livewire Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Yo' mama knows a thing or two... Κάνεις υπομονή 1 χρόνο, σιγά το πράμα. Δεν έχω καταλάβει αν έχεις δουλειά όμως. Αν έχεις όντως δουλειά, ο χρόνος θα περάσει προτού το καταλάβεις. Με δουλειά και σχολείο, δεν πρέπει να περισσεύει και πολύς χρόνος για να σε βασανίζουν οι σκέψεις. Αν όχι, βρες μια δουλειά, έστω part time, και εν τω μεταξύ κάνε και λίγο fit in βρε αδερφέ, μίλα λίγα αμερικάνικα, κέρνα καμιά τελειωμένη σε κανένα club και ρίχνε τάπες στα βαρέλια μέχρι να περάσουν τα μηνάκια. Αξίζει όλη αυτή η υπομονή, μέχρι να γυρίσεις Ελλάδα, ααχ Ελλάδα, για να υπηρετήσεις. Στοιχηματίζω ότι μετά από τη φρίκη που τρως εκεί πάνω, ο στρατός θα σου φανεί παιχνιδάκι. Θα είναι ένα μεγάλο -καλά, όχι και τόσο μεγάλο- διάλειμμα για σένα και θα έχεις να το λες. Πιο μακρυά, δεν αξίζει να κοιτάς ακόμα.
subdee Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Μένω στο sacramento η πόλη δεν είναι ιδιαιτερα ακριβή αλλα γενικά η california είναι. Να σας πω με λίγα λόγια το πρόβλημα μου... Σιχαίνομαι τα πάντα εδώ. Όλα τα μαγαζιά κλείνουν από τις 8-9, στα clubs κτλ δε πηγαίνω γιατί δεν έχουν καμια σχέση με το κέφι τις ελλάδας και από παρέα μηδέν γιατί δε ταιριάζω με κανέναν. Οι έλληνες που είναι εδώ την έχουν βρει κάπως και δε τους πάω, μου μιλάνε αγγλικά ξέρω γω ενώ μιλάνε καλά ελληνικά. Πηγαίνουν στην εκκλησια και σε ελληνικά festivals και το παίζουν έλληνες αλλα δεν έχουν καμια σχέση με τους έλληνες στην ελλάδα. Όλος ο κόσμος εδώ είναι πολύ τυπικός δηλαδή δε παίζει ποτε να σε κεράσουν η να κεράσεις ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του και τι δουλειά του. Είχα πάει σε ένα party γενεθλίων ενός παιδιού σε ένα εστιατόριο και ο καθένας πλήρωνε το πιάτο του και χωρια που ο καθένας χωρίστηκε με τι παρέα του, ο εορταζόμενος μίλαγε με 2-3 άτομα μονο. Και δεν είναι τα λεφτά το πρόβλημα είναι ο τρόπος που σκέφτονται. είχα κάνει φίλους και στο σχολειό αλλα με το που τελειώνει μετά ούτε τηλέφωνο ούτε τίποτα, τους παίρνω να βρεθούμε για κάνα καφέ και λένε ναι ξέρω γω αλλα ποτε δε παίρνουν πίσω Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα στην ελλάδα έχω φίλους που έχω να δω χρονια και ξέρω ότι είναι φίλοι μου, εδώ ποτε δε θα κάνω καλο φίλο. Ακόμα και τα hobby τους είναι διαφορετικά, ασχολούνται με baseball και football και κάτι τέτοιες παπαριές. Ούτε τους γείτονες δε ξέρω, ο καθένας στο κόσμο του. Το μονο που είχα να περιμένω είναι το καλοκαίρι για να γυρίσω ελλάδα αλλα τώρα με το στρατό