Προς το περιεχόμενο

Τεχνικός Δικτύων Η/Υ;;;;

Maksi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι 26 χρονών και σκέφτομαι να σπουδάσω Τεχνικός Δικτύων Η/Υ σε κάποιο δημόσιο ι.ε.κ..

¨Εχω ακούσει οτι εχει πολύ μέλλων η συγκεκριμένη ιδικότητα.

Ποιά είναι η γνώμη σας;;; Τι γίνεται με τα επαγγελματικά δικαιώματα;; Είμαι πολύ προβληματισμένος..

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Έχω τελειώσει την συγκεκριμένη ειδικότητα σε δημόσιο ΙΕΚ.

Εκτός του ότι κόντεψα να ξεχάσω και αυτά που ήξερα εκεί μέσα, το συγκεκριμένο χαρτί μου έδωσε "φοβερό" career opportunity σε ...internet cafe. :P

Bασικά όρεξη για διάβασμα να έχεις, και με κάποια CCNA πιστοποίηση κάτι θα κάνεις...

(ίσως το παρόν θέμα να ήταν καλό να μεταφερθεί στην ενότητα μπλα-μπλα).

Δημοσ.

Αν πιστεύεις ότι θα σου αρέσουν τα δίκτυα, ασχολήσου μόνος σου, γίνε καλός στις σχετικές τεχνολογίες και εργαλεία, Ethernet, TCP/IP, δικτυακές υπηρεσίες, *nix, Windows και Cisco IOS. Προσπάθησε να αποκτήσεις πρώτα γνώση και κατανόηση τεχνολογιών, όχι μόνο συγκεκριμένων εργαλείων και διαδικασιών, όπως μαθαίνουν στα ΙΕΚ. Σχεδόν ό,τι χρειάζεσαι υπάρχει online. Είναι απόλυτα επιτευκτό να το καταφέρεις μόνος σου και υπάρχει χώρος για καλούς τεχνικούς. Αν δυσκολευτείς να βρεις πρώτη δουλειά λόγω τυπικών προσόντων, μπορεί να βοηθήσει κάποια πιστοποίηση όπως το CCNA, αλλά δεν είναι εκεί η ουσία (μην ξεκινήσεις από την αρχή με σκοπό να πάρεις το CCNA, δεν αρκεί).

Αν δεν νιώθεις ότι θα σου αρέσουν τα δίκτυα βρες κάτι άλλο που να σου αρέσει, δε μπορείς να περιμένεις να έχεις "μέλλον" σε κάτι που δε σε ενδιαφέρει, όχι περισσότερο από ότι θα έχεις σε οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα.

Δημοσ.

Εκτός του ότι κόντεψα να ξεχάσω και αυτά που ήξερα εκεί μέσα, το συγκεκριμένο χαρτί μου έδωσε "φοβερό" career opportunity σε ...internet cafe. :P

Bασικά όρεξη για διάβασμα να έχεις, και με κάποια CCNA πιστοποίηση κάτι θα κάνεις...

(ίσως το παρόν θέμα να ήταν καλό να μεταφερθεί στην ενότητα μπλα-μπλα).

apla +1

10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 ( xaraktires )

Δημοσ.

Λόγο εμπειρείας στον χώρο σου προτείνω να πάρεις μια πιστοποίηση linux και το ccna της cisco και είσαι ΟΚ. Πάρε και το χαρτί από το ΙΕΚ και δεν θα χρειαστείς τίποτα άλλο!

Δημοσ.

φιλε ξερεις τπτ απο δικτυα η περιμενεις απο το ιεκ να μαθεις?

.

φιλε ειμαι ακριβως ιδια περιπτωση εδωσα και πιστοποιση για να χω σουπερ χαρτι και στα θεωρητικα με εκοψαν με 9 ελεος!!!

ευτηχως ειχα μυαλο και παραληλα ξαναδιαβαζα και μπηκα σε ενα τει

Δημοσ.

θα συμφωνησω με τα λεγομενα των παιδιων,το ccna ειναι απλα μια πιστοποιηση και τιποτα αλλο...βεβαια μαθαινεις παρα πολλα πραγματα (ειδικα αν παρακολουθησεις και σχετικα σεμηναρια κιολας)...αναμφιβολα στην αγορα εργασιας μετραει και σιγουρα ειναι μια πολυ καλη αρχη...να χερεις επισης ομως οτι και ο ανταγωνισμος ειναι μεγαλος...εγω τωρα θα αρχισω το master μου πανω σε data communications systems...το ccna ηταν κατι σαν επαγγελματικος προσανατολισμος που μου εδωσε απλα το κινητρο να ασχοληθω με τα δικτυα ....το ζορι αρχιζει τωρα...θελω να σου πω οτι αυτο που θα επιλεψεις να κανεις,δεν θα πρεπει να ειναι αποφαση του τυπου "ωραια,εχει μελλον ας το ακολουθησω",αλλα πρεπει να το γουσταρεις πραγματικα....

Δημοσ.

Κοίτα το πόσα λεφτά θα βγάλεις δεν θα στο καθορίσει ένα χαρτί που κρατάς στα χερια και λέγεται πιστοποίηση, αλλά η εμπειρία σου. Το χαρτί όμως αυτό θα σε βοηθήσει να ανοίξεις κάποιες πόρτες. Αλλιώς παίζεις αν δεν έχεις ιδέα από cisco και αλλιώς όταν έχεις έστω και την παραμικρή ιδεά. Πόσο μάλλον όταν έχεις και κάποια πείρα στον χώρο των δικτύων.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Φιλος τεχνικος εχω τελειωσει....Αν δεν το κυνηγησεις να ξερεις δεν προκειτε να γινει τιποτα....θελει λιγο τρεξιμο στην αρχη....τωρα ειμαι μια χαρα αρκετα ικανοποιημενος....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...