Προς το περιεχόμενο

Περι παντρειας ....

axaxouxas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
H άποψη μου είναι η εξής :

1.Καταρχήν είναι δύσκολες εποχές για γάμο κυρίως λόγω των οικονομικών.Πρέπει να έχει γερές βάσεις το ζευγάρι (καλές δουλειές , ή ένα ιδιόκτητο σπίτι) για να ανταπεξέλθει αφού ειδικά μόλις έρθουν τα παιδιά η κάνουλα ανοίγει....

2.Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι για γάμο....Το πιστεύω ακράδαντα. Έχω δει κορίτσια στις σχέσεις που είχα που με τον καιρό καταλάβαινα αν ήταν για γάμο ή όχι....Τα σημάδια πολλά ...Αν δεν ασχολείται και δεν αγαπά τα παιδιά, αν θέλει οικιακή βοηθό και δεν πιάνει το χέρι της σε τίποτα....αν δεν έχει ενδιαφερθεί για σένα να σε φροντίζει (πχ να σου σιδερώσει ένα πουκάμισο 1 φορά ....) , αν είναι πολυέξοδη και κοιτά μόνο τα λούσα της και να περνάει καλά....όλα αυτά είναι σημάδια ....και υπάρχουν πολλά ακόμη....Για τους άντρες θα μας πούνε οι γυναίκες του forum...

3.Για μένα αν δεν θέλεις να κάνεις παιδιά καλύτερα μην παντρεύεσαι ....Σύζησε για να έχεις παρέα και συντροφιά ....

4.Τα πρότυπα που έχει η κοινωνία μας είναι σκάρτα...Επιβραβεύεται η απιστία και η αυτοπροβολή και πώς να περνάει καλά ο καθένας....Αν επιβραβευόταν η οικογένεια οι πολύτεκνοι θα έπαιρναν τουλάχιστον 1500 ευρώ επίδομα (όπως γίνετα π.χ. στην Σουηδία) ευρώ τον μήνα....

5.Τρίτοι παράγοντες....Αυτοί μπορεί να είναι γονείς - πεθερικα , φίλοι , φίλες κτλ....Όταν κάνεις οικογένεια είσαι εσύ και η γυναίκα και τα παιδιά σου και ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος....Όταν όμως τα παιδιά σήμερα φεύγουν απο το σπίτι τους στα 30 και στα 35 ....πώς να έχουν αυτόβουλη γνώμη....

Το τέλευταιο για μένα είναι η προσπάθεια...Κανείς δεν προσπαθεί....Μια σχέση γάμου είναι μια κοινωνική σχέση όπως τις άλλες ....Χρειάζεται υποχωρήσεις , χρειάζεται να δέχεσαι τα μείον του άλλου....χρειάζεται διπλωματία όταν πρέπει , χρειάζεται να συγχωρήσεις αν χρειαστεί....Αυτά απο εμένα...

1)Αυτό προσπερνάται έυκολα, αν έχεις τα κατάλληλα πρότυπα!!

2)Γενικά η γενιά μας δεν είναι για γάμο οπότε προσπαθεί να επανορίσει την ένοιά του, ώστε να βολευτεί. Άλλωστε το έχει μάθει καλά αυτό, ας είναι καλά οι γονείς μας. Στο τέλος οι μόνοι που θα παντρεύονται θα είναι οι gay!!

To μεγάλο πρόβλημα όμως δεν είναι τόσο ο άνδρας, όσο ο νέος ρόλος της γυναίκας σήμερα. Ο άνδρας δεν έχει αλλάξει πάρα πολύ, στην αγορά βγαίνει και δουλεύει, μαλακίζεται, πείνει, κυβερνά.... Η γυναίκα όμως έχει αλλάξει , καλώς ή κακώς , και οι νέοι ρόλοι που έχει διαλέξει (ή της έχουν επιβληθεί) είναι χειρότεροι από πριν και αλλοιώνουν την ταυτότητά της και τον προορισμό της. Η γυναίκα σήμερα δεν είναι συμμέτοχος στο γάμο αλλά συνέταιρος :fear:

3)+1

4)+10 για αυτό ο γάμος ο σωστός αξίζει παραπάνω θυσίες!

5)Είπαμε, είμαστε η καλοθρεμμένη γενιά!!!

Όντως ο γάμος θέλει υποχώρησει και αμοιβαία κατανόηση αλλιώς κουράζει!!

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Φίλε axaxouxas είναι έξοδο αρκετά μεγάλο αλλά και αναγκαίο (κακό) κατά την γνώμη μου!

Βέβαια εάν είχες ένα δίκυκλο που είναι σε όλα τα έξοδα τα μισά και λιγότερα από ένα αυτοκίνητο τότε είσαι μια χαρά...

Δημοσ.

