Hellaslover Δημοσ. 13 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2008 Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να νοικιάσω ένα διαμέρισμα κοντά στο σπίτι μου, και να φύγω από το σπίτι. Με τους γονείς μου τα πάω αρκετά καλά και δεν είναι αυτός ο λόγος που θέλω να φύγω. Είχα σκοπό να μετακομίσω με τι κοπέλα μου αλλα τώρα που χώρισα δε ξέρω αν πρέπει να φύγω η όχι...Από τι μια σκέφτομαι την ελευθερια που θα έχω, θα φέρνω φίλους/εs, θα μπορώ να αφοσιωθώ περισσότερο στο διάβασμα και να γίνω πιο ανεξάρτητος. Από την άλλη το νοίκι είναι λίγο τσιμπημένο, $800 περίπου το μηνα, αν και δεν είναι πολλά τα λεφτά για αμερική (μέσο ορο πάνε γύρο στα $1000) από την άλλη σκέφτομαι γιατί να δίνω τόσα λεφτά (τα μετατρέπω σε euro:shock:)κάθε μηνα και να μη κάτσω σπιτάκι μου που είναι όλα free. Είχα σκοπό να μαζέψω κάποια χρήματα και να αγοράσω ένα μικρό σπίτι σε 1-2 χρονια, αν νοικιάσω τώρα θα μου πάρει λίγο περισσότερο καιρό. Όλα μου τα έξοδα τα πληρώνω εγώ, και το νοίκι θα το πληρώνω χωρίς καμια βοήθεια. Σε τέτοιες περιπτώσεις να ακούσω τι καρδια η τι λογική?
livewire Δημοσ. 13 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2008 Αυτό που είπες για το διάβασμα, το βρίσκω λίγο απίθανο. Εκτός κι αν είσαι τόσο συνειδητοποιημένος πια. Εσύ ξέρεις. Αν είσαι μικρός ακόμα, 20-21, και δεν έχεις πίεση από το σπίτι, κάτσε λίγο ακόμα στ'αυγά σου και κάνε κομπόδεμα προτού το πάρεις απόφαση. Να έχεις την καβάτζα σου και κάτι που να μοιάζει με σταθερή δουλειά. Α, και πόσταρε φωτό της μεξικάνας:Ρ
Super Moderators Snoob Δημοσ. 13 Ιουλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 2008 Έτσι όπως είναι η αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ, αξίζει να κάνεις κίνηση για σπίτι; (το οποίο εφόσον είναι μικρό, όπως λες, δε θα έχει και προοπτικές για οικογένεια, μελλοντικα...) Απορία, απλώς. Κατά τα άλλα, θα έλεγα πως αν μπορείς, με τα χρήματα που βγάζεις, να το κρατήσεις το σπίτι, καλώς -με την επιφύλαξη της πιο πάνω ερώτησης. Αν όχι, και τρέχεις στους γονείς για φαί, πλυντήριο, σίδερο, χαρτζιλίκι, δεν υπάρχει λόγος. Μένεις μαζί τους, μαζεύεις και άλλα χρήματα, νέος είσαι για να κάνεις αυτή την κίνηση αργότερα.
thanocaster Δημοσ. 13 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2008 Θα πρότεινα να αγοράσεις ένα με δάνειο, εφ΄όσον το ψάξεις και δεις ότι η δόση του δανείου δεν είναι υπερβολικά μεγαλύτερη από το ενοίκιο.
lefi Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Θα πρότεινα να αγοράσεις ένα με δάνειο, εφ΄όσον το ψάξεις και δεις ότι η δόση του δανείου δεν είναι υπερβολικά μεγαλύτερη από το ενοίκιο. Αυτό το κάνουν πολλοί και από ότι κατάλαβα αποδήδει, δηλαδή παίρνεις ένα δάνειο και με αυτό αγοράζεις σπίτι το νοικιάζεις και δίνεις το ενοίκιο στην τράπεζα. Πάντος από ότι κατάλαβες ψηφίζω να μην μείνεις σε άλλο σπίτι να μείνεις με τους γονεις σου προς το παρόν.
Harkon Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 θα συμφωνήσω με τους προλαλλήσαντες. μια χαρά είσαι εκεί. μικρός είσαι δεν σε πήραν τα χρόνια, εκμεταλλεύσου το και κάνε την κίνηση αργότερα πιο σωστά και με καλύτερη καβάτζα.
kage Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 στην αμερικη δεν υπαρχει το ιδιο συστημα με εδω για αγορα κατοικιας.ειναι πιο ευκολος ο δανεισμος κ χωρις ανεβοκατεβασματα στο μηνιαιο ποσο πληρωμης κ δεν στο παιρνουν με την μια.
