Fidelio Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 ..το χειρουργείο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ΕΣΧΑΤΗ λύση , αφορούν προβολές μεσοσπουνδύλιου δίσκου μεγάλου βαθμού. Το χιερουργείο είναι ΣΠΑΝΙΟ. Προβολές δίσκου μπορεί να έχουμε όλοι μας , ΑΛΛΑ να μην το έχουμε καταλάβει - ακόμα και άτομα με πολύ καλή φυσική κατάσταση. Ο πόνος στην μέση μπορεί να οφείλεται σε ένα εκατομύρια λόγους , είναι σύπτωμα δεν ειναι πάθηση. Επίσης για το μεγαλύτερο ποσοστό του πλυθησμόυ περίπου στο 90% κάποια στιγμή στην ζωή τους θα εμφανίσει πόνο στην μέση , είναι συνδιασμός γενετικής προδιάθεσης και τρόπου ζωής. Περισσότερο ρόλο παίζει το ΔΕΥΤΕΡΟ ! Αυτα , συνοπτικά , λένε οι επιδημιολογικές μελέτες. Χονδρικά στο μεγαλύτερο ποσοστό αυτου του συμπτώματος , αίτια είναι η κακή μηχανική της σπουνδυλικής + των ισχύων , όπου προκαλούν μυικές συπσπάσεις ή πιέζουν κάποια νεύρα , κάτι το οποίο διορθώνεται στην οξύα φάση από εναν φυσικοθεραπευτή και για την συντήρηση με την δια βίου άσκηση (ενδυνάμωση κορμού - ευληγησία κορμού ). Με απλές ρουτίνες ξεπερνιέται ή μπορείς να ζήσεις πιο άνετα με τον πόνο αυτό , ανάλογα την περίπτωση. 1. Φυσιατρος , καλός ορθοπαιδικός για διαγνωση (προσοχή σε αυτούς που μιλάνε για χειρουργεία με πολύ ...άνεση !!!!!!!!!!! Μακριά !!!!!! ) 2. Φυσικοθεραπευτής για θεραπεία - παίζει αυτός να ξέρει περρισότερα από τον πρώτο για πολλούς λόγους... 3. Αυτοσυντήρηση , δεν είναι τιποτα το τραγικό , λίγο άσκηση θέλει.
mezedaki Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Ο καθε ενας αντιμετωπίζει τους πονους διαφορετικά....και αν για σενα ειναι εσχατη λυση του χειρουργιο για μενα ηταν λύτρωση....Οι φυσιοθεραπείες σε βοηθάνε για οσο διάστημα εισαι "προσεχτικός"....Δε μπορω μια ζωη να κανω γυμναστική και να προσέχω με το φοβο της υποτροπής...Οι μεθοδοι πλέον ειναι ασφαλείς με μηδενικό κόστος στην μετεπειτα υγεία του ασθενη.... εγω προσωπικά διάλεξα το χειρουργίο και νιώθω πολυ καλά... Οποιος θελει ακολουθεί τις μεθόδους που εσυ υποστηρίζεις (και καλά κανεις)...δεν ηρθα να επηρεάσω κανεναν....Πονεσα- υπεφερα - και τωρα που ειμαι καλά το λεω.... Τωρα το τι θελει ο κάθε ενας να κάνει ειναι δικό του θεμα... Φιλικά Σοφία
leftermann Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Ο καθε ενας αντιμετωπίζει τους πονους διαφορετικά....και αν για σενα ειναι εσχατη λυση του χειρουργιο για μενα ηταν λύτρωση....Οι φυσιοθεραπείες σε βοηθάνε για οσο διάστημα εισαι "προσεχτικός"....Δε μπορω μια ζωη να κανω γυμναστική και να προσέχω με το φοβο της υποτροπής...Οι μεθοδοι πλέον ειναι ασφαλείς με μηδενικό κόστος στην μετεπειτα υγεία του ασθενη....εγω προσωπικά διάλεξα το χειρουργίο και νιώθω πολυ καλά... Οποιος θελει ακολουθεί τις μεθόδους που εσυ υποστηρίζεις (και καλά κανεις)...δεν ηρθα να επηρεάσω κανεναν....