overnontas Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Ψαχνω μια καρτα που να μπορει να σηκωνει ανετα αρκετες λειτουργιες σε σχεδιαστικα προγραμματα 3D,οπως 3DstudioMax,Maya,Autocad κτλ... οριο στη τιμη((120-140))Ενδιαφερομαι για GeForce που απ'ο,τι εχω δει σε λιγα τεστ σερφαροντας ,ανταποκρινονται καλυτερα απο ΑΤΙ.Για Quadro ουτε λογος,μιας και κοστιζουν και ισως και να μη τ'αξιζουν στη τελικη...Γνωμες και Συμβουλες απο οσους χρηστες γνωριζουν σχετικα και απο πειρα....επισης αν κανεις ειναι σχετικος με RivaTuner..κατα ποσο βοηθαει;;;;ευχαριστω....
Delirium Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 NVIDIA χρειαζεσαι, βασικα, για τετοια "μαγκια" http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=539&pgno=0 Διαφορετικα, εισαι ο.κ., ακομη και με ΑΤΙ 3850 Συμβουλη: Απαραιτητα 4 core cpu + 4GB ram
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Moderators Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Ναι μπορεις π.χ. σε μια 9600GT να ξεκλειδωσεις μεσω του rivatuner τι; Quadro δυνατοτητες.
TNT1982 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 ενα παιδι που δουλευε 3διαστατα ηρθε και μου αγορασε μια 7950 για τετοιες δουλειες.Απο κει και περα,δες στο xbitlabs.com ,ειχε ενα συγκριτικο κουαντρο vs firegl vs 8XXX vs 7XXX σε επαγγελματικα γραφικα
XLV Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Ναι μπορεις π.χ. σε μια 9600GT να ξεκλειδωσεις μεσω του rivatuner τι; Quadro δυνατοτητες. Είχα ακούσει ότι pci-e κάρτες νεότερες από 6800gt έχουν hardware κλείδωμα και δεν δουλεύει αυτό. Αν γίνεται, δώσε λεπτομέρειες, γιατί έχω ένα γνωστό που ασχολείται με 3D.
flyinmycoffee Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Ασχολουμαι με τα 3D grafx καποιο καιρο τωρα και απ οσο το χω ψαξει το ξεκλειδωμα quadro δυνατοτητων ηταν δυνατο μεχρι καποιες 6800GT, και παλι το αποτελεσμα δεν ηταν ιδιαιτερα εντυπωσιακο. Για μενα οι opengl καρτες ειναι απλησιαστες και νομιζω αν δεν δουλευεις επαγγελματικα με πολυ περιπλοκες σκηνες ωστε να εχεις οφελος και κερδος απ αυτο δεν χρειαζεται να κανεις μια τετοια επενδυση. Ξεκινας με μια 7950GT και κανεις τη δουλεια σου μια χαρα. (και οντως χρειαζεσαι minimum quad core και 4GB)
overnontas Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 ΟΚ..Καταρχην ευχαριστω ολους για τις απαντησεις...Στο site του rivatuner ειδα οτι σε νεοτερες απο τη σειρα GF7 μαλον δε παιζει το soft-mod..ομως στο link του delirium πιο πανω αλλο καταλαβα..Τωρα μπορει ολα αυτα να μην ειναι αξιοπιστα και τελικα οντως να μην εχει μεγαλη διαφορα στην αποδοση αν και καποιοι εχουν αντιθετη αποψη...Παντως για μια 7950 μαλον θελει πολυ ψαξιμο γιατι αμφιβαλω αν εχουν μεινει πολλες...επισης το DirectX 9 τι κανει στα vista????Τελος ,υπαρχουν και φτηνες καρτες με opengl απ'ο,τι εχω δει...Θα δουλεψω σε quad 6600 ,4g RAM,chipset intel p45 με λειτουργικο 64-bit
@topos Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Χθες ειδα τυχαια αυτην:NVIDIA QUADRO NVS 290 256MB και παρολο που δεν ξερω καθολου που κυμαινετε σε σχεση με τις υπολοιπες quadro μου εκανε εντυπωση η τοσο χαμηλη τιμη της(οριακα πανω απο το budget σου...). Αν θες ψαχτο λιγο παραπανω...
oneofthem Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 άλλο οι quadro fx κάρτες και άλλο οι nvs οι φθηνότερες quadro fx - δλδ κάτω από 1000 ευρώ - σίγουρα δεν αξίζουν αυτή τη στιγμή οπότε λογικά όπως είπες δεν πας για quadro fx, δλδ και να τα χες τα 1000 πάλι θα το συζητάγαμε όπως και πάλι είπες, για να δούμε αν σίγουρα δε σε καλύπτει κάποια geforce ή κάποια ati τώρα στο κύριο ερώτημα, οι geforce από επιδόσεις σε 3d θα είναι μια χαρά και δεν θα χεις κανένα πρόβλημα, ίσα ίσα πιστεύω ότι θα σαι ευχαριστημένος 100% για τις επιδόσεις τους από εκεί και πέρα έχουν παρατηρηθεί μικροπροβλήματα με τους drivers και εδώ σημειώνω ότι ούτε οι επαγγελματικές κάρτες είναι 100% problem-free για τα προβλήματα όμως βρίσκονται λύσεις με μια βόλτα σε κανένα 3d forum και λίγο ψάξιμο με λίγα λόγια, ψηφίζω υπέρ, εξάλλου ati μας απέκλεισες, quadro fx μας απέκλεισες τι έμεινε... κάτι θα πρέπει να πάρεις έτσι δεν είναι
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Moderators Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Συμφωνω με τον απο πανω. Ειχε αναφερει ο χρηστης Ailuros παντως νομιζω για 9600GT, για αυτο το ανεφερα.
overnontas Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Ναι κι εγω τελικα νομιζω θα καταληξω σε μια απο τις φτηνοτερες λυσεις..ισως μια 8600gt με σχεδον τα μισα απο το αρχικο οριο τιμης..ετσι κι αλλιως ,για τωρα τουλαχιστον, στο προγραμμα δε θα κανω και τιποτα εξεζητημενο...θελω να αποκτησω και λιγη πειρα σε soft-mod και overclocking,οποτε καλυτερα να μη ξοδευτω....σιγουρα προβληματα μικρα ή μεγαλα μπορει κανεις να βρει παντου..αν καταφερω και αυξησω καποιες επιδωσεις σε 3D εφαρμογες με rivatuner χωρις να χαλασουν αλλου 3D απεικονησεις θα ειμαι ικανοποιημενος...γιατι τοσα λεφτα για quadro ή firegl δεν αξιζουν..οσο για τις nvs ξερω ειναι περισσοτερο για 2D γραφικα ,στατιστικα και τετοια,για εταιριες και για πολλαπλες οθονες..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.