Hellaslover Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2008 Παιδιά αυτό με το δάνειο δε το πιασά..δηλαδή παίρνω δάνειο από τι τράπεζα και αγοράζω σπίτι μετρητοίς(!?) και μετά πληρώνω τι τράπεζα? το ίδιο πράγμα δεν είναι μέσο real estate? τι διαφορα έχει? Ο τόκος? σπίτι να αγοράσω ακόμα δε μπορώ δουλεύω λιγότερο από ένα χρόνο και δε κάνω καν εφορία ακόμα.Και ούτε έχω μαζέψει τίποτα... σε 2 χρονια θα μπορώ. Συμφέρει να αγοράσω γιατί είναι τόσο χαλια η οικονομία που αγοράζεις σπίτι με το 1/3 τις αξιας του, και ότι καινούργιο χτίζεται ανεβαίνει η αξια τους σε 2-3 χρονια 100%. Και να ρωτήσω κάτι λίγο offtopic. Είχα τέλειο credit score μέχρι που αγόρασα αυτοκίνητο. Λογικά κατεβαίνει λίγο το score (επειδή πήρα δάνειο) αλλα πήγα να πάρω κινητό και μου ζητήσανε $200 deposit επειδή το credit μου δεν είναι τόσο καλο.Τόσο πολύ έπεσε? Ξέρει κανεις τι παίζει? kage λάθος. και εδώ ανεβοκατεβαίνει ο τόκος.μπορείς να το κανεις fixed rate αλλα δεν είναι πάντα fixed, ανάλογος.
headbanger Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 τουλάχιστον εκεί στα ξένα σε νεαρή ηλικία σου δίνεται η ευκαιρία να την αρπάξεις. και να πληρώνεις μόνοσ ενοίκιο. εδώ με τα 650euro που δίνουν μηνιάτικο , και τα ενοίκια κυμαίνωνται στα 300+ τι να κλάσουμε? μένουμε στους δικούς μας γιατί δεν έχουμε επιλογή. και αμάξι ο πατέρας μας μας πέρνει, και κινητό και υπολογιστή. μιας και ο μισθός ίσα ίσα για μια γκαρσονιέρα με τα πάγια έξοδα και τα μηδαμινά προσωπικά έξοδα.... θα σου συμβούλευα να κάνεις ότι πραγματικά θέλεις (ανεξαρτησία τώρα η σε 2 χρόνια?τυπικά με την έννοια του όρου) . εμείς ετοιμαζόμαστε να γίνουμε ακόμα μια γενιά μεταναστών.
Hellaslover Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 ότι έχει γενικά ευκαιρίες η αμερική έχει. αλλα μη νομίζεις ούτε εδώ τα βγάζεις πέρα εύκολα, όσο είσαι φοιτητής δηλαδή. Οι περισσότεροι δουλεύουν minimum wage, δηλαδή $7/ώρα, δηλαδή γύρο στα $1200 το μηνα. Και το νοίκι κοντά σε πανεπιστήμιο άμα νοικιάσεις είναι το λιγότερο $1000 το μηνα...δηλαδή χωρίς συγκατοίκους δε γίνεται...και μη νομίζeis τα παιδιά έχουν βοήθεια από γονείς. με το που κλείσεις τα 18 σε διώχνουν...για αυτό λέμε οι αμερικανοι είναι κρύοι και άκαρδοι. έβλεπα δικαστήριο την άλλη μέρα και η μάνα έκανε μήνυση τι κόρη για $200, τι να λέμε....
WizeMan Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Εγω mate θα σου πρότεινα να αράξεις σπίτι σου με την οικογένεια, και να μαζέψεις $ για να αγοράσεις ένα ιδκό σου!!!
De@th L0rd Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Γιατί τόσο ακριβά τα ενοίκια βρε φίλε?Σε ποιά περιοχή και πολιτεία μένεις?
