παντρεμένος άνθρωπος=μαζοχιστής Οταν λεω εγω οτι για σενα ειναι η ζωη ...Με τις διακοπες σου με τα ολα σου ! Το παλικάρι κάνει 40 επαναλήψεις με 60-70 κιλά ρε. (αναρωτιέμαι μήπως κάνει κάτι λάθος ή πολύ σωστά) εγω εχω σταματησει να αναρωτιεμαι πλεον . 3
alex_000 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Το παλικάρι κάνει 40 επαναλήψεις με 60-70 κιλά ρε. (αναρωτιέμαι μήπως κάνει κάτι λάθος ή πολύ σωστά) αν είναι ass to grass είναι ο Πύρος Δήμας αλλά τα gym statistics λένε ότι δεν κατεβαίνει ούτε παράλληλο (να μην πω smith + above parrallel) 3
yannis27gr Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 ^^Είμαι πολύ περήφανος που κατάλαβα την παραπάνω πρόταση 2
YiN Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Όλα καλά παιδιά, κάθε προσπάθεια να κουνηθώ απαιτεί τριετή μελέτη ώστε να μην νιώσω ΤΟΝ ΠΟΝΟ. ΥΓΕΙΑ ΡΕ. ^^Είμαι πολύ περήφανος που κατάλαβα την παραπάνω πρόταση Με την δεύτερη ανάγνωση το έπιασα κι εγώ. 1
viper2005 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 TPW lemon shortcake. κ-ο-λ-α-σ-η in other news http://www.ryanseacrest.com/2014/06/23/winner-elliott-hulse-wins-favorite-youtube-health-and-fitness-star-contest/ w00t
margaritagr Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Αντε και καλη μου αρχη Χτες το πρωι εγινε η παραγγελια σημερα ηρθε. Sent from my iPhone using Insomnia 2
alex_000 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Εγώ τελικά ξαναυπολόγισα θερμίδες και πρωτεΐνη και δεν μου χρειάζεται ουτε για το παγωτό, μένω natural 2
YiN Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Εγώ τελικά ξαναυπολόγισα θερμίδες και πρωτεΐνη και δεν μου χρειάζεται ουτε για το παγωτό, μένω natural Κάπου εδώ ήθελα να καταλήξω. Μαργαρίτα φτιάξε πρώτα την φυσική σου διατροφή και βάλε αρκετή πρωτεϊνη και μετά περνάς στο συμπλήρωμα, δε σηκώνεις 120 κιλα βαθύ και πάγκο άλλα τόσα ξέρω 'γω ούτε όγκο κάνεις. 2
kuzko21 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 δεν ξερω τι πηρε η μαργαριτα , αλλα η σοκολατα ειναι πολυ γλυκια για εμενα, της On κλασσεις ανωτερη. καταταλλα , ξεκινησα χθες το σπλιτ που ειχε ποσταρει ο ντακον. (http://www.muscleandstrength.com/workouts/phul-workout ) θα το δοκιμασω να δω πως θα παει γιατι μου αρεσε που χτυπαει 2 φορες τη βδομαδα καθε ομαδα. δεν πηρε παρα πολυ ωρα. (1ωρα και κατι ψιλα με 45'' between sets - και max sets σε καθε ασκηση) επισης , διαβαζα καποια πραγματα για ρουτινες core. διαβαζα καπου οτι εχει νοημα να κανουμε ενα σετ μεχρι ''failure'' καθε φορα πανω-κατω/πλαγια μοιρα και ραχιαιους. μετα διαβαζα για κανονικα 3-4αρια σετ σε ολες τις μοιρες με νορμαλ επαναληψεις και ραχιαιους περιπου 2/10 του χρονου των κοιλιακων. γενικα τι εχει νοημα? η ουσια δεν ειναι να τους κραταμε ενεργους συνεχως? αρα λιγα σετακια καθε φορα δεν εχουν περισσοτερο νοημα?
bosei Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 δεν ξερω τι πηρε η μαργαριτα , αλλα η σοκολατα ειναι πολυ γλυκια για εμενα, της On κλασσεις ανωτερη. καταταλλα , ξεκινησα χθες το σπλιτ που ειχε ποσταρει ο ντακον. (http://www.muscleandstrength.com/workouts/phul-workout ) θα το δοκιμασω να δω πως θα παει γιατι μου αρεσε που χτυπαει 2 φορες τη βδομαδα καθε ομαδα. δεν πηρε παρα πολυ ωρα. (1ωρα και κατι ψιλα με 45'' between sets - και max sets σε καθε ασκηση) επισης , διαβαζα καποια πραγματα για ρουτινες core. διαβαζα καπου οτι εχει νοημα να κανουμε ενα σετ μεχρι ''failure'' καθε φορα πανω-κατω/πλαγια μοιρα και ραχιαιους. μετα διαβαζα για κανονικα 3-4αρια σετ σε ολες τις μοιρες με νορμαλ επαναληψεις και ραχιαιους περιπου 2/10 του χρονου των κοιλιακων. γενικα τι εχει νοημα? η ουσια δεν ειναι να τους κραταμε ενεργους συνεχως? αρα λιγα σετακια καθε φορα δεν εχουν περισσοτερο νοημα? Πήρε την isolate η μαργαρίτα...για την isolate λες κι εσύ ? Εγώ λέω ότι εφόσον κάνεις τις άρσεις και τα squat σου και γενικά ο μεγαλύτερος κορμός του προγράμματος είναι γύρω από ελεύθερα βάρη δεν έχουν να σου προσφέρουν κάτι παραπάνω αυτές οι core ρουτίνες. Κάνε 2-3 ασκήσεις direct για κοιλιακούς και είσαι οκ. Ραχιαίους εφόσον κάνεις άρσεις ποτέ δεν βρήκα λόγω να κάνεις. Αν δεν έχεις στο προγραμμά σου βασικές ασκήσεις τότε άντε να είχε νόημα να βάλεις "core" ρουτίνες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις