Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

EPOC σκέτο: Excess.Post-exercise.Oxygen.Consumption

Τώρα είδα έχει και το wikipedia να διαβάσεις τα βασικά αν θες.

ε πες το ως "afterburn" να συνεννοηθούμε ! 

• Like 1
  • Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Παντως τετοιο σωμα που θες πολυ δυσκολα να το χτισεις μονο με bodyweight ασκησεις.

σιγά ρε συ , το σώμα που έδειξε δεν έχει καμια ιδιαίτερη μυικότητα

Αυτο που λεει ο Νικος ρε, αμα το καλοσκεφτεις, αυτος που ποσταρα, αμα πηγαινε ενα κλικ πιο κατω σε μυες δε θα ητανε και πολυ μυωδης. Εχω δει πολυ μεγαλυτερους μυες απο bodyweight, οπως ο Fortress στο youtube και αρκετοι αλλοι. Απλα πρεπει να κανεις ελξεις με το ενα χερι, παυσεις καποια δευτερολεπτα, κλπ.

Δημοσ.

Λοιπόν συμπλήρωσα σήμερα 2 εβδομάδες γυμναστήριο...¨Εχω ακόμα πολύ δρόμο φυσικά αλλά μπορώ να πω ότι τα αποτελέσματα μέχρι τώρα είναι ενθαρρυντικά.

Επιτέλους βλέπω τη ζυγαριά να ανεβαίνει όπως και τη διάθεση μου συνολικά... Γεμίζει και ο χρόνος ευχάριστα...

Διατροφή αν και πριν αρχίσω γυμναστική ήμουν ιδιαίτερα προσεκτικός τώρα είμαι ακόμα περισσότερο...

2 ερωτήσεις μιας και μπαίνουμε στην τρίτη εβδομάδα:

1) Σε μια διατροφή υπερθερμιδική με 300 γρ υδατάνθρακα συνολικά(βάση κιλών ύψος μου) έχω υδατάνθρακα σε ποσότητα σχετικά μικρή δλδ 60-70 γρ, περίπου δλδ 90 γραμμάρια ρύζι... Στο bb διάβασα ότι ο υδατάνθρακας σε κάποιους πρέπει να έιναι κάτω από 40 γρ. το βράδυ... Φαντάζομαι εγώ που είμαι για να πα΄ρω βάρος μπορώ να τρώω παραπάνω το βράδυ από τα 40 μιας και είμαι για αύξηση μάζας... Στο πρωινό έχω περίπου 100 γρ υδατάνθρακα και 90 στο μεσημεριανό και στο βραδυνό 70 γρ υδατανθρακα.. Τι λέτε;

2)Για άνοιγμα πλάτης τι ασκήσεις προτείνετε; Ο γυμανστής μου είπε ότι θα μου δείξει αύριο και μ είπε ότι το μονόζυγο είναι εξαιρετική άσκηση για έναν αρχάριο...

υγ: Η whey της ON με σοκολάτα τα σπάει...

Δημοσ.

Λοιπόν συμπλήρωσα σήμερα 2 εβδομάδες γυμναστήριο...¨Εχω ακόμα πολύ δρόμο φυσικά αλλά μπορώ να πω ότι τα αποτελέσματα μέχρι τώρα είναι ενθαρρυντικά.

Επιτέλους βλέπω τη ζυγαριά να ανεβαίνει όπως και τη διάθεση μου συνολικά... Γεμίζει και ο χρόνος ευχάριστα...

Διατροφή αν και πριν αρχίσω γυμναστική ήμουν ιδιαίτερα προσεκτικός τώρα είμαι ακόμα περισσότερο...

2 ερωτήσεις μιας και μπαίνουμε στην τρίτη εβδομάδα:

1) Σε μια διατροφή υπερθερμιδική με 300 γρ υδατάνθρακα συνολικά(βάση κιλών ύψος μου) έχω υδατάνθρακα σε ποσότητα σχετικά μικρή δλδ 60-70 γρ, περίπου δλδ 90 γραμμάρια ρύζι... Στο bb διάβασα ότι ο υδατάνθρακας σε κάποιους πρέπει να έιναι κάτω από 40 γρ. το βράδυ... Φαντάζομαι εγώ που είμαι για να πα΄ρω βάρος μπορώ να τρώω παραπάνω το βράδυ από τα 40 μιας και είμαι για αύξηση μάζας... Στο πρωινό έχω περίπου 100 γρ υδατάνθρακα και 90 στο μεσημεριανό και στο βραδυνό 70 γρ υδατανθρακα.. Τι λέτε;

2)Για άνοιγμα πλάτης τι ασκήσεις προτείνετε; Ο γυμανστής μου είπε ότι θα μου δείξει αύριο και μ είπε ότι το μονόζυγο είναι εξαιρετική άσκηση για έναν αρχάριο...

