Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το γόνατο βγήκε όφ από παιχνίδι ποδοσφαίρου όπου ένας ιταλός σε μία μονομαχία έκανε μία εγκληματική ενέργεια κατ'εμέ (βλέπε σέμος :P ). To μονο "κουσουρι" απο το deadlift ηταν πιασμένη μέση για 2-3 μερούλες, είμαι γερό σκαρί εγώ, μην με βλέπεις έτσι. Άσε που δεν ειμαστε πχια 18-19! Κατα τ'αλλα, σ'ευχαριστώ για το ύφος σου, με κάνει ασταμάτητο! :D

• Απαντ. 55k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Παιδιά γεια σας. Ονομάζομαι Κωνσταντίνος και είμαι 26 ετών.

Εχω ύψος 1,78 και βάρος μόλις 65 κιλά... Είμαι αδύνατος, λίπος πολύ δεν έχω και αυτό περιορίζεται μόνο στην κοιλιά. 

Παλιότερα ήμουν 73 κιλά και αρκετά πλαδαρός με αρκετό λίπος στο στήθος και στη κοιλιά αλλά με πολύ τρέξιμο μια περίοδο κατάφερα να χάσω αρκετό λίπος αλλά δυστυχώς με τη "διατροφή" που έκανα έχασα και μυικό ιστό, συγκεκριμμένα είχα φτάσει να ζυγίζω 62 κιλά...  Το αποτέλεσμα ήταν επίσης να αποκτήσω χέρια και πόδια καλαμάκια...

Τον τελευταίο χρόνο έφτιαξα διατροφή καλύτερη μέτραγα και στο περίπου θερμίδες και ανέβηκα λοιπόν (65 τώρα) αλλά και πάλι δεν έχω φτάσει τις απαιτήσεις μου που είναι να πάρω άλλα 3-4 κιλά ακόμα...

Πιστεύετε το γυμναστήριο στην παρούσα φάση θα βοήθαγε; Έχω σκοπό τώρα να ασχολούμαι μόνο με βάρη μιας και με το τρέξιμο θεωρώ δεδομένο ότι θα καταλήξω σκελετός... Μόνο ζέσταμα θα ρίχνω στο διάδρομ οσε αργό ρυθμό...

Στόχος μου φυσικά δεν είναι να γίνω coleman ούτε θηρίο... Απλά ένα γυμνασμένο σώμα θέλω με χέρια, πόδια και πλάτες.

Τώρα θα μου πειτε ωραία ρε φίλε τρώγε και ρίχτο στη γυμναστική...

Το πρόβλημα μου εδώ είναι το εξής: αν και είμαι αδύνατος δυστυχώς παίρνω εύκολα κιλά στη μούρη και το αποτέλεσμα είναι να μοιάζω με μπούλης. Αυτό είναι που με προβληματίζει με τη διατροφή και φοβάμαι ότι αν αρχίσω να τρώω τώρα με το γυμανστήριο για να αποφύγω το skinny θα καταλήξω με φάτσα χοντρή...

Πιστεύετε ότι το γυμανστήριο μπορεί να βοηθήσει εδώ και να δείχνω "κομμένος" στη φάτσα;;; Γενικότερα πιστεύετε το γυμναστήριο θα βοηθήσει η θα γίνω πιο σκελετός;

Δείτε και ενδεικτικά μια διατροφή που ακολουθώ:

Πρωινό: Βρώμη με λίγο γάλα άπαχο, λίγο μετά τρώω κάνα μήλο.

Δεκατιανό: ¨Ενα σάντουιτς με σίκαλη, τυρί cottage και 2 φέτες γαλοπούλα

Μεσημεριανό: Ψάρι (σολομός ή τσιπούρα ή σαρδέλες) ή μοσχάρι ή κοτόπουλο ή μπιφτέκια με πατάτα φούρνου ή ρύζι.

2η: επιλογή όσπρια με ρύζι ή μακαρόνια με κιμά πιο σπάνια...

Απογευματινό:Εδώ συνήθως χτυπάω 5-6 ασπράδια + 1 κρόκο ή ρυζογκοφρέτες με καμιά 20αρια αμύγδαλα και μια μπανάνα.

Βραδυνό: Ότι έχει και μεσημεριανό

Μετά από 2,5 ώρες αν είμαι ξύπνιος τρώω ένα γιαούρτι 2% με καρύδια...

Βασικά κάπως έτσι λέω να κινηθώ και στο γυμναστήριο μόνο που τότε σκέφτομαι να προσθέσω καμιά whey...