Hellaslover Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Γιατί τόσο ακριβά τα ενοίκια βρε φίλε?Σε ποιά περιοχή και πολιτεία μένεις? Μένω στο sacramento η πόλη δεν είναι ιδιαιτερα ακριβή αλλα γενικά η california είναι. Να σας πω με λίγα λόγια το πρόβλημα μου... Σιχαίνομαι τα πάντα εδώ. Όλα τα μαγαζιά κλείνουν από τις 8-9, στα clubs κτλ δε πηγαίνω γιατί δεν έχουν καμια σχέση με το κέφι τις ελλάδας και από παρέα μηδέν γιατί δε ταιριάζω με κανέναν. Οι έλληνες που είναι εδώ την έχουν βρει κάπως και δε τους πάω, μου μιλάνε αγγλικά ξέρω γω ενώ μιλάνε καλά ελληνικά. Πηγαίνουν στην εκκλησια και σε ελληνικά festivals και το παίζουν έλληνες αλλα δεν έχουν καμια σχέση με τους έλληνες στην ελλάδα. Όλος ο κόσμος εδώ είναι πολύ τυπικός δηλαδή δε παίζει ποτε να σε κεράσουν η να κεράσεις ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του και τι δουλειά του. Είχα πάει σε ένα party γενεθλίων ενός παιδιού σε ένα εστιατόριο και ο καθένας πλήρωνε το πιάτο του και χωρια που ο καθένας χωρίστηκε με τι παρέα του, ο εορταζόμενος μίλαγε με 2-3 άτομα μονο. Και δεν είναι τα λεφτά το πρόβλημα είναι ο τρόπος που σκέφτονται. είχα κάνει φίλους και στο σχολειό αλλα με το που τελειώνει μετά ούτε τηλέφωνο ούτε τίποτα, τους παίρνω να βρεθούμε για κάνα καφέ και λένε ναι ξέρω γω αλλα ποτε δε παίρνουν πίσω Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα στην ελλάδα έχω φίλους που έχω να δω χρονια και ξέρω ότι είναι φίλοι μου, εδώ ποτε δε θα κάνω καλο φίλο. Ακόμα και τα hobby τους είναι διαφορετικά, ασχολούνται με baseball και football και κάτι τέτοιες παπαριές. Ούτε τους γείτονες δε ξέρω, ο καθένας στο κόσμο του. Το μονο που είχα να περιμένω είναι το καλοκαίρι για να γυρίσω ελλάδα αλλα τώρα με το στρατό δε μπορώ. Μου λέει η μάνα μου αντί να πας και να σε πάρουν φαντάρο δε κάθεσαι εδώ ένα χρόνο να τελειώσεις το σχολειό και μετά πήγαινε αλλα δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα. Ούτε σχολειό ούτε δουλειά έχω όρεξη. Όσοι έχετε πάει στο εξωτερικό Αγγλία κτλ φανταστείτε πως ήταν τι πρώτη μέρα που ήσασταν "χαμένοι" και δεν είχατε τι να κάνετε και που να πάτε. Έτσι είμαι και γω μετά από 8 χρονια με τι μονη διαφορα ότι το συνήθισα Έλεγα μήπως αν μένω μονος θα αλλάζανε τα πράγματα. Ίσως να πήγαινα σε άλλη πόλη πιο ευχάριστη με θάλασσα και πιο κοινωνικό κόσμο. Τα ίδια θα είναι πάνω κάτω αλλα όσο να ναι άλλη ζωή έχει για παράδειγμα το L.A και άλλη το sacramento. Δε ξέρω τι να κάνω. Σίγουρα καλή ιδέα είναι να μείνω σπίτι μου μέχρι να μαζέψω χρήματα κτλ αλλα αισθάνομαι ότι χάνω τα χρονια μου εδώ που μένω και δε ξέρω αν συμφέρει. Ίσως θα ήταν καλύτερα να πήγαινα σε άλλο μέρος και να είχα όρεξη για σχολειό και να πέρναγα και καλύτερα και ας πλήρωνα όλα αυτά τα έξοδα. sorry για τα πολλά λόγια αλλα δε μπορώ να αποφασίσω τι πρέπει να κάνω..
Pablo_Hasan Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Όλος ο κόσμος εδώ είναι πολύ τυπικός δηλαδή δε παίζει ποτε να σε κεράσουν η να κεράσεις ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του και τι δουλειά του. Είχα πάει σε ένα party γενεθλίων ενός παιδιού σε ένα εστιατόριο και ο καθένας πλήρωνε το πιάτο του και χωρια που ο καθένας χωρίστηκε με τι παρέα του, ο εορταζόμενος μίλαγε με 2-3 άτομα μονο. Και δεν είναι τα λεφτά το πρόβλημα είναι ο τρόπος που σκέφτονται. είχα κάνει φίλους και στο σχολειό αλλα με το που τελειώνει μετά ούτε τηλέφωνο ούτε τίποτα, τους παίρνω να βρεθούμε για κάνα καφέ και λένε ναι ξέρω γω αλλα ποτε δε παίρνουν πίσω Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα στην ελλάδα έχω φίλους που έχω να δω χρονια και ξέρω ότι είναι φίλοι μου, εδώ ποτε δε θα κάνω καλο φίλο. Ακόμα και τα hobby τους είναι διαφορετικά, ασχολούνται με baseball και football και κάτι τέτοιες παπαριές. Ούτε τους γείτονες δε ξέρω, ο καθένας στο κόσμο του.αυτα φιλε ειναι σε ολη την κεντρικη και βορεια Ευρωπη μην νομιζεις οτι εκει ειναι μονο ετσι. κανε τιποτα εκδρομες να ξεφευγεις απο την πολη σου, και αμα βρεις τιποτα καλυτερο πηγαινε εκει.
ellilili Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2008 Tόσο χάλια είναι;;;;Εγώ νόμιζα οτι θα ήταν καλύτερα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.