οι οποιες ενστασεις που εκφραζονται σχετικα με το γαμο ειναι ρεαλιστικες και τις ασπαζομαι κατα 80%. κακα τα ψεματα, οσο ερωτευμενο κι αν ειναι το ζευγαρι, αν δεν εχει προετοιμαστει να αντιμετωπισει το οικονομικο, τοτε αρχιζει η γκρινια=μιζερια.

σχετικα με τις απαιτησεις των γυναικων: εχετε δικιο, παρα πολλες γυναικες ζητουν τον ουρανο με τα αστρα, εχουν παραλογες απαιτησεις μπλα, μπλα, μπλα...

ΟΜΩΣ! κατα ενα περιεργο τροπο αυτες παντρευεστε. δεν κανω πλακα, αυτο που βλεπω γυρω μου, καταγραφω. θες το κανακευμα και η εξουσια που σας ασκουν οι μητερες σας μεχρι να παντρευτειτε, μαλλον υποσυνειδητα σας αρεσει το κουμαντο να το κανει η γυναικα. δεν ειναι τυχαιο πως αν η συντροφος του αλλου ειναι ενας ηρεμος (η ακομη και αδυναμος) χαρακτηρας, τοτε ο αλλος της κανει τον νταη και τον αντρα τον πολλα βαρυ-γιατι μονο εκει τον παιρνει να το κανει... δεν ειδα κανεναν αντρα να αντιδρα στη γυναικα-bitch... σουζα καθονται ολοι.

να μην πω για τις πεθερες... να βαζει η μανα κουβεντες στο γιο για τη συντροφο του μονο και μονο για να τον χωρισει και να τον σπρωξει αλλου... με ολα αυτα, δεν ειναι τυχαιο το γεγονος πως αρκετες γυναικες δε θελουν να παντρευτουν...

Δημοσ.
Χυλός ή γιαούρτι;

δοξα το θεο, τπτ απο τα δυο. δε χρειαζεται να εισαι παθων (η παθουσα) για να βλεπεις και να καταννοεις το πως λειτουργει το ζητημα.

Δημοσ.

Παντως η νεα γενια των γυναικων την εχει δει εργασιομανης και δεν ξερει να κανει τπτ στο σπιτι και στην κουζινα. Να γιατι οι μικροι προτιμουν τις μεγαλυτερες. Προσωπικα διανυω την δεύτερη κατα σειρα σχεση με διαφορα ηλικιας ανω των 6 χρονων και κατω των 11 και περναω μια χαρα σε σχεση με τις ανεπροκοπες σημερινες 20αρες,25αρες :P.

Βεβαια μη μου πει κανεις για γαμο....

Δημοσ.
Παντως η νεα γενια των γυναικων την εχει δει εργασιομανης και δεν ξερει να κανει τπτ στο σπιτι και στην κουζινα. Να γιατι οι μικροι προτιμουν τις μεγαλυτερες. Προσωπικα διανυω την δεύτερη κατα σειρα σχεση με διαφορα ηλικιας ανω των 6 χρονων και κατω των 11 και περναω μια χαρα σε σχεση με τις ανεπροκοπες σημερινες 20αρες,25αρες :P.

Θα συμφωνήσω στο ανεπρόκοπες...

Δημοσ.

την εχει δει εργασιομανης, αλλα αν δε δουλευει, αν δε φερνει εισοδημα στο σπιτι, τοτε λακιζουμε "ποιος καθεται τωρα να την ταϊζει την τεμπελα" κι αλλα τετοια ομορφα... φιλοι αρρενες διαλεξτε επιτελους, ανηκετε στη Δυση ή στην Ανατολη? αντε, γιατι αυτα τα ντεμι-σεζον μας εχουν κουρασει...

Δημοσ.

Οι "μικροί" (που ????:P) προτιμούν "μεγαλύτερες" επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν οικιακή βοηθό (να ασχολείται με το σπίτι και την κουζίνα) ???? :-D

Μήπως πρέπει να επανεξετάσεις το τι πραγματικά θες από μια σχέση ???? B)

Δημοσ.
την εχει δει εργασιομανης, αλλα αν δε δουλευει, αν δε φερνει εισοδημα στο σπιτι, τοτε λακιζουμε "ποιος καθεται τωρα να την ταϊζει την τεμπελα" κι αλλα τετοια ομορφα... φιλοι αρρενες διαλεξτε επιτελους, ανηκετε στη Δυση ή στην Ανατολη? αντε, γιατι αυτα τα ντεμι-σεζον μας εχουν κουρασει...:P

Κατ αρχας δεν ειπα οτι ειναι εργασιομανης. Αλλα οτι την εχουν δει εργασιομανης. Δηλαδη παριστανουν οτι σκιζονται ολη μερα στη δουλεια και δεν προλαβαινουν ή είναι κουρασμενες. Και η μανα μου δουλευε μια ζωη 8ωρο (οπως και των περισσοτερων εδω μεσα) αλλα τα φαγητο μου το ειχα καθε μερα, τα ρουχα μου επισης ηταν λαμπικο και σιδερωμενα και με διαβαζε και απο πανω. Και για να μην πω για τις γιαγιαδες μας που ητανε ολη μερα στα χωραφια και μεγαλωσανε τους γονεις μας με αρχες και με ολα τα παραπανω.