Δλδ:

Πρωινό (Ότι γράφω απο πάνω)

Δεκατιανό (Ότι γράφω απο πάνω)

μεσημεριανό (Ότι γράφω απο πάνω)

Πριν το γυμανστήριο: 10 αμύγδαλα + μια ρυζογκοφρέτα ή ασπράδια

Αμε΄σως μετά: whey + μπανάνα

Βραδυνό (Ότι γράφω απο πάνω)

Πριν τον ύπνο γιαούρτι με λίγα καρύδια...

Ακούω γνώμες και συμβουλές...

• Like 1
Δημοσ.

ελα πς την αληθεια βλεπεις και κυκλους ε?

Κοιταξε, δε μοιαζουνε και τοσο με κυκλους ακριβως, αμα ανεβασεις παλμους ομως και τους κρατησεις σταθερους για 5'-10' αρχιζουνε και μοιαζουνε, ναι. Οχι για πολυ ομως, μεχρι να συνηθισεις μονο.

Δημοσ.

@mgs4: Το γυμναστήριο μόνο καλό θα σου κάνει. Ξεκίνα χαλαρά και σταδιακά βάζε παραπάνω κιλά. Μίλα με κάποιον γυμναστή εκεί να σου βγάλει πρόγραμμα και μετά πόσταρέ το να σου πούνε οι ειδικοί αν χρειάζεται κάτι να αλλάξεις.

Το ότι βάζεις κιλά στη μούρη όπως λες, είναι μέρος του εαυτού σου, προφανώς έχεις κι εκεί λιποκύταρα, όπως έχουν κι άλλοι άνθρωποι. Αμα αποφασίσεις να παχύνεις, αναγκαστικά θα βάλεις κι εκεί, το να βάζεις μόνο μυς είναι τέχνη για λίγους και συνίσταται σε πολύ σκληρή γυμναστική και πολύ προσεχτική -σε επίπεδο γραμμαρίων- διατροφή, δεν είναι για σένα αυτά. Μπορείς μετά να τα χάσεις πάντως ;)

Σε 1η φάση ξεκίνα βάρη, αυτό προς το παρόν αρκεί. 

• Like 1
Δημοσ.

Παστιτσια -μουσακαδες και τετοια ακυρα  φαγητα δεν με κανουν να ζηλευω γιατι δεν τα τρωω.

Χτες κυριακη ημουν off απο το απογευμα και μετα λογω leg day  ουτε για κατουρημα δεν μπορουσα να σηκωθω οποτε ελιωσα στο game of thrones  :P

• Like 3
Δημοσ.

51χλμ χτες, χαλαρά, όχι πολλές ανηφόρες, ευχάριστη διαδρομή, περίπου 1700 θερμίδες κάηκαν. Ελπίζω την επόμενη Κυριακή να πιάσω τα γνωστά standards (80χλμ+). Είδωμεν.

Δημοσ.

@mgs4: Το γυμναστήριο μόνο καλό θα σου κάνει. Ξεκίνα χαλαρά και σταδιακά βάζε παραπάνω κιλά. Μίλα με κάποιον γυμναστή εκεί να σου βγάλει πρόγραμμα και μετά πόσταρέ το να σου πούνε οι ειδικοί αν χρειάζεται κάτι να αλλάξεις.

Το ότι βάζεις κιλά στη μούρη όπως λες, είναι μέρος του εαυτού σου, προφανώς έχεις κι εκεί λιποκύταρα, όπως έχουν κι άλλοι άνθρωποι. Αμα αποφασίσεις να παχύνεις, αναγκαστικά θα βάλεις κι εκεί, το να βάζεις μόνο μυς είναι τέχνη για λίγους και συνίσταται σε πολύ σκληρή γυμναστική και πολύ προσεχτική -σε επίπεδο γραμμαρίων- διατροφή, δεν είναι για σένα αυτά. Μπορείς μετά να τα χάσεις πάντως ;)

Σε 1η φάση ξεκίνα βάρη, αυτό προς το παρόν αρκεί. 

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου καταρχάς.

Κοίτα να δεις....

Πιστεύω ότι αν πλακωνόμουν στα πιτόγυρα και στις πίτσες πιο συχνά όχι καθημερινά σίγουρα θα ήμουν 2-3 κιλά παραπάνω. Να σου δώσω να καταλάβεις τελευταία φορά που έβαλα τέτοιο φαγητο στο στόμα μου ήταν πριν 3 βδομάδες και η αμέσως προηγούμενη ήταν κάπου το Γενάρη σε μια γιορτή.Γραμμάριο δεν πήρα φυσικά.Αναψυκτικά γλυκά έχω σχεδόν 1,5 χρόνο και δεν μου λείπουνε καθόλου. Το θέμα είναι βέβαια με αυτά πως θα παρω και λίπος χώρια την επιβάρυνση στην υγεία.

