Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα εσωτερικού σκληρού??? Η κάτι άλλο???

jimmy_techsound

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδία γεια χαρά σε όλους πριν λίγο επανήλθα από ένα ισχυρό σοκ και θα ήθελα να το πω

Ανοίγοντας το pc κανονικά όπως πάντα φορτώνουν τα xp μου βγάζει νέο υλικό (μονάδα δίσκου) εγκαταστάθηκε και είναι έτοιμο για χρήση ενώ δεν είχα κάνει καμία αλλαγή εδώ και μεγάλο διάστημα πρώτο ωχ

Ψάχνω να βρω τι έχει γίνει δεν βρίσκω τίποτα παράξενο έχω 2 σκληρούς έναν για τα xp, προγράμματα και στον δεύτερο έχω τα πάντα εργασίες, photo, mp3,video. Κτλ περίπου 120GB

Βέβαια εδώ και πολύ καιρό λέω να τα περάσω σε DVD για να μην προκύψει τίποτα και όλο αύριο και αύριο..

Και…….. κλικ στον σκληρό μου βγάζει ότι δεν είναι διαμορφωμένος και 0 byte

Όπως καταλάβατε έπαθα ένα !@#$%^&* αφού σκέφτομαι τι να κάνω στην απελπισία μου

Κάνω restart και ευτυχώς πάλι τα δεδομένα μου στην θέση τους το ίδιο κι εγώ

Ηθικό δίδαγμα ότι μπορείς να κανείς σήμερα μην το αφήνεις για αύριο

backup τώρα λοιπόν

και κάτι ακόμα για πιο λόγο μπορεί να συνέβη????

Δημοσ.

το πιο πιθανό είναι κάτι να μην πάει καλά με το τροφοδοτικό (ελλειπής τροφοδοσία). Μπορεί και το συγκεκριμένο βύσμα να είναι προβληματικό. Έχω τέτοιο τροφοδοτικό με το οποίο συμβαίνει ακριβώς αυτό,γι αυτό το λέω.

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό το έχω αλλάξει πριν 1 χρόνο χωρίς αυτό να λέει κάτι

Έκανα και έλεγχο του συγκεκριμένου δίσκου

αλλά δεν βρήκε κάποιο σφάλμα η κατεστραμμένο τομέα

Να δούμε αν θα το ξανακάνει

Ευχαριστώ πάντως

Δημοσ.

...oι δίσκοι έχουν την κακή συνήθεια να μην φτιάχνονται μόνοι τους, όταν το πρόβλημα είναι "δικό τους". Αν είναι όμως θέμα τροφοδοσίας (ίσως και καλωδίου σήματος, δεν ξέρω), τότε μ' ένα restart "επανέρχονται".

Τσέκαρε το βύσμα του τροφοδοτικού, μπας κι έχει χαλαρώσει εσωτερικά καμμία από τις μεταλλικές υποδοχές. Αν όχι, μπορεί να είναι θέμα των καλωδίων του, ή και του ίδιου του τροφοδοτικού. Δοκίμασε δε να τον βάλεις σε άλλο βύσμα.

Τέλος, έχε υπόψιν ότι "σαχλαμάρες" του ρεύματος, μπορεί να σου κάνουν ζημιά είτε απλά στο partion table του δίσκου (ε...) , είτε στο file system του (ωχ), κι ακόμα και στον ίδιο τον δίσκο (αμάν αμάν), μέχρι και να χάσεις στα καλά καθούμενα για πάντα τα δεδομένα σου (κλάφ' τα χαράλαμπε).

Λάβε μέτρα και backup (τουλάχιστον).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...