Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Εμένα αυτό το δόγμα θα με έβρισκε σύμφωνο εφόσον κάποιος ήξερε συνηδητοποιημένα τι κάνει και όχι επειδή έτσι έχει επικρατήσει. Γιατί πες εγώ κι εσύ και γενικά κάποιος που δεν έχει μείνει στα τετρημένα μπορεί να βγάλει σοβαρή προπόνηση και με high reps και με ό,τι είδος προπόνηση θες. Άντε να πεις τώρα στον αρχάριο που δεν ξέρει τα όριά του και δεν έχει δοκιμάσει πράγματα, να κάνει περισσότερες επαναλήψεις...το πιθανότερο είναι να μην έχει σωστή ένταση η προπόνησή του.

Αυτό που λες πάντως ότι έτσι την βγάζεις καθαρή χωρίς τραυματισμούς δεν συμφωνώ. Όταν σπάει το form είσαι και πιό εκτεθειμένος να τραυματιστείς. Προσωπικά το form μου παρατηρώ ότι σπάει πάντα σε μεγαλύτερες επαναλήψεις, σε αντίθεση με πιό βαριά κιλά.

Για την πρώτη παράγραφο, εννοείται αυτό. Δεν μιλάμε για εντελώς αρχάριους. 

Για την δεύτερη, εξαρτάται. Σε κάποιος ασκήσεις με λιγότερα reps κρατάς πολύ πιο εύκολα form (το deadlift είναι το καλύτερο παράδειγμα). Για τις περισσότερες ασκήσεις όμως μου φαίνεται πολύ περίεργο αυτό που λες. Στο bicep curl πχ αν κάνουμε 5 reps η 5η θα είναι κώλος, ενώ αν κάνουμε 10 και οι δέκα θα είναι μια χαρά

Επίσης όταν λέω λίγα reps και strength training εννοώ ότι σχεδόν όλα τα βασικά σετ που θα κάνουμε θα πάνε σε failure οπότε το τελευταίο rep δεν θα είναι ποτέ με τέλειο form. 

Εγώ πάντως ποτέ δεν τραυματίστηκα από κακό form, αλλά από υπερπροσπάθεια, και από έλλειψη warmup την έχω πάθει αρκετές φορές. 

Δημοσ.

Για την πρώτη παράγραφο, εννοείται αυτό. Δεν μιλάμε για εντελώς αρχάριους. 

Για την δεύτερη, εξαρτάται. Σε κάποιος ασκήσεις με λιγότερα reps κρατάς πολύ πιο εύκολα form (το deadlift είναι το καλύτερο παράδειγμα). Για τις περισσότερες ασκήσεις όμως μου φαίνεται πολύ περίεργο αυτό που λες. Στο bicep curl πχ αν κάνουμε 5 reps η 5η θα είναι κώλος, ενώ αν κάνουμε 10 και οι δέκα θα είναι μια χαρά

Επίσης όταν λέω λίγα reps και strength training εννοώ ότι σχεδόν όλα τα βασικά σετ που θα κάνουμε θα πάνε σε failure οπότε το τελευταίο rep δεν θα είναι ποτέ με τέλειο form. 

Εγώ πάντως ποτέ δεν τραυματίστηκα από κακό form, αλλά από υπερπροσπάθεια, και από έλλειψη warmup την έχω πάθει αρκετές φορές. 

Ναι εξαρτάται την άσκηση...σίγουρα δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη φόρμα το bicep curl αλλά σε ασκήσεις πιό σύνθετες όπως οι 3 μεγάλες αλλά και σε τύπου dumbbell shoulder press ή close grip bp π.χ. εκεί μου συμβαίνει αυτό.

Λίγο πριν κάποιο καιρό θα σου έλεγα πως συμφωνώ στο ότι failure θα σημαίνει ότι η τελευταία rep δεν βγαίνει με όχι τέλειο form αλλά έχω αλλάξει λίγο την νοοτροπία μου. Θέλω να πω ότι προτιμώ να κάτσω στα ίδια κιλά για 1-2 βδομαδες και να τα κάνω δικά μου παρά να βγάλω αυτή την τελευταία rep που δεν θα βγει με πολύ καλό form και ίσως με εκθέσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι "κοτεύω" και δεν πιέζομαι, απλά πιέζομαι όπου με παίρνει. Πάνω σε αυτό αναφέρομαι βασικά για τις 3 μεγάλες ασκήσεις και όσο πιό απλή γίνεται η άσκηση τόσο χαλαρώνω με αυτό τον "κανόνα". 

• Like 1
Δημοσ.

Αύριο Leg day και μετά ξεκούραση για 1 βδομάδα (πάω διακοπές).

Δε νιώθω ότι την έχω ανάγκη αλλά θα την κάνω 1ον γιατί έγραψα εξετάσεις αίματος να κάνω μόλις γυρίσω και 2ον γιατί λογικά θα μου κάνει καλό να ξεκουραστώ, το έχω λίγο παρακάνει τελευταία, ειδικά με το μποξ -το ερωτεύτηκα το άτιμο αν και αναφέρομαι σε χτυπήματα σε σάκο, δεν ξέρω πώς θα είναι αν κάνω πραγματικό μποξ, με αντίπαλο δηλαδή που ανταποδίδει τα χτυπήματα. Μπορεί και να μ' αρέσει, άλλωστε παντρεμένος άνθρωπος=μαζοχιστής :P

• Like 3
Δημοσ.