Βεβαια δεν λεω οτι δεν θα βοηθαει και ο αντρας αλλα όταν ρωταω πχ φιλες μου τι φαγητα ξερουν να κανουν και μου λενε (γελωντας κιολας) πατατες τηγανητες και μακαρονια με ετοιμη σαλτσα απο το σουπερ μαρκετ ε! τι να κανω? Παω στις "τεκνατζουδες" και ειμαι βασιλιας.

Edit για την Χαπι: Τι χάπι πήρες παλι? :P

Δημοσ.
Κατ αρχας δεν ειπα οτι ειναι εργασιομανης. Αλλα οτι την εχουν δει εργασιομανης. Δηλαδη παριστανουν οτι σκιζονται ολη μερα στη δουλεια και δεν προλαβαινουν ή είναι κουρασμενες. Και η μανα μου δουλευε μια ζωη 8ωρο (οπως και των περισσοτερων εδω μεσα) αλλα τα φαγητο μου το ειχα καθε μερα, τα ρουχα μου επισης ηταν λαμπικο και σιδερωμενα και με διαβαζε και απο πανω. Και για να μην πω για τις γιαγιαδες μας που ητανε ολη μερα στα χωραφια και μεγαλωσανε τους γονεις μας με αρχες και με ολα τα παραπανω.

Βεβαια δεν λεω οτι δεν θα βοηθαει και ο αντρας αλλα όταν ρωταω πχ φιλες μου τι φαγητα ξερουν να κανουν και μου λενε (γελωντας κιολας) πατατες τηγανητες και μακαρονια με ετοιμη σαλτσα απο το σουπερ μαρκετ ε! τι να κανω? Παω στις "τεκνατζουδες" και ειμαι βασιλιας.

Εσύ να μου πεις τι χάπια παίρνεις και γράφεις αυτές τις παπ...

Βασιλιά Παρτάκια

Δημοσ.

για ενα λεπτο ρε critter: απο τη μια σκουζουμε σαν ελληνες για τα απανθρωπα ωραρια του ιδιωτικου τομεα, και απο την αλλη κατηγορουμε τις εργαζομενες γυναικες οτι το παιζουν κουρασμενες; τοτε προς τι να ζηταμε κοινωνικες πολιτικες? ας γυρισουμε 60χρονια πισω, οπου η γυναικα ηταν κυριολεκτικα σκλαβα του συζυγου, ο οποιος την ξυλοφορτωνε αν δεν του εκανε ολα τα χατηρια. :P

Δημοσ.

Κοιτα Χαπι, κοψε τα τηλεφωνα και τα δημοσια ποστς. Δεν σε παντρευομαι. Και πες στη μανα σου να σταματησει να μου στελνει δωρακια.

Δημοσ.
για ενα λεπτο ρε critter: απο τη μια σκουζουμε σαν ελληνες για τα απανθρωπα ωραρια του ιδιωτικου τομεα, και απο την αλλη κατηγορουμε τις εργαζομενες γυναικες οτι το παιζουν κουρασμενες; τοτε προς τι να ζηταμε κοινωνικες πολιτικες? ας γυρισουμε 60χρονια πισω, οπου η γυναικα ηταν κυριολεκτικα σκλαβα του συζυγου, ο οποιος την ξυλοφορτωνε αν δεν του εκανε ολα τα χατηρια. :P

Ρε συ, κατηγορω την εργαζομενη γυναικα που δουλευει 8ωρο (και οχι αυτη που δουλευει στα απανθρωπα ωραρια που λες) γιατι όπως εξηγησα, και οι μαναδες μας (η πλειοψηφια τουλαχιστον) 8ωρο δουλευουν αλλα ολα τα προλαβαινουν. Διαφωνεις σε αυτο?

Επισης έιπα οτι πρεπει να βοηθαει και ο αντρας γιατι πλεον η γυναικα δεν μενει ολη μερα σπιτι όπως παλια αλλα αντιθετα λειπει οσο και ο αντρας. Το ζητημα δεν ειναι οτι δεν έχει χρονο αλλα το οτι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ (αυτο ειναι το ανηκουστο). Δηλαδη τα παιδια με goodys θα τα μεγαλωσει? Στην αμερικη βγαλανε και το πρωτο χαπι κατα της χολυστερηνης για παιδια απο 8 χρονων αν το ακουσες. Που νομιζεις οτι οφειλεται αυτο? Αυτα για τον ιδιωτικο τομεα τα ξερω. Πεσμου ας πουμε για τη γυναικα δημοσιο υπαλληλο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...