Προς το περιεχόμενο

Γυμναστική και...δισκοκήλη!

Andree

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όλα ξεκίνησαν την ημέρα που αποφάσισα να αποκτήσω καλύτερη φυσική κατάσταση. Προ τριμήνου, χωρίς προθέρμανση, πήγα να παίξω μπάσκετ και...έγινε το κακό. Μετά από επισκέψεις σε 1-2 ορθοπεδικούς και ακτινογραφίες-αξονική διαπιστώθηκε κήλη στον Ο5 Ι1 (ίσω να έπαιξε ρόλο και η μικρή σκολίωση που είχα...)

Κάνω κολύμβηση (μόνο ελέυθερο- πεταλούδα και πρόσθιο μάλλον καταπονούν τη μέση), και σκέφτομαι να αγοράσω πάγκο ραχιαίων για ενδυνάμωση, κυρίως των έσω μυών χαμηλά στην πλάτη (καθώς οι ασκήσεις στο πάτωμα γι' αυτή την περίπτωση είναι κουραστικές και θέλουν καλή τεχνική, δηλ. ανασήκωμα χεριών ποδιών μπρούμυτα - μερικές φορές πονάω εκτελώντας τις)...για ποδήλατο να το ξεχάσω?

Όσοι έχετε παρόμοια εμπειρία-πάθηση τί κάνετε γι' αυτό?:-)

Δημοσ.

Όσο άσχετος και να είναι ο γιατρός σου, σίγουρα θα μπορεί να σου δώσει περισσότερο τεκμηριωμένες συμβουλές από τους χρήστες ενός φόρουμ, που μπορεί να νομίζουν ότι έχουν εμπειρία από ίδια πάθηση.

Δημοσ.
Άλλάζοντας δισκοπλατό και βάζοντας μπλοκέ διαφορικό θα δείς μεγάλη βελτίωση:-D

'Ασ' τα φίλε άμα χαλάσει η ''ανάρτηση'' δε φτιάχνεται με τίποτα... ;)

Όσο άσχετος και να είναι ο γιατρός σου, σίγουρα θα μπορεί να σου δώσει περισσότερο τεκμηριωμένες συμβουλές από τους χρήστες ενός φόρουμ, που μπορεί να νομίζουν ότι έχουν εμπειρία από ίδια πάθηση.

Σωστό αυτό που λες FilipposMD, μάλιστα και οι δύο μου είπαν μερικά πράγματα (κολύμβηση, κοιλιακούς-ραχιαίους και ασκήσεις για τη μέση) αλλά εγώ θέλω την αποδοτικότερη μέθοδο...μήπως εκτός από ορθοπεδικό-χειρουργό (σε τέτοιον θα πάω αυτή τη φορά γιατί πρόσφατα είχα πάλι ενοχλήσεις στην περιοχή) να επισκεφτω και αθλητίατρο ή κάτι τέτοιο? Πάντως παλαιότερα που πήγαινα γυμναστήριο μετά από τον πάγκο ραχιαίων ένιωθα σαν πουλάκι...αλλά είναι λίγο ακριβούτσικοι..

Δημοσ.

Ίσως θα μπορούσε να σε βοηθήσει κάποιος φυσιοθεραπευτής ή φυσίατρος, με εμπειρία σε τέτοιου είδους θέματα. Δεν είμαι σίγουρος ποιος είναι ο πιο εξειδικευμένος σε αυτό που ζητάς. Η συμβουλή μου είναι να μη θεωρείς ότι η περίπτωσή σου είναι ίδια με κάποιου γνωστού σου που είχε ίδια ή παρόμοια πάθηση. Μπορεί να υπάρχουν ιδιαιτερότητες που κάνουν τελικά μεγάλη διαφορά και να σου δημιουργηθεί πρόβλημα.

Δημοσ.

Βασικά θέλω να πάρω ποδήλατο (έχω να κάνω 4 χρόνια:-)) αλλά πρώτα καλύτερα να δυναμώσω τη μέση. Δεν ξέρω πώς μου έχει κολλήσει ότι ο πάγκος (να αγοράσω δηλαδή) θα ήταν η καλύτερη λύση και η πιο αποτελεσματική...υπάρχει κανένας που να έχει πάρει έναν τέτοιο? Μετά από λίγο ψάξιμο βρήκα έναν - Kettler Vital (είναι αξιόπιστος, τί λέτε?)...

Θα πάω βέβαια και στο γιατρό αύριο...

aefa036ki7.jpg

aefa036ki7.c6314bcb4b.jpg

Δημοσ.

Συνήθως αντιμετωπίζονται χειρουργικά. Στην περίπτωση σου; Ένας φυσιοθεραπευτής σίγουρα μπορεί να βοηθήσει. Το ποδήλατο δε βλέπω πως μπορεί να βοηθήσει.. Το θέμα είναι στη σ.σ. μόνο να χειρότερέψει την κατάσταση μπορεί καθώς θα είσαι σε θέση κάμψης συνέχεια.. ότι κάνεις, μην κάνεις ασκήσεις με μεγάλο εύρος κίνησης π.χ. πάγκος ραχιαίων. Αυτά με την ελάχιστη εμπειρία μου.

