xalia Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δε μπορώ να κάνω alias σε φακέλους που είναι στο δίκτυο! Καμιά ιδέα?
Mercyful_Fate Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Πιθανολογώ ότι ο λόγος που δεν μπορείς να το κάνεις είναι γιατί οι δικτυακοί δίσκοι στα unix-οειδή θέλουν mounting (χωρίς να είμαι σίγουρος οτι φταίει αυτό). Λογικά κάπου στο νετ θα υπάρχει κάποιο guide για να γίνεται automount (δλδ αυτόματα mount όταν εκκινεί το Leopard), αλλά δεν έχω κάτι συγκεκριμένο υπόψη (το είχα κάνει σε ubuntu πάντως), και άλλωστε υποθέτω θα περιλαμβάνει editing σε configuration αρχεία συστήματος. Υπάρχει, πάντα, και η περίπτωση κάποιος καλός developer να έχει γράψει κάποια εφαρμογούλα γι'αυτό το πράγμα...
xalia Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 xmxmxm πρέπει να έχεις δίκιο! όταν ανοίγουμε τον file server απο το macbook pro περιμένουμε λίγο... θα το ψάξω λίγο ακόμα άυριο στο γραφείο!
dali13gr Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δεν ξέρω αν έχει σχέση, αλλά μου φαίνεται σχετικό http://www.macosxhints.com/article.php?story=20060810045911541 EDIT: Επίσης, βρήκα αυτό για το Leopard. Μπορεί να δουλεύει και για μεμονωμένους φακέλους: "One thing that I really miss from Tiger is having a shortcut on my Desktop to my network shared volumes, so I don't have to open a Finder window, click on share, and then select the machine or AirPort Extreme entry, and then the volume I want to access. Leopard won't let you make an alias of a network shared volume, or create one by dragging it to your desktop. What I found out, however, is that you can drag a shared volume to the dock as a Stack folder, and there it is, a direct link to your shared volume. You have to drag it to the area next to the trash; it won't work in the applications zone of the dock. It also helps when the Shared option won't even appear, and you don't remember the direct link to get to the volume through finder's Go » Connect to Server option. This happens quite often with AirPort Extreme, and now I just have to click the shortcut on the dock..."
xalia Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2008 Ακούστε πως το έκανα τελικά! Είπα στον finder να εμφανίζει στο desktop ότι server κάνει mount, έτσι έκανα mount τον δίσκο, σκάει φάτσα κάρτα στο desktop και τράβηξα ένα alias και αυτό παραμένει εκεί! Τόσο απλό τελικά…
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.