Άσε τις γενικοποιήσεις του bb επειδή δεν είναι για όλους τα ίδια. Θα δεις με τον καιρό τι και πως δουλεύει πάνω σου. Όλα μα όλα εξαρτόνται από πολλά π.χ. τι ώρα κάνεις προπόνηση...αν είναι το βραδινό σου το μεταπροπονητικό σου προφανώς δεν θα την βγάλεις με 40γρ. υδ/ακα.

Βλέπω έχεις υδατάνρθακα σε 3 γεύματα μόνο. Κοίταξε να μοιράσεις τον υδ/ακα ισόποσα (με λίγη παραπάνω ποσότητα στο μεταπροπονητικό) σε όλα τα γεύματα για να μην έχεις και σκαμπανευάσματα μεγάλα στην ινσουλίνη...ειδικά έτσι όπως το έχεις τώρα το πρωί φτάνεις την ινσουλίνη σου χωρίς λόγω στα ύψη.

Για άνοιγμα, οι κυριότερες είναι ασκήσεις τύπου μονόζυγο ή pull over. Υπάρχουν διάφορα να πει κάποιος γι αυτό το θέμα όπως για τις εκτελέσεις των ασκήσεων αλλά είναι πολύ νωρίς να κοιτάς για τέτοια.

Δημοσ.

Άσε τις γενικοποιήσεις του bb επειδή δεν είναι για όλους τα ίδια. Θα δεις με τον καιρό τι και πως δουλεύει πάνω σου. Όλα μα όλα εξαρτόνται από πολλά π.χ. τι ώρα κάνεις προπόνηση...αν είναι το βραδινό σου το μεταπροπονητικό σου προφανώς δεν θα την βγάλεις με 40γρ. υδ/ακα.

Βλέπω έχεις υδατάνρθακα σε 3 γεύματα μόνο. Κοίταξε να μοιράσεις τον υδ/ακα ισόποσα (με λίγη παραπάνω ποσότητα στο μεταπροπονητικό) σε όλα τα γεύματα για να μην έχεις και σκαμπανευάσματα μεγάλα στην ινσουλίνη...ειδικά έτσι όπως το έχεις τώρα το πρωί φτάνεις την ινσουλίνη σου χωρίς λόγω στα ύψη.

Για άνοιγμα, οι κυριότερες είναι ασκήσεις τύπου μονόζυγο ή pull over. Υπάρχουν διάφορα να πει κάποιος γι αυτό το θέμα όπως για τις εκτελέσεις των ασκήσεων αλλά είναι πολύ νωρίς να κοιτάς για τέτοια.

Ενδεικτικά ο υδατάνθρακας:

Πρωινό : 100 γρ (βρώμη + μήλο+ 1 κ.γ μέλι)

Μεσημεριανό: 80 γρ (ρύζι ή πατάτα)

1 ώρα πριν την προπ: 40 γρ (βρώμη)

προπόνηση!!!

Αμεσως μετά την προπ: 25 γρ. μια μεγάλη μπανάνα+ whey

Βραδυνό φαγητό 1 ώρα μετά: 70 γρ (ρύζι η πατάτα)

Προ ύπνου: Γιαούρτι+καρύδια 10 γρ

Ελπιζω να μην έχω κάνει καμιά πατατια με την κατανομή του......

310 τον έχω στο σύνολο βάσει υπολογισμών. Αυτό βγαίνει 320 κάτι...

Δημοσ.

Ενδεικτικά ο υδατάνθρακας:

Πρωινό : 100 γρ

Μεσημεριανό: 80 γρ

Πριν την προπ: 40 γρ

Αμεσως μετά: 25 γρ. μια μεγάλη μπανάνα+ whey

Βραδυνό φαγητό 1 ώρα μετά: 70 γρ

Προ ύπνου: Γιαούρτι+καρύδια 10 γρ

Ελπιζω να μην έχω κάνει καμιά πατατια με την κατανομή του......