δε μπορώ. Μου λέει η μάνα μου αντί να πας και να σε πάρουν φαντάρο δε κάθεσαι εδώ ένα χρόνο να τελειώσεις το σχολειό και μετά πήγαινε αλλα δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα. Ούτε σχολειό ούτε δουλειά έχω όρεξη. Όσοι έχετε πάει στο εξωτερικό Αγγλία κτλ φανταστείτε πως ήταν τι πρώτη μέρα που ήσασταν "χαμένοι" και δεν είχατε τι να κάνετε και που να πάτε. Έτσι είμαι και γω μετά από 8 χρονια με τι μονη διαφορα ότι το συνήθισα Έλεγα μήπως αν μένω μονος θα αλλάζανε τα πράγματα. Ίσως να πήγαινα σε άλλη πόλη πιο ευχάριστη με θάλασσα και πιο κοινωνικό κόσμο. Τα ίδια θα είναι πάνω κάτω αλλα όσο να ναι άλλη ζωή έχει για παράδειγμα το L.A και άλλη το sacramento. Δε ξέρω τι να κάνω. Σίγουρα καλή ιδέα είναι να μείνω σπίτι μου μέχρι να μαζέψω χρήματα κτλ αλλα αισθάνομαι ότι χάνω τα χρονια μου εδώ που μένω και δε ξέρω αν συμφέρει. Ίσως θα ήταν καλύτερα να πήγαινα σε άλλο μέρος και να είχα όρεξη για σχολειό και να πέρναγα και καλύτερα και ας πλήρωνα όλα αυτά τα έξοδα. sorry για τα πολλά λόγια αλλα δε μπορώ να αποφασίσω τι πρέπει να κάνω.. Ακριβώς οι λόγοι που μετά απο δεακετία στην Αμερική τα παράτησα όλα και έφυγα. Δεν παλεύεται η Αμερική αν έχεις μεγαλώσει στην Ελλάδα. Τέλος.
Hellaslover Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Δουλεύω σε λαϊκή τα σαββατοκύριακα. Τα λεφτά είναι καλά, καμια σχέση με τις λαϊκές στην ελλάδα, δηλαδή δουλεύω 8 μέρες το μηνα και μπορώ να πληρώνω νοίκιο, αυτοκίνητο κτλ σχετικά εύκολα. Όχι ότι τώρα τα μαζεύω, επειδή δεν έχω κάτι σκοπό τα ξοδεύω. Το να γυρίσω σε ένα χρόνο αποκλείεται και αυτό. Γιατί δε λέει να ήμουν 10 χρονια αμερική και να γυρίσω και να μην έχω μια, εκτος το χαρτί άμα τελειώσω σπουδές. Του χρόνου ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού θα έχω δικαίωμα να έρχομαι μέχρι 6 μήνες, αυτό θα κάνω μέχρι να γυρίσω μόνιμα, αλλα ένας χρόνος μου φαίνεται παρα πολύς καιρός. Μη βλέπετε πως τα δείχνει στις ταινίες, η αμερική είναι ΧΑΛΙΑ από ζωή. Σε σημείο που να τρελαίνεσαι.. @subdee εσύ σε ποιο μέρος έμενες?
subdee Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Στο Σικάγο έμενα εγώ. Εκεί είναι ακόμα χειρότερα απο Καλιφόρνια, πιστεψέ με...
mindtrapper Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Μήπως σου φαίνεται χάλια επειδή όπως λες δεν έχεις φίλους; Αν προσπαθούσες να αποκτήσεις μερικές κοινές ασχολίες (το baseball για παράδειγμα που είπες) ίσως σιγά σιγά έκανες έναν κύκλο φίλων και πέρναγες καλύτερα. Δεν ξέρεις, ίσως μαζεύονται μέσα και περνάνε καλά ή κάτι παρόμοιο.