Πάντως τότε με το τρέξιμο είχα κόψει και στο πρόσωπο, αλλά δυστυχώς με τη διατροφή πολύ υποθερμιδική λόγω απειρίας που ακολουθούσα έχανα και μάζα ταυτόχρονα. Αν έκανα συντήρηση τότε πιστεύω ίσως να ήμουν μια χαρά σήμερα. Θέλω ένα πρωί να σηκωθώ να ζυγισθώ και να είμαι σταθερά στα 69-70 κιλά.

Τα βάρη βοηθούν στο χάσιμο λίπους; (ακόμα και στο πρόσωπο;)

Δημοσ.

@mgs4

γυμναστική βάρη και τρεξιματάκι τα κιλά θα μπαίνουν ομοιόμορφα και θα υπάρχει ομοιογένεια στο σώμα σου.

Οπότε ναι θα χάσεις λίπος και θα σφίξεις αρκετά σε πρώτη φάση είναι το μόνο σίγουρο.

Η διατροφή είναι αρκετά καλή απο μια γρήγορη ματια που έριξα πιο πάνω.

Καλό έιναι πριν το γυμναστήριο να τρώς ενα αυγό και μετά 4 ασπράδια .

Επίσης μπορείς να τρώς και μια μπανάνα με μια κουταλιά μέλι θα σου δώσει αρκετή ενέργεια.

το κύριο γεύμα σου πρέπει να είναι πλούσιο σε πρωτείνη και υδατάνθρακα ειδικά με τα τα βάρη. Οχι υπερβολές με τον υδατάνθρακα ισορροπημένες μερίδες.

Προτείνω μαύρο ρύζι , βραστή πατάτα .

Μοσχαρίσιο κιμά αν θέλεις το μέγιστο σε πρωτείνη απο κρέας.

Φυσικά δεν θα τρώς συνέχεια κιμά δεν κάνει καλό στην υγεία.

Συνδιάζουμε όσπρια φασόλια μαυρομάτικα (πλούσια σε πρωτείνη) και άλλα.

Ποτε υπερβολές ουτε στην διατροφή αλλά ουτε και στην γυμναστική και υπομονή χρειάζονται για να φτάσεις σε ενα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου καταρχάς.

Κοίτα να δεις....

Πιστεύω ότι αν πλακωνόμουν στα πιτόγυρα και στις πίτσες πιο συχνά όχι καθημερινά σίγουρα θα ήμουν 2-3 κιλά παραπάνω. Να σου δώσω να καταλάβεις τελευταία φορά που έβαλα τέτοιο φαγητο στο στόμα μου ήταν πριν 3 βδομάδες και η αμέσως προηγούμενη ήταν κάπου το Γενάρη σε μια γιορτή.Γραμμάριο δεν πήρα φυσικά.Αναψυκτικά γλυκά έχω σχεδόν 1,5 χρόνο και δεν μου λείπουνε καθόλου. Το θέμα είναι βέβαια με αυτά πως θα παρω και λίπος χώρια την επιβάρυνση στην υγεία.

Πάντως τότε με το τρέξιμο είχα κόψει και στο πρόσωπο, αλλά δυστυχώς με τη διατροφή πολύ υποθερμιδική λόγω απειρίας που ακολουθούσα έχανα και μάζα ταυτόχρονα. Αν έκανα συντήρηση τότε πιστεύω ίσως να ήμουν μια χαρά σήμερα. Θέλω ένα πρωί να σηκωθώ να ζυγισθώ και να είμαι σταθερά στα 69-70 κιλά.

Τα βάρη βοηθούν στο χάσιμο λίπους; (ακόμα και στο πρόσωπο ;)

Να σε βοηθήσω λίγο να ξεχωρίσεις τα πράγματα.

1. Όταν οι άνθρωποι παχαίνουν βάζουν λίπος και μυική μάζα. Όταν αδυνατίζουν χάνουν κι απ' τα 2. 

Λίγοι, ελάχιστοι, καταφέρνουν στο "βάλε" το ποσοστό της μυικής μάζας να υπερτερεί κατά πολύ του λίπους και στο "βγάλε" το ανάποδο. Εσύ κι εγώ δε θα μπούμε μάλλον ποτέ σ' αυτό το κλαμπ :)

2. Τα βάρη δυναμώνουν τους μυς που ασκούνται απ' αυτά. Όποιον μυ ζορίσεις, θα γίνει πιο δυνατός. Έτσι απλά. Αν το ζορίσεις λίγο θα δυναμώσει λίγο, αν τον ζορίσεις υπερβολικά πολύ ίσως να τον τραυματίσεις. Γι αυτό θέλει λάου λάου στην αρχή, και μετά θα νιώθεις μόνος σου πόσο αντέχει ο κάθε μυς.

