Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Το έχουμε πάρει ζεστά το θέμα διατροφή και το απογευματάκι κλασσικά προπόνηση.

Χθες αγόρασα μια ζυγαριά για μέτρημα μερίδων φαγητού. Δεν είναι καμιά επαγγελματική 12 ευρώ την πήρα αλλά μετράει αξιόπιστα και με ακρίβεια από δοκιμές που έκανα. Δυο ερωτήσεις:

1) Τα φαγητά τα ζυγίζουμε ωμά ή όλα ψητά/μαγειρεμένα; ή δεν έχει σημασία;

2) Tα διατροφικά τα βρίσκουμε στο nutrition data;Έχω ανακαλύψει ότι υπάρχουν αποκλισεις κάποιες φορές αρκετά σημαντικές σε σχέση με άλλους πίνακες από άλλα sites για διάφορες τροφές... Παίζει να βρούμε κάνα πίνακα που να έχει συγκεντρωτικά μακρος από τροφές bb; Αφού λίγο πολύ είναι στάνταρ οι τροφές... πχ κοτόπουλο,ψάρια,γαλοπούλες,τόνους, πατάτες,ρύζι,αβγά,βρώμη κλπ

1) το κρέας/ψάρι μαγειρεμένο, ρύζι ωμό

2) calorieking.com

• Like 1
  • Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Για το θεμα καρδια-βαρη να πω τα εξης:

Δεν ειμαι κανενα τουμπανο που να με ειδε ο γιατρος και να ειπε ωχ αυτος κανει τρελα βαρη και παιρνει και διαφορα.

Ο ενας μου ειπε μεχρι τα 30 να σταματησω πληρως τα βαρη και να τα αντικαταστησω με αεροβια ενω ο αλλος μου

ειπε οκ κανε αλλα στη φαση με 2 10κιλα βαρακια οχι τιποτα παραπανω.

Αυτο που εχω διαβασει ειναι οτι τα βαρη πιθανως να επιβαρυνουν την καρδια οταν κανεις ανω του 1/2 του σωματικου

σου βαρους και ισως να εχεις θεμα με αορτικο ανευρυσμα η με καμια βαλβιδα.

Για την αθλητικη καρδια που ανεφερε ενας φιλος ειναι πιο συχνη στους τρεχαλατζηδες παρα σε οσους κανουν βαρη που

και παλι πρεπει να κανεις τουλαχιστον 1 ωρα την ημερα σκληρη ασκηση για να εμφανιστει.

Δημοσ.

Τυχερός μέσα στην ατυχία μου.Ξυπνάω σήμερα και όπως πάω να σηκωθώ με πιάνει πόνος στον δελτοειδή.Την έπαθα...Σίγουρα την έπαθα στο κρεβάτι  με τα ακροβατικά που κάνω όταν κοιμάμαι.Μελάνιασμα δεν έχω δει αλλά έχω πόνο όταν σηκώνω το χέρι.Από ότι καταλαβαίνω είναι μέσος ή/και πρόσθιος δελτοειδής.Μάλλον πρόκειται για θλάση...ας ελπίσω να είναι 1ου βαθμού.Έχει πάθει κανείς κάτι παρόμοιο?Αν ναι πόσος είναι ο χρόνος αποθεραπείας?Τυχερός....γιατί μέχρι την Δευτέρα έχουμε μετακομίσεις και διάφορες υποχρεώσεις οπότε δεν θα έχω χρόνο να γυμναστώ και θα ξεκουραστεί και ο μυς.

Δημοσ.

φιλε τζον αφου σου πε ετσι ο ενας και ετσι ο αλλος  και αφου  εσυ φοβασαι , αστα σταματα τα τελειως μην ασχολησε ριξε κανα περπατηματακι που και που και εισαι κομπλε ! οσο για το ακυρο αυτον που σου ειπαν θα σου αναφερο μονο το εξης πολυ απλο τα 10 κιλακια για καποιον που ειναι 30 κιλα μπορει να ειναι υπερπολλα κιλα - για καποιον αλλον ομως μπορει να τα εχει για να δυναμωσει τα μικρα του δακτυλακια !