Πονεσα- υπεφερα - και τωρα που ειμαι καλά το λεω.... Τωρα το τι θελει ο κάθε ενας να κάνει ειναι δικό του θεμα... Φιλικά Σοφία καλά τα λες, αλλά έχε στον νου σου ότι η αιτία του προβλήματός σου (και το καθενός) είναι βαθύτερη από αυτό που δείχνουν οι εξετάσεις, οι μαγνητικές, τα χειρουργεία: πονάς και η αιτία του πόνου είναι η δισκοκήλη, αυτή είναι η διάγνωση, θεραπεύεις την δισκοκήλη με τον χ τρόπο, αλλά πρέπει να αναζητήσεις και την αιτία που προκάλεσε την δισκοκήλη, την οποία και πρέπει επίσης να "θεραπεύσεις". Η αιτία αυτή μπορεί να είναι, πχ: - κουβαλάς σακιά. Πρέπει να σταματήσεις να κουβαλάς σακιά. - κάθεσαι σε στραβιά καρέκλα και κοιμάσαι σε χαλασμένο στρώμα. Πρέπει να τα αλλάξεις. - σκύβεις να σηκώσεις το χαρτάκι που σου έπεσε με λάθος τρόπο. Πρέπει να μάθεις τον σωστό. - δεν έχεις κάνει ποτέ γυμναστική στην ζωή σου. Πρέπει να αρχίσεις. Αν βάλω μια πέτρα πάνω στο κεφάλι σου και σου έρθει πονοκέφαλος, πρέπει να πάρεις ένα ντεπόν για να σου φύγει, αλλά πρέπει και να πετάξεις την πέτρα. Εν ολίγοις, δεν γλυτώνεις ούτε την προσοχή, ούτε την γυμναστική. Οι δίσκοι σου δεν γίναν σιδερένιοι μετά την εγχείρηση. Αν δεν τους προσέξεις, έχεις πολύ καλές πιθανότητες να τους ξαναχαλάσεις...
Fidelio Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Σοφία , δεν εξετάζω την δική σου περίπτωση, δεν μπορώ να ξέρω εγώ τι είδους πρόβλημα είχες ή ποιά διαδικασία ακολούθησες για να φτάσεις στην απόφαση να κάνεις επέμβαση. Πιθανών ναι να μην γινότανε διαφορετικά στην φάση που βρέθηκες. Αυτό που λέω εγώ είναι οτι , προβολές δίσκων και μάλιστα περισσότερων από μία στον ίδιο άνθρωπο δεν συμαίνει χειρουργείο. Αν πάρεις έναν υγιή άνθρωπο και τον περάσεις απο μαγνητική , είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί προβολή σε κάποιο σπονδυλο της οσφυικής. ...Δηλαδή η γραπτή διάγνωση που θα σου δώσει ο εξεταστης θα αναφέρει οτι παρουσιάζει στον τάδε σπόνδυλο ... δισκοκοίλη. Οι προβολές εν πολλοίς είναι εξελικτικής φύσεως φαινόμενο , έχει να κάνει με οτι από τα τέσσερα , σηκωθήκαμε στα δύο , μέσα σε μια διαδικασία που κράτησε εδώ και ...εκατομυρια χρόνια Μέχρι προτεινως οι ορθοπαιδικοί το μόνο που έκαναν είναι να έδειναν αντιφλεγμονώδη στους πασχοντες από πόνο μέσης ή να τους έστελναν χειρουργείο εφόσον πια το πρόβλημα χρόνιζε και ερχοντουσαν οι ασθενείς σχεδόν σε "καταστολή" , ...φυσικό και επόμενο γιατί δεν έκαναν τίποτα για αυτο στα πρώτα συμπτωματα, τι άλλο να σου κάνει και ο γιατρος , η δουλειά του είναι Τέλος , την γυμναστική μπορεί να την βαριούνται πολλοί άνθρωποι , ή την κίνηση γενικότερα , την δραστηριοποιηση - κάθονται όλη μέρα σε μια καρέκλα. Δυστυχώς αυτό έχει τις συνέπειές του. Ξέρεις το ανθρωπινο σώμα έχει κατασκευαστεί για να κινείται και να σε ανταμοίβει για αυτό με διάφορους τρόπους , αν το καθηλώσεις θα σου δώσει την ....μέση στο χέρι , το λιγότερο.
mezedaki Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2009 Δεν θα διαφωνήσω σε οτι λετε...αλλα η δική μου περίπτωση εχριζε χειρουργικής αντιμετώπισης μιας και το ποδι μου σταδιακά αρχισε να παραλύει και κινδυνευα να το χάσω στο 100%....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.