Vambeer Δημοσ. 13 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2008 Το γράφω εδώ γιατί δεν ήξερα που αλλού να το γράψω και ποιός άλλος μπορεί να με βοηθήσει.Μόλις πήρα λοιπόν τον υπολογιστή μου, τον συναρμολόγησα, όλα πήγαν κατευχήν ΑΛΛΑ! Με το που τον άνοιξα για πρώτη φορα για να δω αν όλα λειτουργούν όπως θα έπρεπε, μου δείχνει το σηματάκι της Asus, μου δείχνει το σηματάκι της ATI, μου βγάζει το μήνυμα για τα BIOS φορτώνει το ψευδολειτουργικό που έχει η Mobo (Asus P5Q Deluxe) και μετά μου βγάζει Chassis Intruder Detected. System Halted! Τι μπορεί να είναι αυτό ρε παίδες; Και γιατί να μου το βγάζει ΜΕΤΑ απο όλα αυτά; Υπόψιν οτι ο υπολογιστής δεν έχει λειτουργικό ακόμα. δλδ ήταν το πρώτο fire up για να δω αν όλα είναι καλά. Παίζει να μου το βγάζει επειδή βλέπει εντελώς άδειο σκληρό; Δεν ξέρω τι να πω. Αν θέλετε καμια διευκρίνηση, επειδή τα έχω γράψει λίγο χύμα ενημερώστε.
yassan Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο η τον πονηρό , αλλά το μήνυμα που σου βγάζει ειναι μάλλον οτι έχεις το πορτάκι του κουτιού ανοικτό..
washcloud Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Νομίζω ότι έει να κάνει με σένσορα που ειδοποιεί για το ότι δεν έχει κλείσει καλά το κουτί ;
Vambeer Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Ναι, οκ...αυτο θα ΕΠΡΕΠΕ να κανει αν είχα το σύστημα ενεργοποιημένο. Όμως εγω δν έχω βγάλει το jumperάκι. Και σε οποιαδήποτε περίπτωση, το κουτί ήταν κλειστό.
mpentenis Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δες στο βιβλιαρακι αν απενεργοποιείται με jumper η αν γινεται μέσα απο το BIOS, σε ορισμένες απλά βραχυκυκλώνεις τον αισθητήρα.
mpentenis Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δες στο βιβλιαρακι αν απενεργοποιείται με jumper η αν γινεται μέσα απο το BIOS, σε ορισμένες απλά βραχυκυκλώνεις τον αισθητήρα.Δύσκολο το βλεπω για να φταίει ο άδειος δίσκος η κάτι άλλο. Στην τελική, αν υπάρχει άλλος Η/Υ με floppy τότε κάνε ενα BIOS Update μήπως έχει κάτι το τωρινό, ή άρχισε με ενα reset σε αυτό που ήδη έχει (το manual σου λέει πως)
Vambeer Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Όπως είπα, το jumper το έχω αφήσει στη θέση του εκεί όπου κανονικά δεν θα έπρεπε να μου δημιουργεί πρόβλημα! Από το BIOS δεν γίνεται τίποτα, το έψαξα. Όταν λες να βραχυκυκλώσω τον αισθητήρα...πώς; (είμαι και λίγο άσχετος). Απλά μου κάνει εντύπωση το γεγονός οτι μου βγάζει το σφάλμα στο σημείο που μου το βγάζει. Αν υπήρχε πρόβλημα σοβαρό δεν θα έπρεπε να μην φορτώνει τίποτα και να μου βγάζει το μήνυμα απο την αρχή; Η περίπτωση ελατωματικής mobo παίζει;
washcloud Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Ναι, οκ...αυτο θα ΕΠΡΕΠΕ να κανει αν είχα το σύστημα ενεργοποιημένο. Όμως εγω δν έχω βγάλει το jumperάκι. Και σε οποιαδήποτε περίπτωση, το κουτί ήταν κλειστό. ...meaning ; Πάντως (εκτός κι αν παίζει κα'να λάθος με την ειδοποίηση αυτή), εγώ εξακολουθώ να νομίζω ότι είναι θέμα κάποιου σένσορα, και προς τα ΄κει πρέπει να κατευθύνεις το ψάξιμο (δες και την επιλογή "hold on errors" και βαλ΄την σε "none", AN υπάρχει κάτι τέτοιο....)
Vambeer Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Έχω φάει όλο το πρωι στο ιντερνετ. Απο ότι φαίνεται πάρα πολύς κόσμος με Asus mobos έχει αυτό το πρόβλημα. Και το κακό είναι πως δεν φαίνεται να υπάρχει στάνταρ λύση. Άλλοι αλλάξαν RAM και λύθηκε το πρόβλημα, άλλοι κάνανε reset CMOS, άλλοι βραχυκυκλώσαν τα pins...στις χειρότερες περιπτώσεις κάνανε γενικό rebuild και σε κάποιες άλλες αλλάξαν mobo (ως ελαττωματικές).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.