ακυρο το παραδειγμα των κιλων ..

να ξερεις εισης οτι η γυμανστικη με βαρη -οχι οι υπερβολες- σε υγιεις ανθρωπους και οχι σε οσυς αντιμετωπισουν καποιο προβλημα συνισταται σε ολες τις ηλικιες ..

αν ισχυε το υπερ-ακυρο ''μετα τα 30 μην ακουμπας βαρη' θα ειμασταν ολοι σαπιοι τωρα ..

• Like 2
Δημοσ.

Παντως κι ο καρδιολογος που πηγα εγω ειπε τα ιδια και χειροτερα, παιζει γενικη συνωμοσια...  :devil:

Κανείς μωρότερος των ιατρών , αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι.

Μλκ, τι ειπες τωρα. Απειρο respcet  :-)

Δημοσ.

Σε οτι με αφορα ακολουθω το παν μετρον αριστον. Δεν κανω ποτε βαρη στο οριο μου αλλα σε κιλα που σχετικα

ανετα εχω τις 6-8 επαναληψεις και κανω και πολυ αεροβια ταυτοχρονα.

Δημοσ.

Oντως αυτο ειναι απαραδεκτο και πολυ ενοχλητικο ειδικα τις ωρες αιχμης φανερωνει ελλειψη σεβασμου προς τους αλλους ειδικα οταν υπαρχουν εναλλακτικες

Δεν ειναι δυνατον να σου λενε καρδιολογοι μην κανεις βαρη επειδη καποιοι παιρνουν αναβολικα δεν ειναι λογικο δεν βγαζει καν νοημα .Ειναι σαν να σου λενε μην κανεις τρεξιμο η' στιβο επειδη καποιοι σε αυτα τα αθληματα φαρμακωνονται .

Δεν είναι κάποιοι,άναβολικά παίρνουν αρκετοί,αλλά πρωτείνες και διάφορα τεχνητά συσκευάσματα που έχουν από συνθετικές βιταμίνες μέχρι και εγώ δεν ξέρω τι,τα παίρνουν σχεδόν όλοι.Αλλιώς σώμα-μυς nix.

Για αυτό πιστεύω έχει επικρατήσει Body-builders =τουμπανιασμένος σε ελάχιστο χρόνο=επιπτώσεις στην καρδιά + υπερπροπόνηση που κάνουν πάρα πολλοί = πάλι επιπτώσεις στην καρδιά.Δεν το βλέπω παράξενο.

εσυ φιλε αθλησε ; Κανεις κατι; Sent from my ipad4 using Insomnia
Δημοσ.

και μικραίνουν τα παπάκια, λένε :P

μεγάλη παπάρα αυτό

για να σου μικρυνουν θα πρέπει να κάνεις λάθος χρήση/κατάχρηση κ να το αφήσεις χωρίς pct(το κάνουν άσχετοι μεγάλοι αλλα και πιτσιρικάδες.  και να μικρύνουν όμως μπορούν να έρθουν στα ισια τους μετά απο μερικό καιρό. Αλλα χωρίς pct παίρνει πολύ παραπάνω , τρως κρασάρισμα (say bb 2 ur gains brah) και καταλήγεις με προβλήματα κ το αντίθετο αποτέλεσμα απο αυτό που ήθελες.

δηλαδή φαντάσου κάποιος να μπει στην διαδικασια να κάνει χρήση ΑΑΣ , να τρώει σωστά , να προπονήται σωστά , να έχει γαμάτο αποτέλεσμα και στο τέλος να παραλήψει το συμαντικότερο κομμάτι την αποθεραπεία και να καταλήξει με βυζιά , να μην παράγει φυσική τεστο , να μη του σηκώνεται , να του μικρυνουν να να να και να φορτώσει και ξαφνικά κάμπωσα κιλά λίπος. (βαριέμαι να γράψω περιπτώσεις κ έγραψα μερικά παραδείγματα).