Αν ήξερα ότι θα βρεις χρόνο θα σου έλεγα πάνε βρες κανα γυμναστήριο και κάνε, αφού σου αρέσει είναι κρίμα, δεν υπάρχει καλύτερο άθλημα πραγματικα.. όλα τα άλλα είναι οδοντόκρεμες. 

εφόσον δεν μπορείς κάνε μόνος ότι κάνεις καλό είναι.. δες αρκετά βίντεο με τεχνική κτλ τουλάχιστον, συγκεκριμένα για το πως να χτυπάς σάκο, και συνδυασμούς κτλ να μάθεις όσο μπορείς όσο το δυνατόν πιο σωστά τουλάχιστον να χτυπάς. 

• Like 1
Δημοσ.

Ας ανεβασω και εγω 2 φωτο.. πιστευω οτι φαινεται καποια μικρη διαφορα ως προς το παχος.

Η μια ειναι στις 24/5 και η αλλη απο προχτες (πριν το amigos :ph34r: )

πολυ καλη βαση δωσε λιγο προσοχη στους ωμους να γεμισουν λιγο. Το τοπικο παχος θα φυγει με διατροφη και αεροβια
Δημοσ.

Margarita, καλή σωματοδομή, με σωστή δουλειά σε προπονήσεις και καθαρή διατροφή θα χτίσεις μια χαρά μυικότητα. 
Οι δικές μου φώτο είναι σε "αρμόδιο" site :P

Δημοσ.

Εγώ θα σε παραδεχτώ margarita όταν κάνεις 5 έλξεις μόνη σου χωρίς βοήθεια εννοειται. Και την Δήμητρα. Και τη Υin

Challenge accepted - αλλα τι εννοεις ελξεις; Για την ωρα δε μπορω να κουνηθω απο το πιασιμο ΑΛΛΑ σκουατ 55 κιλα. Still got it bitch.

• Like 3
Δημοσ.

Έτσι. Να έχουμε κι εμείς δουλειά. Τι διάολο, κλέφτες να γίνουμε;

εμένα να με κάνεις και καλή τιμή, είμαι γκαρντασίνα 

Δημοσ.

Ας ανεβασω και εγω 2 φωτο.. πιστευω οτι φαινεται καποια μικρη διαφορα ως προς το παχος.

Η μια ειναι στις 24/5 και η αλλη απο προχτες (πριν το amigos :ph34r: )

Κοίτα εγώ θα κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου και θα σου πω να μη γίνεις άλλο αδυνατούλα, ούτε να ξεπατώνεσαι, νορμάλ πράγματα... Πάντως έχεις ωραία σωματοδομή όντως για γυναίκα... Το πάχος βασικά που το είδες;; Και στις δύο φωτογραφίες ίδια είσαι...

Δημοσ.

Ρε παιδιά έβλεπα ενα βιντεάκι προχθες(θα ψάξω να το βρω) όπου ενας γυμναστής έλεγε οτι ειδικά στο squat δεν χρειάζεται να βαζεις πολλά κιλά γιατι μπορεί να τραυματίσεις τα γόνατα ή την μέση. Έλεγε να κάνεις όσες rep μπορείς με γυρω στα 60-70 κιλά. Εγω το δοκίμασα και έβγαλα γύρω στις 40 επαναλήψεις. 

Δεν ξέρω για εσας ,αλλά για μενα το squat είναι δύσκολη άσκηση(ίσως επειδή εχω ψηλά πόδια;). Στο deadlift μπορω να βάλω πολλά κιλά ,αλλα στο squat νιωθω οτι πιέζεται η μέση μου πιο πολύ οταν βάζω πολλά κιλά.

Δημοσ.

Αν πας να φορτώσεις ως αρχάριος με τη μια φουλ κιλά, λογικό είναι να κρατάς στα χέρια σου γόνατα και μέση. 
όταν ξεκινάς σταδιακά και σιγά-σιγά δίσκους ώστε να αυξάνεις το βάρος τις αντίστασης και παράλληλα να δυναμώνεις, δεν το ριψοκινδυνεύεις. 
φυσικά όταν όοολα αυτά συνδυαστούν με σωστή τεχνική. 

τα squat είναι ΣΥΝΘΕΤΗ- ΠΟΛΥΑΡΘΡΙΚΗ άσκηση *συμμετέχουν σχεδόν όλες οι μυικές ομάδες* για αυτό και σου φαίνεται δύσκολη. Είναι το Α και το Ω στο power lifting. Προφανώς και νιώθεις πίεση στη μέση σου λόγω αδυναμίας ραχιαίων. Όταν αρχίσουν και δυναμώνουν δεν θα νιώθεις πίεση. Αν δουλέψεις και τα front squat εκεί να δεις πόνο και οδυρμό.

Επαναλαμβάνω, όταν είσαι αρχάριος δεν φορτώνεις φουλ κιλά, φλερτάρεις με τραυματισμούς. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...