Προς το περιεχόμενο

Ecs vs. Connect 3d

hawkj83

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
α οκ! ;)

Παιδιά, να επισημάνω κάποια πράγματα:

'Εχω την ECS 8800GT 512Mb και θέλω να πω κάποια πλεονεκτήματα:

1) Είναι αθόρυβη..Εν αντιθέσει η 4850, ιδιαίτερα με το τελευταίο bios, που αυξάνει την ταχύτητα των ανεμιστήρων και την κάνει αναποτελεσματική, αν θες αθόρυβο σύστημα.

2) Είναι o/ced από τη μάνα της, 100Ghz

3) Πολύ σταθεροί drivers και αποδίδει το ίδιο με 4850 σε openGL παιχνίδια.

4) Σε λίγο καιρό θα χει το add-on για το ageia physics, π.χ. στο UT3

5) Στο crysis έχει σχεδόν ίδια απόδοση με 4850, αυτό ίσως οφείλεται σε πιο ώριμους drivers, ίσως, όμως, δείχνει ότι σε απαιτητικά παιχνίδια DX10 οι 2 κάρτες είναι παρόμοιες.

• Super Moderators
Δημοσ.

σοβαρά δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος να επιλέξει 8800GT αυτή την εποχή εφόσον έχει τα χρήματα για 4850...

αν δεν θέλει κάποιος ΑΤΙ μπορεί να περιμένει ελάχιστες μέρες ακόμα την 9800GTX+ που θα είναι στα ίδια λεφτά με την 4850 και έχει τις ίδιες επιδόσεις πάνω κάτω...

Δημοσ.
Παιδιά, να επισημάνω κάποια πράγματα:

'Εχω την ECS 8800GT 512Mb και θέλω να πω κάποια πλεονεκτήματα:

2) Είναι o/ced από τη μάνα της, 100Ghz MHz :)

5) Στο crysis έχει σχεδόν ίδια απόδοση με 4850, αυτό ίσως οφείλεται σε πιο ώριμους drivers, ίσως, όμως, δείχνει ότι σε απαιτητικά παιχνίδια DX10 οι 2 κάρτες είναι παρόμοιες.

Κι εγώ την 8800GT έχω αλλά έπαιξα CoD4 και Crysis με την 4850 και οι διαφορές στην απόδοση ήταν εμφανέστατες. Και ίσως είναι ακόμα νέοι οι drivers της.

Δημοσ.
Κι εγώ την 8800GT έχω αλλά έπαιξα CoD4 και Crysis με την 4850 και οι διαφορές στην απόδοση ήταν εμφανέστατες. Και ίσως είναι ακόμα νέοι οι drivers της.

Thx για τη διόρθωση!

Βασικά, θεωρώ μεγάλο πλεονέκτημα πως μια 8800GT είναι η πιο φθηνή αθόρυβη κάρτα αυτή τη στιγμή. Από εκεί και πέρα σίγουρα μια 4850 είναι πιο γρήγορη, αλλά όχι τόσο γρήγορη. Και με τις 2 κάρτες o/ced η ψαλίδα κλείνει...Αυτό ήθελα να δείξω με το ποστ.

Επίσης, το plugin που αναμένεται για το ageia physics είναι καλή προσθήκη για όσους είναι κάτοχοι μιας 8800GT.

Με άλλα λόγια, δεν αξίζει αν έχει κάποιος μια GT να προβεί σε νέα αγορά οποιασδήποτε κάρτας γραφικών - κατά την άποψή μου. Είναι αρκετή σε ταχύτητα και οι διαφορές, ειδικά, με 4850/9800 είναι μικρές.

• Super Moderators
Δημοσ.

το θέμα όμως είναι ποια από τις 2...όχι ότι έχει ήδη μια 8800GT και θέλει να πάει σε 4850...

Δημοσ.
το θέμα όμως είναι ποια από τις 2...όχι ότι έχει ήδη μια 8800GT και θέλει να πάει σε 4850...

Αν δεν τον ενοχλεί ο θόρυβος, θα πάει σε 4850 ή θα περιμένει για πτώση τιμής της 9800+.

Για αθόρυβη λύση, 8800GT μονόδρομος..

Δημοσ.
Αν δεν τον ενοχλεί ο θόρυβος, θα πάει σε 4850 ή θα περιμένει για πτώση τιμής της 9800+.

Αν δεν πειράξει τα settings του fan της κάρτας, μια χαρά αθόρυβη είναι και η 4850 με τις αντίστοιχες θερμοκρασίες βέβαια (που δεν ξέρω κατά πόσο είναι "ζημιογόνες").