αυτά αφορούν λάθος χρήση

οπότε όποιος μιλάει γενικά πετάει κοτσάνες

ειναι λες και λέει κάποιος οτι η ασπιρίνη σκοτώνει

αν πιείς ενα κουτί , ναι 

πέρα απ το αν θεωρεί ο καθένας σωστή/λάθος τη χρήση ΑΑΣ , για εμένα κάποιος που το κάνει σωστά (έχει αποτέλεσμα και λιγότερα δυνατά side ) καλά κάνει. Σ'αυτή τη ζωή δεν ήρθαμε για να περιμένουμε πότε θα πεθάνουμε, επιλέγουμε τον τρόπο ζωής μας και οι επιλογές μας έχουν και συνέπειες.

Αλλοι γουστάρουν το φαί κ χέζονται στη μάσα , τους δίνει ευχαρίστηση , άλλοι γουστάρουν ποτά , τσιγάρα κ ξενύχτια , άλλοι ναρκωτικά κ άλλοι δεν κάνουν τίποτα που ήθελαν και αργά στη ζωή τους σκέφτονται πως θα ηταν να γυρνούσαν τον χρόνο πίσω. Υπάρχουν κ αυτοί που προσέχουν την υγεία τους περισότερο απόσο θα έπρεπε και προσπαθόντας να ζήσουν περισότερο καταλήγουν να μην έχουν ζήσει καθόλου.

Προσωπικά δεν θα έκανα χρήση ΑΑΣ γιατι δεν πιστευω οτι μου χρειάζεται , ιδικά σε αυτό το σημείο μπορώ να έχω βελτίωση για αρκετά χρόνια ακόμα . Αν κάποια στιγμη θεωρήσω πως μου χρειάζονται γιατι έχω να κερδίσω κάτι που θα με κάνει χαρούμενο για τον Α-Β λόγο θα κάνω χρήση, ειμαι ανοιχτός σε αυτά όπως και σε οτιδήποτε σε αυτή τη ζωή , αλλα δεν παρασύρομαι. 

το χειρότερο που έχω δει και με χαλάει στους ανθρώπους ειναι να παρασύρονται απο άλλους , για τον οποιοδήποτε λόγο κ αυτός που παρασύρει έχει και το κέρδος.

Δεν είναι κάποιοι,άναβολικά παίρνουν αρκετοί,αλλά πρωτείνες και διάφορα τεχνητά συσκευάσματα που έχουν από συνθετικές βιταμίνες μέχρι και εγώ δεν ξέρω τι,τα παίρνουν σχεδόν όλοι.Αλλιώς σώμα-μυς nix.

Για αυτό πιστεύω έχει επικρατήσει Body-builders =τουμπανιασμένος σε ελάχιστο χρόνο=επιπτώσεις στην καρδιά + υπερπροπόνηση που κάνουν πάρα πολλοί = πάλι επιπτώσεις στην καρδιά.Δεν το βλέπω παράξενο.

σε περίοδο που δεν ειχα λεφτά για πρωτείνη και βιταμήνες αρκέστηκα στα δωρεάν αυγά απ τις κότες της γιαγιάς μου και είχα την μεγαλήτερη μυική ανάπτηξη. Ξέρεις γιατί ? γιατι πολύ απλά ήταν η περίοδος που έμαθα τι κάνω και πως να το κάνω, ποιο πριν μαλακιζόμουν. Σώμα nix σε εμένα δεν έπαιξε , ξέρεις γιατί ? επειδή συμπλήρωμα < φαγητό. Αλλο αν ειναι μια οικονομική και πρακτική λύση για πολλούς απο εμάς.

γενικά όμως έχω φάει πολλά κιλά συμπληρωματα διατροφής , ειδικά όταν ξεκίνησα προσπαθόντας να χάσω βάρος με σκατά διατροφή κ άκυρες συμβουλές απο γυμναστές της πλάκας (άσχετος τότε). Αυτή τη στιγμή τίποτα ή το πολύ πολύ καμια whey επειδή βολευει.