310 τον έχω στο σύνολο βάσει υπολογισμών. Αυτό βγαίνει 320 κάτι...

Όπως σου είπα έχε τον κατανεμημένο ισόποσα εκτός από το βραδινό που είναι 1 ώρα μετά την προπόνηση οπού εκεί έχε 10-20γρ υδατάνθρακα παραπάνω.

Αυτό θα γίνει: Αν βάλεις 80γρ. υδ/ακα στο βραδινό, κρατήσεις αυτό πριν τον ύπνο και την μπανανα τότε θα βάλεις από 65γρ υδ/ακα στα 3 πρώτα γεύματα.

Δημοσ.

Επομένως ο υδατάνθρακας όχι απλά δεν πρέπει να είναι χαμηλά το βράδυ αλλά θα πρέπει να είναι και το πιο πλούσιο γεύμα σε υδατάνθρακα το μεταπροπονητικο... Γιατί όμως θέλουμε τόσο υδατάνθρακα για βραδυνό; Εγω ξερω (ή μάλλον ήξερα :P) ότι ο υδατάνθρακας είναι περισσότερο πριν και  κατά τη διάρκεια της άσκησης όπου και κάνει δουλειά...

Δημοσ.

Επομένως ο υδατάνθρακας όχι απλά δεν πρέπει να είναι χαμηλά αλλά θα πρέπει να είναι και το πιο πλούσιο γεύμα σε υδατάνθρακα το μεταπροπονητικο... Γιατί όμως θέλουμε τόσο υδατάνθρακα για βραδυνό; Εγω ξερω (ή μάλλον ήξερα :P) ότι ο υδατάνθρακας είναι περισσότερο πριν και  κατά τη διάρκεια της άσκησης όπου και κάνει δουλειά...

Δεν ξέρω που είδες ότι ο υδατάνθρακας πρέπει να είναι χαμηλά. Το αντίθετο μάλιστα...για πολλούς λόγους αν κάποιον τον παίρνει να έχει ψηλά τον υδατάνθρακα τότε καλό είναι να το κάνει. Η μεγάλη ποσότητα υδ/ακα μετά την προπόνηση πέρα από την αναπλήρωση γλυκογόνου που έχασες μέσα στην προπόνηση γίνεται επειδή υπάρχει και πολύ μικρότερη πιθανότητα να γίνει λίπος

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά το λάθος μου είναι ότι ναι μεν κάθομαι και διαβάζω πράγματα και ψάχνομαι (και εδώ και σε άλλα φόρουμ) και το προσπαθώ νομίζωντας ότι υπάρχει "γενικό" μονοπάτι που το ακολουθούν όλοι, πράγμα το οποίο σαφώς δε συμβαίνει γιατί πέρα από τους στόχους που έχει ο καθένας προφανώς είναι και ο οργανισμός του καθενός τελίως διαφορετικός...

Αν βάλω το μήλο απο το πρωινό στο γεύμα 1 ώρα πριν την προπόνηση λογικά δεν θα έχω πρόβλημα μ φουσκώματα έτσι;

Σε ευχαριστώ και πάλι...

• Like 1
Δημοσ.

ο υδατάνθρακας μετατρέπεται σε λίπος; 

Αν το συνδυάσεις με την έκκριση της ινσουλίνης.

Δημοσ.

Αν το συνδυάσεις με την έκκριση της ινσουλίνης.

έκκριση ινσουλίνης επιτυγχάνεται από φρουκτόζη, σάκχαρα και φυτικές ίνες; ή είμαι πολύ λάθος; 

Δημοσ.

Kαι τι κάνουμε για να μην εκκρίνεται ισνουλίνη;;;

Το θέμα δεν είναι να μην έχουμε τέτοιες εκκρίσεις αλλά να μην είναι μεγάλες. Αυτό το κάνεις επιλέγοντας σύνθετους έναντι απλών υδατανθράκων και όχι πολύ μεγάλες ποσότητες.

έκκριση ινσουλίνης επιτυγχάνεται από φρουκτόζη, σάκχαρα και φυτικές ίνες; ή είμαι πολύ λάθος; 

Έκκριση ινσουλίνης έχεις ακόμη και από πρωτεϊνη ή απομονωμενα αμινοξέα. Μόνο τα λιπαρά δεν έχουν επίδραση στην ινσουλίνη. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...