Το σκισα στο edit, αλλά τεσπά τέλος, ότι θες και ξέρω, ρωτάς :-)

Δημοσ.

όπως τα λέει ο συνάδελφος από πάνω. Δεν χρειάζεσαι ούτε ποδήλατο, ούτε πάγκο. Ασκήσεις κοιλιακών και ραχιαίων στο πάτωμα, όπως θα σου δείξει κάποιος που ξέρει (φυσικοθεραπευτής προφανώς), ώστε να τις εκτελείς σωστά και με ασφάλεια, χωρίς να επιβαρύνεις την μέση σου. Αυτά με την προϋπόθεση ότι δεν πονάς πλέον. Αν πονάς, πρέπει να γίνουν άλλα, ανάλογα με την ζημιά που έχεις.

Δημοσ.
όπως τα λέει ο συνάδελφος από πάνω.

τέτοια να ακούω να ξεθαρρεύω σιγά σιγά :-) thanx leftermann

Αυτά με την προϋπόθεση ότι δεν πονάς πλέον. Αν πονάς, πρέπει να γίνουν άλλα, ανάλογα με την ζημιά που έχεις.

μέγιστη παράλειψη μου, αυτή είναι η εμπειρία που λέγαμε :-)

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Τελικά δεν έχω μόνο εγώ αυτό το πρόβλημα...στο νετ το έχω συναντήσει πολύ......Το ίδιο ακριβώς έχω κι εγώ στο (05 Ι1) αλλά με τη διαφορά πως η ακτινογραφία μου αναφέρει στένωση όχι κήλη.....!!! Προφανώς με την μαγνητική θα επαληθευτεί ο,τι πάσχω από κήλη.....περιμένω να περάσει λίγο τώρα το καλοκαίρι που δεν έχουμε τόση υγρασία οσο το χειμώνα και με κοιλιακούς - ραχιαίους και κολύμπι εύχομαι απο Σεπτέμβρη και μετά να είμαι καλά.....γιατί δεν την παλεύω άλλο με τόσο πόνο.....!!!

Δημοσ.
Άλλάζοντας δισκοπλατό και βάζοντας μπλοκέ διαφορικό θα δείς μεγάλη βελτίωση:-D

Συμφωνώ και θέλω να συμπληρώσω λέγοντας:

Πώς με μια ροική εξέλιξη ,αλλαγμα των μπέκ με μεγαλύτερα(μη σου πω καλύτερα όλη την πολλαπλή εισαγωγής)

και λεπτότερες φλάντζες ,θα καταφέρεις να δουλέψεις άνετα 1.8-2.1 bar..

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Έχω κ εγώ αυτό το πρόβλημα αλλά ευτυχώς δεν έχω πόνους στα πόδια..λέω να γραφτώ σε γυμναστήριο αλλα δεν ξέρω αν είναι καλό.. ξέρω ότι τα βάροι (όρθιος) επιβαρύνουν τη μέση, αλλά άλλες ασκήσεις με βάροι δεν νομίζω. τι λέτε?

Δημοσ.

Kαταρχην πρεπει να ξερεις οτι το σωμα σου στηριζεται στη μεση και στην κοιλια. Επομενως για να ελαφρυνεις τη σπονδυλικη σου στηλη από το βαρος θα πρεπει να δυναμώσεις τους κοιλιακους και τους ραχιαιους. http://www.fa3.gr/arthra/1b-raxiaioi.htm

Επίσης τα βαρη θα σε βοηθησουν πολυ!!! αλλά πρεπει να κάνεις σωστα τις ασκησεις (το βασικότερο) χωρίς να πολλά κιλά μεχρι να συνηθισεις και δεν ειναι αναγκη να κανεις βαρη ορθιος. Παρε και μια ζωνη για τη μέση.

Δημοσ.

Φίλε μου από τη στιγμή που έχεις κήλη δίσκου κ έχεις κ ενοχλήσεις να πας κ σε νευροχειρούργο.

Παθών κ εγώ (Κήλη του Θ7-Θ8 μεσοσπονύλιου δίσκου).

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Πριν ενα χρονο εμφανιστηκε η δισκοκηλη και σε εμενα....μετα απο 6 μηνες καταφερα να κανω αξονική....μιας και οι πονοι στην αρχη δεν ηταν αφορητοι....Η αξονικη εδειξε κηλη στον 04-05 και αμεσα χειρουργείο....επρεπε ομως να κανω και μαγνητική...

Κατι που εγινε αρχες σεπτεμβρίου και τελη του μηνα εκανα εγχείρηση....μικροδιστεκτομη και η επιτυχία αγγιξε το 98%

ειμαι πολυ καλά εδω και ενα περιπου μηνα...δεν πονάω ποιά και ειμαι ευτυχισμενη μιας και πριν ειχα απελπιστεί παρα πολύ και ψυχολογικά ημουν ράκος απο τους πόνους.....

ξερω πως πολλα παιδια υποφέρουν κι αν μπορω να σας βοηθησω περαιτέρω μη διστασετε να μου στειλετε π,μ....κι εγω το περασα και ξερω τι παει να πει κηλη δισκου....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...