πριν λίγες μέρες εκανα εξετάσεις για τα πάντα επειδή ειχα κάνει εγχείρηση κ ήθελα να δω που βρίσκομαι και ξέρεις τι ειπε ο γιατρός για την καρδιά μου ? οτι ειναι σε καλύτερη κατάσταση απότι η καρδιά μικρού παιδιού. Επίσης το ίδιο μου ειπαν και για τα νεφρά μου/χοληστερίνη κλπ , οτι ειναι καλύτερα κ απο καλά , άρα τα συμπληρώματα διατροφής δεν μου έκαναν κακό. (τα λέμε κ τα ξαναλέμε αλλα όταν τα βλέπουμε κ στην πράξη ειναι ενα + ε? )

η υπερπροπόνηση που λες δεν γίνεται απο κανέναν σοβαρό bodybuilder που δεν κάνει χρήση AAS γιατι δεν κερδίζει κάτι , αντιθέτως χάνει.

ο μυς θέλει "σκάλισμα" για να πάρει ερέθισμα να αναπτυχθεί, όχι "μαχαιριές".

1 ή και 2 ώρες βάρη τη μέρα δεν ειναι υπερπροπόνηση αν αυτό εννοείς και ειναι αρκετή ώρα για να βγάλεις μια καλή προπόνηση και να εξελιχθεί το σώμα σου. (δεν λέμε για άτομα που χαζευουν κ παιζουν με το κινητο , μιλάμε για σοβαρούς αθλούμενους).

ότι και να λέμε τώρα κοντος ψαλμός , θα τα δούμε στην πορεία , ο καθένας επιλέγει για το σώμα του και δέχεται τις επιπτώσεις .

• Like 2
Δημοσ.

Τυχερός μέσα στην ατυχία μου.Ξυπνάω σήμερα και όπως πάω να σηκωθώ με πιάνει πόνος στον δελτοειδή.Την έπαθα...Σίγουρα την έπαθα στο κρεβάτι  με τα ακροβατικά που κάνω όταν κοιμάμαι.Μελάνιασμα δεν έχω δει αλλά έχω πόνο όταν σηκώνω το χέρι.Από ότι καταλαβαίνω είναι μέσος ή/και πρόσθιος δελτοειδής.Μάλλον πρόκειται για θλάση...ας ελπίσω να είναι 1ου βαθμού.Έχει πάθει κανείς κάτι παρόμοιο?Αν ναι πόσος είναι ο χρόνος αποθεραπείας?Τυχερός....γιατί μέχρι την Δευτέρα έχουμε μετακομίσεις και διάφορες υποχρεώσεις οπότε δεν θα έχω χρόνο να γυμναστώ και θα ξεκουραστεί και ο μυς.

Μην μεταφράζεις τον πόνο στον ώμο με το τι είναι επιφανειακά...δύσκολα να πάθει κάτι ο δελτοειδής. Συνήθως το στροφικό πέταλλο την παθαίνει. Ας το να δεις πως θα εξελιχθεί...αν την έχεις "φάει" καλά τότε πήγαινε σε φυσιοθεραπευτή ή ορθοπαιδικό. 

• Like 1
Δημοσ.

Γράφω το προγράμματακι της πλάτης , το κάνω αρκετό καιρό και θα θέλα καμία γνώμη

Λοιπόν τις γράφω με τη σειρά που τις κάνω , όλες ειναι 3χ8. Δεν ήξερα πως να τις αλλάξω οταν είχε πει ο μπος για διακύμανση στις επαναλήψεις.

1)εμπροσθολαιμιες στην τροχαλία , τριγωνική λαβή.

2)Κωπηλατικη στη τροχαλία ανοιχτή λαβή.

3)pull ups χέρια κλειστά - λαβή που δουλεύουν τα δικέφαλα.

4)pull ups χέρια ανοιχτά - στο μονόζυγο με την υποβοήθηση αυτή , δεν με σηκώνω για 3χ8 ακόμα.

5)deadlifts

6)shrugs με αλτηρες.

Σκεφτόμουν μήπως πρέπει να βάλω οπισθολαιμιες στο προγράμμα πλέον.

Επίσης και μια πρόταση για διακύμανση επαναλήψεων?

Δημοσ.

Για μενα βάλε deadlifts πρώτη άσκηση και κανε 3-5 reps μονο για δυναμη σε αυτη.

Στις άλλες θα έβγαζα την 4 και θα έβαζα κωπηλατική με μπάρα. Αν μπορείς Pendlay rows ακόμα καλύτερα, γτ τότε μπορείς να βγάλεις και τα shrugs.