3. Δεν μπορείς να επιλέξεις από που θα χάσεις λίπος. Αυτό χάνεται απ' όλο το σώμα. Είναι λογικό όμως ότι αν το 70% (τυχαίο νούμερο) είναι στην κοιλιά, το 70% του λίπους που θα χάσεις θα είναι από κει. Αλλά δεν μπορεί να χάσεις μόνο από κει.

4. Η γυμναστική ούτε αδυνατίζει ούτε παχαίνει. Καις λίγο παραπάνω θερμίδες απ' ότι θα καιγες αν έβλεπες κλεμμένα όνειρα κι αυτό σε βάθος χρόνου κάνει τη διαφορά αλλά μέχρι εκεί. Αν θες να αδυνατίσεις, η δουλειά θα γίνει στη διατροφή.

5. Ο λόγος που επιλέγονται ποιοτικά φαγητά δεν είναι κυρίως θερμιδικός. Έχει να κάνει με τα συστατικά από τα οποία αποτελούνται. Τα κορεσμένα λίπη στα πιτόγυρα και οι κενές θερμίδες στα ποτά δεν τα χρειάζεται ο οργανισμός. Αντίθετα, η πρωτείνη θα χρειαστεί για χτίσιμο μυών -δεν μπορεί να χτίσεις μυς με λίπη-, οι βιταμίνες για την ευρύτερα καλή λειτουργία του οργανισμού, κτλ. Δεν μπορείς να φανταστείς τι σοκ θα φάει ο οργανισμός άμα τον γυμνάζει με βάρη 4 φορές τη βδομάδα. Άμα δεν τον τρέφεις σωστά, θα καταρρεύσει.

6. Μη βάζεις τεράστιους στόχους, ακόμα δεν ξεκίνησες. Προς το παρόν, ο 1ος στόχος είναι να ξεκινήσεις και να κλείσεις 4 βδομάδες στο γυμναστήριο. Κάν' το, και τα ξαναλέμε.

7. Ναι, αυτό που θες -να φύγει λίπος από το πρόσωπο, να αυξηθεί η μυική μάζα, κτλ θα γίνει. Σταδιακά. Αλλά θα γίνει. Αλλά όχι γράφοντας εδώ ;)

• Like 6
Δημοσ.

Παστιτσια -μουσακαδες και τετοια ακυρα  φαγητα δεν με κανουν να ζηλευω γιατι δεν τα τρωω.

Χτες κυριακη ημουν off απο το απογευμα και μετα λογω leg day  ουτε για κατουρημα δεν μπορουσα να σηκωθω οποτε ελιωσα στο game of thrones   :P

τι εχετε παθει ολοι με αυτο το game of thrones ?

η δικια μου ειδε και τους 3 κυκλους κ οσα εχουν βγει απο τον 4ο μεσα σε μια βδομαδα ,χαζεψε κανονικα !

τοσο καλη ειναι αυτη η μαλακια ?

mp4 , mp3 πως σε λενε :-) δωστου στα βαρη και στην διατροφη ! αν βαλεις κιλα λογικο ειναι να μπουνε και στην μουρη !

αν βαλεις καλα κιλα ομως θα κοψεις κ εκει , και αν τα χερακια σου απο καλαμακια που ειναι τωρα τα τουμπανιασεις , δε θα τολμαει νασε λεει κανεις μπουλη πιστεψε με B)

• Like 1
Δημοσ.

Μετα απο αυτον τον λιγο καιρο γυμναστικης αυτο που μ ευχαριστει ειναι οτι νιωθω πιο δραστηρια. Ενω ημουν σε μια φαση καθιστικης ζωης & αραγματος σπιτι πλεον νιωθω να εχω περισσοτερη ενεργεια στην καθημερινοτητα μου.

Σημερα ανεβασα δυσκολια σε καποιες ασκησεις & πια στο διαδρομο σε 6 ταχυτητα φθανω 140 παλμους & οχι 180 περιπου, που εφθανα αρχικα. Βαζω και ανηφορα και κανω και καποια λεπτα τρεξιματακι στο 7.5 με διαλειμματα. :)

• Like 1
Δημοσ.

Χτές έφαγα 1 κιλό παγωτό. Στα @@ μου

Ναι maus έπρεπε να κάτσεις να το δεις μαζί της. Δες και το Spartacus και αυτό γαμάει.

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...