kage Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 <<Είχα πάει σε ένα party γενεθλίων ενός παιδιού σε ένα εστιατόριο και ο καθένας πλήρωνε το πιάτο του και χωρια που ο καθένας χωρίστηκε με τι παρέα του, ο εορταζόμενος μίλαγε με 2-3 άτομα μονο>> xaxax αθλιο+γυφτια εντελως... ακου τι θα κανεις θα ανοιξεις κανα καφε κλαμπ(αντι να παρεις σπιτι θα τα δωσεις για ενα σωστο μερος π.χ. να βλεπει θαλασσα ή να ειναι σε μερος που ειναι ηδη γνωστο κ να το κανεις ενα ωραιο καφε-μπαρ στυλ ελλαδας), κ θα τους μεταδωσεις αυτα που ζησες εδω...δεν ειναι οτι δεν θελουν να κανουν οτι εδω,το θεμα οτι δεν υπαρχουν(κυριλε μαγαζακια κ οχι καφενεια) αυτα που χουμε εδω.π.χ. να πας για καφε ή ποτο.
kosmasgr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 HAHAHAHA kage είναι αυτό που λέμε "Κερνάω αλλά πληρώνετε ?"
Hellaslover Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2008 Στο Σικάγο έμενα εγώ. Εκεί είναι ακόμα χειρότερα απο Καλιφόρνια, πιστεψέ με... εκεί τουλάχιστον είχε greek nights και ερχόταν κανένας τραγουδιστής...σε μας είχε έρθει η Στανίση στο σαν francisco και πήγανε 300 άτομα(!)(εγώ δε πήγα γιατί ούτε το ξερα)... Μήπως σου φαίνεται χάλια επειδή όπως λες δεν έχεις φίλους; Αν προσπαθούσες να αποκτήσεις μερικές κοινές ασχολίες (το baseball για παράδειγμα που είπες) ίσως σιγά σιγά έκανες έναν κύκλο φίλων και πέρναγες καλύτερα. Δεν ξέρεις, ίσως μαζεύονται μέσα και περνάνε καλά ή κάτι παρόμοιο. Αν είχα φίλους θα ήταν σίγουρα καλύτερα τα πράγματα. Αλλα ούτε μπορώ να προσποιούμαι ότι m'αρέσει κάτι που δε m'αρέσει για να κάνω fit in...άκου εκεί baseball..εγώ έχω μάθει στο ποδόσφαιρο, να βγαίνω έξω να κάνω ένα τσιγάρο με το καφέ με τους φίλους μου να λέμε τις μαλακίες μας (οι οποιες είναι κοινές) και να πειράζουμε καμια κοπέλα κτλ ανούσια πράγματα αλλα έτσι mαρέσει. Εδώ καταρχήν απαγορεύεται το κάπνισμα στις καφετεριες, και ας κάθεσαι έξω. Aμα κανεις καμάκι σε καμια κινδυνεύεις να πας μέσα για sexual assault, πήγα να παίξω μπιλιάρδο μια φορα και τα τραπέζια ήταν γεμάτα με harley davidson συμμορίες (hells of angels αν τους ξέρετε) έκλασα μέντες και έφυγα. @kage Δεν είναι γυφτιά για αυτούς απλά έτσι το κάνουν. Δηλαδή δε παρεξηγιέται κανεις. Και το κακό είναι ότι και σπίτι τους να σε καλέσουν για κάνα party λένε bring your own alcohol....Όσο για τι καφετερια το έχω σκεφτεί. Καφετερια τι μέρα και μπαράκι το βραδυ. Έτσι μοντέρνο με ωραίο φωτισμό και βεατακια να παίζουν. Θα τους δείξω τι εστί european lifestyle... Εδώ ένα starbucks το χούμε και πας μέσα παίρνεις το καφέ (δε βγαίνουν καν έξω να σου πάρουν παραγγελια), σου βάζουν και το καφέ σε πλαστικό ποτήρι και κάθεσαι μονος σε ένα τραπέζι (όπως και οι περισσότεροι) τον πίνεις και φεύγεις.... βρε ουστ δε τα αντέχω αυτά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.