Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Freakster
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να μη βλέπουν καθόλου αποτέλεσμα (εντάξει δε λέμε να κάνεις μαλακίες σε μηχανήματα) αποκλείεται με τακτική γυμναστική. Μπορεί να μη βλέπουν το αποτέλεσμα που θέλεις εσύ - ξέρεις για πολλούς είναι αρκετή η βελτίωση της αντοχής πχ. Προσωπικά κάνω και βάρη και αερόβια - βάρη 4 φορές την εβομάδα, αερόβια 2. Αερόβια για να βελτιώσω την αντοχή μου, με βοηθάει το runner's high επειδή έχω κόψει το κάπνισμα και μπορώ να ελέγχω καλύτερα τα νεύρα μου και διάφορα άλλα. Γουστάρω που βλέπω να φτιάχνουν οι επιδόσεις μου ακριβώς όπως γουστάρω που ανεβάζω κιλά στα βάρη. Το γιατί γυμνάζεται ο καθένας και με τι σκοπό έχει διαφορά από άνθρωπο σε άνθρωπο, ας μη γινόμαστε απόλυτοι.

Και για να πω την αλήθεια μου, ο λόγος που ξεκίνησα εγώ να γυμνάζομαι δεν ήταν ούτε ο κώλος μου (παρ'ό,τι θα μπορούσε να είναι το θέμα μου, ειδικά τότε) ούτε η δύναμή μου. Ήταν ότι πολύ απλά με βοηθούσε στη διάθεση μου σε μία εξαιρετικά δύσκολη φάση. Επομένως μην κρίνετε τόσο αυθαίρετα τους γύρω σας και τους στόχους τους.

ναι αυτό ειπα και ποιο πάνω , εξαρτάτε τι θέλει ο καθένας

μιλούσα βέβαια για άντρες , στις γυναίκες ειναι αλλιώς. Ενα ωραίο γυναικείο σώμα χτίζεται με αερόβια και ελαφριά σχετικά προπόνηση με βάρη  

αν κάποιος άντρας κάνει την προπόνηση αυτή θα μοιάζει περισσότερο με γυμνασμένη γυναίκα (αδύνατο σώμα) παρά με γυμνασμένο άντρα

οταν βλέπω λοιπόν την κοπελίτσα 17 χρονών να κάνει δικέφαλα με αλτήρες 10kg και τον άλλο 30 χρονών να κάνει με 4 είναι κάπως. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

ΚΑΙ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ εσείς ανεβάζετε 5κιλα κάθε φορά ή 2.5;

Όλα εξαρτόνται σε τι φάση βρίσκεται ο καθένας από άποψη διατροφής (π.χ. υπερ/υπό-θερμιδικά) και από την μυϊκή ομάδα και τον τύπο άσκησης (π.χ. άλλες αλλαγές θα κάνεις στο bench press και άλλες στα flyes).

Κανω αυτο που μου επιτρεπει το σωμα μου και η μερα..

Οποτε νιωθω γκ@υλωνεβος το δινω και καταλαβαινει στην κυριολεξια. Αλλιως παω στα σιγουρα. Μην γινει καμια μαλακια και κατσουμε σε κανενα κραβατι και ολα γινουν αερας..

Τωρα εκλεισα 2 μηνες.. Και συνεχιζω.... Αυριο στηθος+ ωμους -> στρατιωτικες+πλαγιες εκτασεις.

Πιστευω να κοιμηθω καλα ωστε να αποδωσω στο μεγιστο.

ΥΓ: εγινε η παραγγελια με τα αυγα. 60 στον αριθμο φρεσκα....

ΥΓ: εγινε η παραγγελια με τα αυγα. 60 στον αριθμο φρεσκα....

Μόλις έκανα εμετό μέσα στο στόμα μου και τον κατάπια.  :eek:

• Like 1

Καποια απο αυτά που λές είναι σωστά κάποια λάθος.

Βαρη > Αεροβια για κάψιμο λίπους - σωστό

Η αερόβια δεν καίει λίπος αλλά θερμίδες - λάθος. Εξαρτάται πότε την κάνεις αν την κάνεις μετα τα βάρη η νηστικός το πρωι θα κάψει λίπος γιατί ο οργανισμός έχει χρησιμοποιήσει ότι υδατάνθρακα έχει (εφόσον τηρούμε σωστή διατροφή δεν λέμε να φάμε μέχρι σκασμού και μετα να πάμε γυμναστήριο φυσικά). 

Η αερόβια δεν πρέπει να γίνεται πριν τα βάρη - σωστό, γιατί στα βάρη πρέπει να υπάρχει ενέργεια και ξεκουραση για να τα δωσουμε όλα. Αντίθετα η σωστη αερόβια είναι διατήρηση σφυγμων με 65-70% (χαλαρά πράματα) με γρήγορο περπάτημα η light τρεξιμο. 