Τώρα για επαναλήψεις αμα βάλεις κωπηλατική με μπάρα κάνε 6-8 reps, το ίδιο και στην άσκηση 3. Στις άλλες 10-12 reps.

Δημοσ.

Σημερα κανουμε διαλλειμα στην δουλεια.

Κανω το λαθος και βγαζω το γαλα που ειχα μαζι μου μαζι με το σκπουλ μεσα...

Με λεει εκει ενας τι βλακειες πινεις αυτα που δινουν στα γυμναστηρια..

Λεω οχι γαλα με κακαο... Ο καθενας οτι τοθ κατεβει λεει...

Δεν θα κατσω ομως να απολογηθω για το τι πινω...

Δημοσ.

Σημερα κανουμε διαλλειμα στην δουλεια.

Κανω το λαθος και βγαζω το γαλα που ειχα μαζι μου μαζι με το σκπουλ μεσα...

Με λεει εκει ενας τι βλακειες πινεις αυτα που δινουν στα γυμναστηρια..

Λεω οχι γαλα με κακαο... Ο καθενας οτι τοθ κατεβει λεει...

Δεν θα κατσω ομως να απολογηθω για το τι πινω...

χαχαχαχα ειναι επειδή δείχνεις οτι σε νοιάζει brah

εμένα κανένας δεν μ λέει τίποτα κ μες το λεωφορείο έχω βγάλει την κρεατίνη με το shaker και με κοιτάγανε οι γιαγιάδες κ οι κυράτσες με το στόμα ανοιχτό , ημουν με μπλούζα small που κόντευε να σκιστεί κ pumped as fuark με φλέβες σωλήνα τότε και γύρευε τι σκεφτόντουσαν . i dont give a flying fuark so what?

άλλη φορά είχα σνιφάρει κρεατίνη για πλάκα μπροστά σε κάποιους για να τους δω να αφηνιάζουν (αυτό μη το κάνεις , ας το)

γράψτον κόσμο στα τέτοια σου , δηλαδή με αυτά που γράφεις κατα καιρούς μου έρχεται να έρθω εκεί κ να τους βουτήξω

αμα μου τα πρίζανε για το παραμικρό θα ειχα βγει παγανιά με κανα katana κ όποιον παρει ο χάρος :-D

Δημοσ.

Αυτο με τη καρδια και τα βαρη ειναι μεγιστη βλακεια. Πρωτα απ ολα δε το χω ακουσει ποτε απο κανεναν γνωστο μου. Οοοολος ο κοςμος λεει ποσο καλο κανει η γυμναστικη. Ακομα και στο μεγκα το ολα για την υγεια μου πριν μια βδομαδα ηταν αφοερωμενο στη γυμναστικη.

Κι εγω πηγα σε καρδιολογο, γνωστο μας, πολυ καλο γιατρο του Ναυτικου Νοσοκομειου & μου ειπε να κανω τα παντα. Σ εμενα που μουν κ φουλ αγυμναστη.

In other news... Σημερα εκανα ξανα σωστους κοιλιακους! :P Συμπτωση επαναλαμβανομενη παυει να ναι συμπτωση. tο πρωι ξυπνησα με μια μικρη ενοχληση στα γονατα αλλα πηγα κανονικα gym το μεσημερι, ολα καλα. Βγαζω το προγραμματακι μου τρεχω και στον διαδρομο..ολα κομπλε. :) Αυριο εχω personal & τη Κυριακη ξεκουραση.

Αυτη η βδομαδα θα κλεισει με προπονηση ολες τις μερες πλην Πεμπτης/Κυριακης :D

• Like 2
Δημοσ.

κάτι ξέρει ο Ντάκον και τρώει burger, τίγκα στο ΑΑΣ είναι. 
Ειδικά τα τυρογαριδάκια....μούφα είναι τα τρανς λίπη, όλα Αναβολικά έχουν.

Μαργαρίτα, όσο γυμνάζεις τον 4κεφαλο τόσο τα πονάκια γονάτου θα μειώνονται 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...