Δημοσ.
Αν δεν πειράξει τα settings του fan της κάρτας, μια χαρά αθόρυβη είναι και η 4850 με τις αντίστοιχες θερμοκρασίες βέβαια (που δεν ξέρω κατά πόσο είναι "ζημιογόνες").

Το θέμα είναι οι περισσότερες εταιρείες έβγαλαν νέο bios που αυξάνει την ταχύτητα των ανεμιστήρων, επειδή κάποιες κάρτες αστοχούσαν λόγω θερμοκρασιών. Το νέο bios διορθώνει το πρόβλημα, αλλά αυξάνεται ο θόρυβος πολύ. Επίσης, προσωπικά, δε μου άρεσε αυτή η τακτική τους, να βγάλουν retail τις κάρτες με τέτοια profile στο fan και να το διορθώνουν μετά με νέο bios. Πολλοί χρήστες δν ξέρουν καν ότι μπορεί να πάρει bios update...

Επίσης, με προβληματίζει το ότι οι 4850 λένε οτι δεν ανεβαίνουν καθόλου στο o/c.

Δημοσ.

ρε παιδια εφοσον θα δωσει 150 ευρω για το best buy της εποχης που διανυουμε, τα 15 ευρω τον χαλανε να παρει μια accelero για το προβλημα του θορυβου? ;)

γενικα μιλαω δεν αναφερομαι σε καποιον συγκεκριμενα :P:p

Δημοσ.

Δεν εχει νοημα η αγορα 8800GT τωρα, ουτε ομως και να την "ξεφορτωθει " κανεις... :-(

Αν καποιος την εχει ηδη, απλως ας την ανεβασει οσο παιρνει!

Μια 8800GT @ 750 Core / 2100 Memory (πρεπει να) φτανει την 9800GTX και να μην απεχει πολυ απο την 4850... :P

Ενας aftermarket cooler, τυπου Accelero, ειναι πολυ καλη & universal επιλογη = θα μπει τοσο σε 8800 σημερα, οσο και σε 4850/70 αυριο!

• Super Moderators
Δημοσ.

με όλο το σεβασμό...bollocks...

αν το fan είναι κάτω από 50% είναι μια χαρά...

και στο κάτω κάτω παίρνεις μια after market λύση και καθάρισες

Δημοσ.
Δεν εχει νοημα η αγορα 8800GT τωρα, ουτε ομως και να την "ξεφορτωθει " κανεις... :-(

Αν καποιος την εχει ηδη, απλως ας την ανεβασει οσο παιρνει!

Μια 8800GT @ 750 Core / 2100 Memory (πρεπει να) φτανει την 9800GTX και να μην απεχει πολυ απο την 4850... :P

Ενας aftermarket cooler, τυπου Accelero, ειναι πολυ καλη & universal επιλογη = θα μπει τοσο σε 8800 σημερα, οσο και σε 4850/70 αυριο!

Ναι του ίδιου σκεπτικού είμαι...

Μια 8800GT o/ced είναι πολύ κοντά σε μια 4850.

Αλλά προτιμώ να αγοράσω μια κάρτα με default ψύκτρα απάνω. Σκέψου πως η εταιρεία έχει μελετήσει ότι αντέχει με την passive ψύκτρα η κάρτα σε ικανοποιητική θερμοκρασία...

Επίσης, αρκετοί δεν έχουν τις γνώσεις ή το "θάρρος" να αλλάξουν την ψύκτρα στη GPU και μαζί με αυτό να χάσουν την εγγύηση...

Δημοσ.
με όλο το σεβασμό...bollocks...

αν το fan είναι κάτω από 50% είναι μια χαρά...

και στο κάτω κάτω παίρνεις μια after market λύση και καθάρισες

Με το fan κάτω από 50% στην 4850, κινδυνεύεις να την πάρεις στο χέρι...

Με τα bios update, κάνει υπερωρία ο fan.

H aftermarket λύση έχει το μειονέκτημα πως χάνεις την εγγύηση...

• Super Moderators
Δημοσ.

μια χαρά είναι και κάτω από 50%...η κάρτα αντέχει

ας θυμίσω τα χάλια των 8800GT όταν είχαν πρωτοβγεί...

να μου έλεγες για καμιά 8800GTS να πάει στα κομμάτια, αλλά 8800GT? :P

δεν χάνεις εγγύηση, όταν είναι να κάνεις rma την ξαναβάζεις πίσω, σιγά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...