Η αερόβια είναι άχρηστη - λάθος. Το τυπικό πρόγραμμα με βάρη που δίνει στους μυες αρκετό χρόνο στρωσίματος είναι 3 φορές την εβδομάδα. Αν θές να βάλεις βάρη 5-6 μέρες βάλε αλλά ξέχνα τις αρθρώσεις σου μετά τα 27 - 28. Επίσης τα βάρη πάνω απο 3-4 φορές την εβδομάδα έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε natural αθλητές αντί θετικού.

Η έξτρα αερόβια τις υπόλοιπες τρείς μέρες την εβδομάδα κάνει μόνο καλό και δεν μπλέκεται στην αποκατάσταση των μυών. Ακόμα και αν κάνεις αερόβια φαγωμένος και καις μόνο θερμίδες στις έξτρα μέρες κακό δεν κάνει (βεβαια αν κάνεις πανω απο 20 λεπτά λίγο δύσκολο να μην κάψεις καθόλου λίπος). Τελος ο πιο σημαντικός λόγος αερόβιας είναι η υγεία της καρδιάς. 

Εγώ αν τα δώσω όλα στα βάρη δεν μπορώ (ουτε θέλω) να κάνω αερόβια μετά ούτε για αστείο, οπότε προτιμώ να κάνω τις μέρες "ξεκούρασης" , γρήγορο περπάτημα 45-50 λεπτά 110 -130 σφυγμούς, νηστικός. 

...

• Like 1

ανάλογα την άσκηση 

σε άλλες 5 σε άλλες 10

2,5 - 2,5 το είχα πάει μόνο στις εκτάσεις ώμων γιατι δεν με βόλευε σαν άσκηση 

shoulders_i01.jpg 

Για σένα και το πρόγραμμά σου, στις ασκήσεις που ανεβάζεις , τα main lifts σου, 2.5. Όσο πιο αργά τόσο πιο ψηλά θα φτάσεις. Πάντως πόσταρέ το πρόγραμμά σου εδώ , είναι πάρα πολύ δυνατό.  Δεν είναι το ίδιο και για τους άλλους καθώς κάνουν Bodybuilding splits κυρίως ενώ εσύ δύναμης κυρίως.

+ για την αερόβια να πω πως από τότε που μετακινούμε σχεδόν αποκλειστικά με ποδήλατο (1 μήνα περίπου) με έχει βοηθήσει στο να μην χάνω τις ανάσεις μου στα squat και καμιά φορά αν παίξω κανά δισέτ ή τρισέτ με μπόλικες επαναλήψεις.

ναι αυτό ειπα και ποιο πάνω , εξαρτάτε τι θέλει ο καθένας

μιλούσα βέβαια για άντρες , στις γυναίκες ειναι αλλιώς. Ενα ωραίο γυναικείο σώμα χτίζεται με αερόβια και ελαφριά σχετικά προπόνηση με βάρη  

αν κάποιος άντρας κάνει την προπόνηση αυτή θα μοιάζει περισσότερο με γυμνασμένη γυναίκα (αδύνατο σώμα) παρά με γυμνασμένο άντρα

οταν βλέπω λοιπόν την κοπελίτσα 17 χρονών να κάνει δικέφαλα με αλτήρες 10kg και τον άλλο 30 χρονών να κάνει με 4 είναι κάπως. 

Και με παραπάνω κιλά γυναίκες μια χαρά σώμα κάνουν (κι όχι σαν αυτές τις γκόμενες που ποστάρατε με τον dakon :P)

Σε κάθε περίπτωση, ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ (γκουχ κτλ) ότι στη μπάρα μπορώ να ανεβάζω μόνο 5 κιλά τη φορά κι όχι 2.5 διότι το γυμναστήριο δεν έχει μικρότερους δίσκους. Πράγμα που μου είναι δύσκολο, γαμώτο, γιατί δεν πηγαίνω με παρέα και δεν έχω βοήθει οπότε γίνομαι πολύ κότα όταν είναι να ανεβάσω κιλά.  :mad:

Ελπίζω να βγάζω νόημα, το αλκοόλ έχει κάνει καταπληκτική δουλειά απόψε. =ρ

• Like 2

Και με παραπάνω κιλά γυναίκες μια χαρά σώμα κάνουν (κι όχι σαν αυτές τις γκόμενες που ποστάρατε με τον dakon :P)

Σε κάθε περίπτωση, ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ (γκουχ κτλ) ότι στη μπάρα μπορώ να ανεβάζω μόνο 5 κιλά τη φορά κι όχι 2.5 διότι το γυμναστήριο δεν έχει μικρότερους δίσκους. Πράγμα που μου είναι δύσκολο, γαμώτο, γιατί δεν πηγαίνω με παρέα και δεν έχω βοήθει οπότε γίνομαι πολύ κότα όταν είναι να ανεβάσω κιλά.  :mad:

Θα πας και θα παραγγείλεις 2 δίσκους των 1.25. Πήγε 8 ευρώ για μένα σε ένα από τα μαγαζιά στη Πανεπιστημίου. Τα παρήγγειλα , τα έβαλα στην τσάντα μου και ανέβαζα ρεκόρ. Φαντάζομαι ολυμπιακή μπάρα, οπότε είναι και εύκολο. 

Λοιπόν είναι ένα κοριτσάκι στη παρέα μας στο γυμναστήριο, 2-3 μήνες κάνει? 10χ20 (μπάρα) δικεφάλους. Είναι δυνατή όμως. Έχει τρελό γέλιο να παίρνει τα σοβαρά κιλά και να είναι παλικάρια δίπλα με λιγότερα. 

Η αερόβια δεν καίει λίπος αλλά θερμίδες - λάθος. Εξαρτάται πότε την κάνεις αν την κάνεις μετα τα βάρη η νηστικός το πρωι θα κάψει λίπος γιατί ο οργανισμός έχει χρησιμοποιήσει ότι υδατάνθρακα έχει. 

μύθος 

και καλά οτι καίει λίπος γιατι έχεις χρησιμοποιήσει το αποθηκευμένο γλυκογόνο  (υδατάνθρακας ) στα βάρη

​είναι ενας μύθος που δεν έχει αποδειχθεί. Μην το ψάχνεις , μια έρευνα που βγαίνει μετά απο λίγο βγαίνει άλλη μια που την καταρρίπτει .  

Για παράδειγμα ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να φτάσεις το γλυκογόνο σου στο 0.  :-) 

το natural είναι σχετικό , ανάλογα τι θέλει ο καθένας όπως είπα.

τώρα κανείς δεν λέει οτι η αερόβια κάνει κακό

καλό κάνει , αρκεί να μην κρατάει πίσω την προπόνηση με βάρη 

• Like 1

Why???

Αντι να παιρνω καθε 8 μερες σχεδον, θα παρω καθε 16...

Μετά από κανά δίμηνο συνεχούς κατανάλωσης αυγών ούτε να τα μυρίζω δεν μπορώ. Για να τα φάω δεν το συζητάω καν. Πρέπει να μην υπάρχει καμία απολύτως πηγή πρωτεΐνης για να τα φάω (με κλειστή μύτη πάντα + μια μπουκιά μπανάνα με κάθε πιρουνιά ασπράδια).

Να πω και ένα κουλό. Από τα 5 και μετά που έκοψα το γάλα από μπιμπερό δεν μπορώ να πιώ γάλα...το σιχαίνομαι και κατά περιόδους που λέω να δοκιμάσω μπας και μ' αρ΄σει, ζαλίζομαι. Λες και πίνω 2 σφηνάκια στα καπάκια...για τέτοια ζάλη μιλάμε.

Για σένα και το πρόγραμμά σου, στις ασκήσεις που ανεβάζεις , τα main lifts σου, 2.5. Όσο πιο αργά τόσο πιο ψηλά θα φτάσεις. Πάντως πόσταρέ το πρόγραμμά σου εδώ , είναι πάρα πολύ δυνατό.  Δεν είναι το ίδιο και για τους άλλους καθώς κάνουν Bodybuilding splits κυρίως ενώ εσύ δύναμης κυρίως.

Ακολουθώντας τις άνωθι οδηγίες του μαστερ σπαθί, το πρόγραμμά μου:

1η μέρα:

squat (3 σετ των 5)

leg extension (5 των 15)

leg curl (5 των 15)

2η μέρα:

παγκο (3x5)

επικληνής παγκος (5x15)

κωπηλατική (5x15)

3η μέρα:

deadlift (3x5)

goodmornings (5x15)

captain's chair (5x15)

4η μέρα:

military press (3x5)

τροχαλία (5x15)

βυθίσεις (5x15)

Θα πας και θα παραγγείλεις 2 δίσκους των 1.25. Πήγε 8 ευρώ για μένα σε ένα από τα μαγαζιά στη Πανεπιστημίου. Τα παρήγγειλα , τα έβαλα στην τσάντα μου και ανέβαζα ρεκόρ. Φαντάζομαι ολυμπιακή μπάρα, οπότε είναι και εύκολο. 

Και ναι, αυτό σκεφτόμουν σήμερα, να πάω να πάρω δικά μου.

+ για την αερόβια να πω πως από τότε που μετακινούμε σχεδόν αποκλειστικά με ποδήλατο (1 μήνα περίπου) με έχει βοηθήσει στο να μην χάνω τις ανάσεις μου στα squat και καμιά φορά αν παίξω κανά δισέτ ή τρισέτ με μπόλικες επαναλήψεις.

αυτή ειναι η μόνη αερόβια που γουστάρω

ο διάδρομος και το στατικό ποδήλατο πάλι , εμετός.

βλακεία .. κανονικά θα έπρεπε να έχει. Τι πάει να πει 5 το λιγότερο ? .............

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...